Şimdi Ara

DIGITURKPLAY 2014-15 SEZONLUK PAKET KAMPANYALARI(1200 KBPS DAHİL)! SORU-CEVAP BÖLÜMÜ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
11
Favori
184.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İsteyenin sadece süper ligi, isteyenin de süper paketi 1200k kaliteyle satın alabileceği linkler aşağıdadır. Benim kişisel kanaatim, tüm içeriği izlemek istiyorsanız süper ligi almanın yetecek olması. Basit cebirle daha uygun oluyor süper pakete göre. Tabii ki süper pakette de sezonluk peşin ödeme avantajı var. Karar sizlerin. (Son Güncelleme: 30 Eylül 2014)

    Süper Lig Sezonluk Paket 2014-2015 (1200k kalitede) ----- 229 TL (3 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000079845/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-14-15-camp



    Süper Paket 2014-2015 (1200k kalitede) ----- 289 TL (8 ay Sinema üyeliği hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000083029/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Paket-14-15-camp


    Diğer Güncel Kampanyalar: (Son Güncelleme: 30 Eylül 2014)

    Arkadaşlar yukarıda verilmiş olan 1200k paketler şu an için aktif olarak satın alıma açıktır. Ne kadar süreceğini bilemem. Herkesin kendi hesabını yapıp istediği paketi seçme özgürlüğü olduğuna inanıyorum ve standart veya yüksek kalitede süper lig sezonluk paket almak isteyen arkadaşlar için de kampanyalı fiyatların bulunduğu linkleri ekliyorum. Standart ve yüksek kalite süper lig sezonluk paketlerinin sitede mevcut kampanyasız fiyatları 30 Eylül 2014 itibarıyla sırasıyla 239 ve 379 TL'dir. Standart ve yüksek kalite süper paketlerin ise sitede mevcut kampanyasız fiyatları 30 Eylül 2014 itibarıyla sırasıyla 299 ve 439 TL'dir.
    Yukarıdaki linkler de dahil olmak üzere kampanyalı tüm paketler, daha önce başka bir paketin satın alınmamış olması koşulunu sağlamak zorundadır.(Daha önce başka bir paket aldıysanız müşteri hizmetleri ile konuşun. Bazen iptal edebiliyorlar. Ama paket varlığında iptal edilmediği sürece kampanyalı paket satın alınamıyor.) Aynı şekilde 1200k süper lig paketi satın aldınız diyelim yukarıdaki link vasıtasıyla. Aşağıdaki kampanyalı 1800k paket linkindeki fiyata yükseltme yapamıyorsunuz. Kampanyalı paketten başka bir kampanyalı pakete yükseltme şansı da söz konusu değildir. Bu arada bu mesajda link verilmiş olan TÜM paketlerde, içerik sayfasında aksi de yazsa, eski üye-yeni üye ayrımı olmaksızın satın alım gerçekleştime mümkündür. Herhangi bir sorun da çıkmayacaktır. Bununla ilgili artık soru sormayın lütfen.

    Süper Lig Sezonluk Paket Standart Kalite (800k kalitede) ----- 229 TL (3 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000077375/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-campmail-14-15-(Standart-Kalite)



    Süper Lig Sezonluk Paket Yüksek Kalite (1800k kalitede) ----- 359 TL (4 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000086546/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-campmail-14-15-(Yuksek-Kalite)


    ÖNEMLİ BİLGİ: Üstte paylaşılmış olan 4 linkteki 4 paketin her biri şu an için satın alıma açıktır. Üstte verilmiş olan tüm fiyatlar ve kalite karşılıkları an itibarıyla(30 Eylül 2014) geçerli ve doğrudur. Pakete dair detaylarda tarihle ilgili veya satın alabilecek üyelerle ilgili yazan bilgilere bakılmaksızın tüm üyeler tarafından satın alabilme durumu şu anda aktiftir.


    SORU-CEVAP BÖLÜMÜ VE MERAK EDİLENLER: (Son Güncelleme: 19 Eylül 2014)

    Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla, ilgilenenlerin digiturkplay ile ilgili bazı konularda ciddi derecelere varan bilgi eksikliği ve bilgi yanlışlığı mevcut. Elbette ki bu durumun 1 numaralı sebebi, bilgisiz ve vasıfsız elemanlardan oluşan, hiçbir denetime tabi tutulmadığı gibi, süpervizörlerin de sitede olan bitenden bihaber olduğu aşikar olan her yönüyle yetersiz bir müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi yapılanmasıdır.
    Bu durum, sitede verilen hizmet, paketler, üyelik sistemi ve içerik gibi konularda üyelere tek bir bilgi kaynağı bırakmaktadır. Tecrübe. Siteyi kullandıkça ancak bilgi sahibi olunabiliyor ve ben de sitenin ilk üyelerinden biri olarak hem sitedeki, hem sistemdeki değişime bizzat şahit olanlardanım. Sizlere yardımcı olmak gayesiyle bu konuyu açarak bir paylaşım yaptım ve bunu bir adım daha ileri taşıyarak siteyle ilgili sorularınızı da elimden geldiğince cevaplama ihtiyacı hissettim. Konunun ilk mesajına ekleyeceğim bölümde sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Sizlerden ricam, lütfen sitenin içeriğinin herhangi bir yasadışı izleme aracı olarak kullanımına dair bir soru sormayın. Hiçbir yasadışı izleme yolu hakkında bilgim yoktur ve asla kullanmam. Özetle, burada sadece, müşteri hizmetleri temsilcilerinin vermesi gereken(daha doğrusu sahip olmadığı için veremediği) bilgileri sorularınız doğrultusunda paylaşmaya çalışacağım. Arzum, herkesin sunulan hizmetten eşit olarak ve layığıyla yararlanabilmesidir.

    Aşağıda "Digiturkplay" ifadesi, "www.digiturkplay.com.tr" sitesinden ulaşılabilen içeriği belirtmektedir. "www.digiturkplay.com" sitesi üzerinden hizmet veren ve Türkiye dışı ülkelerden ulaşılması için kullanıma sunulan digiturkplay hizmeti ise "Digiturkplay yurtdışı" olarak anılacaktır. "Ligtv kanalları" ifadesi ligtv, ligtv2 ve ligtv3 kanallarının üçünü de kapsamaktadır. Aşağıda verilen tüm bilgiler sadece "digiturkplay" hizmetindeki "canlı kanal" yayınlarını ilgilendirmektedir. Seç-izle, Kirala-izle, Tekrar-izle servisleri ve içerikleri hariç tutulmuştur. Yine verilen tüm bilgiler sadece "digiturkplay" hizmetini kapsamaktadır. Teknik altyapı ve hizmetin sunulma şekli ne kadar benzer de olsa, "digiturkdilediğinyerde" web sitesindeki içerik erişimi tamamen başka koşullara tabidir. Bahsedilen hiçbir konunun ve bilginin "digiturkdilediğinyerde" hizmetini bağlayıcılığı bulunmamaktadır.

    Aşağıda 3 farklı yayın kalitesi için şu ifadeler kullanılacaktır:

    Standart kalite---800 kbps
    Normal kalite----1200 kbps
    Yüksek kalite----1800 kbps



    1) Digiturkplay'de sezonluk olarak kaç çeşit paket vardır? Ödeme yöntemleri nelerdir?

    Digiturkplay, 2014-15 sezonu için 5 adet sezonluk paket belirleyip satışa sunmuştur. Bunlar Süper Lig, Euroleague, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Lig sezonluk paketleri ile tüm bu 4 ligle beraber Brezilya Serie A, Brezilya Paulista Ligi ve Rusya Premier Ligi canlı yayınlarını da içeren Süper Paket'tir. Bunlara ek olarak ağustos ayı ikinci yarısında aktif olan, 18 süper lig takımına ait taraftar paketleri mevcuttur.
    Süper Lig sezonluk paket, Süper paket ve taraftar paketleri için standart ve yüksek kalite olmak üzere 2 farklı paket seçeneği sunulurken; İngiltere Premier Lig, Euroleague ve Beko Basketbol Ligi sezonluk paketleri tek seçenek olarak sunulmuştur ve normal kalitede yayına sahiptir.
    Ödeme seçeneği olarak yalnızca kredi kartıyla ödeme bulunmaktadır. Bankamatik kartı(debit kart) ile ödeme, Paypal veya başka bir yöntemle ödeme yapılamamaktadır. Ödeme, peşin olarak veya destekleyen kartlarla 9 taksit seçenekli olarak yapılabilir.

    2) Digiturkplay'de aylık ödemeli üyelik tipleri nelerdir? Ödeme yöntemleri nelerdir?

    Digiturkplay'e ilk kez üye olduğunuzda otomatik olarak 4 canlı kanal(Show, Fox, ATV, TRT 1) size tanımlanıyor ve ücretsiz üyeliğiniz başlıyor. Üyeliğinizi daha sonra aylık 5tl ödemeli sinema üyelik veya aylık 8 tl ödemeli premium üyeliğe yükseltebilirsiniz. Sitede bu üyeliklerle ilgili içerik bilgileri karşılaştırmalı olarak mevcut. Ben daha çok, az bilinenlerden bahsetmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.
    Sinema üyelik veya premium üyelik başlattığınızda ödemenizi takiben 1 aylık süre başlar. "Profilim" sekmesinde bir sonraki ödeme tarihi adı altında bitiş tarihini görebilirsiniz. Satın alma işlemi şu an için yalnız ve yalnız kredi kartıyla olmaktadır. Bankamatik kartı(debit kart) ile ödeme, Paypal veya başka bir ödeme yöntemi şu anda mevcut değildir. Sinema veya premium üyeliğinizi, ne zaman isterseniz müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek sonlandırabilirsiniz. Taahhüt kesinlikle yoktur. Ancak benim önerim sanal kart kullanmanızdır. Sanal kart ile ödeme sonrası üyeliğiniz başlar, eğer üyeliğinizi devam ettirmek istemezseniz bir sonraki ödeme tarihi gelince, kartta limit olmaması durumunda üyelik otomatik olarak ücretsiz üyeliğe geri döner. İstediğiniz zaman ödeme yapıp tekrar ücretli üyelik modellerinden birine geçebilirsiniz. Ayrıca şu an için pek çok banka, sanal karta otomatik limit tanımlama hizmetini sunmaktadır. Örneğin premium üyeliğiniz var ve ödeme takibi yapmadan otomatik yenilenmesini istiyorsanız da sanal kart kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bankanızdan sanal karta otomatik limit aktarma talimatı vermek.

    Önemli NOT: Digiturkplay'de aylık ödemeli üyelik tipleri ile(ücretsiz, sinema, premium) sezonluk paketler arasında satın alma bazında hiçbir ilişki yoktur(hediye tanımlanması hariç tutulursa). Aylık ödemeli üyelik tipleri ile sezonluk paketler, her ne kadar içerik bazında örtüşen ve üst üste binen yönleri olsa da birbirlerinden tamamen bağımsız işler.

    3) "canlı tv" sekmesinde nasıl bir içerik vardır?

    Canlı tv'de, sitede belirtilen kanalların geri sarma özelliğiyle birlikte canlı yayınları bulunuyor. Ben bu konuda hem açıklayıcı hem de ekstra birkaç bilgi vereyim. Sinema üyeliğinde "canlı tv" sekmesindeki tüm tv ve radyo kanalları mevcuttur. Ancak sinema üyeliğinde adı yukarıda geçmiş olan liglerde oynanan canlı spor karşılaşmalarını izleyemezsiniz. Premium üyelikte ise hem canlı tv sekmesindeki tüm kanalları, hem de Euroleague, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Lig, Brezilya Serie A, Brezilya Paulista Ligi, Rusya Premier Ligi canlı yayınlarını izleyebilirsiniz. Türkiye Süper Ligi'ni izlemek için süper lig sezonluk paketi veya süper paketi almalısınız. Süper ligde sadece tek bir takımın maçlarını takip etmek istiyorasnız da taraftar paketi satın almanız yeterlidir. Başka şekilde Türkiye Süper Ligi izlenememektedir.
    "Canlı tv" sekmesinde bulunan kanallar(ligtv, ligtv2, ligtv3 hariç olmak üzere) 12 saatlik geri sarma imkanına sahiptir. Ligtv, ligtv2 ve ligtv3 için bu süre 1 saat kadardır.

    4) Neden "canlı tv" sekmesi altında ligtv kanalları var? Ben canlı tv'den ligtv kanallarının hangi yayınlarını izleyebilirim?

    Digiturk'ün kurduğu Digiturkplay sisteminde ligtv kanallarının yayınlarını kesintisiz izlemek mümkün değildir. Örneklerle açıklayayım:

    - Sinema üyeliği olup herhangi bir sezonluk paketi bulunmayan üye canlı spor yayınları haricinde ligtv kanallarının tüm içeriğini "canlı tv" sekmesinde izleyebilir. Canlı maç saatinde ve süresince "canlı tv" altındaki yayında bir uyarı yazısı belirir. Bu uyarı yazısı maç öncesi ve sonrası 15-20 dk kadar sarkmalar yapabilmektedir. Yani bu üye, örneğin saat 19'da başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan ingiltere premier lig maçı boyunca canlı tv'deki ligtv3 yayını olarak bir uyarı yazısını görecektir. Tahmini maç saati 2 saat olarak belirlendiği düşünülürse, saat 21'den önce canlı tv'deki ligtv3 yayını geri gelmez. Bazen 21:15'i falan da bulabilir. Tabi bu durumda maç bitiminden sonraki tahmini 20-25 dk'yı(uzatmaların toplam 5-6 dk'yı geçmeyeceği düşünülürse) izleyemeyecektir.

    - Premium üyeliği olup herhangi bir sezonluk paketi bulunmayan bir üye en kısa yoldan açıklamak gerekirse Türkiye Süper Ligi canlı maç yayınları hariç tüm ligtv kanalları içeriğini izleyebilir. Canlı maç yayınları haricindeki içeriği izlerken "canlı tv"de bulunan ligtv kanallarını kullanabilecektir. Canlı maç yayını sırasında ise "canlı spor" sekmesindeki ilgili lige tıklayıp oradan ilgili maçı seçip "canlı izle" butonuyla açılan pencereden maç sırasındaki yayına ulaşabilecektir. Sistem ideal şartlarda çalıştığında "canlı spor" sekmesinde ilgili lig bölümündeki ilgili maç yayını maç başlama saatinden bir saat önce aktif olmaktadır. Genellikle de maçtan sonra 30 dk-1 saat içerisinde bir sürede kapanmaktadır. Yani bu üye, örneğin saat 19'da başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan rusya premier lig maçını izlemek istiyor olsun. Gün boyu canlı tv'den ligtv3 yayınını takip edebilir. Saat 18'de aktif olan "canlı spor" sekmesindeki yayın da ligtv3 yayınıdır ve maç boyunca açık kalacak yayındır. Saat 19'da canlı tv'deki ligtv3 kanalında yayın uyarı ekranına döner. Yani saat 18 ila 19 arasında herhangi bir saatte canlı spor'daki yayına geçerek kaldığı yerden ligtv3 yayınını izlemeye devam edebilir. Yine ideal şartlarda çalışan sistemde saat 21:30'a kadar canlı spor'daki maç yayını için açılmış ligtv3 yayını devam eder. 21:30'da o yayın sonlanır ve kapanır. Saat 21'de canlı tv altındaki ligtv3 yayını, canlı maç yayınının da bittiği düşünülürse, açılır. Saat 21 ila 21:30 arasında herhangi bir saatte canlı spor'daki yayından çıkılıp canlı tv'deki ligtv3 kanalına geçilerek ligtv3 yayını yine kaldığı yerden izlenmeye devam edilebilir.

    Yukarıdaki premium üye senaryosundan görebileceğiniz gibi ligtv kanalları 7/24 izlenebilir ancak canlı maç yayını olan günlerde bunun kesintisiz olması mümkün değil. Canlı spor ve canlı tv arasında bu şekilde gerekli geçişler yapılarak yayına devam edilebilir.

    - Ücretsiz üyeliği olan, yani sinema veya premium üyelik sahibi olmayan, ancak beko basketbol ligi sezonluk paketini almış bir üye canlı tv altından sadece, kendisine tanımlı olan 4 tv kanalını izleyebilir. Ligtv kanallarının kendi paketi dışındaki canlı maç yayınlarına veya diğer içeriklerine erişemez. Canlı spor sekmesinden paketinin kapsadığı maçlara girip bu maçları izleyebilir. Maç yayınının 1 saat önce aktif olacağı düşünülürse, o bir saatlik dilimde maçı yayınlacak olan ligtv kanalı hangisiyse onun yayınını izleyebilir. Maç sonrası ise yayını sonlanır. Yani bu üye, örneğin saat 18'de başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan beko basketbol ligi maçını izlemek için atıyorum saat 17:20'de siteye girerse, canlı spor sekmesindeki ilgili maçta saat 17'de aktif olmuş olan "canlı izle" butonuyla açılan pencereyle yayına girebilir. Ligtv3 yayını(artık maç önü yayını varsa o, yoksa da o an kanalda ne varsa artık) bu şekilde bir kesit olarak sunulmuş olur bu üyeye. Normal şartlarda saat 20'den bir süre önce biten maç sonrasında, ligtv3 yayını bu üye için 20:30'a kadar açık kalacaktır ve sonrasında yayını kapanır. Üyeye sunulan, paketindeki canlı spor yayınlarını içeren ligtv yayınlarının kesitleridir sadece. Onun dışında bir içeriğe erişemez.

    4. sorunun asıl cevabına gelirsek, canlı tv altında ligtv kanallarının bulunması digiturkplay'in canlı maç yayınları ile diğer içerikleri yayın parametresi, ücretlendirmesi ve erişimi bazında ayırma politikası nedeniyledir. Canlı tv altında bulunan ligtv kanalları ile canlı spordan maç yayını seçilerek girilen ligtv kanallarının yayın kodları farklıdır. Canlı tv kanalları arasında bulunan ligtv kanallarında canlı maç yayını dışındaki içerikler vardır. Canlı maç yayınları, "canlı tv" sekmesindeki ligtv kanallarından izlenememektedir.

    Önemli NOT: Canlı Spor altından canlı maç yayını sırasında erişilen tüm ligtv kanalları da canlı yayını 1 saatlik geri sarma imkanı sunmaktadır.

    5) Sinema üyeliğim var. Madem ligtv kanallarını 1 saat geri alabiliyoruz, herhangi bir maç bittikten sonra canlı tv'de ilgili ligtv kanalını açıp onu 1 saat geri alsam maç yayınını o şekilde açabilir miyim?

