Şimdi Ara

DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
3
Favori
43.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmin Ismi: Under Siege / Kuşatma Altında

    Yil: 1992

    Genre(Tur): Aksiyon , Gerilim

    Puan: 7/10

    Trailer:http://www.trailerfan.com/movie/under_siege-1992/trailer

    Oyuncular: Tommy Lee Jones , Steven Seagal

    ---

    Ekstra: Aksiyon Sevelere güzel bir yapım. Tommy Lee Jones ve Steven Seagal ile 2 Oscar Adaylığı (Efektler ve Ses Dalında) bulunan bu yapımı izlemeinizi tavsiye ederim.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 18 Mayıs 2009; 8:39:51 >
  • Filmin Ismi: Exit Wounds / Kurşun

    Yil: 2001

    Genre(Tur): Aksiyon , Komedi

    Puan: 7/10

    Trailer:http://www.alltrailers.net/exit-wounds.html

    Oyuncular: Steven Seagal , DMX , Isaiah Washington , Anthony Anderson , Tom Arnold , Eva Mendes

    ---

    Ekstra: Orin Boyd Emre karşı bölgesinden gelmekten çetelerle dolu başka bir bölgeye sevkedilmiş efsane bir polistir.
    15.Bölgeye sevkedilen Orin polisinde içinne karıştığı uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadele içine girer ,
    Bazen komik bazen aksiyon dolu sahneleriyle ve DMX'in müzikleriyle dolu beğenilebilecek bir yapım.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus

    Arkadaşlar selamlar ,

    Bende dahil olmak üzere bazı yanlış yapımlar eklendi topiğe bunları edıtlıcem kendi adıma ,

    Sinema bölümü olarak daha önce verilmiş olan başyapıtları yinede vericem tek bir sağlam konumuz olsun en azından ,

    Mete dostuma hürmetler iki kişi bir topic zor oluyor ! Umarım arkadaşlarımız kıyıda köşede kalmış güzel yapımları eklerler ,

    Saygılar...


    Sanada hurmetler dostum, Ben arada bir ozellikle son izledgim nadir filmlerden koymaya calisiyorum ama pek ragbet gormuyor gibi geliyor bana, zaten topic en son 5 sayfaydi, birden 7 sayfa olmus yeni msj gelmeden, simdi birde ilk sayfayi editlemem gerek.. Burda bir konsept olusturdukki, topicde nizam/duzen olsun... Belki konsept yuzunden yuzunden insanlarin ugrasasi gelmiyor, anlarim sonucta serbest bir forum burasi, ama burdaki amacimiz sadece paylasim yapmak, yasadigimiz zevkleri paylasmak.

    Katkida bulunan her bir bireye tekrar tessekkur ederim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 19 Mayıs 2009; 4:19:14 >
  • Filmin Ismi: Karanlıkta Dans - Dancer in the Dark

    Yil: 2000 , Almanya / Hollanda / ABD , 140 dk

    Genre(Tur): Müzikal

    Puan: 8 / 10


    ---

    Ekstra: 10 yaşındaki oğlu Gene ile bir karavanda yaşayan Çek göçmeni Selma Jezkova kalıtsal bir hastalık yüzünden kör olmak üzeredir. Bu hastalığını oğlunu da etkileyeceğini bilen Selma, çelik fabrikasında canla başla çalışarak biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirme arzusu içerisindedir.

    Ne var ki olaylar onun istediği biçimde gelişmez, komşusu ve ev sahibi olan Polis Memuru Bill, Selma'dan parasını çalınca onu öldürmek zorunda kalır ve hapisin yolunu tutar.

