Şimdi Ara

DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
3
Favori
43.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmin Ismi: Rosemary'nin Bebeği - Rosemary's Baby

    Yil: 1968, ABD , 136 dk.

    Genre(Tur): Korku / Gerilim / Dram

    Puan: Roman Polanski bir baş yapıt /10

    Trailer:



    ---

    Ekstra: Genç bir çift, Rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar. Rosemary, genelde hepsi yaşlı olan komşularından ikisinin, Roman ve Minnie Castavet'in onları apartmana ısındırmak için çırpınıp durmalarını biraz temkinle karşılasa da, kocası Guy yeni komşularıyla çok vakit geçirmeye başlar.

    Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. Komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür. Ardından hamile kalır. Bu arada Broadway'de güzel bir rol kapan Guy'un kariyeri yükselmeye başlar.

    Ira Levin'in çok satan kitabını, hikayenin geçtiği zamanı 20. yüzyıla taşıyarak nefis bir şekilde uyarlayan Roman Polanski'nin ABD'de yaptığı ilk film. Mia Farrow'un çizdiği, rolüne cuk oturan tiplemeyle de unutulmaz. Alıntıdır


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Haziran 2009; 3:33:11 >
  • Filmin Ismi: Gilda

    Yil: 1946

    Genre(Tur): Dram , Duygusal

    Puan: Yorımsuz

    Trailer:



    ---

    Ekstra: Arjantin'e yeni gelmiş olan kumarbaz Johnny Farrell, sinsi Ballin Mudson sayesinde ölümden kurtulur. Buenos Aires'te kanundışı bir kumarhanenin sahibi olan Mudson, Farrell'i zaman içinde sağ kolu yapar. Ortak bir vicdansızlık, arkadaşlıklarının da temelidir. Mudson çıktığı bir yolculuktan yanında karısı Gilda ile döndüğünde dostlukları da bozulmaya başlayacaktır; zira Farrell, dayanılmaz bir cazibe kaynağı olan Gilda'yı yıllar önce tanımış ve ondan nefret etmeyi öğrenmiştir.

    Farrell ile Gilda arasındaki ilişki, duyguların ağır bir muharebe alanıdır adeta. Mudson ortadan kaybolunca herşey daha da tuhaflaşır.

    Gilda, hiç kuşkusuz, güzeller güzeli Rita Hayworth'ın en unutulmaz rolü. Film-noir türünün bu harika başyapıtında, Hayworth, Glenn Ford ile birlikte belleklerden çıkmayacak bir performans sergiliyor.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Haziran 2009; 3:52:56 >
  • Başlığı sömürüp 20'ye yakın film çıkardım içlerinden ve bu kadar sömürücü olmamak için ben de film eklemek istiyorum. Sömürürken 9 sayfayı tek tek incelediğimden bu filmin eklenmemiş olduğunu gördüm. Sanırım zamanlamam iyi.

    Filmin İsmi: 12 Angry Men - 12 Kızgın Adam

    Yıl: 1957

    Genre(Tür): Dram

    Puan: IMDB - 8.9/10, Benim puanım - 10/10

    Konusu: Bir çocuk babasını öldürmekle yargılanıyor. Mahkemenin son aşamasında 12 jüri üyesi bir odaya kapanıp çocuğun suçlu ya da suçsuz olduğuna karar vereceklerdir. Filmin tamamı bu odada ve bu 12 adamın diyaloglarıyla geçmekte fakat film süresi içinde 1 dk dahi sıkılmıyorsunuz. Diyaloglar mükemmel, oyunculuk harika ve filmin genel konusu ve verdiği mesajlar etkileyici.

    Kesinlikle izlemeniz gereken bir film.

     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]


    Imdb adresi:http://www.imdb.com/title/tt0050083/
    Filmle alakalı önceden yazdığım geniş bir yazı:http://www.volkan.me/2009/02/onyarglar-ve-12-kzgn-adam.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuzbing -- 5 Haziran 2009; 0:39:58 >
  • Bisiklet Hırsızları - Ladri di biciclette
    Puan:8.5

    Tür : Dram
    Yönetmen : Vittorio De Sica
    Senaryo : Cesare Zavattini , Luigi Bartolini (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Carlo Montuori
    Yapım : 1948, İtalya , 93 dk.

    İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen hikaye, fakir bir babanın ve oğlunun dramını anlatıyor. Uzun süredir işsiz olan Antonio, sonunda para kazanabileceği bir iş bulur. Bisikletle dolaşıp duvarlara film afişleri asacaktır.