    Elbette ki ve maalesef o şekilde izleyemezsiniz. "uyarı yazısı" kavramını biraz açayım. Canlı maç yayını sırasında canlı tv sekmesindeki ilgili ligtv kanalında uyarı yazısı çıkar. Ama bu uyarı yazısı web sayfasından gelen bir uyarı penceresi değildir. Direkt olarak yayına işlenmiş bir yazıdır. Yukarıda yazdığım gibi canlı tv ve canlı spor'dan girilen ligtv kanalları farklı yayın koduna sahiptir. Yani, canlı maç varken canlı tv altındaki ilgili ligtv kanalında çıkan yazı aslında bir yayındır ve maç yayını süresince de devam eder. Bu sebeple ki canlı maç yayını bitip canlı tv'deki ilgili ligtv kanalı tekrar açıldıktan sonra yayını geri almanız durumunda o aynı uyarı yazısı karşınıza çıkacaktır.
    Ama digiturk, yayın politikası gereği hemen hemen yayınladığı tüm canlı maçların full tekrarını vermektedir. Mesela, ligtv'de yayınlanmış bir akşam saati süper lig maçı, genellikle maçtan hemen sonra ligtv2'de, birkaç saat sonra yine ligtv'de aynen verilmektedir. Sinema üyeliğinizle canlı tv altında maç tekrarlarını izleyebilirsiniz.

    Önemli NOT: Canlı tv sekmesindeki ligtv kanalları sade ve sadece CANLI maç yayınları sırasında askıya alınıp uyarı yazısı yayını yapmaktadır. Hiçbir maç tekrarı sırasında asla ve asla yayınları kesilmez.

    6) Paket içerikleri biraz kafa karıştırıcı. Acaba içerik olarak hangi paketleri seçmeliyim?

    Tabii ki herkes dilediği yayını ve içeriği özgürce izleme hakkına sahiptir. Ben ancak iki örnek üye senaryosuyla yardımcı olabilirim.

    - 1. üyemiz digiturkplay'i tüm özellikleriyle ve tüm yayınlarıyla kullanmak isteyen tam bir spor aşığı olsun. Dünyadaki tüm majör futbol liglerini takip eden, basketbolla yakından ilgilenen ve ligtv kanallarında yayınlanan maç dışı programları ilgiyle izleyen biri olsun. Bu arkadaş isterse sezonluk olarak süper paketi satın alır(şu an yanında 8 ay sinema üyeliği var) ve bu şekilde kullanabilir. Süper paket içerğinde süper lig dahil diğer ekstra liglerin canlı yayınları bulunmaktadır. Sinema üyeliğiyle de canlı tv sekmesindeki kanallara ve dolayısıyla ligtv kanallarının maç dışı içeriğine erişebilir. Ancak izleyebileceği bir yol daha var. Süper paketi hiç almadan sadece süper lig sezonluk paketini alır(şu an yanında 6 ay premium üyelik var). Süper ligin canlı maç yayınlarına bu şekilde erişir. Premium üyelikle ise diğer ekstra liglerin canlı yayınlarına ve canlı tv kanallarının tümüne erişebilir. 1 sezonu 12 ay olarak düşünüp süper paket + 4 ay sinema üyeliği fiyatıyla süper lig sezonluk paket + 6 ay premium üyelik fiyatı toplamları karşılaştırıldığında ikinci seçenek çok daha hesaplı oluyor.

    Ücretsiz üyelik: 4 adet canlı tv kanalı(Show, Fox, ATV, TRT 1)
    Sinema üyelik: Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları(ligtv,ligtv2,ligtv3 dahil)(Canlı tv altındaki ligtv kanallarında canlı maç yayını verilmemektedir)
    Premium üyelik: Süper Paket − Süper Lig Sezonluk Paketi + Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları

    Yukarıdaki tanımlar paketlerin içeriklerini açıkça yansıtmaktadır. Buna göre; "süper paket + sinema üyelik = süper lig sezonluk paket + premium üyelik".
    İsteyen istediğini seçer alır. İki seçenekte de tüm canlı içerik mevcuttur.

    - 2. üyemiz sadece Euroleague izlemek isteyen bir basketbol sever olsun. Euroleague maçlarını takip eden, beko basketbol ligi de dahil olmak üzere diğer liglerle, sporlarla ilgilenmeyen bir üye olsun. Bu üye, Euroleague için sezonluk paketi satın alırsa 79 tl'lik bir fiyat ödeyecektir. Euroleague sezonu bilindiği üzere, Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında sonlanmaktadır. Bu da 8 aylık bir süreye tekabül eder. Premium üyelik de Euroleague maçlarının tümünü kapsamaktadır. Bu üye Ekim ayında premium üyelik başlatıp 8 ay süreyle bu üyeliği kullanarak 64 tl gibi bir fiyata hem Euroleague maçlarını izler, hem de premium üyelikte bulunan diğer ekstra içerikler açık olur(kullansa da kullanmasa da). Kısacası, premium üyelik sezonluk paketlere göre çok daha avantajlı olmaktadır.

    Özetle, spor karşılaşmalarını takip etmek isteyen üye için en avantajlı minimal paket tipi premium üyeliktir. Süper lig canlı yayınları dışındaki tüm içerik premium üyelikte mevcuttur.

    Önemli NOT: Premium üyelikte ayrıca diğer bazı özel canlı spor olayları da yer almaktadır. Bunlar arasında; ATP Masters 1000 tenis turnuvaları, ATP Dünya Turu Finalleri ve Wimbledon Tenis Turnuvası ile NCAA Basketbol Final Four maçları bulunmaktadır. Bu maçlar herhangi bir sezonluk paketin kapsamında değildir. Bu maçların canlı yayınları, canlı tv altındaki ligtv kanallarından izlenmektedir. Salt sezonluk paketlerde canlı tv kanalları üyelik kapsamında bulunmadığı için(verilen hediyeleri hariç tutarak söylüyorum bunu) onların içeriğinde bu spor olayları bulunmamaktadır. Teorik olarak sinema üyelik tipinde de canlı tv kanallarının tamamı açık olduğu için bu özel spor olayları izlenebilmektedir. Bu sene için bu durum pratiğe de geçmiş gözükmektedir.(Wimbledon turnuvası sinema üyelikle izlenebilmiştir.)

    Önemli NOT-2: Digiturkplay, premium üyeliğin aylık ücretini değiştirme hakkını saklı tutar. Yani atıyorum 2 ay sonra premium üyelik fiyatını aylık 20 tl yaptım diyebilir. Demem o ki, premium üyelik peşin değil aylık ödemeli olduğu için garanti bir sistem değildir. Ancak, sezonluk paketlerde(ödeme taksitli bile yapılsa) içerik ücretlendirmesi peşin olarak yapılır ve sezon sonuna kadar hiçbir şekilde ek ücret talep edilemez. Sezonluk paketlerin de böyle bir avantajı bulunmaktadır.

    7) Premium üyelikte Beko basketbol ligi play-off'ları ve Euroleague final four'u içerik dahilinde mi?

    Bu da en çok merak edilen sorulardan ve cevabı evet. Premium üyelik ile BBL maçlarını(play-off'lar dahil) ve Euroleague maçlarını(final four dahil) canlı izleyebilirsiniz. Premium üyelik, daha önce de bahsedildiği gibi, süper lig canlı yayınları hariç tüm içeriği eksiksiz kapsamaktadır.

    8) Sinema üyelik, Premium üyelik, Sezonluk paketler arasında görüntü kalitesi farkı var mıdır? Hangi paket, hangi içerikte, hangi kalitede yayını verir?

    Geldik zurnanın zırt dediği yere... Üyelik tiplerinin ve paketlerin içeriklerinden ayrıntılı olarak bahsettim. Şimdiyse şu standart kalite, yüksek kalite, 800k, 1200k, 1800k üzerindeki sis perdesini ortadan kaldıralım. Maddeler halinde açıklayalım.

    - Digiturkplay üzerindeki tüm canlı yayınlar(canlı tv yayınları ve canlı spor yayınları), Octoshape player eklentisini kullanmaktadır ve bu player ile yayına erişim sağlanmaktadır.
    - Octoshape player, oldukça gelişmiş ve özelleşmiş bir multicast stream sistemidir. Kullandığı teknoloji ile yayın kalitesinin düzeyinde dalgalanma olmaksızın istikrarlı bir yayın sürekliliği imkanı sağlamaktadır.
    - "Canlı tv" sekmesinden girilen yayınlarda her kanal için 4 adet yayın kalitesi butonu bulunur. Bunlar 1200k, 800k, 400k ve auto seçenekleridir. "k" burada kbps'yi yani bit-rate değerini ifade etmektedir. Örneğin, 800k seçildiğinde ortalama olarak 800 kbps'lik bir stream istikrarlı olarak yayını verir. İnternet indirme hızınız 800 kbps'nin altına düşerse yayında donmalar başlar. Yayının kalitesi düşmez. Bu durum 1200k ve 400k seçildiğinde de geçerlidir. "auto" butonu seçildiğinde yayın kalitesiotomatik seçilmektedir. "auto" yayını ilk başladığında vereceği kbps değeri değişkendir. 400k, 800k veya 1200k'dan herhangi biri olabilir. Örneğin, auto'ya tıkladınız ve 400k kalitesindeki yayın açıldı. İnternet hızınız 1200 kbps üzerinde olduğu sürece yayın kalitesi artıp 1200k kaliteye otomatik olarak ulaşacaktır. Yine aynı şekilde internet hızınız yayın sırasında 1200 kbps altına düşerse yayın kalitesi de buna paralel olarak düşecektir.

    Önemli NOT: "Auto" butonuyla açılan yayında da 400k, 800k, 1200k yayın kaliteleri bulunmaktadır. Yani auto bu üçü arasında otomatik geçişi ifade eder. 600k, 1000k gibi ara yayın kaliteleri mevcut değildir. Bu yüzden stabil ve 1200 kbps üzeri bağlantı hızı olan bir üyenin(ki ülkemizde artık pek çok yerde en kötü 3-4 mbps'lik internet mevcut) eğer kota sorunu da yoksa 1200k butonuyla izleme yapması önerilir. Kotalı internet kullanıyorsa veya adil kullanım kotasını çabuk doldurmak istemiyorsa daha düşük kalitelerde yayını da seçebilir.

    Önemli NOT-2: Digiturkplay sitesinde bulunan "Bağlantı hızınıza göre görüntü kalitesi dinamik bir şekilde değişmektedir." şeklindeki yazı "auto" butonu seçilmesi durumunda ortaya çıkan durumu ifade etmektedir. "Auto" dışındaki kalite seçeneklerinden birini seçerseniz ortalama olarak sabit bir bit-rate ile yayını izlersiniz. Hızınız düşerse yayında donmalar olur. Aynı şekilde 100 mbit internetiniz de olsa 400k yayını seçerseniz, 400 kbps'lik kalitede yayını izlersiniz ve yayın kalitesi artmadan sabit kalır.

    - Sinema üyeliği veya Premium üyelik sahibi olduğunuzda, canlı tv altındaki tüm kanalları üç farklı kalitede yayın seçeneği ile izleyebilirsiniz. 1200k, 800k ve 400k.("auto" seçeneği bu üçü arasındaki otomatik ve dinamik geçişi sağlamak için var.) Canlı tv sekmesindeki bu yayın kalite seçeneklerinin sezonluk paket satın almış olup olmamanızla hiçbir alakası yoktur. İkisinin yayın kaliteleri birbirinden bağımsızdır. Yani daha doğrusu; standart kalite süper lig paketi satın alan bir üyeye hediye tanımlanan premium üyelik çerçevesinde canlı tv sekmesindeki ligtv kanallarının kalite seçenekleri, normal kalite süper lig paketi veya yüksek kalite süper lig paketi satın alan bir üyeninkiyle birebir aynıdır. Aldığınız süper lig sezonluk paketin veya süper paketin kalitesinin 1200k olduğunu, canlı tv sekmesindeki ligtv kanallarını açıp orada 1200k seçeneğini görerek teyit edemezsiniz. Çünkü standart kalite alan biri de canlı tv sekmesinde 1200k seçeneğini görecektir. Aynı şekilde yüksek kalite alan biri de canlı tv altında 1200k seçeneğini görecektir, 1800k seçeneğini göremeyecektir.
    - Premium üyelik sahibiyseniz, canlı spor altındaki süper lig yayınları hariç diğer canlı maç yayınlarına erişim hakkınız bulunmaktadır. Canlı spor'dan girebileceğiniz süper lig harici canlı maç yayınlarında da 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 4 tane yayın kalitesi butonu vardır ve aynen yukarıda anlatılan mantığa sahiptir.
    - Süper lig sezonluk paketi almış olan bir üyenin premium üyeliği varsa(hediye premium veya satın alınmış premium üyeliğin birbirinden hiçbir anlamda hiçbir farkı yoktur), tüm premium üyeler gibi canlı tv altındaki tüm kanalları izleyebilir. Süper lig sezonluk paketini alırken standart kalite, normal kalite veya yüksek kalite almış olmanız, premium üyeliğin yayın kalitesini etkilemez. Premium üyelik de diğer aylık ödemeli paketler de tek çeşittir. Tüm premium üyeler, premium üyelik içeriğine aynı kalite değerinde erişebilir. Bu değer en yüksek 1200k'dır.
    - Süper lig sezonluk paketi alan bir üye, canlı spor sekmesinde spor toto süper lig altından ilgili maç yayınına, genellikle maç başlama saatinden 1 saat önce aktif olan, canlı izle butonuna tıklayarak açılan pencereden ulaşabilir. Süper lig maçlarını izleme yolu da aynen premium üyelikteki örneğin rusya premier liginden bir canlı maç yayınını izleme yoluyla aynıdır. İkisinde de canlı spor sekmesini kullanmak gerekir. Süper lig maçlarında, özellikle derbi maçlarda "canlı izle" butonu maç başlama saatinden 2-3 saat önce aktif olabilir. Derbi maçlar sonrasında da yayın maç bitiminden sonra 3 saate kadar devam edebilir. Bu uygulama, aylık ödemeli üyelik paketi bulunmayan süper lig sezonluk paketi sahibi abonelerin derbi maçlarında diğer maçlarınkinden daha uzun olan maç önü ve maç sonu yayınlarına tam olarak erişmesini sağlayabilmeye yöneliktir.
    Süper lig sezonluk paketini standart kalite alan bir üye, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde sadece 800k, 400k ve auto seçenekleri olacaktır. Buradaki "auto" seçeneği 800k ve 400k yayın kaliteleri arasında otomatik geçiş yapar. Süper lig sezonluk paketini yüksek kalite alan bir üye ise, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde 1800k, 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 5 seçenek olacaktır. Buradaki auto seçeneği ise 1800k, 1200k, 800k ve 400k arasında otomatik geçiş yapar. Süper lig sezonluk paketini standart kalite alan bir üye, süper lig maçları canlı yayınlarına 800k üstü bir kalitede erişemez.
    - Süper paket alan bir üye, canlı spor sekmesindeki süper lig dahil tüm liglerin yayınlarına erişim hakkı elde eder. Canlı tv altındaki tüm kanallara erişim için ise sinema üyeliğine sahip olması gereklidir. Süper paketi alan bir üyenin her ne kadar teknik olarak alabiliyor da olsa premium üyelik alması çok mantıklı olmaz. Bunu matematiksel olarak açıklayayım:

    Sinema üyelik: Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları(ligtv,ligtv2,ligtv3 dahil)(Canlı tv altındaki ligtv kanallarında canlı maç yayını verilmemektedir)
    Süper Paket: Premium üyelik + Süper Lig Sezonluk Paketi − Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları

    Süper paket, canlı tv altındaki kanal yayınlarını kapsamamaktadır. Salt süper pakette, ücretsiz üyelikte bulunan 4 canlı tv kanalı dışında canlı tv sekmesinden yayın alamazsınız. Süper pakette eksik olanı tamamlamak için sinema üyelik yeterlidir.

    Süper paketi standart kalite alan bir üye, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde sadece 800k, 400k ve auto seçenekleri olacaktır. Buradaki "auto" seçeneği 800k ve 400k yayın kaliteleri arasında otomatik geçiş yapar. Süper paketi yüksek kalite alan bir üye ise, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde 1800k, 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 5 seçenek olacaktır. Buradaki auto seçeneği ise 1800k, 1200k, 800k ve 400k arasında otomatik geçiş yapar. Süper paketi standart kalite alan bir üye, süper lig maçları canlı yayınlarına 800k üstü bir kalitede erişemez.

    Süper paket, hangi kalitede alınırsa alınsın, canlı spor kategorisindeki süper lig dışı canlı maç yayınları 1200k, 800k, 400k ve auto seçenekleriyle verilecektir. Yani, standart-yüksek kalite ayrımı yalnızca süper lig maçlarını ilgilendirmektedir. Diğer hiçbir canlı maç içeriğinde kalite ayrımı bulunmamaktadır.

    9) Süper Paket standart kalite satın aldım. Yayınlarım maksimum hangi kalitede olacak?

    Süper lig canlı maç yayınlarınız: 800k
    Süper lig dışı ligler canlı maç yayınlarınız: 1200k
    Canlı tv altındaki canlı kanal yayınlarınız(erişebileceğiniz kanal sayısı, ücretsiz veya sinema üyeliğe sahip olmanıza bağlı değişir) (sinema üyeliğiniz varsa ligtv kanalları dahil): 1200k

    10) Süper Paket yüksek kalite satın aldım. Yayınlarım maksimum hangi kalitede olacak?

    Süper lig canlı maç yayınlarınız: 1800k
    Süper lig dışı ligler canlı maç yayınlarınız: 1200k
    Canlı tv altındaki canlı kanal yayınlarınız(erişebileceğiniz kanal sayısı, ücretsiz veya sinema üyeliğe sahip olmanıza bağlı değişir) (sinema üyeliğiniz varsa ligtv kanalları dahil): 1200k

    11) Canlı tv altındaki kanallardan 1800k kalitede izleme seçeneği sunan var mı?

    Şu an için bu mümkün değildir. Canlı tv altındaki kanallarda(ligtv kanalları dahil) maksimum 1200k kalitede yayın seçeği vardır. Bu değerler sabittir ve sezonluk paket sahibi olup olmama durumunuzdan, varsa da sezonluk paketinizin kalite özelliğinden tamamen bağımsızdır.

    12) Süper lig dışı bir canlı spor olayını (Euroleague, İngiltere Premier Lig, Beko Basketbol Ligi vs...) 1800k kalitede izlemek çin hangi paketi alabilirim?

    Şu an için bu da mümkün değildir. 1800k kalitede izleme seçeği, sadece süper lig canlı maç yayınlarında sunulan bir seçenektir. Süper paket yüksek kalite veya süper lig sezonluk paket yüksek kalite alınarak 1800k kalitede maç izleme keyfi yaşanabilir. Ancak 1800k kalitede maç izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınlarında sunulmaktadır. Süper lig dışı canlı spor karşılaşmaları yayınlarında 1800k kalitede izleme seçeneği bulunmamaktadır. Yani, yüksek kalite süper paket dahi alsanız örneğin premier lig maçlarını maksimum 1200k kalitede izleyebilirsiniz.

