Şimdi Ara

Cevap: ASGARİ MUHENDİS MAAŞI 2700 TL[2013'ten itibaren]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    KTÜ harita mühendisi öğrencisi olarak 2. sınıfta toz toprak inşaat sahasında ölçme yaparken 1600 tl maaş ile mesleki iş hayatıma başladım.
    mezun olduğumda 2000 tl ile yarı saha yarı ofis olarak 1 yıl çalıştım ardından 4500 türklirası maaş, araç, ev vs. ek gelirler ile yurt dışında 1 yıl kadar çalıştım. sigortam 2000 tl den düşük gösterildi her iş yerinde. şuan dağ başında toz toprakta olmayan düzenli bir iş ortamında bol bol tatilli şekilde 2000 tl fiyata çalışıyorum burada da sigortam maaşım üzerinden görünmüyor. devlet firmalara caydırıcı cezalar vermedikçe bu şekilde çalıştırılmamız gayet doğal. piyasayı kırmayın diyen arkadaşlara da şunu derim işsiz ne kadar yaşayabilir ki insanlar. işverenin cebine çalışıyoruz mecbur. kurabiliyorsan iş kur. sen hakkını ver çalışanının.

    şuan dağ bayır izinsiz stresli bir ortamda 5000 tl maaş ile çalışma imkanım var. cenazen olsa gidemezsin , düğün olsa gidemesin. asosyal şekilde sırf para için çalışırım diyenler gidip çalışıyor. hayat paradan ibaret değil mantığı ile azıcık aşım ağrısız başım yaşıyoruz 2 günlük dünyayı.

    Biraz da milliyetçi davranmak lazım.çok para kazanmak için ülkemi sömürmek üzere yatırım yapan yabancılara çatal kaşık olacağıma az kazanır ülkeme üretim yapmaya debelenen yerli firmaya çalışırım. sonuçta ölüp gittiğimde çoluk çocuğuma bırakıcam varlığımı. para olarak bırakmak kadar ülke refahını bırakmak da önemli. bence ülkemi geliştirmek, ülkeme üretmek kazanacağım paradan daha önemli. bakınız almanlar, japonlar hep bu kafada çalışmış bu günlere gelmişler ekonomik olarak.

    çocukluk arkadaşlarım var yurt dışında dil okullarına vs gidip donattılar kendilerini. bakıyorum yabancıların yazılımını pazarlıyor ülkemde çok para kazanacam diyerek. ben ise kendi yazılımımızı üretelim diye çabalayanlardanım. biraz geniş bakmak lazım olaya. at gözlüklerinizi çıkarın. kendi hayat felsefenize uyan bir ekip bulun onunla çalışın. fazla paracı olmayın. sonuçta siz firma kursanız siz de size yapılan gibi davranmak zorundasınız. malum piyasa rekabetten ibaret. piyasaya girmen için ucuz ve kaliteli üretmek adına her yolu deneyeceksin ki iş yapasın.
    Özet olarak kendinizi bir düşünceye adayarak çalışın. gönüllü çalışın. az para alsanız da çok kazancınız olacaktır uzun vadede.
    Emin olun çok para veren şirketler(yabancı sermayelidir genelde) size bir yandan para verirken diğer tarafta sülalenden(tüm ülkeden) para sömürebilecek bir iş yaptırmaktadır size. bencil olmayın. bireysel zenginlik kısa süreli olur...







  • beyler zebani okumayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.