Şimdi Ara

Dosyalar Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Taşınabilir harddiskime bir arkadaşımdan virus bulaştı, ve bazı klasörlerim gizli gözüküyor.Gizliligi kaldıramıyorum gizli klasörleri göster desemde gözükmüyorlar sadece onları antivur programı ile görebiliyorum ama hiç bir şey yapamıyorum.Lütfen ne yapmam gerektigi hakkında fikri olanlar yardımcı olsun.






  • klasöt seçenekleri fix diye arat googlede bulursan indir kur ve daha sonra klasörün içinden çıkan combofix çalıştır ve bekle 10 dakka o halleder

    amvo.exe veya vamsoft.exe türü bişi buna sebep oluo ayrıca flashdiskler için bir sürü tarama prog. var arat onlarıda bul kullan.
  • spy yemişsin
  • Arkadaşlar şimdiye kadar aldığım duyumlara göre bu problem şu sıralar çok yoğun yaşanmakta. Bu sorunun nedeni ise avmo.exe veya alman nab virüsü türevleridir. BU sorunu aşabilmenin en etkili yolu ise etkili bir antivirüs kurup yanında da haftada 1 kez combofix yazılımını çalıştırmalıdırlar. Ayrıca unutmayın ki combofix her hafta güncellenen bir program ve bunu her hafta indirip yenilemeniz gerekir aksi halde programı çalıştıramazsınız. Size sürekli combofixi güncelleyen ve tüm antivirüsler hakkında bilgi veren ve bu antivirüslerin bağlantılarını içeren bir adres vereyim: http://www.umitsert.navhost.com/download.php?antivirus=1 combofixin adresi ise: http://www.umitsert.navhost.com/download.php?genel=1 en alt kısımda yer alıyor program.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfootx -- 12 Ocak 2009; 17:23:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkorkulu




    Merhaba arkadaşlar.Taşınabilir harddiskime bir arkadaşımdan virus bulaştı, ve bazı klasörlerim gizli gözüküyor.Gizliligi kaldıramıyorum gizli klasörleri göster desemde gözükmüyorlar sadece onları antivur programı ile görebiliyorum ama hiç bir şey yapamıyorum.Lütfen ne yapmam gerektigi hakkında fikri olanlar yardımcı olsun.






    Aşağıdaki script sorununu çözecektir.
    Amvo.exe özellikle flash bellek yoluyla sisteme bulaşıp bilgisayarımızın yavaşlamasına ve gizli dosyaların görüntülenememesine neden olan bir virüs.Bu virüs sten kurtulmak ise çok basit.İlk yapmamız gereken bu programı indirmek.Scripti çalıştırdıktan sonra sürekli tamama basıp virüsün silinmesini beklemeliyiz. virüs silinene kadar uyarı penceresine tamam demelisiniz.

     Dosyalar Gözükmüyor

    http://www.zshare.net/download/50892765d313df53/

    Rar şifresi:www.forumincisi.com




  • regedit dosyanıza bakınız: [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
    c:\windows\system32\vamsoft.exe , kamsoft.exe gibi virüslerden biri var olabilir. Birkaç gündür "vamsoft.exe " ile başım dertte idi, bilgisayarlarıma, flash belleğime bulaştı..! çok illet birşey, epeyce bir uğraş sonucu (araştırma bazında) bu virüslerden kurtuldum..!

    c:\autorun.inf
    C:\xcisvxl.com
    c:\windows\system32\vamsoft.exe
    c:\windows\system32\ciuytr1.dll
    c:\windows\system32\ciuytr0.dll
    c:\windows\system32\cvnmhg1.dll
    c:\windows\system32\cvnmhg0.dll
    c:\windows\system32\expilorer.exe

    şeklinde etkileri var. Önce dos-ortamlı çalışan "ComboFix" programını yükleyin ve çalıştırın, bu virüsleri temizleyecektir ve "ComboFix.txt" dosyası ile size durum raporu sunacaktır. Raporu inceleyerek "regedit" dosyanızda ilgili bölümleri siliniz , örneğin:

    [HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\C]
    \Shell\AutoRun\command - C:\xcisvxl.com
    \Shell\open\Command - C:\xcisvxl.com

    raporda yukardaki gibi bir bölüm gördünüz, önce "xcisvxl.com" google da aratarak ne olduğunu öğrenmenizde fayda var, virüsle ilgili bi dosya olduğunu farkeder etmez, regeditte ilgili anahtarı derhal siliniz..!

    Artık: Araçlar/klasör seçenekleri/görünümden-Gizli dosya ve klasörleri göster seçildiği vakit, Gizli görünmeyen dosyalarınız görünür hale gelecektir..!

    Son olarakta yaptığınız herşeye rağmen virüsün tekrar aktif olmaması için, varsa flash-belleğinizi kontol ediniz (dikkat:ComboFix flash-belleği taramıyor).. sürücülerinizi üzerine çift tıklayarak değilde, sağ tıkla aç şeklinde kullanınız. Gizli dosyalar görünür hale geldiğinden flash-belleğinizde "autorun.inf" şeklinde gizli dosya var ise mutlaka siliniz..! Aslında en garantisi, bellekteki görünen dosyaları ,daha sonra tekrar belleğe aktarmak üzere hard-diske yedekleyip belleği biçimlendirmektir..!
    ___________________________________________________________________________

    sonuç itibariyle bu şekilde virüsten kurtuldum..!
    saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.