    13) Süper lig sezonluk paket standart kalite aldım, bir de premium üyeliğim var. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Premium üyelikte kalite tek çeşittir. Süper lig dışındaki tüm içeriğe sahip olan premium üyeliğinizle süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz gereği maksimum 800k kalitede izleyebilirsiniz. 800k'lık kalite sınırlaması sadece süper lig canlı maç yayınlarında geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    14) Süper lig sezonluk paket yüksek kalite aldım, bir de premium üyeliğim var. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Premium üyelikte kalite tek çeşittir. Süper lig dışındaki tüm içeriğe sahip olan premium üyeliğinizle süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz dolayısıyla 1800k kalitede izleyebilirsiniz. Yüksek kalite paketinizdeki 1800k izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınları için geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    15) Süper paket standart kalite aldım. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Süper pakette canlı spor sekmesindeki tüm liglerin canlı maç yayınları bulunmaktadır. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz gereği maksimum 800k kalitede izleyebilirsiniz. 800k'lık kalite sınırlaması sadece süper lig canlı maç yayınlarında geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    16) Süper paket yüksek kalite aldım. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Süper pakette canlı spor sekmesindeki tüm liglerin canlı maç yayınları bulunmaktadır. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz dolayısıyla 1800k kalitede izleyebilirsiniz. Yüksek kalite paketinizdeki 1800k izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınları için geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    17) 1800k, 1200k, 800k pratik anlamda ne ifade etmeli? Hangi kaliteyi seçeceğime nasıl karar verebilirim?

    1800k ve 1200k pratik olarak 15-16 inçlik bir bilgisayar ekranında gözle görülür çok ciddi bir kalite farkı göstermeyecektir. Ancak bilgisayarınızın ekranını tv'ye aktarıp maç izliyorsanız, hele de tv'niz 40 inç ve üzeri ise, 1200k ve 1800k arasında özellikle hareketli ve yakın çekim görüntülerde farkı hissedersiniz. Buna karşın 800k'da ise yayın kalitesi pratikte hissedilir derecede kötüdür. Bilgisayarınızda izlerken bile fark çok net görülür. Süper lig canlı maç yayını sırasında pilot kamera çekiminde oyuncuların forma numaralarını 800k izlerken seçemezsiniz. Bunun dışında vereceğim bilgiler havada kalır. Çünkü herkesin kalite algısı farklıdır ve hatta değişkendir. Siteden standart ve yüksek kalite test yayınlarına ulaşabilirsiniz ama canlı maç yayınında durum biraz daha farklı olabiliyor. Şunu önerebilirim. En azından 800k kalitesinin yeterli olup olmayacağını anlamak için canlı tv altından hd yayını olan star tv, show tv, ntvspor gibi kanalların maç yayınladığı bir sırada yayınlarına girip bakabilirsiniz. En azından daha yakın bir fikir verebileceği görüşündeyim.

    18) "Ben süper lig yayınlarını izlemek istemiyorum. Euroleague'i, Beko Basketbol Ligi'ni, İngiltere Premier Ligi'ni takip ediyorum. Canlı maç harici yayınları izlemesem de olur." diyen bir üye için en uygun paket nedir?

    Geçen sezona kadar(2013-2014 sezonu da dahil) "Spor+" paketi adında bir paket vardı. Bu paket net olarak "Süper Paket −(eksi) Süper Lig sezonluk paket" içeriğine sahipti. İlerleyen günleri bilemem ama şu anda 2014-2015 sezonu için bir "Spor+" paketi bulunmamaktadır ve bu sezon boyunca da olması pek ihtimal dahilinde görünmemektedir. Sorudaki üye için en uygun olan, premium üyelik başlatmaktır. Canlı maç harici ligtv kanalları yayınlarını da izleyebileceği canlı tv sekmesi altındaki canlı tv kanalları da kullanımına açık olacaktır. Bu üç ligin sezonluk paketlerini ayrı ayrı satın almak da izlemek istediği tüm içeriği sağlar ancak ciddi miktarda fazla ücret ödemiş olacaktır.

    19) Maçlar tek tek satın alınabilir mi? Tek maç satın almada yayın kalitesi nasıl olur? Standart veya yüksek kalite tek maç satın alırken geçerli mi?

    Canlı spor kategorisi altındaki İngiltere Premier Ligi haricindeki tüm liglerde tek maç satın alma mevcuttu. Örneğin; Brezilya Paulista Ligi'nden tek bir maçı(Brezilya liglerini içermeyen herhangi bir paketiniz veya üyelik tipiniz olması durumunda) satın almak mümkündür. Bu tek maçı satın aldığınızda, maç saatini kapsayan aralıkta aktif olan canlı izle butonuyla, bu maç yayınına "canlı spor" altından ulaşabilirsiniz. Maç bittikten bir süre sonra da belirlenen saatte yayınınız sonlanır. Bu maç yayını size birebir paketi olan üyeyle aynı şekilde verilir. Kalite seçenekleri arasında 1200k, 800k, 400k, auto seçenekleri yer alır.
    Bunu bir süper lig maçı için de aynen uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken "canlı spor" kategorisinden "Spor Toto Süper Lig"i seçip izlemek istediğiniz maç sayfasındaki "satın al" butonunu kullanarak ödeme işlemini gerçekleştirmektir. Maçı satın almanızın takibinde, aynen sezonluk paketi bulunan üyelerin de yaptığı gibi, maç saatini kapsayan aralıkta ilgili maç sayfasına girerek "canlı izle"ye tıklayarak maçı izleyebilirsiniz.

    Önemli NOT: Tek maç olarak satın alınan bir süper lig maçı da normal kalitede(maksimum 1200k) verilmektedir. Süper ligden tek maç satın alarak 1200k ve 800k kalite farkını, süper lig canlı maç yayını sırasında test etme fırsatı bulabilirsiniz. Ancak yüksek kalite paket satın almadan 1800k'lık canlı süper lig maç yayını izleme şansı maalesef yoktur. Tek maç satışı, tek kalite(normal kalite) olarak yapılmaktadır.

    Önemli NOT-2: Tek maç satın alma sırasında kredi kartı dışında mobil ödeme yöntemi de mevcuttur. Bankamatik kartı(debit kart) yine geçerli olmamakla birlikte, tek maç satın alımları için kredi kartı yerine mobil ödemeyi de kullanabilirsiniz. Mobil ödeme sırasında GSM operatörüne göre değişen miktarlarda ekstra işlem ücreti alınabilmektedir.

    20) Her şey iyi güzel de canlı spor'dan bir maçı açınca gelen pencerede "Yayın 2 için tıklayınız." yazıyor. "Yayın 2" tam olarak nedir?

    Digiturkplay'in sitesinde de anlatıldığı üzere birincil yayın hizmetin verildiği ana yayındır. Yazının önceki bölümünde bahsedilen tüm kalite seçenekleri ve anlatılan izleme şekilleri "yayın 1" bazındadır. Canlı spor sekmesi altındaki süper lig dahil tüm canlı maç yayınlarında "yayın 1"e ek olarak "yayın 2" seçeneği mevcuttur. "Yayın 2"nin ortaya çıkışındaki asıl düşünce, sitede de belirtildiği gibi, canlı maç yayını sırasında "yayın 1"de herhangi bir sebeple çıkacak bir sorunda üyenin mağduriyet yaşamaması için alternatif yedek bir yayının el altında bulundurulması isteğidir. O yazıya tıklayarak açılan "yayın 2"de herhangi bir kalite seçeneği bulunmamaktadır. Açılan yayının kalite değeri yaklaşık 900k civarıdır. Bu yayın da octoshape player'ı kullanmaktadır.(2013-2014 sezonunun bir kısmı da dahil olmak üzere önceki sezonlarda "yayın 2" seçeneğinde Microsoft Silverlight player bazlı bir yayın mevcuttu. Geçen sezonun ortalarına doğru Silverlight player, canlı yayınlarda kullanımdan kaldırıldı ve "yayın 2" seçeneğine de octoshape player bazlı bir yayın getirildi.) Şu anki "yayın 2"den erişilen yayın da ligtv kanallarına aittir ve "yayın 1"den bazı konularda farklılık gösterir:

    - "Yayın 1" seçeneğinde verilen yayında paketinizin asıl yayını bulunmaktadır. Eğer süper lig sezonluk paket, süper paket veya taraftar paketlerinden herhangi birini hangi kalitede satın almış olursanız olun, kalite ayarlaması ve sınırlamaları süper lig canlı maç yayınlarında erişeceğiniz "yayın 1" üzerinde yapılmaktadır. "Yayın 2" her pakette, her üyelik tipinde aynı kalitededir ve kalitesi sabittir, değişmez. "Yayın 2"yi izlerken internet hızınızda bir düşme olursa donmalar olacaktır. Yayın kalitesinde bir düşüş yaşanmaz çünkü tek kalite seçenekli bir yayındır.
    - "Yayın 2" seçeneğinin "yayın 1"den diğer bir farkı da geri alma seçeneğinin bulunmamasıdır. Örneğin; "Yayın 2"yi izlerken durdurup 20 saniye sonra devam ettirirseniz, yayın kaldığı yerden değil canlı yayından devam eder. Digiturkplay sisteminde diğer tüm octoshape yayınlarda bulunan DVR fonksiyonu, "yayın 2"de bulunmamaktadır.

    Anlaşılacağı üzere, "yayın 1" ve "yayın 2"de sunulan yayın kodu tamamen farklıdır.

    Önemli NOT: "Yayın 2" seçeneği, sadece canlı spor altında bulunup ligtv kanallarında yayınlanan canlı maçlarda bulunmaktadır. Canlı tv sekmesinde "yayın 2" diye bir seçenek yoktur. Son cümle, canlı tv sekmesi altındaki ligtv kanalları için de geçerlidir.

    Önemli NOT-2: Bahsedilen "yayın 1" ve "yayın 2" özellikleri üç ligtv kanalı için de geçerlidir. Paketlerdeki yayın kaliteleri ile ilgili verilen tüm bilgilerin, kalite farklılıklarının kanal değil içerik bazında olduğunu anlattığını önemle vurgulamak lazım. Örneğin, süper paket yüksek kalite satın almış olan bir üye süper lig canlı maç yayınlarını 1800k kalite seçeneği ile izlerken maçın hangi ligtv kanalında olduğunun bir önemi yoktur. Ligtv, ligtv2 veya ligtv3 kanallarından hangisinde olursa olsun süper lig canlı maçı 1800k kalitesinde izleyebilir. Ancak aynı üye, bazen Ligtv kanalında yayınlanan bir İngiltere Premier Ligi canlı maç yayınını(Bazen haftaiçi maçlarında 3 ligtv kanalında aynı anda İngiltere Premier Ligi canlı maç yayını olabiliyor), her ne kadar ligtv kanalının yaptığı canlı maç yayınlarının %95'i süper lig canlı maç yayını da olsa, en fazla 1200k kalitede izleyebilir. Çünkü daha önce de belirtildiği gibi, Süper lig dışı hiçbir canlı maç yayınında kalite ayrımı yoktur. Süper paketiniz standart kalite de olsa yüksek kalite de olsa, süper lig dışındaki canlı spor sekmesi altındaki canlı maç yayınlarınız (yayınlandığı ligtv kanalı hangisi olursa olsun) 1200k kalite seçeneğiyle verilecektir.

    Önemli NOT-3: Bunu bir kez daha, daha detaylı olarak söylemek önemli diye düşünüyorum. Standart kalite/normal kalite/yüksek kalite Süper lig sezonluk paket, Süper paket veya taraftar paketi, İngiltere premier lig sezonluk paketi, Euroleague sezonluk paketi, Beko Basketbol Ligi sezonluk paketi, premium üyelik, tek maç satın alma. Bunların hepsinde içeriğin kapsamı farklı kombinasyonlar içeriyor. Hepsindeki en önemli ve değişmeyen ortak nokta, canlı spor sekmesinden paketin kapsamına göre girilecek canlı maç yayını penceresinden "yayın 2" açıldığında ortaya birebir aynı yayının çıkmasıdır. Hangi kalitede paket alırsanız alın, "yayın 2" bazında hiçbir farklılık yoktur. "Yayın 2", tüm içeriklerde evrenseldir.

    21) Madem ki "yayın 2"de 900k civarı bir kalite var, süper lig sezonluk paketi(veya süper paketi, taraftar paketini) standart kalite alıp süper lig canlı maç yayınlarını "yayın 1"den maksimum 800k kalitesinde izleyeceğime "yayın 2"den izlesem nasıl olur?

    Kesinlikle bunu yapabilirsiniz. "Yayın 2", 1200k kalitesine yaklaşmasa da, 800k kalitesine göre hafifçe hissedilir bir fark yaratır. Ancak "yayın 2"de de zaman zaman problemler olabilmekte, yayın kapanabilmektedir veya en başından hiç açılmayabilmektedir. Bunu da akılda bulundurmak lazım. Ayrıca "yayın 1"e göre başka bir ciddi dezavantajı da bulunmaktadır. "Yayın 2"de geri alma fonksiyonu yoktur, canlı yayını sadece anbean takip edebilirsiniz.

    22) Standart kalite süper paket/süper lig sezonluk paket satın aldım. Bunları 1200k pakete yükseltme şansım var mıdır?

    Maalesef bu, sitenin yapısı gereği mümkün görünmemektedir. 1200k süper paket veya süper lig sezonluk paketlerinden yararlanmak için tek şart, bu iki paketin herhangi birinin standart kalite/yüksek kalite versiyonunu satın almamış olmaktır. 800k paketten direkt olarak 1200k'ya geçiş olamamaktadır.

    23) 1200k süper paket/süper lig sezonluk paketlerden birini satın almam durumunda ileride yüksek kaliteye dönüşüm yapabilir miyim?

    Sitedeki standart kalite versiyonlarını almanız durumunda, yüksek kalite fiyat farkını ödeyerek paket kalitesini yükseltebilmek mümkündür. Aynı durum 1200k paketler için de geçerlidir. Süper lig sezonluk paketi veya süper paketin 1200k versiyonu satın alınınca, yine yüksek kalite fiyat farkı ödemesi yapılarak yüksek kalite pakete geçiş yapılabilmektedir. 800k paketten 1800k pakete, yine aynı şekilde 1200k paketten 1800k pakete direkt yükseltme mümkündür. Sitede standart kaliteden yüksek kaliteye geçiş farkı fiyatıyla, 1200k kaliteden yüksek kaliteye geçiş farkı fiyatı maalesef aynıdır.

    24) Taraftar paketlerinden bahsedebilir misiniz?

    Taraftar paketleri genellikle Ağustos ayında çıkmaktadır. Şu anda da 18 süper lig takımına ait standart ve yüksek kalite olmak üzere 2'şer taraftar paketi satışı mevcuttur. Süper lig sezonluk paketiyle mantık olarak tamamen aynıdır ve canlı maç yayınlarıyla ilgili bahsedilmiş olan tüm durumlar taraftar paketlerinde de geçerlidir. Kısaca taraftar paketleri, süper lig sezonluk paketinde tek takımın maçlarını kapsayan bir alt küme olarak sayılabilir. Ancak 1200k olarak satışa sunulmuş hiçbir taraftar paketi yoktur(kampanyalı olarak bile).

    25) "Geçen sezon süper lig maçları canlı yayınları sırasında özellikle maç başladığında ve ikinci yarı başladığında donmalar oluyordu, her maçta olmadı ama olduğunda çok can sıkıcı oluyordu. Bunun sebebini biliyor musunuz? Bu sezon da bu olacak mı?"

    Forumları takip ettiğim kadarıyla pek çok kişi yakınıyor bu sorundan. Sebebini bilen de pek yok gördüğüm kadarıyla. Ben size detaylarıyla sebebini açıklayacağım.

    Öncelikle şunu şöyleyeyim; sorun tüm üyeliklerde vardı, digiturkplay'den kaynaklanan teknik bir sorundu. Bu spesifik donma sorunu, 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında bir dönemde ortaya çıktı ve sezon sonuna kadar devam etti. Donma sorunu, Digiturkplay'in yayın politikasında yapmış olduğu yeni bir değişiklikten kaynaklandı ve maalesef geçen sezon sonu itibarıyla hala düzeltilememişti. Bu sezonun ilk haftasında gördüğümüz üzere hala düzeltilememiş vaziyette. Digiturkplay, geçen sezon ikinci yarısında mart-nisan ayları civarında, sadece süper lig canlı maç yayınlarında ve sadece 3 büyüklerin maçlarında geçerli olmak üzere, ligtv kanalında(ligtv2 ve ligtv3'te değil, sadece ligtv'de) "clean feed" uygulamasına geçti.

    Nedir bu "clean feed"? "Clean feed", temel olarak üzerine hiçbir ekleme yapılmamış salt yayındır. "Clean feed" yayında, ürün yerleştirme tarzı reklam yer almaz. Ligtv'de bir maç yayınlanırken, herkesin sinirini bozan, zırt pırt özellikle altta çıkıp ekranı basık hale getiren ürün reklamları oluyor bilindiği üzere. Digiturkplay'de ürün yerleştime reklamı olmadan izleme sağlanabilmesi için bu uygulamaya gidildi. Ancak sadece ligtv'de yayınlanan süper lig maçlarında ve sadece BJK, FB veya GS'nin oynadığı maçlarda bu uygulamaya gidildi. Yani örneğin, ligtv'de yayınlanan Karabükspor-Bursaspor maçında yayın normal yayındı. Ya da örneğin son haftalarda, 33. haftadaki Elazığspor-Beşiktaş maçı ligtv2''de yayınlanmıştı ve bu maçta da normal yayın verildi. "Clean feed" uygulaması sadece bilgisayardan tarayıcı ile yapılan izlemelerde yapılmıştır. Android, iOS veya windows apps uygulamaları ile yapılan izlemelerde "clean feed" değil, normal yayın verilmiştir.

    "Clean feed" yayına geçiş, maçın başlama düdüğüyle beraber yapılıyordu çoğu zaman; geri kalan zamanlarda da mutlaka ve mutlaka maç başlamadan önce verilen son reklam arasından sonra başlıyordu. Çünkü "clean feed" yayın, stattan alınan ve digiturk'e ulaşan direkt yayındır. Reklamlar digiturk ana kumanda merkezinde eklenir. Reklam arası reklamları da aynı şekilde. Bu yüzden genellikle maç başlama düdüğüyle başlayan "clean feed", stattan kesintisiz yayın yapıldığı sürece devam eder. Maç başladıktan sonra, eğer bir olay veya problem falan çıkmazsa, ilk reklam arası devre arasında verilir ve "clean feed"den çıkılıp normal yayına dönülür. İkinci yarı başlamadan önceki son reklam arasından sonra da, tabi bu da genellikle ikinci yarı başlama düdüğünün hemen öncesi oluyor, tekrar "clean feed" yayına geçiş sağlanarak ikinci yarı bitişine kadar devam edilir. Maç bitimi sonrası tekrar normal yayına dönülür.

