Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (717. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.912
Cevap
100
Favori
1.364.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    ... ve bir sonraki bakıma neziroğluna gidicem ...

    neziroğlu'nun hyundai ile anlaşması bitti ve yenilenmedi. artık yetkili servis değiller.
  • yorumları okudum ve hayretler içindeyim. 1 kez Neziroğlu, 2 kez Akbak denemem oldu (Akbak'ın ilgi alaka ve tarzını görünce arabayı bırakmadım ve alıp çıktım), kesinlikle Ata 1 numara.
    Hatta en son ufak bir arıza sebebiyle (garanti dışı) haftasonu randevusuz gittim, aracı bıraktım, arıza giderilmiş ve araç yıkanmış olarak ve benden hiç bir ücret talep etmeden teslim ettiler.
  • c42 C kullanıcısına yanıt
    istanbul için özellikle coşkun bey size yardımcı olabilir ... bu sorunla karşılaşan hic kimse duymamıştım şimdiye kadar ve bende yaşamadım .... facebook dan coşkun bey e yazacagım şimdi forum a bakması için sanıyorum elinden gelen yardımı size gösterecektir ....
  • Ben de ilk defa Ata Hyundai için olumsuz görüşler duyuyorum. Şaşırdım doğrusu. Çeşitli facebook sayfalarında hep olumlu görüşler okumuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    şehir içi orta performanslı. ayda 500 km ne kadar benzin parası oderim bilgi verirmisiniz.

    Dediginiz landirenzo sıvı sistem mi. bu lpg sistemini servis mi takıyor. çünkü forumda önlerde lpg nin garantiyi bozduğundan bahsediliyor. ama 2..el saticilara soruyorum lpg li satan garanti devam ediyor serviste taktılar diyorlar

    Beyfendi öncelikle şu LPG konusunda bilgi vereyim, araca LPG takıldığı anda aracın motor, yakıt sistemi, elektrik sistemi ve egzoz sistemi garantiden çıkar geri kalanı laf-ı güzaf yok garantisi devam eder yok şöle olur yok böle olur bunlar tamamen hatalı bilgi, benim facedeki 3000 e yakın üyesi olduğu sayfama 10 larca LPG'ci geldi hiç biri sorularıma net cevap veremedi beni LPG düşmanı ilan edip gittiler halbuki oğluma aldığım araba LPG'li neyse bu işin geyik tarafı gelelim sadece net olaral söylüyorum LPG takıldığı anda araç yukarda saydığım kısımlarda garantiden çıkar aksini savunan varsa belgeyle ıspat etsin bana, gelelim çekiş ve gidiş konusuna ben bu araçla şehir içinde yoğun olmayan trafikde 7.5 litre cıvarında yakıyorum çekiş olarakda 4 kişi bagaj dolu Darıca rampasını 120 - 130 çıkıyorum bunlarda belgeleri...elinde belge olan konuşsun







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    şehir içi orta performanslı. ayda 500 km ne kadar benzin parası oderim bilgi verirmisiniz.

    Dediginiz landirenzo sıvı sistem mi. bu lpg sistemini servis mi takıyor. çünkü forumda önlerde lpg nin garantiyi bozduğundan bahsediliyor. ama 2..el saticilara soruyorum lpg li satan garanti devam ediyor serviste taktılar diyorlar

    Buyrun bu da i20 sayfamdaki LPG başlığı altından bir alıntı....yasak olduğu için link veremiyorum

    ......... Başka bir markanın forumundan alıntıdır. LPG takılı aracın beyin arızası sonucu yapılan işlemi aktarıyorum. LPG taktırmadan önce sanırım biraz düşünmek gerekiyor.
    "evet uzun zaman oldu ama problemi maalesef çözmeyi başardık. maalesef diyorum çünkü bana 1.500 TL ye mal oldu. Araçda LPG olduğu için (LPG ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen) yakıt raporlarında gözüküyormuş bu sebeple garanti dışı olmasından mütevellit mecburen para ile yaptırmak zorunda kaldım. LPG ile alakalı olmadığı için lpg bayisi de kabul etmedi.

    araç şu an servisde adaptasyonları yapılıyor akşam alacağız bakalım bir daha bizi üzecek mi"
    19 saat · Beğenmekten Vazgeç · 3




