Şimdi Ara

Cilt bakımına dair her şey(sivilce,siyah nokta,izler,saç,kıl,tüy,kilo vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
4
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu tip konulardan müzdarip arkadaşlara seslenişimdir forumlarda konu konu gezmenize gerek yok burası size yetecektir,ağır tecrübe içerir
    Başlayalım..

    Sivilceler;

    Genetik cilt yatkınlığı:Ailenizden gelen genlerden ötürü olan sebeplerdir.
    Tedavisi:Zamana bırakıp ciltteki sebum,kollajen ve elastin yapılarının oturmasını beklemek.

    Cilt tipi:Çok kuru veya çok yağlı ciltlerde görülen sivilcelerdir.
    Tedavisi:Eğer çok kuruysa cildiniz uygun bir nemlendirici kullanmak,çok yağlıysa uygun bir yüz temizleme jeli veya sabunu kullanmak.

    Vücuttaki toksinler ve beslenme:Toksinler bağırsaktan ve ciltten ter olarak atılır,bu durumu sekteye uğratmak sivilceye sebebiyet verir.
    Tedavisi:Arkadaşlar su içmeyin suyu yeyin günlük 3-4 litre muhakkak su için,lifli gıdalar tüketin multivitamin takviyeleri alabilirsiniz,rafine yağlı gıdalardan basit karbonhidratlardan,şeker ve tuzdan olabildiğince uzak durun,büyük tuvaletinizi bekletmeyin,muhakkak spor yapın terleyin bol bol.

    Stres:Stresten uzak durun yapamıyorsanız bir psikoterapist ile görüşünk antidepresif ilaçlar kullanınk(tabikide doktor kontrolü ve onayında)

    Kıl kökü iltihabı:Cımbız,ağda,ip gibi kılı kökten aldığımız yöntemler sonucu olan sivilcelerdir
    Tedavisi:Bu tip uygulamaları temiz ciltte ve kaliteli malzemelerle fazla tahriş yapmadan uygulamak uygulama sonrası muhakkak tekrar dezenfekte etmek kolonya,tonik tarzı asitik şeyler sürmek yerine suyla temizlemek ve uygun nemlendirici ile nemlendirmek.Ağda yaparken kıl tersine hızlı hareketle çekip sonrasında ağda temizleme yağ sürmek, cımbız tarzı şeyleri kullanırken kıl yönüne doğru hafif hızlı hareketle kıl çekilir.

    Yanlış kozmetikler:Yüzünüze boca ettiğiniz sanki illa kullanmak zorunda gibi hissettiğiniz kozmetik firmalarının empoze psikolojik oyunlarına gelip kullandığınız ürünler sonrasında oluşan sivilcelerdir e tedavisi de belli.

    Ergenlik hormon değişimi:Ergenlikte değişen hormonlar yüz dengesinin yeni yeni oturması sebebiyle oluşan sivilcelerdir.
    Tedavisi:Zaman...

    Vücut yağ oranı:Yanlış beslenmeden dolayı vücutta özellikle sırta oluşan sivilceler.
    Tedavisi:Kardiyovasküler egzersiz ve uygun diyet programlarıyla vücut yağ oranını düşürüp cildi temiz tutup uygun sabun veya jelle yıkamak.

    NOT:Evet arkadaşlar sivilce oluşumuna neden olan bütün nedenler bunlar,bunlardan biri veya birkaçı sizin sivilce nedenleriniz olabilir bilmeniz gerken en önemli nokta zaman muhakkak çözümdür yaş ilerledikçe geçeceklerdir.




    İzler,lekeler,çatlaklar;

    Lekeler:Sivilceden kalabilir,güneş yapmış olabilir,bir yara sonucu kalmış olabilir.
    Tedavisi:Yüzeysel olanlar banyolarda yapılan kese ve zaman ile geçer,hafif derin olanlar biraz daha zaman alır soyucu ve leke açıcı kremler tercih edilebilir,çok derin olanlar kimyasal peeling veya lazer yöntemlerini tercih edebilir.

    Çukur skarlar:Sivilce veya darbe sonucu oluşan oluşumlardır üç tiptir icepick,rolling scar,boxar scar.
    Tedavisi:Yüzeysel olanlar banyolarda yapılan kese ve zaman ile geçer,hafif derin olanlar soyucu kremler ile geçer,derin olanlar dermaroller,dermabrazyon,lazer veya dolgu yöntemleri ile giderilir.

