Şimdi Ara

BOŞA MI YAŞIYORUZ ? (CİDDİYET İÇERİR) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
11
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    İnternette ,genel kitaplarda,ders kitaplarında görüyürum ki dünyada şu ana kadar bir çok bilim adamı,düşünür

    vs. gelmiş ve iz bırakıp ölmüşler,arkalarında ,kuramlarını,bilgilerini,formüllerini ve kitaplarını bırakmışlar

    Çevreme bakıyorum çoğu insan dünyada sineğin boka yaptığı sersemce dolaşmasında ki durumundan hiç bir

    farkı yok,belki tek farkı aklı olması onuda kullanmıyor.Burdan ben sabah akşam teori üretmek için uğraştığım

    anlamına gelmesin sadece anlam veremiyorum ama bir kitap oku fikrin olsun düşün sorgula be kardeşim .İster

    fen bilimleri ister sosyal bilimleri hiç farketmez .Nedenselliği araştır sonuca gitmeye çalış adam üniversiteye

    gelmiş hala batak,okey ,piyasa yapma kızlara goygoyculuk peşinde.

    Şu anda Türkiye gençliği olarak çoğumuzun yaptığı ye,iç,sıç yat prensibi.

    Ekosisteme katkı olmaktan öteye gidemedik .Ayda 1 düzenli olarak farklı kişilere aşık olup Kafeteryalarda

    piyasa yapmak bizim hayatımız için ''Nirvana '' başka bunun ötesi yok.

    Bizi bu duruma getiren şeyler nedir ?




    Sen hayatı sadece üniversitesi bol şehir merkezlerinden ibaretmi sanıyorsun. ?

    Sen millete diyorsun ama eko sistemin en berbat bakterisi senin zihniyetindeki insanlardır. Sizler şehirlerin arka sokaklarında dönen pisliklerle geneli yargılar ve aklınızdaki nizamı vermeye çalışırsınız. İnsanlara içinde olduğu durumun her zaman yetersiz ve geride olduğunu söylersiniz ve nefsiyle baş başa bırakır kapitalizm sisteminin kölesi haline getirirsiniz. Hiç birinizin derdi insanlara biraz daha fazla bilgi kazandırmak yada ilerlemelerini istemek değildir.

    -1500




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mars the Bringer of War

    Herkes boşa yaşar. Bugüne dek dünya üzerinde neredeyse sonsuz canlı yaşadı, şimdi fosil yakıt olarak kullanıyoruz onları. Dünyanın en mükemmel insanı olsan ne fayda dostum? Ölüm sonrası hayat masallarının saçmalık olduğunu her akıllı ve gerçekçi insan görür. Ama ölümü kabullenemediğimiz için binlerce din, milyonlarca tanrı uyduruyoruz malum. Günümüz dinleri vaktini doldurdu, sıra kozmik inançlarda.

    Yazık sana kardeşim. Allah ıslah etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.

    Lakiros, bazı noktalara açıklık getirmem lazım.

    Sırayla gidelim.
    Senin iki spor dalında lisansın olması, ülkenin vaziyetini değiştirmez. Lisanslı sporcu olmak ve o spor dalıyla ilgilenip hayatını idame ettirmek gibi bir şey düşünce bu ülke insanının algıları dahilinde değil. Bunun sebebi de böyle bir şeyin onlar için inanılır ve gerçekleştirilebilir düzeyde olmaması. Güç bela karın tokluğuna yaşayan ya da 40larında 50lerinde hayatı anca düzene girip kendine vakit ayırabilen insanların, evlatlarını herhangi bir spor dalında destekleyeceğini düşünmüyorum. Bu noktada bir tek futbol'u örnek verebiliriz. İstisna ebeveynler olabilir tabi ama en başında imkan yoksa elden bir şey gelmez.

