Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.146
Cevap
37
Favori
394.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben SSD takviyesini uzun zaman önce yaptım. Bilgisayar fişşek gibi. Bir de 2670QM modeliyse elinizdeki daha çok gideri var.
  • Bu ssd konusuyla ilgili kafamdaki soruya cevap bulamadım, forumda bazıları sata3 bazıları sata2 diyor, dell inspiron n5110 i5 işlemcili laptopumda hdd yi ssd ile güncellemek istiyorum, kimisi ssd yi hdd yuvasına takıp eski hdd yi caddy ile dvd rom kısmına takmış, bazıları ise ssd yi direk caddy ile dvd kısmına takmış, anakartımız sata 2 mi yoksa sata3 mu destekliyor? Bu birinci sorum, ikincisi dvdrom kısmı sata2 mi sata 3 mü bu da ikinci sorum olacak. Anakartı sata2 olan laptop da ssd yi eski hdd nin yerine koymak bana mantıklı gelmiyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ypektas Y kullanıcısına yanıt
    kardesim, teknik kisminda hiz farki olusur mu bilemiyorum. fakat sata 3 ssd taktim. hdd kismina taktim. herhangi bir sorun yok. gayet duzgun. yaklasik 3 senedir kullaniyorum.

    m2sata olanlar var belki onlarla karisitiriyor olabilirsin. onlarinda disinda muhafaza falan yok. sanirim masaustuler icin o donanim.

    cdrom mu hdd yerine mi kismina gelirsek, bu laptopun hdd si illet bir yerde. komple anakarti sokmen gerekiyor. anakarti alt kasadan ayirdiktan sonra hdd gun yuzune cikiyor. sokup toplamak problem olmayacaksa hdd ye takmak daha saglikli bence. Sebep ne diye soracak olursan, vidalarla sabitleyecegin icin laptopta daha mantikli olacaktir. Sarsilma vs yasamayacaktir.

    cdrom kismina takacaksan da soyle bir kutu almani tavsiye ederim
    [link=]
    http://www.hepsiburada.com/alfais-al-4717-12-7mm-sata-hdd-harddisk-caddy-kizak-kutu-laptop-ssd-notebook-ikinci-hdd-takma-p-HBV000002NUZX?magaza=Evaletim&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CjwKEAjwl9DIBRCG_e3DwsKsizsSJADMmJ11y1oMxwahOYHDoXg3KdFM-2NsTKz4m4q5goIbQFaGWhoCH-Dw_wcB
    [/link]




  • Ben ilk caddy ile taktım kurulum yapılamadı. Sonra HDD yuvasına taktım öyle kurdum, daha iyi de oldu aslında.

    Sata 3 destekliyor ayrıca, 6 Gb/s kullanıyorum ben. HWinfo'dan bakınca şöyle yazıyor.
    Drive Controller: Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s
  • Ben de yeni aldım ikinci el olarak. Ne yazık ki kendi göz bebeğim çalındı. Şimdi pc epey hor kullanılmış. Macunlama ve temizlik yapıcam en kısa zamanda fakat sormak istediğim bir soru var. Bu bilgisayarı Win10'a yükselttikten sonra hangi programları, destekleyici yazılımları tavsiye edersiniz? Bir diğer sorum da SSD ve ram yükseltmesi yapmaya değer mi? Oynayabileceğim maksimum oyun ne olur bu durumda. Sevgiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurusogan

    2011 yılında 1150tl ye aldığım dell n5110 artık ailemin bir parçası haline geldi yaklaşık 3 yıl önce yeni bir laptop almayı düşünmüştüm ancak çok pahalı olduğunu görünce 256 gb ssd ve 8gb ram ile upgrade ettiğim caanım bilgisayarım hala taş gibi çalışıyor

    Bu arada iki kez menteşe kırdım ama onları da degiştim artık yeni bir laptop alamam bu ihaneti ona yapamam bu arada kendisi zaten 10sn de açılıp işlem yapmaya hazır hale geliyor elinizde bu pc varsa ssd ve ram takviyesi yaparak 2020 yılına kadar kullanınız devir ekonomi devri

    Hocam bende de İ7 olan modeli var 6GB ramli. Ram upgrade yapacam ama 1600 MHZ desteklee mi? Bir de maksimum kaç GB RAM kullanabiliriz?


    Ayrıca kimse konuya bakmıyor sanırım ama ram upgrade konusunda yardım lazım. 8+8 yapabilir miyim? Yoksa maksimum 4+4 mü yapabilirim? 1333 Mhz kullanmak zorunda mıyım? Teşekkürler. 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeShah -- 18 Ağustos 2017; 15:18:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    DELL yetkili servisi ve cihaz spec'leri 16gb olmaz diyor ancak şurada* "yaptım oldu" diyenler var. Denemek isterdim açıkçası ancak halihazırda 8GB kullanıyorum, bunları çöpe atamam.

