Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.146
Cevap
37
Favori
394.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hepmisafir

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesela58

    Arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum benim harddisk hata veriyor diagnostici çalıştırdım dell in sitesinden baktım değiştirmem gerekiyormuş sorunlarda var zaten bizim bu dell n5110 serisinde sata 3 desteği olduğunu duydum bu doğru mu?Birde şu harddiski aldım uyum sıkınstısı olurmu şimdiden teşekkürler...

    http://www.hepsiburada.com/wd-black-500gb-7200rpm-sata-3-32mb-2-5-notebook-disk-wd5000lplx-p-BD803154

    almışken SSD al derim. Eski iletilerde yazmıştım, aynısı benim de başıma geldi.
    quote:

    Orijinalden alıntı: hepmisafir

    Arkadaşlar benim n5110 da 2. kez harddiskte hasar oluşması sonucu gittim bir Kingston 240 GB SSD aldım taktım. Bunun yanında DVD yuvasını da iptal ederek HDD CADDY alarak, sektör onarımı yapıp eski harddiski de DVD yuvasından kullanıyorum. Benzer sorunu yaşayan varsa, tavsiye ederim. 300 TL'ye bilgisayar canlanıyor.



    Ustad paylasim ve bilgilerin için teşekkür ederim.
    İki gundur arastimalarim sonucu 240 gb yi artik 200 e hatta 150 ye filan scandisk veya hilevel, kingston filan var. Once sizin gibi dvd yi iptal edecektim ama sonra evdeki eski bir hdd de kullanmak için aldığım yuvali usb kucuk kutu aklima geldi. Ssd ye cevirip, eski hdd harici bellek olarak kullanmak istiyorum.
    Hangi ssd yi tavsiye edersiniz. Bide bu sata 3 olanlari gonul rahatligiyla alabiliriz dimi, sonra urun geldiginde girisler uymamazlik veya sığmamazlik filan olmaz dimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mavishow kullanıcısına yanıt
    sata 2 ile 3 arasinda girislerde ya da sabit disk boyutlarinda fark yoktur,sadece hizlari farkli. ne alirsaniz alin 5110 da calisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    sata 2 ile 3 arasinda girislerde ya da sabit disk boyutlarinda fark yoktur,sadece hizlari farkli. ne alirsaniz alin 5110 da calisir.

    Teşekkürler ustad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ taraftaki USB 3.0 girişi çalışmıyor bende.. Aynı kart üzerindeki arkadaki usb 3.0 girişi çalışıyor.sorun ne olabilir?
  • Bu bilgisayara windows 8.1 yükleyen arkadaşlar nasıl yükledi acaba ben flash ile boot etmek istediğimde windows başlatılıyor.Sanki usb yi görmüyor bununla ilgili bir konu bulamadım.yardımcı olacak var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gastry -- 12 Ekim 2016; 21:59:53 >
  • gastry G kullanıcısına yanıt
    USB Bootable olmalı.


    Önyüklemeli(bootable) Disk formatlama
    1- CMD çalıştır (Ctrl+Shift+Enter)
    2- DISKPART
    3- LIST DISK
    4- SELECT DISK # (#=disk no)
    5- CLEAN
    6- CREATE PARTITION PRIMARY
    7- SELECT PARTITION 1
    8- ACTIVE
    9- FORMAT FS=NTFS (Biçimlendirme birkaç dakika sürebilir)
    10- ASSIGN
    11- EXIT
    (iso dosya içeriği(!) usb’ye tıpkılanır, iso'nun kendisi işe yaramaz, rar zip vs. ile içeriği çıkarın)

    Bu işlemler dos yerine Minitool programı ile de yapılabilir. (disk biçimlendirilirken BİRİNCİL, AKTİF ve NTFS olarak seçilmeli)
  • Bendede dell n5110 var ses kartı bozulmuştu ve wifi kartı yanmıştı bende ikinci el ses ve wifi kartı aldım taktım ama notebook açıldı
    ama görüntü gelmedi 3kez ötmeye başladı bende ses kartını çıkardım sorunsuz açıldı ama internet yok birşey yok lütfen yardım edin yoksa atmayı düşünüyorum teşekkürler.
  • i3 modelı ıle takasa gireceğim arkadaslar tavsiye edermisiniz nasıl bir laptop,asırı sorunlumu yoksa benım gıbı orta sevıye kullanıcıların işini görürmü,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkboy

    i3 modelı ıle takasa gireceğim arkadaslar tavsiye edermisiniz nasıl bir laptop,asırı sorunlumu yoksa benım gıbı orta sevıye kullanıcıların işini görürmü,

