Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (311. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.055.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terran48

    Merhaba

    Aracınız da hangi multimedya sistemi var acaba?

    Sizdeki filimleri aracta izlemek için formatını değiştiriyor musunuz ?

    Necvox var....aracı alırken, serviste taktırmıştım...bugüne kadar 4,5 yılda sorun yaşamadım...vcd-dvd herhangiş bir sorun yaşamadım...tak çalıştır şeklinde.

    Bu arada dün cumhurbaşkanının açılışını yaptığı rize-güneysu-kıbledağı ndaki cami ye gittim...gerçi sis nedeniyle fazla kalamadık...buranın rakımı 1200 metrre filan...bugüne kadar beni hiç üzmeyen aracım, 6 kişi, biraz da bagaj, klima açık şekilde çıkarken, hararet göstergesi yükseldi....mecburen, tırmanışı 1 km git, hararetin düşmesini bekle, sonra yine devam et şeklinde yaptık.

    İnişte ve şehirde sorun yaşamadım....Önceki gün de yine 300-400 metre rakımdaki köy yolunda motor ikaz ışığı yanmıştı aracın...çağrı merkezini aradığımda, rakımı yüksek noktalarda, oksijen yoğunluğu nedneniyle ikaz işığı yanabiliyor, önemli bir konu değil denmişti...acaba bu hararet konusu motor ikaz ışığını yakan sorunla aynı sebebe mi dayanıyor...Özetle, bugüne kadar beni pek üzmeyen captiva, kıbledağı camisinin rakımına dayanamadı




  • Selam beyler captivanın 2013 2. elleri kaça olursa uygun oluyor malum sitede fiyatlari ucurmuslar normali kactir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Champarator

    Selam beyler captivanın 2013 2. elleri kaça olursa uygun oluyor malum sitede fiyatlari ucurmuslar normali kactir?

    İlan sitelerinde fiyatların uçtuğu doğru. Aslına bakarsanız bu kalibrede bir araç için abartı fiyatlar değil bunlar ama markanın piyasadan çekilmiş olması sebebiyle alıcı bulması çok zor. Piyasadan çekilmesinin gerçek anlamda bir sorun çıkarmayacağını önceki mesajlarımdan birinde uzun uzun yazmıştım ama işin psikolojik kısmı öyle değil. Alan kişi için mutlaka soru işareti oluşturan bir durum bu, haliyle aracın hak ettiği fiyatın altında alıcı bulması kaçınılmaz.

    Ben de 2012-2013 Ltz bakan biri olarak fiyatları gerçekçi bulmuyorum. Yanlış anlaşılmasın, araç bu fiyatları kesinlikle hak ediyor ancak GM'nin rezalet politikası sonucu marka imajı alt üst olduğu için bu fiyatlara alıcı bulması zor aracın. 2013 LTZ için 90.000 TL yazan birini aradım geçenlerde, paazarlık payı var mı diye sorduğumda direkt 85.000 TL olur dedi. Burdan pay biçebilirsiniz ilanda yazan fiyatların gerçekçi olup olmadığını.

    Captiva'nın bu kendine has piyasası bir tarafa, yazları 2. el piyasası kışa göre %2 ila 3 civarında daha pahalı oluyor. MTV döneminin çok kısa süre önce geride kaldığını da düşünürsek fiyatların uçması gayet normal. Şöyle Kasım-Aralık ayları gelsin, yeni MTV tarihleri yaklaşsın çok daha gerçekçi fiyatlar çıkacaktır alıcıların karşısına.