    Birçok ülkenin ortak yapımcı olarak imza attığı film, geçen sene Björk'e Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" getirmişti.Filmin tüm yapımcılarının listesi şöyle:Almanya / Hollanda / Abd / İngiltere / Danimarka / Fransa / İsveç / Finlandiya / İzlanda / Norveç , Alıntıdır ...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Blood in Blood Out

    Yil: 1993

    Genre(Tur): Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim

    Puan: 8 / 10

    ---

    Ekstra: Taylor hackford'un çektiği film 80'li yıllarda amerika'daki ve hapishanelerindeki etnik çatışmaların boyutları incelenmiştir. meksikalı, zenci ve beyaz ırkçıların çeteleşmeleri bunların nasıl çatıştıkları can alıcı bir biçimde aktarılmıştır. filmde özellikle meksikalıların çetesini temsil eden dövmeler ve el dia del muerte sahneleri belleğimizden silinmemiştir. rol alan oyunculardan bazıları benjamin bratt, damian chapa, jesse borrego, enrique castillo, raymond cruz ve billy bob thorntondır... filmin müziklerini de bill conti yapmıştır.

    Hapishane/Çete filmleri sevenler kaçırmasın , Mete kardeşime hatırlatma için teşekkürler


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Babam İçin - In the Name of the Father

    Yil: 1993, İrlanda / İngiltere , 133 dk.

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 9 / 10
    ---

    Ekstra: Basit kaygıları olan saf İrlandalı genç Gerry Conlon, 70'li yıllarda Londra'ya gelir. Kendini hayatın akışına kaptıran delikanlı burada bir işgal evinde serbest bir hayat yaşayan gençlerle birlikte zaman geçirmeye başlar. Bir polis baskınında hiç ilgisi olmadığı 1974 Gyildford bombalamasından sorumlu tutularak tutuklanır.

    O dönemin İngiltere'sinde şimdikinden çok farklı olarak, terörle mücadele adına insan haklarının hiçe sayıldığı uygulamalar olmaktadır. Yoğun fiziksel ve manevi işkencelerin baskısı altındaki Gerry'nin ömrünün sonbaharındaki masum babası da, suç ortağı olarak hapse atılır. Kadın bir avukatın yıllar süren çabalarının da yardımıyla, Gerry maruz kaldığı adaletsizliğe direnmeye başlar. Alıntıdır


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 19 Mayıs 2009; 3:46:25 >
  • Filmin Ismi: The Good Night

    Yil: 2007

    Genre(Tur): Komedi, Dram, Fantezi

    Puan: 6/10

    Trailer:http://www.imdb.com/video/screenplay/vi2106392857/

    ---

    Ekstra: Gecenlerde ablamin Blockbuster`a hucum edip avuc avuc aldigi DVDler arasinda, oyunculari ile ilgimi ceken The Good Night, bizlere Romantizm ve Fantezi dolu bir 2 saat yasatiyor. Siradan bir ciftin hayatini ele alan film, Erkek karekterin ilginc ve romantizm yuklu ruyalari ile bambaska yerlere gidiyor. Degisik bir film izlemek istiyorsaniz, son zamanlarin ilginc filmlerinden biri oldugunu soyleyebilirim.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Güneşli Pazartesiler - Los Lunes Al Sol