    İşinin ilk gününde bisikletini çaldıran Antonio, son ekmek kapısı olan bu bisikleti bir hırsıza kaptırmayacak ve oğluyla birlikte hırsızın peşine düşecektir.

    Savaş sonrası İtalya’nın ekonomik bunalımına ve geçim derdinde olan insanların çaresizliğine dikkat çeken film, Luigi Bartolini'nin romanından sinemaya uyarlandı. Dönemin sosyal koşullarını başarıyla ortaya koyan Bisiklet Hırsızları, en iyi senaryo dalında da Oscar’a aday olmuştu. Ayrıca yönetmen Vittorio De Sica, filmin tamamında amatör oyuncuları oynatmıştır.


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • The Treasure of the Sierra Madre

    Puan:9/10

    Tür : Macera / Dram
    Yönetmen : John Huston
    Senaryo : John Huston , B. Traven (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Ted McCord
    Müzik : Max Steiner
    Yapım : 1948, ABD , 126 dk.


    Konusu:Değer yargıları olan birinin yolundan dönmesinde paranın etkisi hafife alınmamalıdır. Zengin olma hırsıyla son parasını da piyangoya yatırarak tüketen Fred (Humphrey Bogart) Meksika’da dostu Curtin’la buluşur. Birlikte çalıştıkları McClane’den paralarını almakta zorlanırlar.

    Diğer yandan, beraber vakit geçirdikleri ve oldukça geveze bir araştırmacı olan Howard’a göre etraftaki tüm tepeler altın hazineleriyle doludur. Bu, Dobbs ve Curtin için kaçırılmaz bir fırsattır. Beraber tepeleri aşan üçlü, döndüklerinde dostlukları mı yoksa paraya olan tutkuları mı ağır basacaktır

    Gösterime girdiğinde, Bogart’ı paranoyak, anti-kahraman Fred rolünde izlemek izleyicileri oldukça şaşırtmış. Birçok eleştirmence Amerikan klasiği olarak kabul edilen film AFI tarafından en iyi 100 film sıralamasında 30’uncu seçildi. John Huston En İyi Yönetmen Oscar’ını, Walter Huston da En İyi Yardımcı Erkek ödülünü aldı. Yani, baba-oğul başarısı söz konusu.



  • 400 Darbe - Les Quatre cents coups

    Puan:9.5/10


    Tür : Dram
    Yönetmen : François Truffaut
    Senaryo : François Truffaut , Marcel Moussy
    Görüntü Yönetmeni : Henri Decaë
    Müzik : Jean Constantin
    Yapım : 1959, Fransa , 94 dk.

    Konusu:Dokuz buçuk yaşındaki Antoine ceza olarak aldığı ödevi yapamaz ve ertesi gün okula gitmekten korkar. Arkadaşı René ile birlikte okulu kırıp haytalık yaparlar. Antoine, öğleden sonra sokakta annesini başka bir erkeğin kollarında görür ve alt üst olur. Okula dönünce içinde bulunduğu ruh halini etkisiyle mazeret olarak annesinin öldüğünü iddia eder.

    Antoine'ın anne ve babası okula geldiklerinde gerçek ortaya çıkar. Cezalandırılmaktan korkan küçük kahramanımız bu kez akşam eve gitmekten korkar. Geceyi sokakta geçirirse de ertesi gün yakalanır ve ev hayatı tekrar başlar. Annesinin ölümüyle ilgili yalanından ötürü Antoine'a hala garezi olan öğretmeni ona ve René'ye 8 gün okuldan uzaklaştırma cezası verir.

    İki kafadar durumu ailelerine açıklayamayacakları için evden kaçmaya karar verirler. Amaçları denize ulaşmaktır. Ama paraları yoktur. Bunun üzerine Antoine gece babasının bürosuna gidip bir daktilo çalmak ister. Ne planlar istendiği gibi gider, ne dertler biter...

    Fransız sinemasına yeni bir soluk getirmek için kolları sıvayan genç ve çok bilmiş Cahier de Cinema tayfasının en cesurlarından olan François Truffaut, 400 Darbe ile sadece biçimsel anlamda değil, içerik olarak da tokat gibi bir filmle çıkagelir ve tüm dünyada ayakta alkışlanır. Yeni Dalga'nın bu en müstesna yapıtıyla, 1959 yılında Cannes'da En İyi Yönetmen ödülü ve New York Film Eleştirmenleri'nden de En İyi Yabancı Film payeleri geliverir. Elbette bu, Fransız sinemasının on yıllarca sürecek temsilciliğini yapma onurunun yanında hiç bir şeydir.