    "Clean feed" geçişi aslında bir anda oluyor. Bu anı, yayındaki bir anlık dalgalanma ve ligtv logosunun yanında bulunan "CANLI" yazısındaki renk koyulaşmasından kolayca fark edebilirsiniz. Geçiş anlarını yukarıda belirttim. Artık ne gibi bir teknik işlem yapılıyor bilmiyorum ama sanıyorum "clean feed" yayına geçiş, Octoshape sunucularına iletilirken bir problem oluşuyor ve her geçiş sonrası(geçiş derken hem normal yayından "clean feed" yayına geçişi, hem de "clean feed" yayından normal yayına geçişi kast ediyorum) ortalama 2 dk. süren resim atlamaları ve donmalar oluşuyor. "Clean feed" geçişlerinde oluşan donma durumu oldukça spesifik, yani internet hızı veya donanımsal-yazılımsal nedenlerle oluşabilecek donmalardan farklı olduğu hemen anlaşılmaktadır. "Clean feed" geçişinde oluşan donmalarda ses lineer olarak devam ederken, görüntü atlamalı ve bazen de ileri sarar gibi hızlı şekilde devam etmektedir. Yayın o sırada, üyelere aynen bu şekilde donarak iletildiği için donmalar kesildikten sonra yayını geri alsanız da aynı donmaları görürsünüz.

    Özetlemek ve basitleştirmek gerekirse, her normal yayın - "clean feed"(ya da tam tersi) geçiş sonrası 2 dk. kadar süren dilimde, yayın bozuk olmaktadır. Bu konuda üyelerin uygulayabileceği hiçbir çözüm yoktur. Çünkü kendisine iletilen yayın o şekildedir. Global bir sorundur ve eksiksiz olarak herkeste mevcuttur maalesef.

    Geçen sezon ikinci yarısında belli bir dönemden sonra ligtv kanalında yayınlanan BJK, FB, GS'nin oynadığı her süper lig maçının canlı yayınında, ilk yarı ve ikinci yarı başı ile sonunda olmak üzere toplam 4 kez normal yayın ile "clean feed" yayın arası geçiş olmuştur ve her birinde orrtalama 2 dk.'dan maç başına toplam 8 dk. görüntü kaybı olmuştur. Tabi, "clean feed" yayından normal yayına geçişte olan 2 dk'lık donmalar maç süresi içinde olmadığı için maç süresi içinde maç başına ortalama 4 dk'lık maç yayını kaybı olmuştur diyebiliriz.

    Bu sezonda da digiturkplay ilk haftadan itibaren süper lig maçları canlı yayınlarında "clean feed" uygulamasına gitmiştir. Geçen sezon yaşanan sorunlar aynen yaşanmıştır. "Clean feed" yayın verilecek maçların kapsamında ileride değişme olur mu bilemiyorum ama umuyorum her yayın geçişi sonrasında yaşanan bu büyük sorun acilen düzeltilir ve maçlarda artık görüntü kaybı yaşanmaz. Benim görüşüm, "clean feed" uygulamasının en azından bu sorunlar giderilene kadar tamamen rafa kaldırılması yönündedir.

    Dipnot olarak ekleyeyim: Bazen TS'nin ligtv'de yayınlanan maçlarında da "clean feed" kullanıldı ama BJK, FB ve GS'nin ligtv'de yayınlanan tüm canlı maçlarında "clean feed" kullanıldı. Hatta bu sezonun ilk haftasında Cuma günü oynanan Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği maçının ilk yarısında da "clean feed" yayın kullanıldı.

    Önemli NOT: Maçın o anda "clean feed" olarak verildğini anlamanın bir yolu da, eğer sizin veya arkadaşınızın digiturk kutulu üyeliği varsa veya bir mekandan maçı izliyorsanız, o sırada digiturkplay'den yayını açarsanız, kutulu üyelikte çıkan ürün yerleştime reklamının digiturkplay'deki ligtv yayınında olmadığını göreceksiniz.

    Önemli NOT-2: "Clean feed" uygulaması, sadece "Ligtv" kanalı üzerindeki bazı maçlarda(üç büyüklerin Ligtv'de olan tüm Süper lig maçlarında), sadece bilgisayardan tarayıcı ile yapılan izlemede ve sadece "Yayın 1" üzerinde yapılmaktadır. Bu üç koşulun biri dahi sağlanmıyorsa izlenen yayın "clean feed" değildir ve dolayısıyla "clean feed" geçişi olmayacağı için donma ve takılmalara da rastlanmayacaktır.

    Önemli NOT-3: "Clean feed" uygulamasına geçildiği ilk dönemlerde başka problemler de mevcuttu. Bazen, "clean feed" yayını yapılan bir maçta skor tabelası hatalı oluyordu. "Clean feed"de normalde skor tabelası da olmaz yapısı gereği, normal yayında eklenir. "Clean feed" yayını yaparken ekstradan skor tabelası ekleniyor tabi ve bu yüzden uygulamanın ilk zamanlarında örneğin gol oluyordu ama skor aynı kalıyordu. Aynı anda "yayın 2"den girilen alternatif yayındaki skor tabelası ise doğru skoru yansıtıyordu.



    Bundan sonraki kısımda da kısıtlı bilgimle birazcık "Digiturkplay yurtdışı" hizmetinden bahsedeyim.

    26) Digiturkplay yurtdışında ne gibi paketler bulunuyor?

    Çok ayrıntılı bilemiyorum bu sorunun cevabını ama sanıyorum en çok tercih edilen iki paket aile paketi ve spor paketi. Farklı ülkelere göre değişik zamanlı(aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık...) paket sistemleri bulunabilmektedir. Sanıyorum her iki paket de tüm yurtdışı ülkelerde aylık veya yıllık paket olarak alınabilmektedir. Spor paketinde ligtv kanalları dahil tüm canlı yayınlar bulunurken; aile paketinde ligtv, ligtv2, ligtv3 ve klüp kanalları hariç diğer canlı kanallar yer almaktadır.

    27) Digiturkplay yurtdışı servisinde hangi içerikler hangi paketlerde bulunmaktadır?

    Digiturkplay YD(yurtdışı), digiturkplay'e göre daha basit kullanım imkanı sağlar. Tüm canlı içeriğe tek bir yerden ulaşılabilir. Spor paketi sahibi bir üye paketi aktif olduğu sürece canlı içeriğe tümüyle erişebilir. Digiturkplay YD'de tüm canlı kanalların aynı yurtiçi serviste olduğu gibi 12 saatlik geri alma özelliği bulunmaktadır. Yurtiçinden farklı olarak ligtv kanallarında da 12 saatlik geri alma mümkündür(Digiturkplay yurtiçinde ligtv kanallarındaki yayınlar sadece 1 saate kadar geri sarılabilir).
    Digiturkplay YD'de ligtv kanallarında sadece Türkiye Süper Ligi ve Beko Basketbol Ligi maçlarının canlı yayınları bulunmaktadır. Diğer tüm liglerin canlı maç yayınlarında bir uyarı yazısı çıkar(Digiturk, yabancı lig yayınlarını içeren canlı karşılaşmaları, yurtdışı servisinde yayın hakları geçerli olmadığı için veremez). Bu durum diğer ulusal kanallar için de geçerli olabilmektedir. Örneğin; yaz başında 1 ay boyunca TRT 1, TRT Spor ve TRT HD'den canlı yayınlanan 2014 Dünya Kupası maçları sırasında, Digiturkplay YD servisinde maçı yayınlayan kanalda benzer uyarı yazısı çıkmıştır ve TRT'nin sahip olduğu Dünya Kupası yayın hakları, yurtdışında geçerli olmadığı için izlenememiştir. Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere; yurtdışı servisindeki tüm canlı tv kanallarının yayın kodları(ligtv kanalları da dahil), Türkiye digiturkplay'deki yayın kodlarından farklıdır.

    28) Digiturkplay Yurtdışı'nda paket satın alma için hangi ödeme yöntemlerini kullanabilirim?

    Digiturkplay yurtdışı hizmeti için paket satın alırken Kredi kartı veya Paypal ile ödeme yapabilirsiniz. Direkt olarak bankamatik kartı(debit kart) ödeme yöntemi mevcut değildir.

    29) "Yurtdışında yaşayan bir TC vatandaşıyım. Digiturkplay yurtdışı dışında bir şansım var mı?"

    Digiturkplay yurtdışı üyelik, sunduğu içerik göz önüne alındığında görece pahalıdır. VPN servisleri ile Digiturkplay TR servisini kullanabilirsiniz. Ancak yeni getirilen bir uygulama sebebiyle, yeni üyelik alımı için geçerli bir Türkiye bazlı GSM numarası gerekmektedir. Digiturkplay'e üye olurken TC kimlik bilgilerinizi vermeniz dışında, üyelik aktivasyonu için geçerli bir Tükiye GSM numarası da vermelisiniz. Gelen SMS'teki kod ile ancak üyelik aktive olabilmektedir. Digiturkplay TR sitesine üye olurken GSM no girilecek bölümünde ülke kodu seçme şansı bulunmadığı için durum bu şekilde. Ama Türkiye'den alınmış bir GSM hattı yurtdışında "roaming" yapılırken aktivasyon SMS'i alabilir mi konusunda bir bilgim yok.

    Önemli NOT: Önceden alınmış olan bir digiturkplay TR üyeliğinde geçersiz bir GSM numarası verilmişse, üyelik logini sırasında üyeliğin kullanılmaya devamı için SMS aktivasyonu istemi rastgele olarak karşınıza çıkabilmektedir. SMS aktivasyonu tamamlanmadan üyeliğin kullanımına devam edilememektedir. Yurtiçi digiturkplay üyeliğiniz halihazırda varsa bile, eğer Türkiye GSM numaranız yoksa, temin etmenizi öneririm. He an SMS aktivasyonu uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Önemli Açıklamalar ve Dipnotlar:

    - Bunu açıkça bir kez daha yazıyorum. Mesajın en başında paylaşılan linklerden paket satın alımı, eski-yeni ayrımı olmaksızın tüm digiturkplay üyelerine açıktır. Belirtilen paketlerin 2014-2015 sezonu için standart veya yüksek kalite olan versiyonlarından birini önceden satın almamış olan tüm üyeler, 1200k süper lig sezonluk paketi veya 1200k süper paketten birini alabilir.
    - Digiturkplay sitesindeki tüm ligtv kanalları yayınlarında(canlı tv, canlı spor) geri alma süresi 1 saattir. Canlı spor altındaki içeriklerde bulunan "yayın 2"de geri alma özelliği yoktur.
    - Hem Digiturkplay yurtiçi, hem de Digiturkplay YD hizmeti için geçerli olan net bir gerçeği söyleyeyim. Eğer canlı tv sekmesi altındaki kanallarda kanalın yayını yerine uyarı yazısı yaynı varsa, mutlaka o anda oynanmakta ve yayınlanmakta olan canlı bir karşılaşma vardır. Hiçbir maç tekrarı yayını sırasında canlı tv yayını kesintiye uğramaz.
    - Digiturkplay'e üyesiniz ve ücretsiz üyeliğiniz var. Yukarıda linklerini paylaştığım 1200k paketlerden birini satın aldınız. Paketlerin ikisi de 1200k kalitesindedir ve o linkler üzerindeki paketlerden birini satın almanız durumunda 1200k kalitede paketiniz olacaktır. Bundan hiçbir kuşku duymayınız.
    - 1200k paket aldığınızın teyidini, paketi satın alırken hediye olarak seçtiğiniz premium üyelik(süper paket için sinema üyelik) üzerinden canlı tv altındaki ligtv kanallarını açarak yapamazsınız. Çünkü standart kalite, 1200k veya yüksek kalite paketlerden hangisini alırsanız alın premium veya sinema üyeliğinizde canlı tv sekmesindeki ligtv kanalları maksimum 1200k kalitede olacaktır. Teyidi yapmanın en kolay ve en zararsız yolu, siteden giriş yapıp yüksek kalite paketlerin sayfasını açmanızdır. Orada paketinizdeki maçları 1200k kalitede izleyebildiğinize dair yazıyı görebilirsiniz.
    - "1200 kbps'ye varan izleme" tanımı aslında 1200k paket sahibi kişilerin, dilerlerse 800k veya 400k seçeneğiyle izleme seçeneği bulunmasından kaynaklanmaktadır. Tedirgin edici bir unsur barındırmayan bir tanımdır.
    - "1200k kbps izlemeye devam etme şansı" tanımı da aslında yanlış kelime seçiminden kaynaklanan bir algı yaratmaktadır. "şans" yerine "seçenek" kelimesi kullanıldığında asıl ifade edilmek istenen daha iyi anlaşılabilir.
    - Yukarıdaki paket linklerinde paket açıklamasında yazan "sana özel" ifadesi de, bu linklerin mail yoluyla eski üyelere gönderilmiş olmasından dolayıdır. Paketlerin satın alımı tüm üyelere açıktır ve satın alınması sırasında veya sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşılmamaktadır.
    - 1200k sezonluk paket satın aldığınız an olay bitmiştir. Sezon boyunca paketinizle 1200k izleme seçeneğiniz olacaktır. Hiçbir şekilde almış olduğunuz kalite düşürülemez, böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bunu en içten şekilde temenni ederim.
    - Digiturk, Digiturkplay hizmetinin sahibidir ve sisteminde her türlü içeriğin nitelik ve nicelik olarak özelliklerini değiştirme hakkına sahiptir. Yukarıdaki soru-cevap bölümünde anlatılanlar, mesajın son düzenlenme tarihinde geçerli olan bilgilerdir. Bu bilgilerin değişmeyeceğinin garantisini ben veremem. Sitede kullanılan player seçiminden tüm paket içeriklerinin yeniden düzenlenmesine kadar tüm yetki Digiturk'tedir. Bu sebeple, verilen bilgiler sadece yazıldığı tarih için geçerli olup ileri bir tarihte gerçekleşebilecek olası değişikliklerden sorumlu olunmaz.
    - Yine de bilgilerde herhangi bir değişiklik olması veya başka sorular gelmesi halinde konu güncel kalacak şekilde düzenlemeler ve eklemeler yapılmaya çalışılacaktır.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bu kadar ayrıntılı yazmam; hem anlaşılabilir olma isteğim, hem de kafalarda minimum soru işareti bırakacak şekilde yazmaya çalışmamdandır. Lütfen aklı noksan birine anlatıyormuş gibi görünen bu yazıyı yanlış algılamasın hiç kimse. Siteye hayatında hiç girmemiş, digiturkplay hakkında hiçbir bilgisi olmayan birine sanki yıllardır kullanıyormuşçasına anlamasını sağlayacak biçimde anlatmaya çalıştım. Bu açıklamalardan sonra da digiturkplay müşteri hizmetlerine itibar eden kimse olmaz umuyorum. 1200k paketlerle ilgili lütfen çağrı merkezlerinden bilgi alma girişiminde bulunmayın. Hem kafanız karışır, hem de ortalık...
    Bana nasıl güveneceksiniz? Güvenmek, tamamen sizin seçiminiz. Ya da doğruluğundan emin olmak için yazdıklarımı tek tek test de edebilirsiniz. Ama hiç kimseyi zorla inandıramam. Bu imkansız. Merak edenler için söyleyeyim. Ben ne digiturk üyesiyim, ne de müşteri hizmetleri temsilcilerinden birisiyim. Bu sistemi yakından tanıyan, donanımlı bir vatandaşım.
    Tüm bu yazıya hayat veren sıkıcı ve yorucu üslubumdan dolayı özür dilerim. Şimdilik bu kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanber -- 30 Eylül 2014; 14:42:14 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanber

    Herkese bir faydam dokunsun isteyerek, sizlerle 2 url paylaşıyorum. İsteyen sadece süper ligi, isteyen de süper paketi 1200k kaliteyle bu şekilde satın alabilir. Benim kişisel kanaatim, tüm içeriği izlemek istiyorsanız süper ligi almanın yetecek olması. Basit cebirle daha uygun oluyor süper pakete göre. Tabii ki süper pakette de sezonluk peşin ödeme avantajı var. Karar sizlerin. Kısa süreliğine geçerli olacağını düşündüğüm bu kampanyaları kaçırmamanızı öneririm. İyi seyirler.

    Süper lig sezonluk paket 2014-2015 1200k ----- 229 TL (6 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000079845/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-14-15-camp



    Süper paket 2014-2015 1200k ------ 289 TL (8 ay Sinema üyeliği hediye)

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000083029/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Paket-14-15-camp

    Kardesim insallah dogrudur aldigimizda 1200 cikqr insallah alsammi kesin akacamda 800 den almak iatemiyordum bu cok iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanber

    Merhaba arkadaşlar. İsteyenin sadece süper ligi, isteyenin de süper paketi 1200k kaliteyle satın alabileceği linkler aşağıdadır. Benim kişisel kanaatim, tüm içeriği izlemek istiyorsanız süper ligi almanın yetecek olması. Basit cebirle daha uygun oluyor süper pakete göre. Tabii ki süper pakette de sezonluk peşin ödeme avantajı var. Karar sizlerin. (Son Güncelleme: 30 Eylül 2014)

    Süper Lig Sezonluk Paket 2014-2015 (1200k kalitede) ----- 229 TL (3 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000079845/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-14-15-camp



    Süper Paket 2014-2015 (1200k kalitede) ----- 289 TL (8 ay Sinema üyeliği hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000083029/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Paket-14-15-camp


    Diğer Güncel Kampanyalar: (Son Güncelleme: 30 Eylül 2014)

    Arkadaşlar yukarıda verilmiş olan 1200k paketler şu an için aktif olarak satın alıma açıktır. Ne kadar süreceğini bilemem. Herkesin kendi hesabını yapıp istediği paketi seçme özgürlüğü olduğuna inanıyorum ve standart veya yüksek kalitede süper lig sezonluk paket almak isteyen arkadaşlar için de kampanyalı fiyatların bulunduğu linkleri ekliyorum. Standart ve yüksek kalite süper lig sezonluk paketlerinin sitede mevcut kampanyasız fiyatları 30 Eylül 2014 itibarıyla sırasıyla 239 ve 379 TL'dir. Standart ve yüksek kalite süper paketlerin ise sitede mevcut kampanyasız fiyatları 30 Eylül 2014 itibarıyla sırasıyla 299 ve 439 TL'dir.
    Yukarıdaki linkler de dahil olmak üzere kampanyalı tüm paketler, daha önce başka bir paketin satın alınmamış olması koşulunu sağlamak zorundadır.(Daha önce başka bir paket aldıysanız müşteri hizmetleri ile konuşun. Bazen iptal edebiliyorlar. Ama paket varlığında iptal edilmediği sürece kampanyalı paket satın alınamıyor.) Aynı şekilde 1200k süper lig paketi satın aldınız diyelim yukarıdaki link vasıtasıyla. Aşağıdaki kampanyalı 1800k paket linkindeki fiyata yükseltme yapamıyorsunuz. Kampanyalı paketten başka bir kampanyalı pakete yükseltme şansı da söz konusu değildir. Bu arada bu mesajda link verilmiş olan TÜM paketlerde, içerik sayfasında aksi de yazsa, eski üye-yeni üye ayrımı olmaksızın satın alım gerçekleştime mümkündür. Herhangi bir sorun da çıkmayacaktır. Bununla ilgili artık soru sormayın lütfen.