    Yil: Fransa, İtalya, İspanya 2002/2003

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 8 / 10


    ---

    Ekstra: İspanya'nın liman kenti Vigo'da geçen bu hikâye, sürekli bir biçimde Pazar gününü yaşayan, Pazartesi'lerini güneş altında geçiren insanları anlatıyor. Düşlerini gerçekleştirememiş bir grup orta yaşlı arkadaş, işsizlikle mücadele etmenin umutsuzluğunun üstesinden gelmeye çalışır. İçinde yaşadığımız dünya üzerinde düşünmemize yol açan ender filmlerden biri… Yerel tersanedeki, onlar için çok önem taşıyan işlerini kaybeden bu adamlar günlerini bir barda geçirip hatıraları yadeder, felsefe yürütür ve şimdiki durumları hakkında dertleşirler. Huysuz Santa kendine acımayı reddedip zaman zaman da arkadaşlarının umutlarını söndürerek bu duruma aldırmıyormuş gibi davranır. İnsanın içini bayan José, onu terk edebilir diye endişelendiği cazip karısı için açıkça kaygılanmaktadır. En yaşlıları Amador'un başına gelmiş olan da sanki tam budur, ama o herkesi karısının seyahatten bugün yarın döneceği konusunda ikna etmeye çalışır. Bu arada Lino ise iş bulma umudundan vazgeçmeyi reddeder, yarı yaşındaki adaylara göre işler için birbiri ardınca görüşmelere gider… Küreselleşme çağında işsizliğin hadımlaştırıcı etkileri üzerine dokunaklı ve çoğu kez acı bir komikliğe sahip bir dram, ses getiren bir dayanışma çağrısı, aynı zamanda da kapitalizm ve aşırılıklarına dair bir amentü olan bu kendinden emin, yürekli ve zeki film, aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerin yanısıra İspanya'nın bu yılki Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Adayı seçilerek, Almodóvar'ın "Konuş Onunla"sını kendi evinde birkaç kez alt etmeyi başardı. Alıntıdır...

    Javier Bardem sevenlere duyrulur

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: The Crow

    Yil: 1994, ABD , 102 dk.

    Genre(Tur): Aksiyon / Fantastik / Gerilim / Çizgi Roman

    Puan: Brandon Lee anısına 10 / 10

    Trailer:



    Ekstra: The Crow serisi çizgi romanlar yazan James O’Barr tarafından ortaya çıkmıştır,James O’Barr, trajik bir trafik kazasında nişanlısı Bethany’nin sarhoş bir sürücünün kullandığı araba tarafından öldürülmesi sonrasında çok sıkıntılı günler yaşamaya başlamış. Bu yaşadığı sıkıntılı dönemden kurtulmak için kendisini çizime verir, daha sonraları ise gazetede okuduğu bir haberden ( Detroit’te bir çiftin 20$ lık nişan yüzükleri için öldürülmesi olayı ) oldukça etkilenir ve bunun bir hikâyenin başlangıcı için güzel bir çıkış noktası olduğuna karar verir ve 1981 yıllarında Berlin’de ilk The Crow çalışmalarına başlar. İçinde bulunduğu sıkıntılı yaşam yüzünden eserini tamamlaması uzun bir süre alır.James O’Barr hikâyesinde kullandığı karakterleri kendi hayatından seçmiş,gerçek kişileri karakterleri ile özdeşleştirmiştir.Hatta filmde yer alan çete üyelerinin isimleri de Detroit deki duvar yazılarında alınmış gerçek çete üyeleri isimleridir. (T-Bird, Tin-Tin, Top Dollar, Skank, Funboy) Bunun üzerine olayları hikâye üzerine oturtarak hikâyeyi tamamlamıştır.


    Brandon Lee; Eric Draven olarak oynadıÇizgi romanın başarısından sonra 80li yılların sonunda film yapımcısı Jeff Most film için 1500$ gibi komik ücret önermiş.Filmin kült ve efsanevi olmasının ise iki ana nedeni var.Bunlardan birincisi filmin yönetmenliğini Alex Proyas’ın üstlenmesi ve ikincisi ise başrollerinde efsane karate ustası Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee’nin yer almasıydı. İlk başlarda birbirlerini tanımayan James O’Barr ve Brandon Lee film çekimlerinde çok iyi anlaşmaya başlamış ve çeşitli röportajlarda James O’Barr, Brandon Lee için küçük kardeşim diye bahsetmeye başlamış. Filmin çekimlerinin bitmesine 8 gün kala Brandon Lee’nin yanlış doldurulmuş bir silah tarafından çekim sırasına vurularak öldürülmesi bu yüzden James O’Barr’ı hayatı boyunca sarsan ikinci büyük olay olur.

    Romanın üzerinden 24 yıl, filmin üzerinden ise 14 yıl geçmesine rağmen The Crow çizgi roman severler için hala bir kült olmaya devam etmektedir.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Ben-Hur

    Yil: 1959, ABD , 212 dk.