    Ben önceki(Cruze) aracımı sattığım için şuan arabasızım, bu yüzden hafiften bir acelem var ve kışı bekleyemeyebilirim. Bu durumda istemeyerek de olsa 0 km başka markalara yönelmek durumunda kalabilirim, çünkü 4-5 ay sonra 5.000 TL daha uygun alabileceğim bir araca şuan o kadar parayı vermek pek mantıklı gelmiyor bana. 10-15 Güne kadar uygun bir Captiva bulabilirsem ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 16 Ağustos 2015; 16:31:43 >




  • Curva Sud C kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler 78 bin tl lere bile vardi normal fiyatlari bunlar olabilir diye dusunmustum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Champarator

    Cevap icin tesekkurler 78 bin tl lere bile vardi normal fiyatlari bunlar olabilir diye dusunmustum :)

    O kadar da değil canım, 2013 modeli o fiyatlara bulamazsınız. Tabi hasarsızlık ve düşük kilometre gibi öncelikleriniz varsa.

    Ben önceki aracımı satmadan önce göz ucuyla Captiva piyasasını keserdim ama hareket serbestim yoktu, dolayısıyla gidip de bir Captiva'ya talip olamadım. O dönemden edindiğim intibah 2012 model temiz, hasarsız ve düşük kilometreli ve multimedia paketli bir LTZ için ideal fiyat 77-78.000 TL iken, aynı özellikleri haiz 2013 LTZ için de bunun üzerine yaklaşık 10.000 lira daha koymak gerekiyordu. Ama dediğiniz gibi 78.000 TL'ye hasarsız ve temiz bir 2013 LTZ hiç görmedim, bundan sonra görebileceğimi de sanmıyorum.

    Kış yaklaştığında yukarıda bahsettiğim rakamlara tekrar yaklaşır diye tahmin ediyorum piyasa. Olası döviz kuru ve ötv artışından etkilenme ihtimali çok zayıf Captiva'nın, çünkü emsal teşkil edecek 0 km araç yok. Aceleniz yoksa kışı bekleyin derim. Şartlarım el verse ben bekleyeceğim şahsen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 16 Ağustos 2015; 18:18:30 >




  • Curva Sud C kullanıcısına yanıt
    Acelemiz yok hocam sag olun :) insaat isimiz var ondan sonra alabiliriz . Ford mondeo, renault latitude, captiva,fiesta gibi araclar arasindan tercih yaparim diye dusunuyorum . Bakalim hangisi bizim olacak :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satışa çıkan Captiva'lardaki fiyat yüksekliğinin bir sebebi piyasadan çekilen GM'nin İlk başlarda oluşturduğu paniğin aşılmış olması ve araç sahiplerinin daha bilinçli olarak yapmış oldukları araştırmalar neticesinde piyasada parça ve usta sorununun olmadığının anlaşılması üzerine oluşan rahatlamadan kaynaklanmaktadır. Kaldı ki bahsettiğim bu durum Captiva almak isteyen kişiler tarafından da farkedildiği için bu talep artarak devam etmekte ve edecek gibi de görünüyor. Doğal olarak bu konsepteki aracı oldukça uygun bir fiyata kapatmak isteyen arkadaşlar fiyatların yükselmesinden şikayet ediyor. Bu nedenle, Captiva almak isteyen arkadaşların panik dönemindeki o oluşan düşük fiyatlara araç bulması artık biraz zor gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar gecen gun araci aldigim bayiden mektup geldi. Daha once biliyorsunuz mars motoru icin bir geri cagirma yapilmisti ve degisfirilmisti. Bu sefer karter muhafazasi daha gelismis bir versiyonuyla degistirilecekmis. Ozelllikleb2.el arac sahipleribib bu konulardan haberi olmayabilir konuyla ilgilenmenizi tavsiye ederim. 3 senelik bir Captiva kullanicisi olarak sadece firmanin bu ilgisinden cok memnunum adamlar malinin arkasinda dueuyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada makyajli kasa sahiplerine bir sorum var. Araclariniz dik yokuslarda geri viteste geriye kaydirma yapiyor mu ? Veya D de ayni sekilde kaydirma yapiyor mu ? Tabi bu dedigim yokuslar oyle az buz degil yani dik yerler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Arkadaslar gecen gun araci aldigim bayiden mektup geldi. Daha once biliyorsunuz mars motoru icin bir geri cagirma yapilmisti ve degisfirilmisti. Bu sefer karter muhafazasi daha gelismis bir versiyonuyla degistirilecekmis. Ozelllikleb2.el arac sahipleribib bu konulardan haberi olmayabilir konuyla ilgilenmenizi tavsiye ederim. 3 senelik bir Captiva kullanicisi olarak sadece firmanin bu ilgisinden cok memnunum adamlar malinin arkasinda dueuyorlar...