  • Ben aracı Ata'dan almıştım. 3000 kontrolüne oraya götürmüştüm araç tesliminde Motor koruma yapalım 60lira dediler. Ne yapacaksınız 60 liraya dememle oradaki usta başı ve servis araç teslimi sorumlusu bayan aracı bilgisayara bağlayarak motor içersinde özel bir sıvı dolaştırıyoruz dediler. bunu duyduktan sonra motor yağına ekleyecekleri katkı maddesini bu şekilde söyledikleri için 1. yıl bakımı (8000Km) 2.yıl bakımı 18000km Neziroğuna gittim. İllkinde çok memnundum. 280 tlye yapmışlardı ve temiz işçilikti. 2. de ön balata değişimi ve fren hidroliği değişimi kitlediler:D. Fren hidroliği konusunda bilgim yoktu. Ölçtük değerleri az dediler tamam değiştirin dedik ama ön balatayı elime alınca ve kitapçıktan fren hidroliğinin daha 30000 km yapmış araçta değişim değilde kontrol önerildiği görünce yediğim kazığın boyutu hissettim.

    Atayı bir kez daha denerim diyordum ama kafa aynı anladığım kadarıyla servisler araç için 500 tl yıllık servis parası belirlemişler ilk seferde az öperlerse ikincide teni hissetiriyorlar.

    Bu servis konusunu ne yapacağız:D Ankara'da herkesin her servisle kötü bir anısı var yemişiz garanti diyip en iyisi özel servis anladığım kadarıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wahotr -- 15 Nisan 2015; 14:05:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meti****
    ...arıza giderilmiş ve araç yıkanmış olarak ve benden hiç bir ücret talep etmeden teslim ettiler.

    bu arada, benden almadıkları parayı sizden almışlar gibi oldu bu durum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meti****

    quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    ... ve bir sonraki bakıma neziroğluna gidicem ...

    neziroğlu'nun hyundai ile anlaşması bitti ve yenilenmedi. artık yetkili servis değiller.

    Hmm evet bunu unutmuştum neyse bakıcaz bir çaresine zaten artık ben değiştirme modununa girmeye başlıyorum.en fazla 1-2 kere daha işim olur bunlarla. Neziroğlusuda atasında hepsi aynı şok anlaşılan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende aranıza yeni katıldım yılda 8000 km yol yapan birisiyim oyüzden lpg düşünmüyorum aracım 2015 model ama etrafımda taktırıp başta biraz sıkıntı yaşayıp sonrasında güncelleme vs ile çözenler oldu iyi forumlar
  • Yeni nesil Tucson'ların fiyat aralığı ne olacak acaba? Bilen, bir şeyler duyan var mı?
  • S.a ya arkadaslar ne yaptiysam arabanin bluetooth nu acamadim hic bir telefondan gözükmüyor phoneye giriyorum pair phone flan geliyo ama acilmiyo bluetut gine araba zaten ix35 2012 model navigasyon değil normal teyptir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, yetkili servislerden bu kadar muzdaripseniz ve yetkili servis saplantınız da yoksa, Ankara da İstanbul yolunda şaşmaz girişinde Nissan bayi BMS var. Kendi modelleri hariç diğer marka araçları da götürebilirsiniz. Fiyatları makul, yetkili servisinizden ucuz olduğuna eminim (sanayideki ustalar kadar ucuz değil, sonuçta Nissan) ve ilgi alaka hoş. Kendi marka araçlarına servis fiyatı çekiyorlar, diğer marka araçlara ise daha uygun fiyatlara servis garantili olarak bakıyorlar. Benim aracım 2004 Palio ilk sahibiyim BMS'ye götürürüm. Fiat servisinden daha hassas ve biraz daha uygun fiyata bakıyorlar aracımı. Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Bende ix35 bakıyorum, çocuklar büyüdü niyetim aracımı büyütmek. Toyota sıfır alacaktım ama aynı fiyatlara 2. el ix35 varken buraya yöneldim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canoto13

    S.a ya arkadaslar ne yaptiysam arabanin bluetooth nu acamadim hic bir telefondan gözükmüyor phoneye giriyorum pair phone flan geliyo ama acilmiyo bluetut gine araba zaten ix35 2012 model navigasyon değil normal teyptir

    Teybin Bluetooth menüsüne gir pair phone a bas İlk etapta bi isim söyle. Kadın ikinci konuştuğunda Yes de sonra şifre verecek 0.0.0.0 şifre telefonun Bluetooth menüsünden ix35 i seç şifreyi yaz bağlanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir şey daha soracağım, klima otomatik seçeneğinde iken klima ışığı da yanıyor. Bu durum kışın ısıtma için kullanılsa da aynı. Araç ısıtma yapsa da klima çalışıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sxyy

    Arkadaşlar bir şey daha soracağım, klima otomatik seçeneğinde iken klima ışığı da yanıyor. Bu durum kışın ısıtma için kullanılsa da aynı. Araç ısıtma yapsa da klima çalışıyor mu?