    Süper Lig Sezonluk Paket Standart Kalite (800k kalitede) ----- 229 TL (3 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000077375/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-campmail-14-15-(Standart-Kalite)



    Süper Lig Sezonluk Paket Yüksek Kalite (1800k kalitede) ----- 359 TL (4 ay Premium üyelik hediye):

    http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000086546/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-campmail-14-15-(Yuksek-Kalite)


    ÖNEMLİ BİLGİ: Üstte paylaşılmış olan 4 linkteki 4 paketin her biri şu an için satın alıma açıktır. Üstte verilmiş olan tüm fiyatlar ve kalite karşılıkları an itibarıyla(30 Eylül 2014) geçerli ve doğrudur. Pakete dair detaylarda tarihle ilgili veya satın alabilecek üyelerle ilgili yazan bilgilere bakılmaksızın tüm üyeler tarafından satın alabilme durumu şu anda aktiftir.


    SORU-CEVAP BÖLÜMÜ VE MERAK EDİLENLER: (Son Güncelleme: 19 Eylül 2014)

    Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla, ilgilenenlerin digiturkplay ile ilgili bazı konularda ciddi derecelere varan bilgi eksikliği ve bilgi yanlışlığı mevcut. Elbette ki bu durumun 1 numaralı sebebi, bilgisiz ve vasıfsız elemanlardan oluşan, hiçbir denetime tabi tutulmadığı gibi, süpervizörlerin de sitede olan bitenden bihaber olduğu aşikar olan her yönüyle yetersiz bir müşteri hizmetleri ve çağrı merkezi yapılanmasıdır.
    Bu durum, sitede verilen hizmet, paketler, üyelik sistemi ve içerik gibi konularda üyelere tek bir bilgi kaynağı bırakmaktadır. Tecrübe. Siteyi kullandıkça ancak bilgi sahibi olunabiliyor ve ben de sitenin ilk üyelerinden biri olarak hem sitedeki, hem sistemdeki değişime bizzat şahit olanlardanım. Sizlere yardımcı olmak gayesiyle bu konuyu açarak bir paylaşım yaptım ve bunu bir adım daha ileri taşıyarak siteyle ilgili sorularınızı da elimden geldiğince cevaplama ihtiyacı hissettim. Konunun ilk mesajına ekleyeceğim bölümde sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Sizlerden ricam, lütfen sitenin içeriğinin herhangi bir yasadışı izleme aracı olarak kullanımına dair bir soru sormayın. Hiçbir yasadışı izleme yolu hakkında bilgim yoktur ve asla kullanmam. Özetle, burada sadece, müşteri hizmetleri temsilcilerinin vermesi gereken(daha doğrusu sahip olmadığı için veremediği) bilgileri sorularınız doğrultusunda paylaşmaya çalışacağım. Arzum, herkesin sunulan hizmetten eşit olarak ve layığıyla yararlanabilmesidir.

    Aşağıda "Digiturkplay" ifadesi, "www.digiturkplay.com.tr" sitesinden ulaşılabilen içeriği belirtmektedir. "www.digiturkplay.com" sitesi üzerinden hizmet veren ve Türkiye dışı ülkelerden ulaşılması için kullanıma sunulan digiturkplay hizmeti ise "Digiturkplay yurtdışı" olarak anılacaktır. "Ligtv kanalları" ifadesi ligtv, ligtv2 ve ligtv3 kanallarının üçünü de kapsamaktadır. Aşağıda verilen tüm bilgiler sadece "digiturkplay" hizmetindeki "canlı kanal" yayınlarını ilgilendirmektedir. Seç-izle, Kirala-izle, Tekrar-izle servisleri ve içerikleri hariç tutulmuştur. Yine verilen tüm bilgiler sadece "digiturkplay" hizmetini kapsamaktadır. Teknik altyapı ve hizmetin sunulma şekli ne kadar benzer de olsa, "digiturkdilediğinyerde" web sitesindeki içerik erişimi tamamen başka koşullara tabidir. Bahsedilen hiçbir konunun ve bilginin "digiturkdilediğinyerde" hizmetini bağlayıcılığı bulunmamaktadır.

    Aşağıda 3 farklı yayın kalitesi için şu ifadeler kullanılacaktır:

    Standart kalite---800 kbps
    Normal kalite----1200 kbps
    Yüksek kalite----1800 kbps



    1) Digiturkplay'de sezonluk olarak kaç çeşit paket vardır? Ödeme yöntemleri nelerdir?

    Digiturkplay, 2014-15 sezonu için 5 adet sezonluk paket belirleyip satışa sunmuştur. Bunlar Süper Lig, Euroleague, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Lig sezonluk paketleri ile tüm bu 4 ligle beraber Brezilya Serie A, Brezilya Paulista Ligi ve Rusya Premier Ligi canlı yayınlarını da içeren Süper Paket'tir. Bunlara ek olarak ağustos ayı ikinci yarısında aktif olan, 18 süper lig takımına ait taraftar paketleri mevcuttur.
    Süper Lig sezonluk paket, Süper paket ve taraftar paketleri için standart ve yüksek kalite olmak üzere 2 farklı paket seçeneği sunulurken; İngiltere Premier Lig, Euroleague ve Beko Basketbol Ligi sezonluk paketleri tek seçenek olarak sunulmuştur ve normal kalitede yayına sahiptir.
    Ödeme seçeneği olarak yalnızca kredi kartıyla ödeme bulunmaktadır. Bankamatik kartı(debit kart) ile ödeme, Paypal veya başka bir yöntemle ödeme yapılamamaktadır. Ödeme, peşin olarak veya destekleyen kartlarla 9 taksit seçenekli olarak yapılabilir.

    2) Digiturkplay'de aylık ödemeli üyelik tipleri nelerdir? Ödeme yöntemleri nelerdir?

    Digiturkplay'e ilk kez üye olduğunuzda otomatik olarak 4 canlı kanal(Show, Fox, ATV, TRT 1) size tanımlanıyor ve ücretsiz üyeliğiniz başlıyor. Üyeliğinizi daha sonra aylık 5tl ödemeli sinema üyelik veya aylık 8 tl ödemeli premium üyeliğe yükseltebilirsiniz. Sitede bu üyeliklerle ilgili içerik bilgileri karşılaştırmalı olarak mevcut. Ben daha çok, az bilinenlerden bahsetmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.
    Sinema üyelik veya premium üyelik başlattığınızda ödemenizi takiben 1 aylık süre başlar. "Profilim" sekmesinde bir sonraki ödeme tarihi adı altında bitiş tarihini görebilirsiniz. Satın alma işlemi şu an için yalnız ve yalnız kredi kartıyla olmaktadır. Bankamatik kartı(debit kart) ile ödeme, Paypal veya başka bir ödeme yöntemi şu anda mevcut değildir. Sinema veya premium üyeliğinizi, ne zaman isterseniz müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek sonlandırabilirsiniz. Taahhüt kesinlikle yoktur. Ancak benim önerim sanal kart kullanmanızdır. Sanal kart ile ödeme sonrası üyeliğiniz başlar, eğer üyeliğinizi devam ettirmek istemezseniz bir sonraki ödeme tarihi gelince, kartta limit olmaması durumunda üyelik otomatik olarak ücretsiz üyeliğe geri döner. İstediğiniz zaman ödeme yapıp tekrar ücretli üyelik modellerinden birine geçebilirsiniz. Ayrıca şu an için pek çok banka, sanal karta otomatik limit tanımlama hizmetini sunmaktadır. Örneğin premium üyeliğiniz var ve ödeme takibi yapmadan otomatik yenilenmesini istiyorsanız da sanal kart kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bankanızdan sanal karta otomatik limit aktarma talimatı vermek.

    Önemli NOT: Digiturkplay'de aylık ödemeli üyelik tipleri ile(ücretsiz, sinema, premium) sezonluk paketler arasında satın alma bazında hiçbir ilişki yoktur(hediye tanımlanması hariç tutulursa). Aylık ödemeli üyelik tipleri ile sezonluk paketler, her ne kadar içerik bazında örtüşen ve üst üste binen yönleri olsa da birbirlerinden tamamen bağımsız işler.

    3) "canlı tv" sekmesinde nasıl bir içerik vardır?

    Canlı tv'de, sitede belirtilen kanalların geri sarma özelliğiyle birlikte canlı yayınları bulunuyor. Ben bu konuda hem açıklayıcı hem de ekstra birkaç bilgi vereyim. Sinema üyeliğinde "canlı tv" sekmesindeki tüm tv ve radyo kanalları mevcuttur. Ancak sinema üyeliğinde adı yukarıda geçmiş olan liglerde oynanan canlı spor karşılaşmalarını izleyemezsiniz. Premium üyelikte ise hem canlı tv sekmesindeki tüm kanalları, hem de Euroleague, Beko Basketbol Ligi, İngiltere Premier Lig, Brezilya Serie A, Brezilya Paulista Ligi, Rusya Premier Ligi canlı yayınlarını izleyebilirsiniz. Türkiye Süper Ligi'ni izlemek için süper lig sezonluk paketi veya süper paketi almalısınız. Süper ligde sadece tek bir takımın maçlarını takip etmek istiyorasnız da taraftar paketi satın almanız yeterlidir. Başka şekilde Türkiye Süper Ligi izlenememektedir.
    "Canlı tv" sekmesinde bulunan kanallar(ligtv, ligtv2, ligtv3 hariç olmak üzere) 12 saatlik geri sarma imkanına sahiptir. Ligtv, ligtv2 ve ligtv3 için bu süre 1 saat kadardır.

    4) Neden "canlı tv" sekmesi altında ligtv kanalları var? Ben canlı tv'den ligtv kanallarının hangi yayınlarını izleyebilirim?

    Digiturk'ün kurduğu Digiturkplay sisteminde ligtv kanallarının yayınlarını kesintisiz izlemek mümkün değildir. Örneklerle açıklayayım:

    - Sinema üyeliği olup herhangi bir sezonluk paketi bulunmayan üye canlı spor yayınları haricinde ligtv kanallarının tüm içeriğini "canlı tv" sekmesinde izleyebilir. Canlı maç saatinde ve süresince "canlı tv" altındaki yayında bir uyarı yazısı belirir. Bu uyarı yazısı maç öncesi ve sonrası 15-20 dk kadar sarkmalar yapabilmektedir. Yani bu üye, örneğin saat 19'da başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan ingiltere premier lig maçı boyunca canlı tv'deki ligtv3 yayını olarak bir uyarı yazısını görecektir. Tahmini maç saati 2 saat olarak belirlendiği düşünülürse, saat 21'den önce canlı tv'deki ligtv3 yayını geri gelmez. Bazen 21:15'i falan da bulabilir. Tabi bu durumda maç bitiminden sonraki tahmini 20-25 dk'yı(uzatmaların toplam 5-6 dk'yı geçmeyeceği düşünülürse) izleyemeyecektir.

    - Premium üyeliği olup herhangi bir sezonluk paketi bulunmayan bir üye en kısa yoldan açıklamak gerekirse Türkiye Süper Ligi canlı maç yayınları hariç tüm ligtv kanalları içeriğini izleyebilir. Canlı maç yayınları haricindeki içeriği izlerken "canlı tv"de bulunan ligtv kanallarını kullanabilecektir. Canlı maç yayını sırasında ise "canlı spor" sekmesindeki ilgili lige tıklayıp oradan ilgili maçı seçip "canlı izle" butonuyla açılan pencereden maç sırasındaki yayına ulaşabilecektir. Sistem ideal şartlarda çalıştığında "canlı spor" sekmesinde ilgili lig bölümündeki ilgili maç yayını maç başlama saatinden bir saat önce aktif olmaktadır. Genellikle de maçtan sonra 30 dk-1 saat içerisinde bir sürede kapanmaktadır. Yani bu üye, örneğin saat 19'da başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan rusya premier lig maçını izlemek istiyor olsun. Gün boyu canlı tv'den ligtv3 yayınını takip edebilir. Saat 18'de aktif olan "canlı spor" sekmesindeki yayın da ligtv3 yayınıdır ve maç boyunca açık kalacak yayındır. Saat 19'da canlı tv'deki ligtv3 kanalında yayın uyarı ekranına döner. Yani saat 18 ila 19 arasında herhangi bir saatte canlı spor'daki yayına geçerek kaldığı yerden ligtv3 yayınını izlemeye devam edebilir. Yine ideal şartlarda çalışan sistemde saat 21:30'a kadar canlı spor'daki maç yayını için açılmış ligtv3 yayını devam eder. 21:30'da o yayın sonlanır ve kapanır. Saat 21'de canlı tv altındaki ligtv3 yayını, canlı maç yayınının da bittiği düşünülürse, açılır. Saat 21 ila 21:30 arasında herhangi bir saatte canlı spor'daki yayından çıkılıp canlı tv'deki ligtv3 kanalına geçilerek ligtv3 yayını yine kaldığı yerden izlenmeye devam edilebilir.

    Yukarıdaki premium üye senaryosundan görebileceğiniz gibi ligtv kanalları 7/24 izlenebilir ancak canlı maç yayını olan günlerde bunun kesintisiz olması mümkün değil. Canlı spor ve canlı tv arasında bu şekilde gerekli geçişler yapılarak yayına devam edilebilir.

    - Ücretsiz üyeliği olan, yani sinema veya premium üyelik sahibi olmayan, ancak beko basketbol ligi sezonluk paketini almış bir üye canlı tv altından sadece, kendisine tanımlı olan 4 tv kanalını izleyebilir. Ligtv kanallarının kendi paketi dışındaki canlı maç yayınlarına veya diğer içeriklerine erişemez. Canlı spor sekmesinden paketinin kapsadığı maçlara girip bu maçları izleyebilir. Maç yayınının 1 saat önce aktif olacağı düşünülürse, o bir saatlik dilimde maçı yayınlacak olan ligtv kanalı hangisiyse onun yayınını izleyebilir. Maç sonrası ise yayını sonlanır. Yani bu üye, örneğin saat 18'de başlayacak ve ligtv3'te yayınlanacak olan beko basketbol ligi maçını izlemek için atıyorum saat 17:20'de siteye girerse, canlı spor sekmesindeki ilgili maçta saat 17'de aktif olmuş olan "canlı izle" butonuyla açılan pencereyle yayına girebilir. Ligtv3 yayını(artık maç önü yayını varsa o, yoksa da o an kanalda ne varsa artık) bu şekilde bir kesit olarak sunulmuş olur bu üyeye. Normal şartlarda saat 20'den bir süre önce biten maç sonrasında, ligtv3 yayını bu üye için 20:30'a kadar açık kalacaktır ve sonrasında yayını kapanır. Üyeye sunulan, paketindeki canlı spor yayınlarını içeren ligtv yayınlarının kesitleridir sadece. Onun dışında bir içeriğe erişemez.

    4. sorunun asıl cevabına gelirsek, canlı tv altında ligtv kanallarının bulunması digiturkplay'in canlı maç yayınları ile diğer içerikleri yayın parametresi, ücretlendirmesi ve erişimi bazında ayırma politikası nedeniyledir. Canlı tv altında bulunan ligtv kanalları ile canlı spordan maç yayını seçilerek girilen ligtv kanallarının yayın kodları farklıdır. Canlı tv kanalları arasında bulunan ligtv kanallarında canlı maç yayını dışındaki içerikler vardır. Canlı maç yayınları, "canlı tv" sekmesindeki ligtv kanallarından izlenememektedir.

    Önemli NOT: Canlı Spor altından canlı maç yayını sırasında erişilen tüm ligtv kanalları da canlı yayını 1 saatlik geri sarma imkanı sunmaktadır.

    5) Sinema üyeliğim var. Madem ligtv kanallarını 1 saat geri alabiliyoruz, herhangi bir maç bittikten sonra canlı tv'de ilgili ligtv kanalını açıp onu 1 saat geri alsam maç yayınını o şekilde açabilir miyim?

    Elbette ki ve maalesef o şekilde izleyemezsiniz. "uyarı yazısı" kavramını biraz açayım. Canlı maç yayını sırasında canlı tv sekmesindeki ilgili ligtv kanalında uyarı yazısı çıkar. Ama bu uyarı yazısı web sayfasından gelen bir uyarı penceresi değildir. Direkt olarak yayına işlenmiş bir yazıdır. Yukarıda yazdığım gibi canlı tv ve canlı spor'dan girilen ligtv kanalları farklı yayın koduna sahiptir. Yani, canlı maç varken canlı tv altındaki ilgili ligtv kanalında çıkan yazı aslında bir yayındır ve maç yayını süresince de devam eder. Bu sebeple ki canlı maç yayını bitip canlı tv'deki ilgili ligtv kanalı tekrar açıldıktan sonra yayını geri almanız durumunda o aynı uyarı yazısı karşınıza çıkacaktır.
    Ama digiturk, yayın politikası gereği hemen hemen yayınladığı tüm canlı maçların full tekrarını vermektedir. Mesela, ligtv'de yayınlanmış bir akşam saati süper lig maçı, genellikle maçtan hemen sonra ligtv2'de, birkaç saat sonra yine ligtv'de aynen verilmektedir. Sinema üyeliğinizle canlı tv altında maç tekrarlarını izleyebilirsiniz.

    Önemli NOT: Canlı tv sekmesindeki ligtv kanalları sade ve sadece CANLI maç yayınları sırasında askıya alınıp uyarı yazısı yayını yapmaktadır. Hiçbir maç tekrarı sırasında asla ve asla yayınları kesilmez.

    6) Paket içerikleri biraz kafa karıştırıcı. Acaba içerik olarak hangi paketleri seçmeliyim?

    Tabii ki herkes dilediği yayını ve içeriği özgürce izleme hakkına sahiptir. Ben ancak iki örnek üye senaryosuyla yardımcı olabilirim.