    Helal olsun adamlara..Nispeten önemsiz bir konuda bile, piyasadan çekilmiş olmalarına rağmen, aracın arkasında duruyorlar..Muhtemelen böyle bir karar alınmış ve Türkiye de dışarda tutulmamış...Helal olsun diyorum.

    Bu arada, curvasud arkadaşımız chevy i satmış, captiva alacak, ama fiyatlar yükske diyor...ben de fiyatlar çekilme paniği ile abartı düşüktü diyorum, şimdi de düşük, hadi normal diyelim...ama piyasaya göre yükske diyemeyiz kesinlikle.

    2000 motor, dizel aracın muadili, 2013 modellere bakarsak, 100 altında bulmak imkansız...millet 1,6 dizel araçları o fiyata satıyor...fiat freemont vardı, captiva ayarında...sıfır fiyatları da yakındı...2013 modelini kaça bulabiliyuosunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 17 Ağustos 2015; 19:24:13 >




  • Arkadaşlar bu sabah arabaya bindiğimde ön camın siliceklerin tam altından itibaren bir baştan diğer başa kadar çatladığını farkettim. Servis ön cama çarpan bir taşın oluşturduğu ufacık bir hasarın bile zaman içinde camı bu hale getirebileceğini söyledi. Masraf 1350.-TL Kesinlikle servis, orjinal camın dışında cam önermiyor. Aksi taktirde dışarda taktıracağım cam ile yağmur sensörünün çalışamaz hele gelebileceğini özellikle belirttiler, kaskodan halletmeye çalışacağım. Benzer sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan16 -- 18 Ağustos 2015; 22:37:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komutan16

    Arkadaşlar bu sabah arabaya bindiğimde ön camın siliceklerin tam altından itibaren bir baştan diğer başa kadar çatladığını farkettim. Servis ön cama çarpan bir taşın oluşturduğu ufacık bir hasarın bile zaman içinde camı bu hale getirebileceğini söyledi. Masraf 1350.-TL Kesinlikle servis, orjinal camın dışında cam önermiyor. Aksi taktirde dışarda taktıracağım cam ile yağmur sensörünün çalışamaz hele gelebileceğini özellikle belirttiler, kaskodan halletmeye çalışacağım. Benzer sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim.

    Benzeri esimin Chevrolet Kalos'un da basimiza gelmisti. Camin sag alt kosesinde ufak bir catlak vardi. Kisin iceriyi isitmak icin havalandirmayi acinca bir cat sesi ileboydan boya catladi. Kasko bozulmadan senede bir kere bu tip hasari karsiladigi icin servise biraktik sorunsuz hallettiler. Benim onerim kaskonuzla konusun, sorun olmadan ve hasarsizligi bozdurmadan yapmalari lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: komutan16

    Satışa çıkan Captiva'lardaki fiyat yüksekliğinin bir sebebi piyasadan çekilen GM'nin İlk başlarda oluşturduğu paniğin aşılmış olması ve araç sahiplerinin daha bilinçli olarak yapmış oldukları araştırmalar neticesinde piyasada parça ve usta sorununun olmadığının anlaşılması üzerine oluşan rahatlamadan kaynaklanmaktadır. Kaldı ki bahsettiğim bu durum Captiva almak isteyen kişiler tarafından da farkedildiği için bu talep artarak devam etmekte ve edecek gibi de görünüyor. Doğal olarak bu konsepteki aracı oldukça uygun bir fiyata kapatmak isteyen arkadaşlar fiyatların yükselmesinden şikayet ediyor. Bu nedenle, Captiva almak isteyen arkadaşların panik dönemindeki o oluşan düşük fiyatlara araç bulması artık biraz zor gibi görünüyor.