    Keloidler:Jilet izleri,kazalar vs. tarzı sonucu ciltten kabarık şekilde oluşan oluşumlardır.
    Tedavisi:Dermaroller,dermabrazyon,biodermogenesi veya keloid içerisine yapılan kortizon veya uygun preperatlardır.

    Yaralar:Antiseptik,sikatrizan,epitelizan ürünlerle desteklenir zamana bırakılır.

    Çatlaklar:Kısaca derinin fazla gerilmesi ve cildin buna yetişememesi ile olur.
    Tedavisi:Oluşum başlarında sık sık nemlendirici krem sürmek,eğer oluştu ise dermaroller,dermabrazyon,biodermogenesi.





    Siyah noktalar;

    Ciltteki gözeneklerden giren kirlerin oluşturduğu oluşumlardır.
    Tedavisi:Muhakkak banyoda veya cilt gözeneklerinin açıldığı buharlı sauna tarzı yerlerde siyah noktalı bölgeyi tahriş etmeden çok çok narin şekilde kese yapmak ve sıkmadan bir masaj edasıyla siyah noktaları parmaklarınızla çıkarıp (hepsi tam anlamıyla çıkmayacaktır önemli eğil) hergün düzenli yüz temizleme jelleriyle yıkayıp uygun nemlendirici sürmek.

    Not:Bantmış muntmuş,komedon presmiş falan uğraşmayın bu tip şeylerle işe yaramıyor zaman ve nakit kaybı.






    Saç dökülmesi;

    Genetik yatkınlık:Aileden gelen genlerden kaynaklanan dökülmedir tamamen durdurulamaz şuan için,burada önemli olan faktör vücuttaki DHT hormonunuzun genetik faktörlere bağlı olarak saç köklerinize bağlanmasıdır.
    Tedavisi:Değişik değişik karışık kuruşuk yöntemlerden vazgeçin uygun bir şampuan ve procapil,saw palmetto,B E H ve türevleri vitaminleri içeren bir losyonu kullanış biçimiyle kullanın yeter,birçok tedavi yöntemi var ama nafile o dökülmeyi tamamen durduramayacaksınız bugünün teknoloji ve kimyasıyla.
    finasterid içeren ilaçlar size yanetki yapabilir oysa bahsettiğim losyon DHT hormonunu sadece saç köklerinde baskılar,dermaroller ise saç uygulamalarında kanıtlanmış bir yöntem değildir.

    Beslenme alışkanlığı:Protein,komplex karbonhidrat,kaliteli yağ,vitamin ve minarellerle dolu sağlıklı bir beslenme bol sıvı tüketimi bu tip dökülmeyi durduracaktır.

    Stres:Stresten uzak durmak yapamıyorsanız bir psikoterapist ile görüşmek antidepresif ilaçlar kullanmak(tabikide doktor kontrolü ve onayında).

    Mevsimsel değişim:Mevsim değişimlerine bağlı nedenlerdir zamanla geçer.

    Fiziksel yıpranma:Giyilen şapka,bere veya saçı çekiştirmek bu tip dökülmelere sebebiyet verir.



    Saç beyazlaması;
    Marka vermek doğru olmaz diye isim vermiyorum saçtaki beyazı orjinal saç rengine çeviren kremler var saç şekillendirici tarzında bunlar boya değiller ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz eczanelere sorabilirsiniz.



    Sakal çıkmaması;
    Arkadaşlar garip garip şeyleri sürmeyin yüzünüze bodybuilding yapın,stres mastürbasyon ve cinsel aktiviteden biraz uzaklaşın eğer babanız amcanız dayınız kuzenleriniz de varsa er veya geç muhakkak çıkacaklardır.Sakalı çıkaran şey tetosteron hormonudur jilet,sarımsak,bademyağ,domates biber değil



    Vücuttaki kıllar ve alım yöntemleri;

    Sakal:Klasik geleneksel yöntemle tıraş olanlar ayaklanabilirler ama konfor ve hız sebebiyle jel ve kartuşlu tıraş bıçağını tavsiye ederim sonrasında ise uygun nemlendirici veya losyon.Bu tersten alma sakal yönü konusu ise şu şekilde arkadaşlar,bir kılı ciltten ne kadar yakın alırsak o kılın o kadar batık ve dönme riski vardır ama bu sakal yoğunluğuna ve tıraş sonrası kullandığınız ürüne göre değişir yani kılı tersten almak zararlı değildir genel olarak hafif aşağı doğru hafifte kıl yönünde alınır sıfır sinek kaydı için tersten alım veya ustura şart.Kıl çıkma yönünde ise genel olarak sakal çeneden kulağa doğru meğilli gider tıraş stiliniz ilk tıraşınız falan bunu etkilemez uzatıp fön çekip hafiften düzeltebilirsiniz.