    Para kazanma kısmını boşverelim de şimdi lisanslı sporcuları ele alalım. Milli sporcuları düşünelim. Vakti zamanında milli olmuş, milli sporculuk bursu alan insanlara özellikle dikkat edelim. Evet bu insanlar varlar ve aramızdalar, inanmak isteyelim ya da istemeyelim. Aralarında çok yetenekli ve azimli kişiler de var. Velhasılıkelam bu sporcuların yarısını "profesyonel" oldukları spor dalında "rahatlıkla" geçebileceğimi düşünüyorum. Özellikle yaşı 25'i geçmiş sporcularımızı... Bunu yapabilecek tek insan benim falan demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Bunu yapabilecek bir sürü süper arkadaş var. Mevzunun asıl acı yeri ise burası, onlar ya geçim derdine iş kovalıyorlar ya da üniversitelerde kendilerini köreltiyorlar. Neyse buna daha sonra değiniriz icab ederse. Lakin demek istediğim anlaşılmıştır diye ümit ediyorum. En basitinden bir şeyler canlanması için, 76 milyon nufüs ve çıkan başarılı sporcu sayısı şeklinde düz mantık kurabiliriz.

    Hastanede sıra bekleme sorunu, özel hastane olmadığı sürece çoğu gelişmiş ülkede de var sanırım. Bizde vaziyet onlardaki kadar iyi durumda olmayabilir. Başka bir ülkede yaşamadım, derinlemesine bilmiyorum açıkçası. Lakin Türkiye'de de her şehir aynı değil. Kimi şehirlerde ya da ilçelerde imkanlar güzel. Burada daha çok, sağlık sigortamızın hakikaten sağlık sigortası olup olmadığını, ne işe yaradığını, işlevselliğini tartışabiliriz. Sigortalı bir kişi, hastaneye yolu düştüğünde kendini maddi bir güvencede hissedebiliyor mu? Yoksa aman borç harç olur denilip bir çok teşhis erteleniyor mu? Tabi yeterince bilgilendirilmemek gibi noktalar da var.

    Milliyetçilik ve terör konularına girmiyorum.

    En sonunda bu yazıya başlama sebebime geleyim. Asıl bunu yazmak için başladım.
    Bir asır önce dahil olduğumuz savaş I. Dünya Savaşıydı, adı üstünde bir Dünya Savaşı, bir çok avrupa ülkesi vardı. Bizim durumumuz vahimdi. Ama atlatttık. Sonra işler bir müddet iyiye de gitti açıkçası. Peki sonra ne oldu? Dostum, II. Dünya Savaşını unutmuşsun. Biz girmedik ve fakat Dünya birbirine girdi, kayıp çok daha fazlaydı.




  • Sorunun cevabı kısaca evet.

    Doğal seleksiyon evrim falan derken tesadüften ibaret olduğumuzu anlatıp da sıkmak istemem seni ama evet, boşa yaşıyoruz.

    Şimdi evren nezdinde bir atomun elektronunun dünyaya oranı kadar bile yer kaplamıyor üzerinde yaşadığımız dünya.

    E şimdi benim ne düşünmem lazım burda?

    Yaşadığım hayattan bıkmışım, günlük ahlaki değerlere iğrenerek bakıyorum, kafamı bir şeye vermediğimde her zaman depresyona girip kendimi öldüresim geliyor. Beynin aynı anda iki düşünceyi işleyememesi belki de hayatta kalmamın yegane sebebi.

    Ama hayatta keyif aldığım çok şey var. Kahvaltı sonrası sigaram, diablo'da legendary bulmak falan gerçekten mutlu ediyor beni. Bir sokak köpeğini ensesinden sevip aldığım reaksiyon bile yaşamam için yeterli aslında. İşte bu küçük zevkleri alırken unutuyor insan içinde yaşadığı dünyanın aslında ne kadar değersiz olduğunu.