    Katiliyorum. Clio bile 64.000 TLden satiliyor. Captiva'nin fiyati bu kadar eder etmez konusu bana artik cazip gelmiyor. Sorun cikarmadikca 10 yil binmeyi dusunuyoruz. 3 yildir kullaniyorum, onemli bir problem yasamadik. Benin icin tek dert direksiyonu yumusak, yol tutus performans bana yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Bu arada makyajli kasa sahiplerine bir sorum var. Araclariniz dik yokuslarda geri viteste geriye kaydirma yapiyor mu ? Veya D de ayni sekilde kaydirma yapiyor mu ? Tabi bu dedigim yokuslar oyle az buz degil yani dik yerler...

    Bende eski kasa var, 1. yildan sonra hafif geriye kacirma baslamisti. Bizde hillholder yok, saniyorum sizin kasada da yok. Haliyle balata asindikca kacirma bir miktar artar diye dusunuyorum. Benim icin sorun degil, zamaninda manuel viteslerde cok pratik yaptigim icin, kavramayi hafif dokunusla yakaliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saberd


    quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Bu arada makyajli kasa sahiplerine bir sorum var. Araclariniz dik yokuslarda geri viteste geriye kaydirma yapiyor mu ? Veya D de ayni sekilde kaydirma yapiyor mu ? Tabi bu dedigim yokuslar oyle az buz degil yani dik yerler...

    Bende eski kasa var, 1. yildan sonra hafif geriye kacirma baslamisti. Bizde hillholder yok, saniyorum sizin kasada da yok. Haliyle balata asindikca kacirma bir miktar artar diye dusunuyorum. Benim icin sorun degil, zamaninda manuel viteslerde cok pratik yaptigim icin, kavramayi hafif dokunusla yakaliyorum.

    Çok dik yokuş olmadıkça ben de geri kaçırma pek yok...Araçtan araca bu özelliğin performansı değişiyor mu acaba? Bende de eski kasa var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saberd


    quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Bu arada makyajli kasa sahiplerine bir sorum var. Araclariniz dik yokuslarda geri viteste geriye kaydirma yapiyor mu ? Veya D de ayni sekilde kaydirma yapiyor mu ? Tabi bu dedigim yokuslar oyle az buz degil yani dik yerler...

    Bende eski kasa var, 1. yildan sonra hafif geriye kacirma baslamisti. Bizde hillholder yok, saniyorum sizin kasada da yok. Haliyle balata asindikca kacirma bir miktar artar diye dusunuyorum. Benim icin sorun degil, zamaninda manuel viteslerde cok pratik yaptigim icin, kavramayi hafif dokunusla yakaliyorum.

    Bende ki oyle hafif degil. Yani eskiden bu kadar var miydi diye soruyorum hatirlayamiyorum. Orta olcekli bir yokusta hafif kayiyor ama insanin cikmakta zorlanacagi yokuslarda ssnki bostaymis gibi kayiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba ,
    2011 eski kasa Captiva'ma internetten yan basamak aldım. ancak henüz monte edemedim , daha önce yan basamak montajı yapan var mı ? dikkat etmem gereken noktalar nelerdir. Pakette 2 plastik üst , 2 demir altlık ve 3 er bağlantı aparatı yanında bir de lastik parçalar var.
     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 161907


    quote:

    Orijinalden alıntı: saberd


    quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Bu arada makyajli kasa sahiplerine bir sorum var. Araclariniz dik yokuslarda geri viteste geriye kaydirma yapiyor mu ? Veya D de ayni sekilde kaydirma yapiyor mu ? Tabi bu dedigim yokuslar oyle az buz degil yani dik yerler...

