Şimdi Ara

Direksiyon kutusu arızalıysa ne olur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
270.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bende ne titreme ne boşluk nede başak bişey var ama çukurlarda tıkırtılı yolda elime alacam nerdeyse direksiyonu o derecede dangur duntur ses çıkartıyor her yeri gevşemiş gibi. Bide park edecem mesela 90 derece sola ya dasağa dönüp garaja girmem gerek direksonu döndürüyorum direksiyonu toplarken araba zonnkkkk diye ses çıkıyor ara sıra bir yere sürtüyor gibi sanki. Bazen hiç olmuyo bazen oluyor.

    Hidrolik tam, kayışlar yeni bakımlarını aksatmam hiç. Neden oluyor bu sorun acaba.

    Aynı sorun sıfır aldığımız i20'de de var, sabah geriye takıp park yerinden çıkmak için direksiyonu çevirdiğinde tak-tak-tak vurma sesi geliyor!

    FİKRİ OLAN VAR MI?




  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    bendede arıza vardı yaptırmadım 0 ıle degıstırdım malesef mondeo 2002
  • Merhaba arkadaşlar, 2004 Almera ile toprak yığınına vurdum. Arabayı tamir ettirdim ama kaza esnasında sağ taraftan vurduğum için sağ teker 2 cm geri gitmiş deyip düzelttiler, tamirden sonra arabayı aldım baktım ki direksiyon kutusuna giden metal hortum patlamış ve yağı boşalmış, hortumu tamir ettirdim ertesi gün tekrar patladı. Bi daha tamir ettiler. Bu arada direksiyonu sağa doğru tam çevirdiğimi ve patlamanın bu esnada olduğunu hissettim. Ayrıca tekerin sağa tam dönmediğini tahmin ediyorum. Ustam direksiyon kutusu bozulmuştur, değişmesi lazım dedi. Mimiklerinden tam emin olmadığını hissettim. Bana çok inandırıcı gelmedi. İkinci tamirden sonra direksiyonu tam çevirmemeye dikkat ediyorum ve şu anda bi problem yok. Problem ne olabilir? İlginize şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar acil 2 gün sonra uzun yola çıkacağım (istanbul - Trabzon) fakat arabanın sanırım direksiyon kutusundan ses geliyor fakat araba dururken direksiyonu çevirdiğimde gelmiyor sadece hareket halindeyken. Pazar günü oto sanayi kapalı olduğu için kontrol ettiremeyeceğim ve pazar günüde erken çıkmam lazim. Büyük bir problem midir sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki yıl önce VW Caravelle ile iniş aşağı bol virajlı Ölüdeniz yolundan Fethiye'ye geliyorum. Viraja girdim direksiyonu hafif çevirdim, viraj çıkışı düzeltme hareketi yaptım, düzeltmedi.   Taş gibi olmasa da ciddi güç harcayarak yola soktum. Hızım normaldi zira dağa doğu dümdüz gitmenin şokunu atlattıktan sonra 20 - 30 km ile tamirciye kadar kullandım. Direksiyonu çevirince mekanik bir ses geliyor. Açtılar baktılar, hidrolik boşatmış. Acil ayrılmam gerektiği için daha sonra süreç nasıl işledi bilmiyorum. Bir kaç gün sonra teslim aldık.


    Edit: Direksiyon kontrolünü kaybetmek kadar kötü bir his yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 13 Eylül 2021; 0:0:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.