Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.139
Cevap
30
Favori
220.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuncay'a gider sen v11 alır çıkarsın ki bence 683 e gore çok daha iyi ama cm9 a gore yorum senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Eğer kararınız CM9 olursa bende Cm center var piano black onu verelim size hem takım olmuş olur :)
  • O zaman önce bowerları dinleyip gideyim hazırlıklı olayım :D

    İlanınız biliyorum takip ediyorum bir alt modeli htm62'de var Kayseri'de :) Turan Beyle konuştuk bir test yapacakmışsınız sanırım, eğer İstanbul'da olduğum döneme denk gelirse rahatsız ederim sizi. Aklımda mid sürücülü modeller var ama hiç belli olmaz bu işler. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Turan bey ile görüştük evet ama test işi kesin değil zira hem Turan bey'in hem de benim bu ara işlerim yoğun bakalım kısmet umarım bir aksilik olmaz Turan bey ile evlerimizde birbirine baya uzak olduğundan coğrafi koşullarda test işini zorluyor anlayacağınız :)
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Coğrafi koşullar zorluyorsa hepinizi Çanakkale'ye bekliyorum bizde yapalım testi. Ses açma sıkıntısı yok, odanın akustiği de fena değil Korhan sağolsun, eşimin mutfağı da iyidir daha ne olsun. :P

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Üstadım biz İstanbul içinde zorlanıyoruz siz Çanakkale diyorsunuz :):) keşke imkan ve zaman olsa da gelsek inşallah başka bir zaman diyelim yine de nazik davetiniz için teşekkürler :)
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Takılıyorum üstadım. Ama yolu bu tarafa düşen, gelmek isteyen tüm dostlara kapım her zaman açık her zaman beklerim sizleri başımın üstünde yeriniz var. :)
    İstanbul trafiği benim orada olduğum zamandan daha da fena olmuş. Öyle zamanlarım oldu ki 3 saatte gider 3 saatte dönerdim (Kartal-Bahçelievler) Çanakkale'ye gelmek daha kolay olurdu. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 683 ile cm serisi arasında en büyük fark cm serisinde gerçek ağaç kullanıyor olmaları diye hatırlıyorum. En azında 6xx vs 7xx bu idi. İnanın gerek ağacın akustiğe inanılmaz bir etkisi var. Driverlar birebir aynı olmalı. 6xx, cm serisinde driver lar bass/mid driverlar aynı olmalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Sizin için arada yazıştığım B&W ve Rotel Grup un teknik destek uzmanı Kosal Van'a mail attım aradaki fark nedir diye kendisinin verdiği cevap aşağıda ki gibi;

    "The 683 drivers are similar, but not exactly identical to the CM9. Both are 3-way vented-box speakers and have the same amount of drivers. See image below.


    You have to look at the speaker as a complete system. The drivers, crossovers and cabinet were designed to perform well together. If you only interchange the drivers between the two speakers, their performances would not be up to par.


    If you are wondering why the big price increase, this is due to the cabinet. As far a pricing goes, the drivers pricing are close to each other. The finished of the CM9s is of real-wood veneer which helps with the performances."


    Driverlarının benzer olduğunu ikisininde 3 yollu sürücülere sahip olduğunu ancak tamamen aynı olmadığını, hoparlörlere komple bir sistem olarak bakmak gerektiğini ayrıca sürücü crossover ve kabinin performansının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini, sadece iki model'in sürücülerini birbirleriyle yer değiştirdiğinizde performanslarının artmayacağını gerçek değerini bulamayacağını belirtmiş ayrıca ek olarak fiyat farkının bir başka nedeninin kabin yapısı olduğunu belirtmiş ve cm serisinin gerçek ağaç kaplama olduğunu belirtmiş , kabin yapısının ve kabin kaplamasının da hoparlörün performansına doğrudan etki ettiğini belirtmiş kendileri :)

    Bende bakındım bir ara bulmuştum google da cm serisinin kabin içi yapısı 6xx serisinden farklı ve kesinlikle ahşabın ve kabin içi yapının sese olan etkisinin tartışılmayacağı bir gerçek, bunu bir örnekle açıklamak gerekirse 800 diamond serisi ile 802 diamond serisi arasında da ilk bakışta tek farkın bass sürücüleri olduğu göze çarpıyor ama kabin içi yapıları birbirinden farklı ve Türkiye için konuşursak aralarında 28.000 TL fiyat farkı var kaldı ki bu iki model aynı segmentte olmasına rağmen böylesine bir fark var öte yandan 6xx serisi ile cm serisi arasında sınıf farkı var. Sonuç olarak hep derler ya bu işte ufak detay veya nüanslar büyük sonuçlara ve performanslara yol açabilir diye sanırım bu da öyle birşey :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    683 ile cm serisi arasında en büyük fark cm serisinde gerçek ağaç kullanıyor olmaları diye hatırlıyorum. En azında 6xx vs 7xx bu idi. İnanın gerek ağacın akustiğe inanılmaz bir etkisi var. Driverlar birebir aynı olmalı. 6xx, cm serisinde driver lar bass/mid driverlar aynı olmalı.