    Sakal üstü:Ağda,ip,yakma,yay bunları kullanmayın kalın kıllara cımbız geriye kalanlara makine kullanın kasmayın.Orda çıkacağı varsa çıkar kıl siz hiç kolunuza jilet vuruyor musunuz niye kalınlaşıyor yaş ilerledikçe ?Ha ama azaltmak için cımbızdan sonra limon+tuz uygulamasını yapabilirsiniz işe yarıyor


    Makat kılları: en büyük sorun forumlarda bir sürü konusu var,yöntem muhakkak banyoda elinizle koparın veya jiletle hafiften üstünden geçerek kısaltın yada tıraş edin diğer saçma metodlara bakmayın eğer çok yoksa oynamayın.



    Kilo sorunları;

    Üç tip vücut çıtası vardır
    ektomorfi:kilo alamayan sıska
    endomorfi:kolay kilo alan şişman
    mezomorfi:atletik yapı

    Endokrinoloji bölümünde hormon testi yaptırın değerler normal ise beni değilse doktoru dinleyin.

    Vücudun benzini olarak tanımlayabileceğimiz kalori denilen bir şey var,vücut günlük belirli kalori harcar ve yediklerimizden geri alırız eğer harcadığımızdan faza alırsak kilo alırız az alırsak kilo veririz.
    kilo alamıyorum=yanlış besleniyorsun o zaman çok yemek çok kilo değildir fazla hareket etmeyeceksin kalorisi bol fındık fıstık yağ,basit şekerler makarna beyaz ekmek yiyeceksin yağlanmaktan korkmayacaksın gainer denilen takviye gıdalardan kullanacaksın.

    çok kiloluyum=yanlış besleniyorsun o zaman insülin direncine karşı koyacaksın boğazına dur diyeceksin basit karbonhidrat,rafine yağ un şeker tuz meyve vs bunlar yok,bol bol kardiyo egzersizleri yapacaksın.



    BÜYÜK NOT:bunlar tamamen orta ağırlıktaki konulardır ciddi şeylerde muhakkak doktorlara başvurulmalı.Vücudumuz gerçekten muntazam bir şeydir arkadaşlar o ne yapacağını herkesten iyi bilir onunla fazla oynamayın ciddi sağlık sorunlarınız olmadığı için şükredin ne durumda neler yaşayan insanlar var cildinize domates patates maske limon kabuğu havuç rendesi falan gibi saçma şeyler uygulamayın özellikle hanım arkadaşlar peeling,tonik,maske bu tip şeyleri atın bir kenara olabildiğince makyajdan uzak durun her şeyin doğalı güzel Allah her şeyi güzel yaratmıştır bakmasını bilin sadece.

    Bir teşekkür ve duanız bana yetecektir umarım bir yerlerde birilerine yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lureg -- 18 Aralık 2014; 12:11:13 >







  • Masturbasyonun sakal cikarma ile uzaktan yakindan alakasi yoktur ikisi de farkli hormonlardir bilimsel bilgidir bu yani rahat rahat masturbasyon yapin arkadaslar yapmaniz daha iyi 2.3 gunde bir hormonlae aktif olarak calissin
    vucut tipine gelince tamamen ortaya atilmis bir iddiadir bu da bilimsel bir dayanagi yoktur bunlari da belirtelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volvol3444 kullanıcısına yanıt
    Vücutta aktif ve total testosteron bulunur birçok body trainer masturbasyonla testosteronun,kas gelişiminin alakası olmadığını söyler bu bilgi doğru değildir bilimsel kuruluşların yaptığı araştırmalara göre boşalma sonrasında testosteron anlık ve bir süreliğine sıfıra yakın bir seviyeye düşer işte o yüzdendir o an cinsel isteğiniz olmaz pişmanlık hissedersiniz ama sonradan yükselir lakin çok sık masturbasyon yapmak ki bir de aktif yaşam sağlıklı beslenme yoksa beyindeki dopamin salgısının mahkumu olursunuz,testosteron seviyeniz normal yaşıtlarınıza göre geriden takip eder evre geç tamamlanır.Ama haftada bir yaparım beslenmem iyi spor yaparım vs. diyorsanız ona bişey diyemem.Seçim sizlerin arkadaşlar.

