Şimdi Ara

Budapeşte-Prag-Viyana turuna katılacağım, tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
9.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Pazar günü Budapeşte Prag Viyana turuna gidiyorum. Yanımda para olarak sadece euro mu götüreyim yoksa bir miktar kron ve forint almalımıyım? Oradaki döviz bürolarında kazık yemek istemiyorum.

    Mutlaka gitmelisin diyeceğiniz yerler varmı?

    Bir de cep telefonu alayım gitmişken diyorum.. Bu 3 şehirden hangisinde elektronik fiyatları daha uygundur?

    Teşekkürler :)



  • merhaba
    Ben bildiğim kadarıyla sizi yanıtlayayım. Soğuk bir dönemde gitmenizi dışında keyifi alınacak şehirlerdir. öncelikle sorularınızın yanıtı euro alarak gidin. çünkü pragta özellikle eski şehirde her yer dövizci. buda ve peştede euroyu yerelv paraya çevirmek zor değil. fakat bu adamlarda fiyat marjı dükknadan dükkana göre bile değişiyor. bu yüzden tecrübeli olan tur rehberinize kulak verin. macaristan yada çek cumhuriyetinden elektronik almak zor pahalı ve fiyatı mukayese etmek yerel paradan güç oluyor. çapraz kur hesabı yapan bir telefon programı yada çalışan bir zihniniz sürekli sizinle olacak. pragtan kukla yerel içki tahta oymacılık alabilirsiniz. birde akik taşı süs eşyaları var genelde yabancıda olduğunuz için daha maliyetli olabilir. Elektronikte viyana kesinlikle tek tercih. adamların alış veriş merkezlerinden isteklerinizi çalabileceğiniz gibi. tax free formu doldurup verig iadesini hava alanında alalbilirsiniz size maksimum %10 vergi iadesi sanırım vereceklerdir. unutmadan bir bilgi vereyim. eğer yola viyanadan çıkııp macaristandan dönecekseniz elin eolu verig iadesini farkıl ülkeler diye vermiyor bu yüzden formu orda doldurup 3 ay içinde hesabınıza naklini bekliyorsunuz.
    http://geizhals.at/ güncel elektronik fiyatlarını avusturya için görebileceğiniz güzel bir site unutmadan bunların bir kısmı internet sitesi olduğu için dükkanı yoktur bu yüzden en düşük fiyatları değil zincir marketlerin ortlarda seyreden rakamlarını dikkate alın.
    bence elektronik değil gezi boyutunu konuşmak daha keyifli. iş gezi keyif derken aşağıda ismi yazılan şehirlerin bir çok ayrıntısını gitmeden çalışıp keyifle gezmiştim.1 haftada 3 orta avrupa ülkesi göreceksiniz. googlade şehir adı ile birlikte yorum yazınca Türk gezginlerin gideceğiniz şehirlerle ilgili yazdıkları size epey fikir verecektir. kişisel düşüncem sizin için soğuk zorlayıcı olacak yoksa prag tipik ortacağ şehridir ve sadece yürüyerek keşfedilir. muhakkak bgöreceğiniz şehirleri okuyup gidin. güzel bir gezi dilerim...




  • Çok teşekkür ederim cevabınız için. Soğuk için önlemimizi aldık bakalım inşallah donmayız :). Kur programını geçen gün yükledim telefonuma sağda solda çok kazıklanmayalım diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erelfb

    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Soğuk için önlemimizi aldık bakalım inşallah donmayız :). Kur programını geçen gün yükledim telefonuma sağda solda çok kazıklanmayalım diye.

    merhaba seyahatiniz nasıl geçti memnun kaldınızmı martın başında bende gideceğim tavsiyeleriniz ipucları vs paylaşırsanız sevinirim
  • Konuyu açan arkadaş Budapeşte'de dondu kaldı heralde. İnanılmaz bir soğuk var. Bu mevsimde ucuzdur diye Budapeşte turuna katılmayı düşünen varsa 200-300 Euro daha versin Nisan'dan sonra gelsin.
  • Viyana için tavsiyelerde bulunabilirim :) > http://yurtdisitecrubesi.com/experience_detail.php?id=214
  • prag uflekuda bira,sokak bufelerinde sosis
    viyana pastanede kahve apfelstrudel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    konuyu hortlatıyorum ama haftaya viyana ve budapeşteye gideceğim. viyadandan budapeşteye tren ile geçiş yapacağım. sizlere sorum, viyanadan dyson big ball süpürge ve cep telefonu almayı planlıyorum. süpürgeyi uçağa binerken bagaja verebiliyor muyum? birde viyanadan cep telefonu alırsam vergi iadesini nasıl alabilirim. havaalanından çıkış yapmayacağım için şehir içinde vergi iade merkezleri var mıdır?
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.