    - 1. üyemiz digiturkplay'i tüm özellikleriyle ve tüm yayınlarıyla kullanmak isteyen tam bir spor aşığı olsun. Dünyadaki tüm majör futbol liglerini takip eden, basketbolla yakından ilgilenen ve ligtv kanallarında yayınlanan maç dışı programları ilgiyle izleyen biri olsun. Bu arkadaş isterse sezonluk olarak süper paketi satın alır(şu an yanında 8 ay sinema üyeliği var) ve bu şekilde kullanabilir. Süper paket içerğinde süper lig dahil diğer ekstra liglerin canlı yayınları bulunmaktadır. Sinema üyeliğiyle de canlı tv sekmesindeki kanallara ve dolayısıyla ligtv kanallarının maç dışı içeriğine erişebilir. Ancak izleyebileceği bir yol daha var. Süper paketi hiç almadan sadece süper lig sezonluk paketini alır(şu an yanında 6 ay premium üyelik var). Süper ligin canlı maç yayınlarına bu şekilde erişir. Premium üyelikle ise diğer ekstra liglerin canlı yayınlarına ve canlı tv kanallarının tümüne erişebilir. 1 sezonu 12 ay olarak düşünüp süper paket + 4 ay sinema üyeliği fiyatıyla süper lig sezonluk paket + 6 ay premium üyelik fiyatı toplamları karşılaştırıldığında ikinci seçenek çok daha hesaplı oluyor.

    Ücretsiz üyelik: 4 adet canlı tv kanalı(Show, Fox, ATV, TRT 1)
    Sinema üyelik: Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları(ligtv,ligtv2,ligtv3 dahil)(Canlı tv altındaki ligtv kanallarında canlı maç yayını verilmemektedir)
    Premium üyelik: Süper Paket − Süper Lig Sezonluk Paketi + Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları

    Yukarıdaki tanımlar paketlerin içeriklerini açıkça yansıtmaktadır. Buna göre; "süper paket + sinema üyelik = süper lig sezonluk paket + premium üyelik".
    İsteyen istediğini seçer alır. İki seçenekte de tüm canlı içerik mevcuttur.

    - 2. üyemiz sadece Euroleague izlemek isteyen bir basketbol sever olsun. Euroleague maçlarını takip eden, beko basketbol ligi de dahil olmak üzere diğer liglerle, sporlarla ilgilenmeyen bir üye olsun. Bu üye, Euroleague için sezonluk paketi satın alırsa 79 tl'lik bir fiyat ödeyecektir. Euroleague sezonu bilindiği üzere, Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında sonlanmaktadır. Bu da 8 aylık bir süreye tekabül eder. Premium üyelik de Euroleague maçlarının tümünü kapsamaktadır. Bu üye Ekim ayında premium üyelik başlatıp 8 ay süreyle bu üyeliği kullanarak 64 tl gibi bir fiyata hem Euroleague maçlarını izler, hem de premium üyelikte bulunan diğer ekstra içerikler açık olur(kullansa da kullanmasa da). Kısacası, premium üyelik sezonluk paketlere göre çok daha avantajlı olmaktadır.

    Özetle, spor karşılaşmalarını takip etmek isteyen üye için en avantajlı minimal paket tipi premium üyeliktir. Süper lig canlı yayınları dışındaki tüm içerik premium üyelikte mevcuttur.

    Önemli NOT: Premium üyelikte ayrıca diğer bazı özel canlı spor olayları da yer almaktadır. Bunlar arasında; ATP Masters 1000 tenis turnuvaları, ATP Dünya Turu Finalleri ve Wimbledon Tenis Turnuvası ile NCAA Basketbol Final Four maçları bulunmaktadır. Bu maçlar herhangi bir sezonluk paketin kapsamında değildir. Bu maçların canlı yayınları, canlı tv altındaki ligtv kanallarından izlenmektedir. Salt sezonluk paketlerde canlı tv kanalları üyelik kapsamında bulunmadığı için(verilen hediyeleri hariç tutarak söylüyorum bunu) onların içeriğinde bu spor olayları bulunmamaktadır. Teorik olarak sinema üyelik tipinde de canlı tv kanallarının tamamı açık olduğu için bu özel spor olayları izlenebilmektedir. Bu sene için bu durum pratiğe de geçmiş gözükmektedir.(Wimbledon turnuvası sinema üyelikle izlenebilmiştir.)

    Önemli NOT-2: Digiturkplay, premium üyeliğin aylık ücretini değiştirme hakkını saklı tutar. Yani atıyorum 2 ay sonra premium üyelik fiyatını aylık 20 tl yaptım diyebilir. Demem o ki, premium üyelik peşin değil aylık ödemeli olduğu için garanti bir sistem değildir. Ancak, sezonluk paketlerde(ödeme taksitli bile yapılsa) içerik ücretlendirmesi peşin olarak yapılır ve sezon sonuna kadar hiçbir şekilde ek ücret talep edilemez. Sezonluk paketlerin de böyle bir avantajı bulunmaktadır.

    7) Premium üyelikte Beko basketbol ligi play-off'ları ve Euroleague final four'u içerik dahilinde mi?

    Bu da en çok merak edilen sorulardan ve cevabı evet. Premium üyelik ile BBL maçlarını(play-off'lar dahil) ve Euroleague maçlarını(final four dahil) canlı izleyebilirsiniz. Premium üyelik, daha önce de bahsedildiği gibi, süper lig canlı yayınları hariç tüm içeriği eksiksiz kapsamaktadır.

    8) Sinema üyelik, Premium üyelik, Sezonluk paketler arasında görüntü kalitesi farkı var mıdır? Hangi paket, hangi içerikte, hangi kalitede yayını verir?

    Geldik zurnanın zırt dediği yere... Üyelik tiplerinin ve paketlerin içeriklerinden ayrıntılı olarak bahsettim. Şimdiyse şu standart kalite, yüksek kalite, 800k, 1200k, 1800k üzerindeki sis perdesini ortadan kaldıralım. Maddeler halinde açıklayalım.

    - Digiturkplay üzerindeki tüm canlı yayınlar(canlı tv yayınları ve canlı spor yayınları), Octoshape player eklentisini kullanmaktadır ve bu player ile yayına erişim sağlanmaktadır.
    - Octoshape player, oldukça gelişmiş ve özelleşmiş bir multicast stream sistemidir. Kullandığı teknoloji ile yayın kalitesinin düzeyinde dalgalanma olmaksızın istikrarlı bir yayın sürekliliği imkanı sağlamaktadır.
    - "Canlı tv" sekmesinden girilen yayınlarda her kanal için 4 adet yayın kalitesi butonu bulunur. Bunlar 1200k, 800k, 400k ve auto seçenekleridir. "k" burada kbps'yi yani bit-rate değerini ifade etmektedir. Örneğin, 800k seçildiğinde ortalama olarak 800 kbps'lik bir stream istikrarlı olarak yayını verir. İnternet indirme hızınız 800 kbps'nin altına düşerse yayında donmalar başlar. Yayının kalitesi düşmez. Bu durum 1200k ve 400k seçildiğinde de geçerlidir. "auto" butonu seçildiğinde yayın kalitesiotomatik seçilmektedir. "auto" yayını ilk başladığında vereceği kbps değeri değişkendir. 400k, 800k veya 1200k'dan herhangi biri olabilir. Örneğin, auto'ya tıkladınız ve 400k kalitesindeki yayın açıldı. İnternet hızınız 1200 kbps üzerinde olduğu sürece yayın kalitesi artıp 1200k kaliteye otomatik olarak ulaşacaktır. Yine aynı şekilde internet hızınız yayın sırasında 1200 kbps altına düşerse yayın kalitesi de buna paralel olarak düşecektir.

    Önemli NOT: "Auto" butonuyla açılan yayında da 400k, 800k, 1200k yayın kaliteleri bulunmaktadır. Yani auto bu üçü arasında otomatik geçişi ifade eder. 600k, 1000k gibi ara yayın kaliteleri mevcut değildir. Bu yüzden stabil ve 1200 kbps üzeri bağlantı hızı olan bir üyenin(ki ülkemizde artık pek çok yerde en kötü 3-4 mbps'lik internet mevcut) eğer kota sorunu da yoksa 1200k butonuyla izleme yapması önerilir. Kotalı internet kullanıyorsa veya adil kullanım kotasını çabuk doldurmak istemiyorsa daha düşük kalitelerde yayını da seçebilir.

    Önemli NOT-2: Digiturkplay sitesinde bulunan "Bağlantı hızınıza göre görüntü kalitesi dinamik bir şekilde değişmektedir." şeklindeki yazı "auto" butonu seçilmesi durumunda ortaya çıkan durumu ifade etmektedir. "Auto" dışındaki kalite seçeneklerinden birini seçerseniz ortalama olarak sabit bir bit-rate ile yayını izlersiniz. Hızınız düşerse yayında donmalar olur. Aynı şekilde 100 mbit internetiniz de olsa 400k yayını seçerseniz, 400 kbps'lik kalitede yayını izlersiniz ve yayın kalitesi artmadan sabit kalır.

    - Sinema üyeliği veya Premium üyelik sahibi olduğunuzda, canlı tv altındaki tüm kanalları üç farklı kalitede yayın seçeneği ile izleyebilirsiniz. 1200k, 800k ve 400k.("auto" seçeneği bu üçü arasındaki otomatik ve dinamik geçişi sağlamak için var.) Canlı tv sekmesindeki bu yayın kalite seçeneklerinin sezonluk paket satın almış olup olmamanızla hiçbir alakası yoktur. İkisinin yayın kaliteleri birbirinden bağımsızdır. Yani daha doğrusu; standart kalite süper lig paketi satın alan bir üyeye hediye tanımlanan premium üyelik çerçevesinde canlı tv sekmesindeki ligtv kanallarının kalite seçenekleri, normal kalite süper lig paketi veya yüksek kalite süper lig paketi satın alan bir üyeninkiyle birebir aynıdır. Aldığınız süper lig sezonluk paketin veya süper paketin kalitesinin 1200k olduğunu, canlı tv sekmesindeki ligtv kanallarını açıp orada 1200k seçeneğini görerek teyit edemezsiniz. Çünkü standart kalite alan biri de canlı tv sekmesinde 1200k seçeneğini görecektir. Aynı şekilde yüksek kalite alan biri de canlı tv altında 1200k seçeneğini görecektir, 1800k seçeneğini göremeyecektir.
    - Premium üyelik sahibiyseniz, canlı spor altındaki süper lig yayınları hariç diğer canlı maç yayınlarına erişim hakkınız bulunmaktadır. Canlı spor'dan girebileceğiniz süper lig harici canlı maç yayınlarında da 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 4 tane yayın kalitesi butonu vardır ve aynen yukarıda anlatılan mantığa sahiptir.
    - Süper lig sezonluk paketi almış olan bir üyenin premium üyeliği varsa(hediye premium veya satın alınmış premium üyeliğin birbirinden hiçbir anlamda hiçbir farkı yoktur), tüm premium üyeler gibi canlı tv altındaki tüm kanalları izleyebilir. Süper lig sezonluk paketini alırken standart kalite, normal kalite veya yüksek kalite almış olmanız, premium üyeliğin yayın kalitesini etkilemez. Premium üyelik de diğer aylık ödemeli paketler de tek çeşittir. Tüm premium üyeler, premium üyelik içeriğine aynı kalite değerinde erişebilir. Bu değer en yüksek 1200k'dır.
    - Süper lig sezonluk paketi alan bir üye, canlı spor sekmesinde spor toto süper lig altından ilgili maç yayınına, genellikle maç başlama saatinden 1 saat önce aktif olan, canlı izle butonuna tıklayarak açılan pencereden ulaşabilir. Süper lig maçlarını izleme yolu da aynen premium üyelikteki örneğin rusya premier liginden bir canlı maç yayınını izleme yoluyla aynıdır. İkisinde de canlı spor sekmesini kullanmak gerekir. Süper lig maçlarında, özellikle derbi maçlarda "canlı izle" butonu maç başlama saatinden 2-3 saat önce aktif olabilir. Derbi maçlar sonrasında da yayın maç bitiminden sonra 3 saate kadar devam edebilir. Bu uygulama, aylık ödemeli üyelik paketi bulunmayan süper lig sezonluk paketi sahibi abonelerin derbi maçlarında diğer maçlarınkinden daha uzun olan maç önü ve maç sonu yayınlarına tam olarak erişmesini sağlayabilmeye yöneliktir.
    Süper lig sezonluk paketini standart kalite alan bir üye, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde sadece 800k, 400k ve auto seçenekleri olacaktır. Buradaki "auto" seçeneği 800k ve 400k yayın kaliteleri arasında otomatik geçiş yapar. Süper lig sezonluk paketini yüksek kalite alan bir üye ise, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde 1800k, 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 5 seçenek olacaktır. Buradaki auto seçeneği ise 1800k, 1200k, 800k ve 400k arasında otomatik geçiş yapar. Süper lig sezonluk paketini standart kalite alan bir üye, süper lig maçları canlı yayınlarına 800k üstü bir kalitede erişemez.
    - Süper paket alan bir üye, canlı spor sekmesindeki süper lig dahil tüm liglerin yayınlarına erişim hakkı elde eder. Canlı tv altındaki tüm kanallara erişim için ise sinema üyeliğine sahip olması gereklidir. Süper paketi alan bir üyenin her ne kadar teknik olarak alabiliyor da olsa premium üyelik alması çok mantıklı olmaz. Bunu matematiksel olarak açıklayayım:

    Sinema üyelik: Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları(ligtv,ligtv2,ligtv3 dahil)(Canlı tv altındaki ligtv kanallarında canlı maç yayını verilmemektedir)
    Süper Paket: Premium üyelik + Süper Lig Sezonluk Paketi − Tüm canlı tv sekmesindeki kanalların canlı yayınları

    Süper paket, canlı tv altındaki kanal yayınlarını kapsamamaktadır. Salt süper pakette, ücretsiz üyelikte bulunan 4 canlı tv kanalı dışında canlı tv sekmesinden yayın alamazsınız. Süper pakette eksik olanı tamamlamak için sinema üyelik yeterlidir.

    Süper paketi standart kalite alan bir üye, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde sadece 800k, 400k ve auto seçenekleri olacaktır. Buradaki "auto" seçeneği 800k ve 400k yayın kaliteleri arasında otomatik geçiş yapar. Süper paketi yüksek kalite alan bir üye ise, canlı spor altından süper lig maçı yayınına girdiğinde 1800k, 1200k, 800k, 400k ve auto olmak üzere 5 seçenek olacaktır. Buradaki auto seçeneği ise 1800k, 1200k, 800k ve 400k arasında otomatik geçiş yapar. Süper paketi standart kalite alan bir üye, süper lig maçları canlı yayınlarına 800k üstü bir kalitede erişemez.

    Süper paket, hangi kalitede alınırsa alınsın, canlı spor kategorisindeki süper lig dışı canlı maç yayınları 1200k, 800k, 400k ve auto seçenekleriyle verilecektir. Yani, standart-yüksek kalite ayrımı yalnızca süper lig maçlarını ilgilendirmektedir. Diğer hiçbir canlı maç içeriğinde kalite ayrımı bulunmamaktadır.

    9) Süper Paket standart kalite satın aldım. Yayınlarım maksimum hangi kalitede olacak?

    Süper lig canlı maç yayınlarınız: 800k
    Süper lig dışı ligler canlı maç yayınlarınız: 1200k
    Canlı tv altındaki canlı kanal yayınlarınız(erişebileceğiniz kanal sayısı, ücretsiz veya sinema üyeliğe sahip olmanıza bağlı değişir) (sinema üyeliğiniz varsa ligtv kanalları dahil): 1200k

    10) Süper Paket yüksek kalite satın aldım. Yayınlarım maksimum hangi kalitede olacak?

    Süper lig canlı maç yayınlarınız: 1800k
    Süper lig dışı ligler canlı maç yayınlarınız: 1200k
    Canlı tv altındaki canlı kanal yayınlarınız(erişebileceğiniz kanal sayısı, ücretsiz veya sinema üyeliğe sahip olmanıza bağlı değişir) (sinema üyeliğiniz varsa ligtv kanalları dahil): 1200k

    11) Canlı tv altındaki kanallardan 1800k kalitede izleme seçeneği sunan var mı?

    Şu an için bu mümkün değildir. Canlı tv altındaki kanallarda(ligtv kanalları dahil) maksimum 1200k kalitede yayın seçeği vardır. Bu değerler sabittir ve sezonluk paket sahibi olup olmama durumunuzdan, varsa da sezonluk paketinizin kalite özelliğinden tamamen bağımsızdır.

    12) Süper lig dışı bir canlı spor olayını (Euroleague, İngiltere Premier Lig, Beko Basketbol Ligi vs...) 1800k kalitede izlemek çin hangi paketi alabilirim?

    Şu an için bu da mümkün değildir. 1800k kalitede izleme seçeği, sadece süper lig canlı maç yayınlarında sunulan bir seçenektir. Süper paket yüksek kalite veya süper lig sezonluk paket yüksek kalite alınarak 1800k kalitede maç izleme keyfi yaşanabilir. Ancak 1800k kalitede maç izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınlarında sunulmaktadır. Süper lig dışı canlı spor karşılaşmaları yayınlarında 1800k kalitede izleme seçeneği bulunmamaktadır. Yani, yüksek kalite süper paket dahi alsanız örneğin premier lig maçlarını maksimum 1200k kalitede izleyebilirsiniz.

    13) Süper lig sezonluk paket standart kalite aldım, bir de premium üyeliğim var. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Premium üyelikte kalite tek çeşittir. Süper lig dışındaki tüm içeriğe sahip olan premium üyeliğinizle süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz gereği maksimum 800k kalitede izleyebilirsiniz. 800k'lık kalite sınırlaması sadece süper lig canlı maç yayınlarında geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    14) Süper lig sezonluk paket yüksek kalite aldım, bir de premium üyeliğim var. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Premium üyelikte kalite tek çeşittir. Süper lig dışındaki tüm içeriğe sahip olan premium üyeliğinizle süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz dolayısıyla 1800k kalitede izleyebilirsiniz. Yüksek kalite paketinizdeki 1800k izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınları için geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    15) Süper paket standart kalite aldım. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Süper pakette canlı spor sekmesindeki tüm liglerin canlı maç yayınları bulunmaktadır. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz gereği maksimum 800k kalitede izleyebilirsiniz. 800k'lık kalite sınırlaması sadece süper lig canlı maç yayınlarında geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    16) Süper paket yüksek kalite aldım. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını hangi kalitede izlerim?

    Süper pakette canlı spor sekmesindeki tüm liglerin canlı maç yayınları bulunmaktadır. Süper lig dışı canlı maç yayınlarını ve canlı tv kanallarını 1200k kaliteyle izleyebilirsiniz. Süper lig canlı maç yayınlarını ise paketiniz dolayısıyla 1800k kalitede izleyebilirsiniz. Yüksek kalite paketinizdeki 1800k izleme seçeneği, sadece süper lig canlı maç yayınları için geçerlidir. Diğer tüm yayınlarınız 1200k kalitede olacaktır.