    Vücut tiplerinde ise evet doğru savaş cebecinin bir videosunda bu konuyu ele aldığını görmüştüm ama ona tezat birçok trainer var vücut tipi olduğunu savunan ki bana göre de o şekilde doğuştan mezomorf olan arkadaşım var çocuk hiç bir şey yapmadığı halde kanatları belirgin göğüs ve abs bölgeleri var,bu olay bana göre kemik yapısı ve genle alakalı bir durum ektolar uzun ince kemik yapısına sahipken endolar kalın kısa kemik yapılarına sahip.




  • mastürbasyonun şimdi sakalla bir ilgisi var mı yok mu?
    Mastürbasyon vücuttaki testesteron seviyesini düşürür mü?
    Reklam olmasın demişssin ama saç dökülesi için hangi şampuanı önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asım2 -- 16 Aralık 2014; 18:41:46 >
  • mastürbasyonun vücuttaki aktif testosteronla ilişkisi vardır dolaylı olarak sakala da yansır çok sık mastürbasyon yapmayın özellikle pornografi tarzı şeyleri izleyerek bu konuyla ilgili büyük bilimsel çalışmalar vardır.
    şampuan dökülmeler de pek etkili olmaz çünkü çok hızlıca yıkanıp durulanıyor bir de dökülme nedeniniz nedir o da önemli her şampuan herkese gelemeyebiliyor eğer sebebiniz genetik DHT bağlanması ve illa bir şampuan önerisi istiyorsanız biocure DHT önleyici şampuanı öneririm ama muhakkak bir losyon kulanın tavsiyem hair care doping veya mcg saç spreyi
  • benler neden çıkar çözümü var mı
  • bycool44 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir ben olduğuna bağlı doğuştanda olabilir sonradan da olabilir sonradan olanlar ciltte melanin denilen cilde pigment veren maddenin fazla bulunmasıyla oluşur buna güneşte sebebiyet verebilir genetikte,ayrıca ciltten kabarık benler durumlarına göre muhakkak dermatoloğa gösterilmeli,et benleri ise doktor tarafından kriyoterapi veya cerrahi müdahale ile alınıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: applycommand

    Nasıl bir ben olduğuna bağlı doğuştanda olabilir sonradan da olabilir sonradan olanlar ciltte melanin denilen cilde pigment veren maddenin fazla bulunmasıyla oluşur buna güneşte sebebiyet verebilir genetikte,ayrıca ciltten kabarık benler durumlarına göre muhakkak dermatoloğa gösterilmeli,et benleri ise doktor tarafından kriyoterapi veya cerrahi müdahale ile alınıyor.

    sonradan oldu kardeşim ameliyat gibi birşey mi olacak bilgin var mı bide aldırırsan kanser yapar diyorlar
  • kardeş bioxcin forte şampuan nasıl sence. böyle saçları orumak, daha ağlıklı hale getirmek, stres nedeniyle dökülen saç dökülmesi için faydalı mı düşüncen nedir
  • Hocam peki losyon olarak ne önerirsiniz ? @applycommand

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SİVİLCE SORUNU OLANLARA 1 GECEDE KESİN ÇÖZÜM
    'ACNEMAX SİVİLCE KREMİ'

    http://enetkilisivilcekremi.blogspot.com.tr/
  • asım2 kullanıcısına yanıt
    Şampuan dökülmeye falan etkisi yoktur saçta kaldığı zaman dilimi maksimum 1-2 dk zaten o sırada maddelerin emilmesi çok çok az olur,bunlar reklam pazarlama stratejileri saçınıza iyi gelen herhangibir şampuan almanız yeterli olur.
  • mcg losyon yada haircare doping benim önerim olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lureg -- 10 Ocak 2015; 22:55:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.