    Meraklı okurlarımız için, "400 darbe"nin Fransızcada "okul kırmak" yerine kullanılan bir deyim olduğunu da ekleyelim.


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • 400 Darbe çok iyi bir yapımdır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    400 Darbe çok iyi bir yapımdır

    O zaman indirelim... Altyazısı falan bulunur değil mi?

    Not: **** olan yerde i n d i relim yazıyor. Forumun işgüzarlığı işte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Haziran 2009; 22:02:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    400 Darbe çok iyi bir yapımdır

    O zaman ****... Altyazısı falan bulunur değil mi?

    Not: **** olan yerde i n d i relim yazıyor. Forumun işgüzarlığı işte..



    Dostum sen savaş filmleri seviyorsun bunda küçük bir çoğunun gözünden hayat anlatılıyor

    Sibirya berberi hakkında yorum yapmadın

    Edıt ;

    Ben orjınal vcd almıştım hiç bakmadım altyazı olayını şimdi bakıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 6 Haziran 2009; 22:23:33 >
  • Sibirya berberi ile ilgili yorum yapmıştım. "En son izlediğiniz film" konusunda. Görmüşsündür sanıyordum. Zar zor buldum mesajımı. Buraya alıntılıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    The barber of siberia

    Notum: 7,5/10

     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    Anlattığı zamanı (1885-1905) mekan ve kostümlerle çok iyi anlatmış. Fakat dram ile kötü komedi arasındaki gelgitleri bence filmin değerini düşürmüş. Uzun süresiyle de zaman zaman sıkıcı olabiliyor. Filmin başrolünde oynayan erkek oyuncu filme hiç yakışmamış.

    Bu tip noktalara bir çözüm getirilebilmiş olsaymış klasik denecek kadar iyi bir film olabilirmiş.

    Yani aralara özellikle ilk yarısına saçılan şaklabanlık tarzındaki komiklikler olmasa, erkek oyuncu doğru dürüst biri seçilebilse, bazı gereksiz sahneler atılarak filmin süresi biraz daha kısaltlabilse...



  • Sana bir daha film yok


    Şakası bir yana daha iyi bir yorum bekliyordum Aşkta ve savaştayı izledin'mi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    Sana bir daha film yok


    Şakası bir yana daha iyi bir yorum bekliyordum Aşkta ve savaştayı izledin'mi



    Heralde izlememişimdir. Heralde diyorum çünkü az önce şu sibirya berberi ile ilgili mesajımı ararken başka bri film için yaptığım yoruma rastladım. En fazla 10 gün olmuş. Filmi hatırlayamadım ha..."Ulen diyom ben mi izlemişim bu filmi?"

    Demekki her gün bir-iki film izleyince böyle oluyor.

    Yaw bu arada Alien filmi kafamı karıştırdı. Seninde bir mesajına rastladım. Sana soruyayım; Tamam ilk çekileni indirdim seyrettim. Güzeldi. Sonra başka indireyim dedim. Aliens vs. predator adlı bir tanesi tavsiye edilmiş. Aratıyorum bir sürü çıkıyor. 2004 yapımını indirdim ama öyle ahım şahım bir şey değil.

    Bunlar birbirinin devamı mı? Hangisini seyretmek lazım?
  • Yaratık (1979)

    Yaratık 2 (1986)

    Yaratık 3 (1992)

    Yaratık: Diriliş (1997)

    Şeklinde devam edebilirsin dostum

    Aliens vs. predator ilk serisi güzel İkincisini beğenmedim ,

    Predator ; Yanılmıyorsam ikinci yapımda Danny Glover vardı bu en iyisi bence

    Biraz karışık oldu idare et dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 6 Haziran 2009; 23:01:10 >
  • 1986 olanını izledim. O HD ama kumlu görüntülü olan. Bir de şimdi 2004 olanına bakıyorum. O artık kaçsa...Neyse zaten yaratıklı filmleri sevmem. Bu kadar yeter.

    Sibirya berberine düşük not vermişsin demişsin. Verdim ama sebeplerini de yazdım. O eleştrilerime ne dersin? Haksız mıyım?
  • Alien serisi ayrı Predator ayrı iki seride bitince ve tutunca birleştirdiler , Alien & Predator oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    1986 olanını izledim. O HD ama kumlu görüntülü olan. Bir de şimdi 2004 olanına bakıyorum. O artık kaçsa...Neyse zaten yaratıklı filmleri sevmem. Bu kadar yeter.