    Genre(Tur): Savaş / Tarihi

    Puan: 10 / 10 , 11 Akademi Ödülü kazanmıştır...

    Trailer:



    ---

    Ekstra: Ben-Hur, Judah Ben-Hur'un kurgusal hikâyesidir. Hikayeye göre bu kişi Yahudi bir aristokratken, İmparator Tiberius döneminde, Romalı arkadaşı Messala'nın ihaneti ile köleleştirilmiştir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur, maceranın az gözüken ama Ben-Hur'u en derinden etkileyen figürü ise İsa'dır. Ben-Hur İsa'nın çarmıha gerilişine de şahit olur. Hikaye ilk kez Lew Wallace tarafından, 1880'de roman olarak kaleme alınmıştır. Hristiyanlık ağırlıklı bir atmosfere sahip hikâye, başarılı bir roman olduktan sonra defalarca sinema filmlerine, tiyatro ve radyo oyunlarına adapte edilmiştir.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 21 Mayıs 2009; 0:56:01 >
  • Filmin Ismi: Das Boot (1981)

    Yil: Batı Almanya 1981 210 dakika

    Genre(Tur): Dram, Savaş

    Puan: 10 / 10



    Trailer:



    Yapım için HiGHWAYMOUSE teşekkürler...
    ---

    Ekstra: Bir Alman Denizaltısına ayrıntılı bir bakış…Wolfgang Peterson'un bu filmi bir savaş denizaltısının klostrofobik, gergin atmosferini ve mürettabatın ast-üst ilişkilerini başarıyla yansıtıyor. Alman tarafından 2. Dünya savaşının nasıl gözüktüğüne dair gerçekçi, şaşırtıcı, zaman zaman kara mizahla sıvanan güçlü bir film. Film sinema tarihinin en gerçekçi ve çarpıcı denizaltı filmlerinden birisi olarak gösteriliyor , Alıntı...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 23 Mayıs 2009; 22:42:52 >
  • Das BOOT izlediğim en iyi 5 film içindedir.

    Am@deus dostum...Tanıtım için sana da teşekkürü borç biliyorum. İyi iş çıkarmışsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Das BOOT izlediğim en iyi 5 film içindedir.

    Am@deus dostum...Tanıtım için sana da teşekkürü borç biliyorum. İyi iş çıkarmışsın.



    Ne demek dostum paylaşım yapıyoruz

    Ben-Hur izlemediysen tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus


    Ne demek dostum paylaşım yapıyoruz

    Ben-Hur izlemediysen tavsiye ederim

    Zaman-ı evvelinde DVD olarak kiralayıp izlemiştim. O da iyidir. Ama ilk beşimde değil.

    Bu arada ben paldır küldür sohbet havasında yazıyorum ama yukarıda konu formatı falan birşeyler demişsiniz. Düzeni de bozmak istemem doğrusu. İlk defa gördüğüm için konuyu, patavatsızlık yaptıysam uyarın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 23 Mayıs 2009; 23:15:25 >
  • Güzel başlıkmış daha önce neden görmemişim acaba. Tebrikler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    quote:

    Orjinalden alıntı: Am@deus


    Ne demek dostum paylaşım yapıyoruz

    Ben-Hur izlemediysen tavsiye ederim

    Zaman-ı evvelinde DVD olarak kiralayıp izlemiştim. O da iyidir. Ama ilk beşimde değil.

    Bu arada ben paldır küldür sohbet havasında yazıyorum ama yukarıda konu formatı falan birşeyler demişsiniz. Düzeni de bozmak istemem doğrusu. İlk defa gördüğüm için konuyu, patavatsızlık yaptıysam uyarın.



    Estafurullah dostum aslında bizimde istediğimiz filmleri tartışalım oylayalım'dı malesef bu olmadı , bu arada hoşgeldin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Güzel başlıkmış daha önce neden görmemişim acaba. Tebrikler.