    17) 1800k, 1200k, 800k pratik anlamda ne ifade etmeli? Hangi kaliteyi seçeceğime nasıl karar verebilirim?

    1800k ve 1200k pratik olarak 15-16 inçlik bir bilgisayar ekranında gözle görülür çok ciddi bir kalite farkı göstermeyecektir. Ancak bilgisayarınızın ekranını tv'ye aktarıp maç izliyorsanız, hele de tv'niz 40 inç ve üzeri ise, 1200k ve 1800k arasında özellikle hareketli ve yakın çekim görüntülerde farkı hissedersiniz. Buna karşın 800k'da ise yayın kalitesi pratikte hissedilir derecede kötüdür. Bilgisayarınızda izlerken bile fark çok net görülür. Süper lig canlı maç yayını sırasında pilot kamera çekiminde oyuncuların forma numaralarını 800k izlerken seçemezsiniz. Bunun dışında vereceğim bilgiler havada kalır. Çünkü herkesin kalite algısı farklıdır ve hatta değişkendir. Siteden standart ve yüksek kalite test yayınlarına ulaşabilirsiniz ama canlı maç yayınında durum biraz daha farklı olabiliyor. Şunu önerebilirim. En azından 800k kalitesinin yeterli olup olmayacağını anlamak için canlı tv altından hd yayını olan star tv, show tv, ntvspor gibi kanalların maç yayınladığı bir sırada yayınlarına girip bakabilirsiniz. En azından daha yakın bir fikir verebileceği görüşündeyim.

    18) "Ben süper lig yayınlarını izlemek istemiyorum. Euroleague'i, Beko Basketbol Ligi'ni, İngiltere Premier Ligi'ni takip ediyorum. Canlı maç harici yayınları izlemesem de olur." diyen bir üye için en uygun paket nedir?

    Geçen sezona kadar(2013-2014 sezonu da dahil) "Spor+" paketi adında bir paket vardı. Bu paket net olarak "Süper Paket −(eksi) Süper Lig sezonluk paket" içeriğine sahipti. İlerleyen günleri bilemem ama şu anda 2014-2015 sezonu için bir "Spor+" paketi bulunmamaktadır ve bu sezon boyunca da olması pek ihtimal dahilinde görünmemektedir. Sorudaki üye için en uygun olan, premium üyelik başlatmaktır. Canlı maç harici ligtv kanalları yayınlarını da izleyebileceği canlı tv sekmesi altındaki canlı tv kanalları da kullanımına açık olacaktır. Bu üç ligin sezonluk paketlerini ayrı ayrı satın almak da izlemek istediği tüm içeriği sağlar ancak ciddi miktarda fazla ücret ödemiş olacaktır.

    19) Maçlar tek tek satın alınabilir mi? Tek maç satın almada yayın kalitesi nasıl olur? Standart veya yüksek kalite tek maç satın alırken geçerli mi?

    Canlı spor kategorisi altındaki İngiltere Premier Ligi haricindeki tüm liglerde tek maç satın alma mevcuttu. Örneğin; Brezilya Paulista Ligi'nden tek bir maçı(Brezilya liglerini içermeyen herhangi bir paketiniz veya üyelik tipiniz olması durumunda) satın almak mümkündür. Bu tek maçı satın aldığınızda, maç saatini kapsayan aralıkta aktif olan canlı izle butonuyla, bu maç yayınına "canlı spor" altından ulaşabilirsiniz. Maç bittikten bir süre sonra da belirlenen saatte yayınınız sonlanır. Bu maç yayını size birebir paketi olan üyeyle aynı şekilde verilir. Kalite seçenekleri arasında 1200k, 800k, 400k, auto seçenekleri yer alır.
    Bunu bir süper lig maçı için de aynen uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken "canlı spor" kategorisinden "Spor Toto Süper Lig"i seçip izlemek istediğiniz maç sayfasındaki "satın al" butonunu kullanarak ödeme işlemini gerçekleştirmektir. Maçı satın almanızın takibinde, aynen sezonluk paketi bulunan üyelerin de yaptığı gibi, maç saatini kapsayan aralıkta ilgili maç sayfasına girerek "canlı izle"ye tıklayarak maçı izleyebilirsiniz.

    Önemli NOT: Tek maç olarak satın alınan bir süper lig maçı da normal kalitede(maksimum 1200k) verilmektedir. Süper ligden tek maç satın alarak 1200k ve 800k kalite farkını, süper lig canlı maç yayını sırasında test etme fırsatı bulabilirsiniz. Ancak yüksek kalite paket satın almadan 1800k'lık canlı süper lig maç yayını izleme şansı maalesef yoktur. Tek maç satışı, tek kalite(normal kalite) olarak yapılmaktadır.

    Önemli NOT-2: Tek maç satın alma sırasında kredi kartı dışında mobil ödeme yöntemi de mevcuttur. Bankamatik kartı(debit kart) yine geçerli olmamakla birlikte, tek maç satın alımları için kredi kartı yerine mobil ödemeyi de kullanabilirsiniz. Mobil ödeme sırasında GSM operatörüne göre değişen miktarlarda ekstra işlem ücreti alınabilmektedir.

    20) Her şey iyi güzel de canlı spor'dan bir maçı açınca gelen pencerede "Yayın 2 için tıklayınız." yazıyor. "Yayın 2" tam olarak nedir?

    Digiturkplay'in sitesinde de anlatıldığı üzere birincil yayın hizmetin verildiği ana yayındır. Yazının önceki bölümünde bahsedilen tüm kalite seçenekleri ve anlatılan izleme şekilleri "yayın 1" bazındadır. Canlı spor sekmesi altındaki süper lig dahil tüm canlı maç yayınlarında "yayın 1"e ek olarak "yayın 2" seçeneği mevcuttur. "Yayın 2"nin ortaya çıkışındaki asıl düşünce, sitede de belirtildiği gibi, canlı maç yayını sırasında "yayın 1"de herhangi bir sebeple çıkacak bir sorunda üyenin mağduriyet yaşamaması için alternatif yedek bir yayının el altında bulundurulması isteğidir. O yazıya tıklayarak açılan "yayın 2"de herhangi bir kalite seçeneği bulunmamaktadır. Açılan yayının kalite değeri yaklaşık 900k civarıdır. Bu yayın da octoshape player'ı kullanmaktadır.(2013-2014 sezonunun bir kısmı da dahil olmak üzere önceki sezonlarda "yayın 2" seçeneğinde Microsoft Silverlight player bazlı bir yayın mevcuttu. Geçen sezonun ortalarına doğru Silverlight player, canlı yayınlarda kullanımdan kaldırıldı ve "yayın 2" seçeneğine de octoshape player bazlı bir yayın getirildi.) Şu anki "yayın 2"den erişilen yayın da ligtv kanallarına aittir ve "yayın 1"den bazı konularda farklılık gösterir:

    - "Yayın 1" seçeneğinde verilen yayında paketinizin asıl yayını bulunmaktadır. Eğer süper lig sezonluk paket, süper paket veya taraftar paketlerinden herhangi birini hangi kalitede satın almış olursanız olun, kalite ayarlaması ve sınırlamaları süper lig canlı maç yayınlarında erişeceğiniz "yayın 1" üzerinde yapılmaktadır. "Yayın 2" her pakette, her üyelik tipinde aynı kalitededir ve kalitesi sabittir, değişmez. "Yayın 2"yi izlerken internet hızınızda bir düşme olursa donmalar olacaktır. Yayın kalitesinde bir düşüş yaşanmaz çünkü tek kalite seçenekli bir yayındır.
    - "Yayın 2" seçeneğinin "yayın 1"den diğer bir farkı da geri alma seçeneğinin bulunmamasıdır. Örneğin; "Yayın 2"yi izlerken durdurup 20 saniye sonra devam ettirirseniz, yayın kaldığı yerden değil canlı yayından devam eder. Digiturkplay sisteminde diğer tüm octoshape yayınlarda bulunan DVR fonksiyonu, "yayın 2"de bulunmamaktadır.

    Anlaşılacağı üzere, "yayın 1" ve "yayın 2"de sunulan yayın kodu tamamen farklıdır.

    Önemli NOT: "Yayın 2" seçeneği, sadece canlı spor altında bulunup ligtv kanallarında yayınlanan canlı maçlarda bulunmaktadır. Canlı tv sekmesinde "yayın 2" diye bir seçenek yoktur. Son cümle, canlı tv sekmesi altındaki ligtv kanalları için de geçerlidir.

    Önemli NOT-2: Bahsedilen "yayın 1" ve "yayın 2" özellikleri üç ligtv kanalı için de geçerlidir. Paketlerdeki yayın kaliteleri ile ilgili verilen tüm bilgilerin, kalite farklılıklarının kanal değil içerik bazında olduğunu anlattığını önemle vurgulamak lazım. Örneğin, süper paket yüksek kalite satın almış olan bir üye süper lig canlı maç yayınlarını 1800k kalite seçeneği ile izlerken maçın hangi ligtv kanalında olduğunun bir önemi yoktur. Ligtv, ligtv2 veya ligtv3 kanallarından hangisinde olursa olsun süper lig canlı maçı 1800k kalitesinde izleyebilir. Ancak aynı üye, bazen Ligtv kanalında yayınlanan bir İngiltere Premier Ligi canlı maç yayınını(Bazen haftaiçi maçlarında 3 ligtv kanalında aynı anda İngiltere Premier Ligi canlı maç yayını olabiliyor), her ne kadar ligtv kanalının yaptığı canlı maç yayınlarının %95'i süper lig canlı maç yayını da olsa, en fazla 1200k kalitede izleyebilir. Çünkü daha önce de belirtildiği gibi, Süper lig dışı hiçbir canlı maç yayınında kalite ayrımı yoktur. Süper paketiniz standart kalite de olsa yüksek kalite de olsa, süper lig dışındaki canlı spor sekmesi altındaki canlı maç yayınlarınız (yayınlandığı ligtv kanalı hangisi olursa olsun) 1200k kalite seçeneğiyle verilecektir.

    Önemli NOT-3: Bunu bir kez daha, daha detaylı olarak söylemek önemli diye düşünüyorum. Standart kalite/normal kalite/yüksek kalite Süper lig sezonluk paket, Süper paket veya taraftar paketi, İngiltere premier lig sezonluk paketi, Euroleague sezonluk paketi, Beko Basketbol Ligi sezonluk paketi, premium üyelik, tek maç satın alma. Bunların hepsinde içeriğin kapsamı farklı kombinasyonlar içeriyor. Hepsindeki en önemli ve değişmeyen ortak nokta, canlı spor sekmesinden paketin kapsamına göre girilecek canlı maç yayını penceresinden "yayın 2" açıldığında ortaya birebir aynı yayının çıkmasıdır. Hangi kalitede paket alırsanız alın, "yayın 2" bazında hiçbir farklılık yoktur. "Yayın 2", tüm içeriklerde evrenseldir.

    21) Madem ki "yayın 2"de 900k civarı bir kalite var, süper lig sezonluk paketi(veya süper paketi, taraftar paketini) standart kalite alıp süper lig canlı maç yayınlarını "yayın 1"den maksimum 800k kalitesinde izleyeceğime "yayın 2"den izlesem nasıl olur?

    Kesinlikle bunu yapabilirsiniz. "Yayın 2", 1200k kalitesine yaklaşmasa da, 800k kalitesine göre hafifçe hissedilir bir fark yaratır. Ancak "yayın 2"de de zaman zaman problemler olabilmekte, yayın kapanabilmektedir veya en başından hiç açılmayabilmektedir. Bunu da akılda bulundurmak lazım. Ayrıca "yayın 1"e göre başka bir ciddi dezavantajı da bulunmaktadır. "Yayın 2"de geri alma fonksiyonu yoktur, canlı yayını sadece anbean takip edebilirsiniz.

    22) Standart kalite süper paket/süper lig sezonluk paket satın aldım. Bunları 1200k pakete yükseltme şansım var mıdır?

    Maalesef bu, sitenin yapısı gereği mümkün görünmemektedir. 1200k süper paket veya süper lig sezonluk paketlerinden yararlanmak için tek şart, bu iki paketin herhangi birinin standart kalite/yüksek kalite versiyonunu satın almamış olmaktır. 800k paketten direkt olarak 1200k'ya geçiş olamamaktadır.

    23) 1200k süper paket/süper lig sezonluk paketlerden birini satın almam durumunda ileride yüksek kaliteye dönüşüm yapabilir miyim?

    Sitedeki standart kalite versiyonlarını almanız durumunda, yüksek kalite fiyat farkını ödeyerek paket kalitesini yükseltebilmek mümkündür. Aynı durum 1200k paketler için de geçerlidir. Süper lig sezonluk paketi veya süper paketin 1200k versiyonu satın alınınca, yine yüksek kalite fiyat farkı ödemesi yapılarak yüksek kalite pakete geçiş yapılabilmektedir. 800k paketten 1800k pakete, yine aynı şekilde 1200k paketten 1800k pakete direkt yükseltme mümkündür. Sitede standart kaliteden yüksek kaliteye geçiş farkı fiyatıyla, 1200k kaliteden yüksek kaliteye geçiş farkı fiyatı maalesef aynıdır.

    24) Taraftar paketlerinden bahsedebilir misiniz?

    Taraftar paketleri genellikle Ağustos ayında çıkmaktadır. Şu anda da 18 süper lig takımına ait standart ve yüksek kalite olmak üzere 2'şer taraftar paketi satışı mevcuttur. Süper lig sezonluk paketiyle mantık olarak tamamen aynıdır ve canlı maç yayınlarıyla ilgili bahsedilmiş olan tüm durumlar taraftar paketlerinde de geçerlidir. Kısaca taraftar paketleri, süper lig sezonluk paketinde tek takımın maçlarını kapsayan bir alt küme olarak sayılabilir. Ancak 1200k olarak satışa sunulmuş hiçbir taraftar paketi yoktur(kampanyalı olarak bile).

    25) "Geçen sezon süper lig maçları canlı yayınları sırasında özellikle maç başladığında ve ikinci yarı başladığında donmalar oluyordu, her maçta olmadı ama olduğunda çok can sıkıcı oluyordu. Bunun sebebini biliyor musunuz? Bu sezon da bu olacak mı?"

    Forumları takip ettiğim kadarıyla pek çok kişi yakınıyor bu sorundan. Sebebini bilen de pek yok gördüğüm kadarıyla. Ben size detaylarıyla sebebini açıklayacağım.

    Öncelikle şunu şöyleyeyim; sorun tüm üyeliklerde vardı, digiturkplay'den kaynaklanan teknik bir sorundu. Bu spesifik donma sorunu, 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında bir dönemde ortaya çıktı ve sezon sonuna kadar devam etti. Donma sorunu, Digiturkplay'in yayın politikasında yapmış olduğu yeni bir değişiklikten kaynaklandı ve maalesef geçen sezon sonu itibarıyla hala düzeltilememişti. Bu sezonun ilk haftasında gördüğümüz üzere hala düzeltilememiş vaziyette. Digiturkplay, geçen sezon ikinci yarısında mart-nisan ayları civarında, sadece süper lig canlı maç yayınlarında ve sadece 3 büyüklerin maçlarında geçerli olmak üzere, ligtv kanalında(ligtv2 ve ligtv3'te değil, sadece ligtv'de) "clean feed" uygulamasına geçti.

    Nedir bu "clean feed"? "Clean feed", temel olarak üzerine hiçbir ekleme yapılmamış salt yayındır. "Clean feed" yayında, ürün yerleştirme tarzı reklam yer almaz. Ligtv'de bir maç yayınlanırken, herkesin sinirini bozan, zırt pırt özellikle altta çıkıp ekranı basık hale getiren ürün reklamları oluyor bilindiği üzere. Digiturkplay'de ürün yerleştime reklamı olmadan izleme sağlanabilmesi için bu uygulamaya gidildi. Ancak sadece ligtv'de yayınlanan süper lig maçlarında ve sadece BJK, FB veya GS'nin oynadığı maçlarda bu uygulamaya gidildi. Yani örneğin, ligtv'de yayınlanan Karabükspor-Bursaspor maçında yayın normal yayındı. Ya da örneğin son haftalarda, 33. haftadaki Elazığspor-Beşiktaş maçı ligtv2''de yayınlanmıştı ve bu maçta da normal yayın verildi. "Clean feed" uygulaması sadece bilgisayardan tarayıcı ile yapılan izlemelerde yapılmıştır. Android, iOS veya windows apps uygulamaları ile yapılan izlemelerde "clean feed" değil, normal yayın verilmiştir.

    "Clean feed" yayına geçiş, maçın başlama düdüğüyle beraber yapılıyordu çoğu zaman; geri kalan zamanlarda da mutlaka ve mutlaka maç başlamadan önce verilen son reklam arasından sonra başlıyordu. Çünkü "clean feed" yayın, stattan alınan ve digiturk'e ulaşan direkt yayındır. Reklamlar digiturk ana kumanda merkezinde eklenir. Reklam arası reklamları da aynı şekilde. Bu yüzden genellikle maç başlama düdüğüyle başlayan "clean feed", stattan kesintisiz yayın yapıldığı sürece devam eder. Maç başladıktan sonra, eğer bir olay veya problem falan çıkmazsa, ilk reklam arası devre arasında verilir ve "clean feed"den çıkılıp normal yayına dönülür. İkinci yarı başlamadan önceki son reklam arasından sonra da, tabi bu da genellikle ikinci yarı başlama düdüğünün hemen öncesi oluyor, tekrar "clean feed" yayına geçiş sağlanarak ikinci yarı bitişine kadar devam edilir. Maç bitimi sonrası tekrar normal yayına dönülür.

    "Clean feed" geçişi aslında bir anda oluyor. Bu anı, yayındaki bir anlık dalgalanma ve ligtv logosunun yanında bulunan "CANLI" yazısındaki renk koyulaşmasından kolayca fark edebilirsiniz. Geçiş anlarını yukarıda belirttim. Artık ne gibi bir teknik işlem yapılıyor bilmiyorum ama sanıyorum "clean feed" yayına geçiş, Octoshape sunucularına iletilirken bir problem oluşuyor ve her geçiş sonrası(geçiş derken hem normal yayından "clean feed" yayına geçişi, hem de "clean feed" yayından normal yayına geçişi kast ediyorum) ortalama 2 dk. süren resim atlamaları ve donmalar oluşuyor. "Clean feed" geçişlerinde oluşan donma durumu oldukça spesifik, yani internet hızı veya donanımsal-yazılımsal nedenlerle oluşabilecek donmalardan farklı olduğu hemen anlaşılmaktadır. "Clean feed" geçişinde oluşan donmalarda ses lineer olarak devam ederken, görüntü atlamalı ve bazen de ileri sarar gibi hızlı şekilde devam etmektedir. Yayın o sırada, üyelere aynen bu şekilde donarak iletildiği için donmalar kesildikten sonra yayını geri alsanız da aynı donmaları görürsünüz.