    Klima düğmesindeki ışık yandığı sürece klima kompresörü devrede demektir. Bu durum dış yada iç sıcaklığa bağlı değildir. Klima kompresörü devrede olduğu sürece motor gücünde biraz kayıp olur ve yakıt tüketimi biraz artar.

    Seçtiğiniz sıcaklığa göre araç bilgisayarı sıcak ve soğuk havayı karıştırarak iç sıcaklığı istenilen değere getirir.

    Kışın özellikle yağmurlu havalarda camların buğulandığına şahit olmuşsunuzdur. Bu durumda havalandırma kısmında en solda bulunan butona basarsanız klimanın devreye girdiğini görürsünüz. Hava çıkışı en fazla olur ve sadece ön cama yönlendirilir. Buğu giderme en çabuk bu şekilde olur.




  • Teşekkürler...
  • dostlar merhaba. 2012 model ix35 sahibi olduk bugün. aslında astra bakıyorduk ama ben dayanamadım neye niyet neye kısmet daha önceden de ix35'imiz vardı 2012 model 1.6 gdi ancak bir sene sonra yakıtı ve daha başka nedenlerden ötürü satmak zorunda kalmıştık. zaten ilk sayfalarda da 2012'deki mesajlarım görülebilir. şimdi tekrar sahibi olduk ama bu sefer ki ix35'imiz 2.0 crdi 4 çeker. 2.0 motor dizelin tadı gerçekten başkaymış yoldayken 1.6'dan sonra uçuyormuş hissi veriyor aslında soru sormak için mesaj yazıyorum buraya. style plus apa paket aracım ve cruise control var. cruise control'ü bugün denedim çok güzel ama mesela hızı artırırken ortadaki ekranda kaç km olduğu yazmıyor. ben mesela direksiyondaki joystick'i bir yukarı aldığımda ekranda 50 bir yukarı aldığımda 60 ya da düşürdüğümde 50-40 vs vs diye yazacağını düşünmüştüm. ekranda elektronik olarak yazmasının bir formülü var mıdır?? yoksa gösterge panelinden mi takip edeceğim??. mesela bugün 50'yle giderken açtım bir tık yukarı aldım joystiği hız 55 oldu ama elektronik ekranda 55 yazmadı analog gösterge panelinden gördüm. bütün ix35 sahiplerine keyifli sürüşler dilerim ix35'in tadı başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 8 Mayıs 2015; 16:13:32 >




  • sevgili dh dostları,
    2012 model gdi style plus 2 çeker model almak istiyorum, lpg li model tercih ediyorum.merak ettim aracın yakıt sarfiyatı nedir? Benzinli tüketim ve lpg tüketim litre olarak nedir?

    Aracın muadili olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göktürk kullanıcısına yanıt
    göktürk kardeşim yaklaşık 3 yıldır kullandıgım aracın ortalama yakıt tüketimi yaklaşık 36- 38 krş/km dir .... bu karma tüketim degeridir ... fullerim depo boşalır tekrar fullerim ...(tabi ki benzin kullanımından bahsediyorum) ancak bu benim yaşadıgım alan için gecerlidir ... farklı cografya ve trafik akış hızı durumlarında farklı tüketimler ortaya cıkabilecektir ... bence siz en son kullandıgınız aracın ve bunun tüketiminin ne oldugunu yazarsanız size daha iyi bir yol gösterebiliriz diye düsünüyorum ... örnegin lpg li bir binek araçla aynı yolda 2 aile olarak yol aldıgımızda da yada dizel bir binek araçla (her iki araçta 2,0lt motor hacmine sahip opel vectra ve vw jetta) da onların tüketiminin 20% fazlasını tükettigimi söyleyebilirim ...
  • 
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.