Şimdi Ara

Cevap: NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar bende Aralık ortasında 2006 127.000 de Almera sedan alarak aranıza katıldım. Forumu da araç almadan önceden beridir takip ediyorum. Sizlere bir kaç sorum olacak özellikle volwerin ve alpzoom ustalara
    Araç almaya niyetlendiğim de tabiki kafamda nissan yada almera yoktu tesadüfen takıldım takip ettim araştırdım en mantıklı bu araç geldi aracıda begendim ve almaya karar verdim. Araçtan genel olarak memnunum fakat arka sagdan ve bağajdan gelen sesler ve çok ses alması tangır tungur gacır gucur (önler) beni biraz rahatsız ediyor. şimdilik görmezden geliyorum. Aracı Tekirdagdan aldım kendım kutahyadayım. Tekirdağ kutahya arası 95 tl lpg yaktım. Ortalama 450-500 km yakışı iyi diye düşünüyorum. Buda demek ki motorda bujıde lpg ayar vs de sıkıntı yok anlamına gelir diye yoruyorum. Sadece aracı cihaza baglatıp genel durumuna baktırdım komresoru şusu busu iyi dendi ama araca yabancıyım bindikçe görecegim artık.Araca zaman ayırıp tamamen bakım yaptıramadım. Neyse boşuna vaktinizi almayayım asıl sıkıntılarımı yazıyorum aşağıya, cevaplayabılen olursa sevinirim. (araca işe gelgit için binebiliyorum şimdilik 3 km )
    1- Eksozdan cıkan gaz acayip şekilde kokuyor. (lpg Benzin değil) duman kokusu yani rahatsız edici derecede, ( ARacın vızesi bitmişti aldıgımda ben yaptırdım. Ve emısyondan geçmedi zaten)

    2-Araca cok geç benzinden gaza geciyor yada ben oyle düşünüyorum. Evden 2,5-3 km sonra gaza geciyor. Zaten varacagım yere varmış oluyorum. Ve artık benzinde biniyorum fakat aşırı bir tuketim var sanırsam göstergeleri tamamını sıfırladım. Suan 17/100 lt gösteriyor ekran yarım depo doldurdum ölçmek için daha 60 km gittim çeyrege varmak üzere nerelerine baktırayım. Bujılerine bakayım dedim ama nerede oldugunu bulamadım sıstemı daha tam çözemedim. Motorun ustundeki 4 adet pilastık siyah kapak var yıldız vida ile sabitlenen onlarmı dıye bırını açtım ama motorun içine dogru giden bir kablo var baktım anlayamadım yerine taktım.(Normalde elımden gelir anlarım sok tak işlerinden ama karıştırmayayım dedim)

    3- Bagajın sol arkaya dogru devamlı bır ıslaklık oluyor oranın alttakı kontraplak gibi kapak o tarafı ıslanıyor ve arabanın içi dahil aldıgım zamandan beri bazen az bazen çok bi rutubet kokusu var. kontraplagı çıkartıp attım kenara usutundeki halıflex malzemeyıde gazete serdım aynı noktaya bagajı kapatıp arabayı yıkadım ozellikle bagaj kapagına bol bol su tuttum fakat içine su almıyor. Peki orası nasıl ıslanıyor kafam basmadı. Fikri olan soylesın.

    4- Aracın ıdeal yag sevıyesı yag cubugunun tırtıklı ust tarafı degılmı max. benımkı cubukta bı kıvrımlı yer var orayıda geçiyor. Gösterdiğim usta seviye normal demişti.

    5- Araç alt devirde 1500 cıvarı ozellikle 2. viteste silkeleme yapıyor. Biraz devirli gidersem sıkıntı yok. Normalmidi

    6- Forumda okuduklarıma gore vites aralıklarının hız degerlerını olçmek için biraz sıkıstırdım geçenlerde 5000-6000 devir civarı 2. viteste 100 km yı gordum. Ne dersiniz?

    7- 2 viteste falan basınca atık ama üst viteslerde dusuk devırlerde bıraz ölü uzunca yol lazım toparlaması için normalmidir.

    8- Birde bağaj kapagını açınca bajag kapagının kılıt mekanızmasının gectıgı yerde plastık parca var boydan boya o kırık nasıl bulabılırım.

    9- Şöför kapısı dogal olarak daha çok kullanılmaktan kapanışı diğerlerine gore sesi tok değil bi ayar gerekiyor fitiller fln yenilenirse düzelirmi ayrıca nereden ve tahmini ne kadara bulabılırım. Şöle bir araştırdım internette hiç karşıma çıkmadı.

    10- Azdaha unutuyordum. Kalkış ve 2. viteste hareket halindeyken gaz verip bırakınca vites ileri geri hareket ediyor. Ben şanzıman kulagından kaynaklanıyordur dıye düşnüyüyorum ama siz ne dersiniz. Değiştirsem düzelirmi başka sebepleride varmıdır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.