    i5 6gb ram ve gt525m var , laptop aşırı ısınıyor artık ben dayanamadım 2 tane yüksek hızlı fan aldım ve elektrikle çalısan soğutucu yaptım anca kesti sıcaktan kapanma olayını artık kapanmıyor ne yaparsam yapıyım ,bence eğer sadece internet kullanıyorsan al kullan ama ben oyun oynarım diyorsan yanaşma elinde kalır
  • patates5 kullanıcısına yanıt
    Sadece,ınternet ve fılm,pc de oyunla aram hıc yoktur,oyun konusunda ps3 yetıyor zaten,anladıgım kadarı ile işimi görür,yorum için teşekkürler.
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    merhabalar, cihaza tek modül 8 gb ram taktınız mı hiç?
  • masteRy100 kullanıcısına yanıt
    kendi web sayfasında driver destek bölümünden bios sürümünü güncellemiştim diye hatırlıyorum sanki
  • Yıl olacak 2017 hala bu aleti kullanıyorum :D Valla ilk aldığımda hiç beğenmemiştim hala da beğenmiyorum ama sağlam çıktı meret :D 5. senesini bitirdi 6. yılına giricek 2017 de. Isınma dışında pek bir sorunla karşılaşmadım. Isınmasını da her 3-4 ayda bir kez açıp fanını söküp güzelce temizliyorum hatta sudan bile geçiriyorum sonra fönle kurutuyorum cillop gibi oluyor. Sadece ısı kremini hiç değiştirmedim bir dahaki temizlemem de değiştiricem. Açıp temizlemek öyle zor değil youtube da videolar var zaten çok basit. Eğer garantisi bitmişse ve ısınmasından müzdaripseniz rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba. Bilgisayara son format attığımdan beri fanın sürekli çalışma sorunu var. Oyuna girmesem de sürekli bir şekilde çalışıyor. Bunun sebebini ve ne yapmam gerektiğini bilen var mı ?
  • anatolia71 A kullanıcısına yanıt
    chipset driverlarini yuklediniz mi? birde windows un guc ayarlarini tasarrufa getirebilirsiniz. gorev yoneticisini de bi takip edin, bostayke n %3-5 civarini gecmemesi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uzun zaman sonra bilgisayara format atıcam.

    win 7 64 bit devam mı yoksa win 10 kurayım mı acaba,

    performans ya da driver sorunu yaşar mıyım
  • Ezmer kullanıcısına yanıt
    evet hocam. bu kadar zaman oldu. ben de ısınma dışında bir problem yaşamadım. 2 sefer içini açıp, temizleyip macunladım. bu yakınlarda tekrar yapacağım. makinam açılmayacak arıza vermedikçe bununla devam... oyun falan pek oynamıyorum artık. işimi rahat görüyorum.
  • pc açılmak bilmiyordu 2 sene önce sinirlenip ssd + 4 gb ram takviyesi yaptım birde win 10 kurdum maşallah şıkır şıkır kullanıyorum ssd büyük nimetmiş gerçekten yalnız sol elimi koyduğum panelin üzeri soyulmaya başladı sticker yapıştırdım ama o bölge ısınınca pek fayda etmedi daha fazla soyulmasın diye yapı marketleri dolaşıp uygun boya bulup boyamayı düşünüyorum :) birde termal padler iyice işlevini yitirmiş yaza doğru y.dışından pad alıp değiştireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adeleks -- 4 Mart 2017; 14:52:45 >
  • Boş vaktimde sonunda termal macun yenilemesi ve fan içi temizliği yaptım.(Daha önce hiç yapmamıştım.) Bir de üzerine format çekip temiz kurulum yaptım.
    Kendine geldi bilgisayar. Sıcaklık artışı olan arkadaşlara tavsiye ederim. Fan sesi meğer kulakları çok yoran bir şeymiş:)
  • 2011 yılında 1150tl ye aldığım dell n5110 artık ailemin bir parçası haline geldi yaklaşık 3 yıl önce yeni bir laptop almayı düşünmüştüm ancak çok pahalı olduğunu görünce 256 gb ssd ve 8gb ram ile upgrade ettiğim caanım bilgisayarım hala taş gibi çalışıyor

    Bu arada iki kez menteşe kırdım ama onları da degiştim artık yeni bir laptop alamam bu ihaneti ona yapamam bu arada kendisi zaten 10sn de açılıp işlem yapmaya hazır hale geliyor elinizde bu pc varsa ssd ve ram takviyesi yaparak 2020 yılına kadar kullanınız devir ekonomi devri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.