    Sibirya berberine düşük not vermişsin demişsin. Verdim ama sebeplerini de yazdım. O eleştrilerime ne dersin? Haksız mıyım?



    Aşk filimlerinde olayların gelişimleri genelde böyledir love story dahil , giriş ve anlatım bölümleri sıkıcıdır

    ( Rus sineması olmasıda cabası ) Oyuncuların kariyerleri olmadığınıda düşünürsek , yinede güzel bir film
  • Bazıları Sıcak Sever - Some Like It Hot

    Puan:8.5/10


    Tür : Komedi / Romantik / Romantik Komedi
    Yönetmen : Billy Wilder
    Senaryo : Robert Thoeren , M. Logan , Billy Wilder , I.A.L. Diamond
    Görüntü Yönetmeni : Charles Lang
    Müzik : Adolph Deutsch
    Yapım : 1959, ABD , 120 dk.

    Konusu:İki işsiz müzisyen Joe (Tony Curtis) ve Jerry (Jack Lemmon), tesadüfen mafyanın sevgililer gününde yaptığı bir katliama tanık olurlar. Arkasında şahit bırakmak istemeyen gangsterler ikilinin peşine düşer. Canlarını kurtarmak için yollara düşen ikili, Miami'ye turneye gitmekte olan ve tamamı kadınlardan oluşan bir müzik grubuna katılırlar.

    Kadın kılığında grupla yola çıkarlar ancak her ikisi de grubun solisti sarışın bomba Sugar Kane'e aşık olurlar ancak kimlikleri ortaya çıkmasın diye güzel kadına karşı duygularını belli edememektedirler. Bunun üzerine Joe, üçüncü bir kimlik yaratarak utangaç bir milyoner olarak Kane'e yaklaşmayı dener. Öte yandan Jerry'nin de başı, kadın kimliğine aşık olan bir milyonerle derttedir.

    Billy Wilder'ın yönettiği komedi, döneminin klasikleri arasında yer almaktadır. Filmde efsanevi sarışın yıldız Marilyn Monroe'ya Tony Curtis ve Jack Lemmon eşlik ediyorlar. Wilder'ın başrollerden biri için Frank Sinatra'yı düşündüğü ancak daha sonra Curtis ve Lemmon'la devam ettiği de biliniyor.


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • All About Eve

    Puan:8.5/10


    Tür : Dram
    Yönetmen : Joseph L. Mankiewicz
    Senaryo : Joseph L. Mankiewicz , Mary Orr (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Milton Krasner
    Müzik : Alfred Newman
    Yapım : 1950, ABD , 138 dk.


    Konusu:

    Margo Channing, uzun tiyatro kariyerinin doruklarında, hırslı ve yetenekli bir oyuncudur. Hayatının, büyük bir hayranı olarak kendisiyle tanışmaya gelen genç Eve Harrington’la karşılaştığında nasıl değişeceğinden habersizdir. Eve, Margo’nun sekreteri olarak onunla yaşamaya başlar ancak aslında olmak istediği Margo Channing’in kendisidir...


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Stalker

    Puan:8/10


    Tür : Fantastik / Bilim Kurgu
    Yönetmen : Andrei Tarkovsky
    Senaryo : Andrei Tarkovsky , Arkadi Strugatsky (Kitap) , Boris Strugatsky (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Aleksandr Knyazhinsky
    Müzik : Eduard Artemyev
    Yapım : 1979, Batı Almanya / Sovyetler Birliği , 163 dk.


    Konusu:

    Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte, isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki Zone adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır.

    Dikenli teller ve askerlerle korunan Zone'a sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan Stalker'lar girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir Stalker'dır. Karısının itirazlarına rağmen bir bilimadamı bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar.

    Meşhur Rus bilim kurgu yazarı Arkadi ve Boris Strugatsky kardeşlerin Yol Kenarında Piknik isimli romanından uyarlanan Stalker ile Tarkovsky, Solaris'te bıraktığı yerden psikoljik bilim kurguya geri dönüyor. Film göründüğünden daha çok alegori ve sistem eleştirisi içerse de yönetmen bunu ustaca alt katmanlara yerleştirmeyi beceriyor.


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • knotaqram34

    Paylaşım için teşekkür ederiz ama Stalker tarzı yapımlar tutmaz burda akadaşlara hızlı öfkeli gibi çıtır seriler lazım

    Şakası bir yana foruma ağır gelir bu yapım

    --------------------------------------------------------------------------------


    Edıt ; Güme giden filmlerin arasına girdiği için The Wrestler listeye ekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 9 Haziran 2009; 12:50:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.