Şimdi Ara

Dacia Dokker Van'ın arka camları yok!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketim için Dacia Dokker Van tipi araç aldım. Aracı teslim aldığımda farkettim ki bagaj kapılarında cam yok yani sürücü mahalinden dikiz aynasına bakarak arka tarafı göremiyorsunuz. Hatta dikiz aynası bile yok.

    Ancak gerek Dacia internet sitesinde, gerekse broşürlerde Dokker Van'ın bagaj kapılarında cam ve silecek gözüküyor.

    Üstelik arka bagaj camı opsiyon olarak bile alamıyorsunuz. Zira opsiyon olarak alınabilseydi resimdeki aracı aksesuarlı araç olarak gösterme şansları vardı. Aracı bana satan bayiye durumu anlattım, servisle konuşup bana döneceklerini söyledier.

    Sizce bu Renault Türkiye'nin bir kusuru mudur? Araçları bagaj camsiz olarak getirmeleri tüketici haklarına aykırı mıdır? Hak talep edebilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vette79 -- 8 Eylül 2013; 18:27:23 >



  • Hiçbir yerde bilgi verilmemişse ,tanıtımı yapılmamışsa ve anlattığınıza göre resimlerin hepsi camlı ise siz haklısınız.

    Ancak listede camlı arka kapılar yazmıyorsada zaten donanım listemizde bu yokta diyebilirler.

    Olayı Tüketici heyetine götürebilirsiniz onlar araştırıp ilgileniyor ve bağlayıcılığı var.

    Yan camları biliyoruzda bagaj camının olmaması garip sizde "bagaj camı" diye belirtirseniz arka kapı camı denilince arka kapılardaki yan camlar akla geliyor
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ne tanıtımlarda bagaj camının olmadığından bahsedildi, ne de internet sitesi ve broşürlerdeki resimlerin herhangi bir tanesinde bagaj camsız bir araç yer alıyor.

    Eğer stıcı bayiden olumsuz yanıt alırsam tüketici hakem heyetiyle konuşacağım...

    Cevabınız için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vette79 -- 8 Eylül 2013; 18:31:22 >
  • Broşürde ve internet sitesinde camsız araç fotoğrafları da mevcut..
    http://www.dacia.com.tr/media/brosur/atte277b3618f4d4b7fa891b0d46691099c/DOKKER_VAN_brosur_agustos_13.pdf
    Size bu konuda bilgi verilmediğini kanıtlamanız halinde sonuç elde edebilirsiniz ama zor olacaktır. Allah kolaylık versin.
  • Aracın kataloğunda camlı kapılı resmi yok ki! Ve daha önce gelen Logan Van'lar da bu şekildedir. Şansınızı deneyin fakat camlı kapılı bir VAN üretimi yok Dacia'nın.
  • Katalogların arkalarında

    quote:

    Sürekli ürün geliştirme politikası çerçevesinde, Dacia broşürde tanıtılan ve görüntülenen araç ve aksesuarların özelliklerini her an
    değiştirme hakkını saklı tutar. Bu değişiklikler Dacia yetkili satıcılarına en kısa sürede bildirilir. Ticarileştirildikleri ülkelere göre, versiyonlar arasında farklılıklar olabilir, bazı donanımlar mevcut olmayabilir (standart, opsiyon ve aksesuar olarak)


    bu notlar yer aldığı için, ne yazık ki çok fazla şansınızın olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki teknik şartnamelerinde bile Türkiye'ye giren Dokker Van'lar camsız diye geçiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vette79

    Şirketim için Dacia Dokker Van tipi araç aldım. Aracı teslim aldığımda farkettim ki bagaj kapılarında cam yok yani sürücü mahalinden dikiz aynasına bakarak arka tarafı göremiyorsunuz. Hatta dikiz aynası bile yok.

    Ancak gerek Dacia internet sitesinde, gerekse broşürlerde Dokker Van'ın bagaj kapılarında cam ve silecek gözüküyor.

    Üstelik arka bagaj camı opsiyon olarak bile alamıyorsunuz. Zira opsiyon olarak alınabilseydi resimdeki aracı aksesuarlı araç olarak gösterme şansları vardı. Aracı bana satan bayiye durumu anlattım, servisle konuşup bana döneceklerini söyledier.

    Sizce bu Renault Türkiye'nin bir kusuru mudur? Araçları bagaj camsiz olarak getirmeleri tüketici haklarına aykırı mıdır? Hak talep edebilir miyiz?

    Hocam memnun musunuz dokker van'dan? Bizde şirketimizde kullandığımız fiorino van'ı dokker ile değiştirmeyi düşünüyoruz ama çevremde bu aracı kullanan hiçkimse yok. Araçla ilgili fikrinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.




  • Merhabalar,

    Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok sık forumu kontrol etmediğim için geç cevap atabiliyorum.

    onuruno99, hocam şu anda bir sorunu yok. İç mekanda işçilik çok iyi değil araçta, özellikle tasarrıf tedbirlerini aracın her yerinde görebiliyorsunuz, ancak şu anda piyasada alınabilecek (boyutunua göre ) en ucuz van olduğu ve motoru da kendini kanıtlamış 1.5dci Ranult makine olduğu için tercih ettik. Önceki aracım da ford transit connect idi. Connect çok daha sağlam olmasında rağmen yakıt tüketimi çok yüksek idi. Yeni connectin vanı ya da doblo maxi vanlar en az 10000 tl daha pahalı ve aradaki fiyat farkına değmez ben

    Zaten sadece van düşünüyorsanız ve şirketinize alıyorsanız bence mantıklı bir araç . Zira siz de takdir edersiniz hiçbir şirket şoförü araca kendi malıymış gibi bakmıyor. Ondan alınabiliecek en ucuz ve donanımsız aracaı almak mantıklı.

    Kısacası araçta bozulabilecek fazla bir donanım olmadığı için uzun süreli kullanımlarda sorun çıkmaz diye düşünüyorum, en önemli konu olan motor da Rnaultdan geldiği için dokkerin doğru seçim olduğunu söyleyebilirim.




  • yüksek ihtimal ile yurtdışı versiyonu idi sizin gördüğünüz. örneğin kangoo insert'lerinde sunroof'lu kangoo'lar vardır ama açıklama kısmında sunroof özelliği Türkiye'de satılan araçlarda bulunmaz yazar. Zannediyorum ki birazda araç içi mal güvenliği için konmamıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.