    Bende eski kasa var, 1. yildan sonra hafif geriye kacirma baslamisti. Bizde hillholder yok, saniyorum sizin kasada da yok. Haliyle balata asindikca kacirma bir miktar artar diye dusunuyorum. Benim icin sorun degil, zamaninda manuel viteslerde cok pratik yaptigim icin, kavramayi hafif dokunusla yakaliyorum.

    Bende ki oyle hafif degil. Yani eskiden bu kadar var miydi diye soruyorum hatirlayamiyorum. Orta olcekli bir yokusta hafif kayiyor ama insanin cikmakta zorlanacagi yokuslarda ssnki bostaymis gibi kayiyor

    Hillholder yoksa bence normal. Sonucta rolantideki motor gucu bir yere kadar tutabilir araci. Tutabildigi egim de motorun gucu, sanzimanin ve kavramanin durumuna gore degisir diye dusunuyorum. Rampa yukari winter tusuna basarak kalkmayi deneyin, geri kacirmayi epey azalttigini goreceksiniz. Fakat cok dik rampalarda mekanik sistemde probleme sebep olur mu bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dalio

    quote:

    Orijinalden alıntı: 161907

    Arkadaslar gecen gun araci aldigim bayiden mektup geldi. Daha once biliyorsunuz mars motoru icin bir geri cagirma yapilmisti ve degisfirilmisti. Bu sefer karter muhafazasi daha gelismis bir versiyonuyla degistirilecekmis. Ozelllikleb2.el arac sahipleribib bu konulardan haberi olmayabilir konuyla ilgilenmenizi tavsiye ederim. 3 senelik bir Captiva kullanicisi olarak sadece firmanin bu ilgisinden cok memnunum adamlar malinin arkasinda dueuyorlar...

    Helal olsun adamlara..Nispeten önemsiz bir konuda bile, piyasadan çekilmiş olmalarına rağmen, aracın arkasında duruyorlar..Muhtemelen böyle bir karar alınmış ve Türkiye de dışarda tutulmamış...Helal olsun diyorum.

    Bu arada, curvasud arkadaşımız chevy i satmış, captiva alacak, ama fiyatlar yükske diyor...ben de fiyatlar çekilme paniği ile abartı düşüktü diyorum, şimdi de düşük, hadi normal diyelim...ama piyasaya göre yükske diyemeyiz kesinlikle.

    2000 motor, dizel aracın muadili, 2013 modellere bakarsak, 100 altında bulmak imkansız...millet 1,6 dizel araçları o fiyata satıyor...fiat freemont vardı, captiva ayarında...sıfır fiyatları da yakındı...2013 modelini kaça bulabiliyuosunuz?

    2.el piyasasinda fiyatlaribpek bilmiyorum. Ama bana gore 1-2 hafta piyasayi iyi takip edip acil olan araclardan almak mantiklisi. Bu arac biz sifir alirken de uygundu simdi de uygun ayrica zarar konusunu merak edenlere soyle bir ornek vereyim. Bur akrabam 2012 nin baisnda benden 6 ay once Land Rover Freelander 2 aldi. Su anda o aracini satsa 10 bin € zarari var ama Chevrolet pisadan cekilmis olmasina ragmen bu rakam 10-15 bin tl civari. Kaldi ki 2.el arac alanlar zaten zararsiz satar. Uzun zamandir yazmiyordum konuya, aramiza yeni katilanlarda olmus. Herkes aracini kazasiz belasiz kullansin ve farkibda olalim ki Turkiye de bu fiyata alinabilecek en kaliteli araca biniyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada aranizda ilk kasa veya 2012 model sahibi olup 2013 modeldeki led stoplari takmayi dusunen var midir ? Bizim icin tek dezavantaji arka sis iptal oluyor ama bir sekikde cozum bulunur ona. Eger ki 4-5 kisi toplanabilirsek bir servisten ozel fiyata anlasip yapilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.