Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1700. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    tesekkurler, kararimi kesinlestirmis oldum sayenizde...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İzmir'de ikamet ediyorum. Kiracılarımın doğalgaz istemesi üzerine yaptırmaya karar verdim. Piyasaya baktığımda inanılmaz uçurumlar olduğunu gördüm.
    Bunu da size fikir vermesi amacıyla yazıyorum. Bosch classıc condense kombi + 8 metre demirdöküm plus radyatör + havlupan + eca vanalar + kombi dolabı vs. =3750 TL yaptırdım.
    Evin tesisatı vardı. Bunu da telefon açıp ben doğalgaz yaptırmak istiyorum dediğinizde yoğunluktan müşteri kabul edemeyen müşterisi çok diğer doğalgaz firmalarının bile o fiyata kim yapıyor diye dudak büküp söylediğimde de çok iyi ve güvenilir bir firma gönülrahatlığıyla yaptırabilirsin iyi fiyat almışsın dediklerini de söyleyim ki sokak arasında yaptırdığım sanılmasın. Çok iyi iş yapıyorum deyipte 1-1.5 milyar fazla fiyat veren firmalara aldanmayın. Sağlam iş yapan beş firma araştırıp iyi pazarlık yapın.
  • Sevgili arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Rusya' da bir müddet yaşayan arkdaşım geldiğinde Rusya' da doğalgaz ana boru girişlerinin ısıtıldığını ve bu sayede tasarruf sağlandığını söyledi. Böyle bir şey nasıl olabilir?
  • Selam arkadaslar benim liste gitgide daraldı 2 adet urunden birini secmem lazim
    DD nitromix
    ECA confeo primix
    Bunlardan hangini tercih etmeliyim eca 1000 kcal daha kuvvetli sicak suda confor seceneği var sicak su kapasitesi kombi 24 kw oldugu halde 26 kw esanjor var modülasyonlu ( cok gereklimi bilmiyorum ) ama bunlara karşılık 200 Tl daha pahali sizce hangisi parça bakım pahalı mı onuda bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rainbow6 kullanıcısına yanıt
    İkisi arasındaki fark sanırım ECA'nın uğultulu çalışıyor olması.
    Fiyat durumlarını bilmiyorum ama İmmergas Victrix 26'yı da bi inceleyin derim :)
    Doğalgaz ustası değilim, müşteriyim.Fizik öğretmeni olarak kendi çapımda araştırma yapıyorum.Şahsen ben immergas'da karar kıldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bircan bey merhaba. Mersine yeni yeni dogalgaz geliyor maalesef. apartmanimiza geldi cok sukur. siz gibi degerli kisilerden yardim almam lazim. evim en son kat. mantolama yok, ciftcam. oturum 150 m2. yatak odasi guney.oturma odasi, mutfak kuzey. kombi yeri guneyde yatak odasi balkonunda. banyoda ve antrede petek yeri yok maalesef koymamislar. sadece odalar ve mutfakta var. bana kullanabilecegim kombi ve petek konusunda yardimci olabilir misiniz vede nelere dikkat etmem gerekir. Hurmetler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik Farenjit -- 25 Ekim 2014; 7:02:23 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İZOPAN (RADYATÖR ARKASI İZOLASYON LEVHASI) MONTAJI


    http://www.youtube.com/watch?v=XpbqeMY4C2A

    http://www.youtube.com/watch?v=JHEfsEy0kd4





  • 145-150m2 bir daire için Buderus veya Vaillant markaların hangi modellerini önerirsiniz?
  • t@rik kullanıcısına yanıt
    Gazın genleşme olayı ile ilgili birşey muhtemelen, LPG'li araçlara dolum yapan istasyonlarda o yüzden bir tane zımbırtı mecburiyeti varya .
  • edit: zebza arkadaşım pm den yardımcı oldu tesisat konusunda kendisine çok teşekkür ederim..!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ekim 2014; 17:29:12 >
  • Selamlar Herkese

    Öncelikle böyle araçlar vasıtasıyla insanlara yardımcı olup bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim Allah razı olsun.