    Özetlemek ve basitleştirmek gerekirse, her normal yayın - "clean feed"(ya da tam tersi) geçiş sonrası 2 dk. kadar süren dilimde, yayın bozuk olmaktadır. Bu konuda üyelerin uygulayabileceği hiçbir çözüm yoktur. Çünkü kendisine iletilen yayın o şekildedir. Global bir sorundur ve eksiksiz olarak herkeste mevcuttur maalesef.

    Geçen sezon ikinci yarısında belli bir dönemden sonra ligtv kanalında yayınlanan BJK, FB, GS'nin oynadığı her süper lig maçının canlı yayınında, ilk yarı ve ikinci yarı başı ile sonunda olmak üzere toplam 4 kez normal yayın ile "clean feed" yayın arası geçiş olmuştur ve her birinde orrtalama 2 dk.'dan maç başına toplam 8 dk. görüntü kaybı olmuştur. Tabi, "clean feed" yayından normal yayına geçişte olan 2 dk'lık donmalar maç süresi içinde olmadığı için maç süresi içinde maç başına ortalama 4 dk'lık maç yayını kaybı olmuştur diyebiliriz.

    Bu sezonda da digiturkplay ilk haftadan itibaren süper lig maçları canlı yayınlarında "clean feed" uygulamasına gitmiştir. Geçen sezon yaşanan sorunlar aynen yaşanmıştır. "Clean feed" yayın verilecek maçların kapsamında ileride değişme olur mu bilemiyorum ama umuyorum her yayın geçişi sonrasında yaşanan bu büyük sorun acilen düzeltilir ve maçlarda artık görüntü kaybı yaşanmaz. Benim görüşüm, "clean feed" uygulamasının en azından bu sorunlar giderilene kadar tamamen rafa kaldırılması yönündedir.

    Dipnot olarak ekleyeyim: Bazen TS'nin ligtv'de yayınlanan maçlarında da "clean feed" kullanıldı ama BJK, FB ve GS'nin ligtv'de yayınlanan tüm canlı maçlarında "clean feed" kullanıldı. Hatta bu sezonun ilk haftasında Cuma günü oynanan Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği maçının ilk yarısında da "clean feed" yayın kullanıldı.

    Önemli NOT: Maçın o anda "clean feed" olarak verildğini anlamanın bir yolu da, eğer sizin veya arkadaşınızın digiturk kutulu üyeliği varsa veya bir mekandan maçı izliyorsanız, o sırada digiturkplay'den yayını açarsanız, kutulu üyelikte çıkan ürün yerleştime reklamının digiturkplay'deki ligtv yayınında olmadığını göreceksiniz.

    Önemli NOT-2: "Clean feed" uygulaması, sadece "Ligtv" kanalı üzerindeki bazı maçlarda(üç büyüklerin Ligtv'de olan tüm Süper lig maçlarında), sadece bilgisayardan tarayıcı ile yapılan izlemede ve sadece "Yayın 1" üzerinde yapılmaktadır. Bu üç koşulun biri dahi sağlanmıyorsa izlenen yayın "clean feed" değildir ve dolayısıyla "clean feed" geçişi olmayacağı için donma ve takılmalara da rastlanmayacaktır.

    Önemli NOT-3: "Clean feed" uygulamasına geçildiği ilk dönemlerde başka problemler de mevcuttu. Bazen, "clean feed" yayını yapılan bir maçta skor tabelası hatalı oluyordu. "Clean feed"de normalde skor tabelası da olmaz yapısı gereği, normal yayında eklenir. "Clean feed" yayını yaparken ekstradan skor tabelası ekleniyor tabi ve bu yüzden uygulamanın ilk zamanlarında örneğin gol oluyordu ama skor aynı kalıyordu. Aynı anda "yayın 2"den girilen alternatif yayındaki skor tabelası ise doğru skoru yansıtıyordu.



    Bundan sonraki kısımda da kısıtlı bilgimle birazcık "Digiturkplay yurtdışı" hizmetinden bahsedeyim.

    26) Digiturkplay yurtdışında ne gibi paketler bulunuyor?

    Çok ayrıntılı bilemiyorum bu sorunun cevabını ama sanıyorum en çok tercih edilen iki paket aile paketi ve spor paketi. Farklı ülkelere göre değişik zamanlı(aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık...) paket sistemleri bulunabilmektedir. Sanıyorum her iki paket de tüm yurtdışı ülkelerde aylık veya yıllık paket olarak alınabilmektedir. Spor paketinde ligtv kanalları dahil tüm canlı yayınlar bulunurken; aile paketinde ligtv, ligtv2, ligtv3 ve klüp kanalları hariç diğer canlı kanallar yer almaktadır.

    27) Digiturkplay yurtdışı servisinde hangi içerikler hangi paketlerde bulunmaktadır?

    Digiturkplay YD(yurtdışı), digiturkplay'e göre daha basit kullanım imkanı sağlar. Tüm canlı içeriğe tek bir yerden ulaşılabilir. Spor paketi sahibi bir üye paketi aktif olduğu sürece canlı içeriğe tümüyle erişebilir. Digiturkplay YD'de tüm canlı kanalların aynı yurtiçi serviste olduğu gibi 12 saatlik geri alma özelliği bulunmaktadır. Yurtiçinden farklı olarak ligtv kanallarında da 12 saatlik geri alma mümkündür(Digiturkplay yurtiçinde ligtv kanallarındaki yayınlar sadece 1 saate kadar geri sarılabilir).
    Digiturkplay YD'de ligtv kanallarında sadece Türkiye Süper Ligi ve Beko Basketbol Ligi maçlarının canlı yayınları bulunmaktadır. Diğer tüm liglerin canlı maç yayınlarında bir uyarı yazısı çıkar(Digiturk, yabancı lig yayınlarını içeren canlı karşılaşmaları, yurtdışı servisinde yayın hakları geçerli olmadığı için veremez). Bu durum diğer ulusal kanallar için de geçerli olabilmektedir. Örneğin; yaz başında 1 ay boyunca TRT 1, TRT Spor ve TRT HD'den canlı yayınlanan 2014 Dünya Kupası maçları sırasında, Digiturkplay YD servisinde maçı yayınlayan kanalda benzer uyarı yazısı çıkmıştır ve TRT'nin sahip olduğu Dünya Kupası yayın hakları, yurtdışında geçerli olmadığı için izlenememiştir. Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere; yurtdışı servisindeki tüm canlı tv kanallarının yayın kodları(ligtv kanalları da dahil), Türkiye digiturkplay'deki yayın kodlarından farklıdır.

    28) Digiturkplay Yurtdışı'nda paket satın alma için hangi ödeme yöntemlerini kullanabilirim?

    Digiturkplay yurtdışı hizmeti için paket satın alırken Kredi kartı veya Paypal ile ödeme yapabilirsiniz. Direkt olarak bankamatik kartı(debit kart) ödeme yöntemi mevcut değildir.

    29) "Yurtdışında yaşayan bir TC vatandaşıyım. Digiturkplay yurtdışı dışında bir şansım var mı?"

    Digiturkplay yurtdışı üyelik, sunduğu içerik göz önüne alındığında görece pahalıdır. VPN servisleri ile Digiturkplay TR servisini kullanabilirsiniz. Ancak yeni getirilen bir uygulama sebebiyle, yeni üyelik alımı için geçerli bir Türkiye bazlı GSM numarası gerekmektedir. Digiturkplay'e üye olurken TC kimlik bilgilerinizi vermeniz dışında, üyelik aktivasyonu için geçerli bir Tükiye GSM numarası da vermelisiniz. Gelen SMS'teki kod ile ancak üyelik aktive olabilmektedir. Digiturkplay TR sitesine üye olurken GSM no girilecek bölümünde ülke kodu seçme şansı bulunmadığı için durum bu şekilde. Ama Türkiye'den alınmış bir GSM hattı yurtdışında "roaming" yapılırken aktivasyon SMS'i alabilir mi konusunda bir bilgim yok.

    Önemli NOT: Önceden alınmış olan bir digiturkplay TR üyeliğinde geçersiz bir GSM numarası verilmişse, üyelik logini sırasında üyeliğin kullanılmaya devamı için SMS aktivasyonu istemi rastgele olarak karşınıza çıkabilmektedir. SMS aktivasyonu tamamlanmadan üyeliğin kullanımına devam edilememektedir. Yurtiçi digiturkplay üyeliğiniz halihazırda varsa bile, eğer Türkiye GSM numaranız yoksa, temin etmenizi öneririm. He an SMS aktivasyonu uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Önemli Açıklamalar ve Dipnotlar:

    - Bunu açıkça bir kez daha yazıyorum. Mesajın en başında paylaşılan linklerden paket satın alımı, eski-yeni ayrımı olmaksızın tüm digiturkplay üyelerine açıktır. Belirtilen paketlerin 2014-2015 sezonu için standart veya yüksek kalite olan versiyonlarından birini önceden satın almamış olan tüm üyeler, 1200k süper lig sezonluk paketi veya 1200k süper paketten birini alabilir.
    - Digiturkplay sitesindeki tüm ligtv kanalları yayınlarında(canlı tv, canlı spor) geri alma süresi 1 saattir. Canlı spor altındaki içeriklerde bulunan "yayın 2"de geri alma özelliği yoktur.
    - Hem Digiturkplay yurtiçi, hem de Digiturkplay YD hizmeti için geçerli olan net bir gerçeği söyleyeyim. Eğer canlı tv sekmesi altındaki kanallarda kanalın yayını yerine uyarı yazısı yaynı varsa, mutlaka o anda oynanmakta ve yayınlanmakta olan canlı bir karşılaşma vardır. Hiçbir maç tekrarı yayını sırasında canlı tv yayını kesintiye uğramaz.
    - Digiturkplay'e üyesiniz ve ücretsiz üyeliğiniz var. Yukarıda linklerini paylaştığım 1200k paketlerden birini satın aldınız. Paketlerin ikisi de 1200k kalitesindedir ve o linkler üzerindeki paketlerden birini satın almanız durumunda 1200k kalitede paketiniz olacaktır. Bundan hiçbir kuşku duymayınız.
    - 1200k paket aldığınızın teyidini, paketi satın alırken hediye olarak seçtiğiniz premium üyelik(süper paket için sinema üyelik) üzerinden canlı tv altındaki ligtv kanallarını açarak yapamazsınız. Çünkü standart kalite, 1200k veya yüksek kalite paketlerden hangisini alırsanız alın premium veya sinema üyeliğinizde canlı tv sekmesindeki ligtv kanalları maksimum 1200k kalitede olacaktır. Teyidi yapmanın en kolay ve en zararsız yolu, siteden giriş yapıp yüksek kalite paketlerin sayfasını açmanızdır. Orada paketinizdeki maçları 1200k kalitede izleyebildiğinize dair yazıyı görebilirsiniz.
    - "1200 kbps'ye varan izleme" tanımı aslında 1200k paket sahibi kişilerin, dilerlerse 800k veya 400k seçeneğiyle izleme seçeneği bulunmasından kaynaklanmaktadır. Tedirgin edici bir unsur barındırmayan bir tanımdır.
    - "1200k kbps izlemeye devam etme şansı" tanımı da aslında yanlış kelime seçiminden kaynaklanan bir algı yaratmaktadır. "şans" yerine "seçenek" kelimesi kullanıldığında asıl ifade edilmek istenen daha iyi anlaşılabilir.
    - Yukarıdaki paket linklerinde paket açıklamasında yazan "sana özel" ifadesi de, bu linklerin mail yoluyla eski üyelere gönderilmiş olmasından dolayıdır. Paketlerin satın alımı tüm üyelere açıktır ve satın alınması sırasında veya sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşılmamaktadır.
    - 1200k sezonluk paket satın aldığınız an olay bitmiştir. Sezon boyunca paketinizle 1200k izleme seçeneğiniz olacaktır. Hiçbir şekilde almış olduğunuz kalite düşürülemez, böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bunu en içten şekilde temenni ederim.
    - Digiturk, Digiturkplay hizmetinin sahibidir ve sisteminde her türlü içeriğin nitelik ve nicelik olarak özelliklerini değiştirme hakkına sahiptir. Yukarıdaki soru-cevap bölümünde anlatılanlar, mesajın son düzenlenme tarihinde geçerli olan bilgilerdir. Bu bilgilerin değişmeyeceğinin garantisini ben veremem. Sitede kullanılan player seçiminden tüm paket içeriklerinin yeniden düzenlenmesine kadar tüm yetki Digiturk'tedir. Bu sebeple, verilen bilgiler sadece yazıldığı tarih için geçerli olup ileri bir tarihte gerçekleşebilecek olası değişikliklerden sorumlu olunmaz.
    - Yine de bilgilerde herhangi bir değişiklik olması veya başka sorular gelmesi halinde konu güncel kalacak şekilde düzenlemeler ve eklemeler yapılmaya çalışılacaktır.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bu kadar ayrıntılı yazmam; hem anlaşılabilir olma isteğim, hem de kafalarda minimum soru işareti bırakacak şekilde yazmaya çalışmamdandır. Lütfen aklı noksan birine anlatıyormuş gibi görünen bu yazıyı yanlış algılamasın hiç kimse. Siteye hayatında hiç girmemiş, digiturkplay hakkında hiçbir bilgisi olmayan birine sanki yıllardır kullanıyormuşçasına anlamasını sağlayacak biçimde anlatmaya çalıştım. Bu açıklamalardan sonra da digiturkplay müşteri hizmetlerine itibar eden kimse olmaz umuyorum. 1200k paketlerle ilgili lütfen çağrı merkezlerinden bilgi alma girişiminde bulunmayın. Hem kafanız karışır, hem de ortalık...
    Bana nasıl güveneceksiniz? Güvenmek, tamamen sizin seçiminiz. Ya da doğruluğundan emin olmak için yazdıklarımı tek tek test de edebilirsiniz. Ama hiç kimseyi zorla inandıramam. Bu imkansız. Merak edenler için söyleyeyim. Ben ne digiturk üyesiyim, ne de müşteri hizmetleri temsilcilerinden birisiyim. Bu sistemi yakından tanıyan, donanımlı bir vatandaşım.
    Tüm bu yazıya hayat veren sıkıcı ve yorucu üslubumdan dolayı özür dilerim. Şimdilik bu kadar...
    ........... teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac18100 -- 7 Haziran 2014; 16:09:47 >




  • Alırken bir alicengiz oyunu yapıp 800k kitlemesinler bize. Geçen sene süper paket almıştım, ondan 1200k lı teklif geldi ama süper ligi teklifi gelmemişti. Sıkıntı çıkmazsa alcam inşallah
  • Neyse o. Problem çıkmaz bence. Adamlar açıkça yazmış paket açıklamasına. İçiniz ferah olsun.@Alikevicius



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanber -- 7 Haziran 2014; 17:32:41 >
  • şu fiyata güzelce tvden izlesek ne olurdu sanki. sd olsa gene razıyım
  • Geçen gün banada mail geldi 1200 kb 6 ay premium hediye kısa bir süre 229 tl diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldim musteri temsilcisiylede konuştum 1200 kbps lik yayin almissiniz 6 ayda premium uyelik tanitilmis dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldım gitti
  • arkadaşlar peşin kredi kartı ıle alacaz da paket bıtınce otomatıkman kredı kartından cekıp uzatmazlar dımı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA_Kado

    arkadaşlar peşin kredi kartı ıle alacaz da paket bıtınce otomatıkman kredı kartından cekıp uzatmazlar dımı ?

    İnternetten alışverişlerde sanal kart kullanmanızı tavsiye ederim, her ihtimale karşı. Sorunuza gelirsek, merak etmeyin kendileri paketi yenilemiyor ama şu var eğer premium hediyesini eklerseniz 8 ay sonunda o otomatikman kartınızdan çekilir 8 TL/Ay olarak. Bu arada Vade farksız 9 taksit alternatifinizde var.
  • 1200k süper lig sezonluk paketini satın alınca örneğin; aşağıdaki linke tıklayınca resimdeki yazı gibi bir yazı göreceksiniz. Bu da 1200k paket aldığınızı kanıtlar.


    Link: http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000076243/Canli-Spor/Spor-Toto-Super-Lig/Super-Lig-Sezonluk-Paket-2014--2015-(Yuksek-Kalite-)





     DIGITURKPLAY 2014-15 SEZONLUK PAKET KAMPANYALARI(1200 KBPS DAHİL)! SORU-CEVAP BÖLÜMÜ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanber -- 18 Eylül 2014; 21:19:50 >




  • kısmetse alıcaz
  • Evet bende de o şekilde yazıyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz arkadaşlar. Tabi 1200k bana yeter derseniz.
  • Daha dün baktığımda satın al seçeneği yoktu. Nisan ayında bitmişti bu kampanya. Dün mail atmıştım haberim olmadığını ve satın almak istediğimi söylemiştim. Maile cevap gelmedi tabii ki, fakat tekrar açılmış bu kampanya. Geçen sene 229 tl'ye aldığımız süper paket bu sene 50 tl pahalanmış. Max kalite 1200'de tutulmuş. Yüksek kaliteyi almak ise tamamen saçmalık gibi geldi bana. Zaten 1200 bile zor veriyor 50mbit hızda. Buradan gördüm ve sezonluk paketi aldım. Konu açan arkadaşa çok teşekkür ederim.

    Premium üyeliği iptal edebiliyormuşuz. Canlı destek bildirdi.

    Bu da seneler sonra attığım ilk mesaj olsun. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nick

    Daha dün baktığımda satın al seçeneği yoktu. Nisan ayında bitmişti bu kampanya. Dün mail atmıştım haberim olmadığını ve satın almak istediğimi söylemiştim. Maile cevap gelmedi tabii ki, fakat tekrar açılmış bu kampanya. Geçen sene 229 tl'ye aldığımız süper paket bu sene 50 tl pahalanmış. Max kalite 1200'de tutulmuş. Yüksek kaliteyi almak ise tamamen saçmalık gibi geldi bana. Zaten 1200 bile zor veriyor 50mbit hızda. Buradan gördüm ve sezonluk paketi aldım. Konu açan arkadaşa çok teşekkür ederim.

    Premium üyeliği iptal edebiliyormuşuz. Canlı destek bildirdi.

    Bu da seneler sonra attığım ilk mesaj olsun. :)

    Hocam premium sezonla beraber mi başlıyor?
  • Satin aldigin anda baslar kardes. Ama sonra alayim dersen kampanya bitebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alisaracoglu53

    Satin aldigin anda baslar kardes. Ama sonra alayim dersen kampanya bitebilir.

    Premium üyeliğim var da ondan sordum.
  • Cahilliğimi mazur görün, pc'yi tv ye bağlarsak güzelce seyrederiz maçları değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Izlersin. Ama pc ekranindaki akiciligi bekleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.