Şimdi Ara

Bu ses nereden geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son zamanlarda kasadan tık tık diye ses gelmeye başlamıştı. Ben de harddiskten zannediyordum. Harddiski söktüm ssd'ye geçtim ama ses gitmedi. Dakikada birkaç kere tık tık ediyordu. Bugün islemciye solidworkste hesaplama yaptırırken farkettim ki sürekli bu ses geliyor. Hesaplamayi durdurunca kesiliyor, yine uzun aralıklarla yapmaya devam ediyor ama. Ben de sıvı sogutucudan şüphelendim. Ondan bu tarz bir ses gelebilir mi? Sogutucu Dark aquaforce 242r. Iyi bir marka olmadigi icin ekstra supheyle yaklasiyorum.

    Ses:

    https://vocaroo.com/1dKtZwGoBina


    Düzenleme: 2 aylıkken böyle sorunlar oluyorsa yakında bozulur bu herhalde. O yüzden servise göndereceğim ya başlarım böyle işe sinirimi bozdu valla. İşin kötüsü soğutucusuz kalacağım kim bilir kaç güne geri gönderecekler. Keşke kule soğutucu alsaymışım, yanlış yaptık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 29 Aralık 2022; 22:27:1 >







  • kasadaki fanları tek tek elle durdurup olası kaynakları eleyin, fanlar göbekten gelebilir, yaprağa bi şey yapışıp çerçeveye sürtüyor olabilir...

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    Yok hocam fan devirleri sabit her zaman. İşlemci yüke binince yapıyor sesi. Yükten alınca da yapıyor ama sıklığı çok daha az. Yük altındayken saat gibi ses çıkarıyor resmen.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    Yine de dediğinizi yaptım hiçbir fark olmadi fakat bir dey farkettim. Ses sadece solidworkste geliyor. Soldiworks hesaplama yaparken islemciyi %60-70 arası kullanıyor ve ses bu aralıklarda geliyor. Prime95 veya cinebenchte sorun yok, ses yok. Bios üzerinden pompayla radyatör uzerindeki fanları kontrol eden her türlü ayarı (silent,optimal, performance gibi seçenekler ve akıllı fan ozelligini kapatmayı da denedim) ve kombinasyonu denedim ama degisen bir sey olmadi. Bu arada daha net bir kayıt aldım.


    https://vocaroo.com/1dKtZwGoBina

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.