    *http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19460224
    (dh forum git gide kullanılmaz hale geldi, sadece bende mi bilmiyorum ama site acayip hantal, link eklemek bile işkence)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hepmisafir

    DELL yetkili servisi ve cihaz spec'leri 16gb olmaz diyor ancak şurada* "yaptım oldu" diyenler var. Denemek isterdim açıkçası ancak halihazırda 8GB kullanıyorum, bunları çöpe atamam.

    *http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19460224
    (dh forum git gide kullanılmaz hale geldi, sadece bende mi bilmiyorum ama site acayip hantal, link eklemek bile işkence)


    Peki ram frekansı konusunda ne düşünüyorsunuz? 1333 mü olmak zorunda? Dediğiniz linklere pc başına geçince bakıcam. İlk fırsatta SSD ve ram upgrade yapmak istiyorum. Aynı anda macun da yenileyeceğim. Bana bu şekilde uzun süre yeterli olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    Verdiğim bağlantıda 8gb+8gb 1600 mhz taktım oldu diyor adam. Bence denemek lazım. Bu arada kullanacağınız işletim sistemi ile de alakalar var. Bu ram özelliğini destekleyen windows veya linux vs de bulmak lazım.



    DELL servis win8'e dahi uyumlu değil diyor ancak ben 8.1 kullanıyorum yıllardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim problemim de şu: dell n5110 kullanıyorum. laptobun dvd sini söküp caddy alarak 1 tb harddisk taktım. bu ikinci harddiske Linux kurmak istiyorum. Fakat f12 basınca 2. harddisk boot seçeneklerinde görünmüyor. harddisk normal biosta görünüyor ve veri depolama olarak aktif şekilde kullanıyorum. bazı caddy model özelliklerinde dual boot seçeneği ve 2. işletim sistemi kurma imkanı yazıyordu. acaba benim aldığım model desteklemiyor mu yada pc desteklemiyor mu çözemedim. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, i3 veya i5 işlemciyi i7'ye yükselten var mı aranızda? i3, i5 veya i7 işlemciyle piyasaya sürülen dell n5110'ların anakartları aynıdır değil mi??
  • ödemisli kullanıcısına yanıt
    laptobun yonga seti Intel PCH HM67. uyumlu işlemcileri aratarak tedarik edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba; bilgisayara başlattan kapat komutunu verdiğimde ekran kapanıyor ancak fan çalışmaya ve bilgisayar üzerindeki bildirim ışıkları yanmaya devam ediyor. Kendi kapatsın diye bıraktığımda da kapanmıyor saatlerce açık kalıyor. Açma/kapama düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. 2-3 yıldır aynı problem devam ediyor hiç bir yerde de çözüm bulamadım. Aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var mı?
  • onur015 kullanıcısına yanıt
    format attınız mı, windows kendini kapatamıyor sanırım.
  • Inspiron 15R N5110
    Core i7 2670QM 2.2GHZ 8GB 750GB 15.6"

    2012 yılında almıştım ssd ile güclendirmeyi düşünüyorum. Ssd'yi harddiskle yer değiştirmek biraz zahmetli olduğu için cd-rom yerine yerleştirmeyi düşünüyordum ancak bir kaç yerde caddy kullananların sistemi boot edemediğini okudum. Caddy kullanıp sistemi boot edebilen var mı bizden ?
  • hebelubes H kullanıcısına yanıt
    dvd portundan boot olmuyor cihaz, tecrube ile sabit malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    Bende araştırmıştım aynı konuyu, 1333 mhz max ram hızı.
    https://ark.intel.com/tr/products/52219/Intel-Core-i7-2630QM-Processor-6M-Cache-up-to-2_90-GHz
    işlemci burada 1333 mhz nin üstüne dar boğaz yaratan faktör.
    16 ram için ben destekleyeceğini iddia ediyorum. 4+4 var cihazımda. ama dar boğaz yaratan başka bir donanım olamaz. ya anakartta slot eksikliğinden kaynaklı bir darboğaz olur ya da işlemci desteğinden kaynaklı. Bu makinede iki durum da yok. 2*(8Gb*1333mhz) bu makinede uyumlu çalışır.
  • hebelubes H kullanıcısına yanıt
    ben de caddy'den boot edemedim açıp içine taktım ama daha iyi oldu içinde olması korkma aç gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben SSD ve 8+4 yapmaya karar verdim. Zaten fazlasına gerek yok gibi. Siz ne önerirsiniz? Hiç yatırım yapmaya bilirim de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    SSD mutlaka yap da RAM 8 GB üstü gereksiz bence.
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.