    Forumdan çok şey öğrendim sayenizde takıldığım bir mevzu var yardımcı olursanız sevinirim.

    forumlardan yaklaşık 100 kişinin tavsiyesi üzerine DD Nitromiks kombi almaya karar verdim.(Benimle beraber 4 komşum da bana uyacağından endişem yüksek)

    Ancak son demde Baymak Falke Condence' i duydum ben hala Nitrromiksten yanayım ancak Genleşme kazanı hacmi, modülasyon aralığı, Min. yakıt tüketimi vs gibi rakamları karşılaştırınca Baymak öne çıkıyor ne yapacağımı bilemedim. Genel kanı ve gönlüm Nitromiksten yana. yardımcı olursanız sevinirim.

    saygılarımla iyi günler.
  • muallimmersin M kullanıcısına yanıt
    Hocam takip ettiğim kadarıyla baymak da önerilmeyen sorunlu bir kombi DEĞİL.
    Söyledikleri şey bölgenizde hangisinin servisi iyi ise onu tercih etmeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muallimmersin M kullanıcısına yanıt
    Nickinize bakılırsa Mersin'de yaşıyorsunuz sizin iklime en uygun Ariston Genus Premium EVO'dur. Aslında evinizin yalıtım durumu, konum ve büyüklüğüne göre kombinizi seçebilirsiniz. Büyük dairelerde modulasyon aralığı 4.7kW veya 6.5kW olmuş o kadar önemli değildir.
  • ECA gercekten uğultulu mu çalişıyor ben primiks olanlarda sorun yokdiye duydum ... birde ben yanlış görmüşüm DD ile ECA aynı güçteler yanlızca ECA da bi boy büyük sıcak su esanjörü var ... DD yoğuşma ve modülasyon aralığı olarak biraz daha üstün görünüyor ama çok fark var mı bilemiyorum ... bu iki kombi için sıcak su problemi yaşıyan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: TAHNAL

    İYİ AKŞAMLAR
    Zebza ve Bıray doğalgaz
    Demirdökün nitromıx28 ile baymak falke ( duotec) 28 arasında tercih yapacağım yarın siparişi veriyorum.
    kalite, parça vs yönünden hangisi daha iyidir

    ben demirdöküm satıcısıyım, zebza baymak nasıl bir cevap vermemizi bekliyorsunuz..:)))

    saygılar...





  • lysander06 L kullanıcısına yanıt
    Nitron kombi 1000 TL den fazla etmez. Ben kullanıyorum fena değil. Ama, aman ha o satıcıdan uzak dur. O paraya en baba yoğuşmalı kombi alırsın.
  • Merhaba arkadaşlar,
    birkaç gün içinde İstanbul Kurtköy'de yeni bitmiş projeden aldığım eve kombi taktıracağım. 6 katlı binanın 4. katında dairem. Buradan okuduklarım ile ECA confeo premix almaya karar vermiştim. Binanın tesisatını yapan ustayla görüştüğümde(ayrıca kombiyi satışı ve montajı yapıyor) yoğuşmalı kombiye gerek olmadığını boşa masraf yapacağımı söyledi. Hatta termostatik vanalar takalım dediğimde de sadece merkezi ısınmalı sistemlerde işe yarayacağını bende bi faydasının olmayacağını belirtti. Evin güney, doğu, batı cepheleri açık, iyi güneş alıyor. Dairenin planını şöyle
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    Petek boyları ise:
    Salon: 1.20m + 0.80m
    Çocuk odası: 1m
    Yatak odası: 1.2m
    koridorda ve mutfakta petek yok. 2 banyo ve mutfakta havupan var.

    Petek metrajları burada okuduklarıma göre bana yetersiz gibi geldi. En ideal ısınma için ne yapmamı önerirsiniz? Nasıl bir kombi almalı, petekleri büyütmeli miyim?
    Teşekkürler

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterpako -- 26 Ekim 2014; 8:16:11 >




  • hunterpako H kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım varsa petek uzunlukları yeterli gözüküyor. Sadece antreye bir tane 60cm petek ilave etmeniz yeterlidir. Kombiyi muhakak geniş modulasyon aralığına sahip premix yoğuşmalı alın.

    Not: Bu arada 15,52 m² odaya 1,2 m petek, 11,52 m² odaya da 1 m petek takılı olduğunu varsayıyorum.
  • t@rik kullanıcısına yanıt
    Mantık şu şekilde, dizel motorları düşünün sıcak havaya mazot püskürtülür mazot yağlı olduğu için kıvılcım çıkar ve yanma başlar.Kontağı ilk açtığınızda içerdeki havanın ısınmasını bekler sonra çalıştırırsınız arabanızı.
    Doğalgaz da benzer şekilde ön ısıtma yapılarak yanmaya daha hazır hale getirilip daha iyi yanma sağlanarak daha çok verim alınabilir.Yanlış hatırlamıyorsam baymak kombilerde doğalgaz hava karışımını ısıtıp yanma odasına gönderen bu tarz bi sistem vardı.Sistemin adı CBD (Cold Burner Door) olması lazım.Tabi CBD'nin diğer amacı da kapağın ısınmasını engelleyip ısı kaybını önlemek.
    Ama neticeye baktığımızda baymaklar daha mı az gaz tüketiyor, yani çok belirgin bir tasarruf var mı? Tartışılır.Rusya soğuk olduğu için ön ısıtma tasarruf yaptırabilir ama biz de ne derece etkili olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16981699170017011702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.