    Hoş geldiniz ,

    Konumuz fazla popüler değil genelde underground filmleri paylaşıyoruz ondan olsa gerek , katkılarınızı bekliyoruz...
  • İlk 4 sayfaya baktım da hazine yatıyormuş burda yaw. Neyse diğer sayfalarda var mıdır bilmiyorum ama bir film tavsiye ederek topiğe katkım olsun istedim.


    Filmin Adı: Grave of the fireflies
    Tür : Dram / Savaş / Animasyon / Anime
    Yönetmen : Isao Takahata
    Senaryo : Isao Takahata , Akiyuki Nosaka
    Müzik : Yoshio Mamiya
    Yapım : 1988, Japonya , 93 dk.

    Seslendirenler : J. Robert Spencer (Seita (İng.)) , Rhoda Chrosite (Setsuko (İng.)) , Veronica Taylor (Anne (İng.)) , Amy Jones (Teyze (İng.)) , Tsutomu Tatsumi (Seita (Jap.)) , Ayano Shiraishi (Setsuko (Jap.)) , Yoshiko Shinohara (Anne (Jap.)) , Akemi Yamaguchi (Teyze (Jap.))
    II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler.

    Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer. Bir yandan özgürlüğün tadına varıp pastoral doğal ortamda kendilerini kaybederken, bir yandan da savaşın dayattığı zorluklara birlikte göğüs germek zorunda kalırlar. Hayatta kalmak başlı başına bir mesele haline geldiğinde Seita büyümenin ne olduğunu da anlamak zorunda kalacaktır.

    Akiyuki Nosaka'nın yarı biyografik romanından uyarlanan Grave of the Fireflies (Ateşböceklerinin Mezarı), savaş hakkında yapılmış bir çok uzun metraj filmle denk tutulan, hatta kimi eleştirmenlere göre en iyilerini bile geride bırakan bir anime. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen Isao Takahata'nın dehası, ancak Hayao Miyazaki'ninkiyle ölçülebiliyor.

    Benim Yorumum: Bu çizgi filmi izlerken adeta anlamsızca denebilecek şekilde sürekli ağladım. Kendimi durdurmaya çalıştım. Durduramadığımı görünce ağlamam gülmeye karıştı. Acaip bir hale büründüm. Gerisini siz anlayın artık...



     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    İlk 4 sayfaya baktım da hazine yatıyormuş burda yaw. Neyse diğer sayfalarda var mıdır bilmiyorum ama bir film tavsiye ederek topiğe katkım olsun istedim.



    Kullanılacağı zamana kadar derin uykuda yapımlar

    Senin tavsiyenden sonra ben bu anime'yi dvd olarak edindim ama sakin kafayla bir izleyemedim kızma dostum


    Yakın zamanda inşallah izleyeceğim
  • Madem anime sever arkadaslarimizda var aramizda, onemli bir animeyi tanitmak isterim! Duzenli anime izleyenlerin gezden kacirmadigini dusundugum, ama siradan izleyiclerin pek haberdar olmadigini varsaydigim, turunun saheserlerinden bir anime Sen to Chihiro no kamikakushi (Spirited Away)!

    Bu arada topice yeni katilanlara hosgeldiniz diyorum!


    Filmin Ismi: Sen to Chihiro no kamikakushi (Spirited Away)

    Yil: 2001

    Genre(Tur): Anime, Macera, Fantezi

    Puan: 9/10

    Trailer:http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3619684633/

    ---

    Ekstra: Spirted Away, kucuk bir kizin basindan gecen akil almaz macerlari anlatiyor! Fazla derinlere inmeden tek diyebilicegim sey, bu macera esi benzeri olmayan, kendine haz olaylar serisinden olusuyor, hayal gucunun doruklarina ulasilmis, cizimleri ile on plana cikmis vede herbir karakterin derinine inmeyi basarmis, anime dunyasinin en basarili yapimlarindan biri!

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.