    Kasa gerçek ağaç değilde, kaplaması gerçek ağaç olmalı sanırım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinize de teşekkür ederim ilginiz, cevaplarınız ve yardımlarınız için. :) :)
    Bu durumda 683'ü geçerek cm serisine yönelmek işten değil. ;)
    Seçenekler ikiye düştü. Paradigm v11 ve cm9.

    Bowerların güçlü amfi isteği genellemesi cm9'lar için de geçerli midir? Marantz 1603 avr ve Ht by-passli stereo amfi ile kullanmayı planlıyorum. Creek 50 evo var aklımda ama kaldırır mı yada ne önerirsiniz takibe alayım şimdiden onu da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine sizin bileceğiniz iş ama sanki marantz 1603 biraz sıska kalır gibi cm 9 a :) bana sorarsanız daha güçlü bir amfi bakın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Üstat marantz 1603 hafif gelir muhtemelen ama alacağım stereo amfi ile birlikte kullanacağım. Sinema tarafında marantz pre görevinde olacak stereo amfi power amfi olmuş olacak. Stereoda zaten marantzı by-pass edip stereo amfi ile kullanacağım. O nedenle stereo amfimi iyi seçmem gerek sanırım. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Üstadım stereo amfiniz 2 kanal siz sinemayı 2 kanal mı kuracaksınız ki marantz dan pre yapıyorsunuz ben tam anlamadım durumu :)
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Yok tabi ki değil :)
    Marantzın pre çıkışından stereo amfiye gireceğim oradan da frontlara. Surround ve centerı da (ki aklımda high front olarak kullanmak var eğer olursa high frontları da) marantzın direk hoparlör çıkışından besleyeceğim. ;)
    Burada arkadaşların açtığı bir konu vardı;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93821396&p=1#93821396
    Burada da şeması ile anlatılmış;
    http://www.polkaudio.com/forums/showthread.php?103777-My-HT-Bypass-set-up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 1 Ağustos 2014; 0:00:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onkal kullanıcısına yanıt
    Yok üstadım AVR - HT-bypass özelliğini biliyorum ancak şunu söylemem lazım her ne kadar stereo ile pek ilgilenmesem de o kombinasyonda stereo amfinizin sadece power katı kullanılacağından açık konuşmak gerekirse sizi sadece kablo sök tak angaryasından kurtarır sesi kontrol eden pre cihaz avr olduktan sonra stereo anlamında nasıl bir randıman alınır o konuda pek ümitli değilim hiç denemedim ama teorik olarak değerlendirince böyle bir sonuç ortaya çıkıyor muhakkak stereo dan ciddi anlamda anlayıp deneyenler daha sağlıklı bilgi vereceklerdir.
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Kullanan üstatlar var burada bilgilendirme yaparlar yanlış biliyorsak ama benim bildiğim sadece sinemada power görevi görecek. Stereo kısmında ise avr bir iş yapmayacak herşey stereo amfi üzerinden yürüyecek. Performans konusunda çok kötü olacağını düşünmüyorum ama yine de sade sistemlere göre nasıl olduğunu kulaklar bilir. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi stereocu arkadaşlar bu konuda çok daha aydınlatıcı bilgi vereceklerdir. Sonuçta deneyip kullanmadıktan sonra tecrübe etmedikten sonra yazılı olarak ne desek boş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    .. Sinema tarafında marantz pre görevinde olacak stereo amfi power amfi olmuş olacak. Stereoda zaten marantzı by-pass edip stereo amfi ile kullanacağım.

    power derken bu durum sadece iki kanal için geçerli olacaktır yani frontlar için evet ama center ve sr ler için marantz sürmeye devam eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    ....ki aklımda high front olarak kullanmak var eğer olursa high frontları da marantzın direk hoparlör çıkışından besleyeceğim. ;)

    marantz 1603 modelinde Front High çıkışı göremedim,kullanamayabilirsiniz. Cihaz 7.1 destekli sanırım 9.1 olsaydı yapabilirdiniz.
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.