    Bende bu noktada film kopuyor. Kafam ne zaman boşalsa düşünüyorum bunları ama boş da olsa güzel be yaşamak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam güzel demişsiniz ama yapacak bir şey yok, elde olan bu.. O dediğiniz insanlar da milyonda bir yine, ki ben zannetmiyorum Amerikada vb. ülkelerde her genç ilimle uğraşıyor.. Herkesin ilgi alanı farklı, yani kimisinin ilgi alanı fen veya sosyal bilimler iken (çok kısıtlı bir kesim) çoğunun ilgi alanı, arabalar kızlar para eğlence zaman öldürme..
  • Tulparr kullanıcısına yanıt
    bu olayı bende üni 1. sınıfta fark ettim suanda 1. sınıfım daha dorusu ve bişiler ypmak için bir emek sarf ediyorum saol düşünceni paylaştığın için
  • Tulparr kullanıcısına yanıt
    Yine de mutlu olabileceğimiz bir nokta var o da dünyaya bir şeyler katmayı amaç edinmiş insanlar her dönem çıkıyorlar. Yani bahsettiğin o kitaplar ileride yine bu amaçla yaşayan insanlar için kaynak niteliği taşıyorlar. Yine de bahsettiğiniz internet oyunları, saçma televizyon programları birkaçı için hayatı anlamlı kılmaya yeten olaylar. Bırakalım da öyle kalsınlar. Yalnız düzeltmek istediğim bir nokta var, bahsettiğiniz durum sadece Türkiye şartlarında değil, tüm dünyada geçerli. Bizim ülkemizde bu insanların fazlaca bulunmasının sebebi kitap okumamak, öğrenme isteği zayıf olmaktan ziyade, ekonomik anlamda yetersiz olmak. Bilmek için tabii ki paraya ihtiyaç yok. Ama çoğu zaman bildiklerini uygulama karşısında kalınan sıkıntılı durumlardan bir tanesi ekonomi. Bizi bu duruma getiren şeyin dolaylı yoldan ekonomiye çıkması sizi yanıltmasın. Doğrudan sebep olarak hükümetlerin uyguladıkları yanlış ekonomi ve yanlış eğitim politikalarını söylemek gerekiyor




  • ben de senin gibi düşünüyorum, türk gençliğinin %80 i amaçsız yaşıyor.
  • Kesinlikle.
  • Anı yaşamayı tercih ediyoruz yapacak bişey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lakiros

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhalif Tarihçi

    Din-Siyaset ve Kaos üçgeninde mahvolmaya yüz tutmuş,suça,pisliğe ve bataklığa batmış bir ülkeyiz.
    Yeşil alan sıfır,sosyal imkanlar sıfır,spor ve sanat imkanı sıfır,uzay ve bilim araştırma imkanları yok.Türkiye'de doğan ve zoraki müslüman olan,Türk diye kandırılan her insan evladı senin kaderini yaşamak zorunda,bende.

    Avustralyada doğsaydın,3-4 spor branşında lisansa sahip,bilimsel konularla içli dışlı,hastanede sıra beklemeyen,milliyetçlik denen nefret kavramından uzak ve mutlu bir insan olurdun.Böylelikle yaşama nedenini sorgulardın,şu an gelecek kaygısı taşıyorsun muhtemelen.Hepimiz gibi.

    Benim 2 spor dalında lisansım var, hastanede sıra bekleme denen bir şey yok, milliyetçiliğin nefret boyutunu sadece int. üzerindeki bebelerde görüyorum. Bence sen hayatı bilgisayar başında öğrendiğini sanıyorsun. Bir çok durumda avrupadan iyi durumdayız. Avrupa ülkelerindeki insanlar bizden fazla olarak maddi imkanla sağlanacak belli başlı durumlarda önde gidiyorlar.

    Hatırlatayım; 1 avrupa ülkesi bizim büyükşehirleimizden daha az nüfusa sahip e hiç biri dünya savaşlarından kalıcı etkiler almadı. Her bölgesinde ayrı insan yapısıyla karşılaşılan, 1 asır öncesine akdar tarihi savaşlarla geçmiş, 76 milyon nüfusa sahip, başında 30 senedir terör sorunu olan ve hiç kimseyi sömürmeden kendi ayakları üzerinde bir ülkeyiz.

    Bence genel yapımıza göre iyi durumdayız.

    Nickinin ilk harfi geçerli fakat 2. kelimeyi çıkarmalısın ordan.

    Sen Türkiye' de yaşadığına emin misin? Neremiz iyi durumda?




  • Einstein değilseniz boşa yaşıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30'lu yaşlarına geldiğinde neden yaşadığını halen bulmuş olamayacaksın ama neden yaşaman gerektiğini ve neden yaşamaya devam ettiğini bulacaksın genç. Acele etme, az büyü.
  • neden insanlığa bir faydamın olmasını istemem gerekiyor?
  • Morphinz kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90698902
  • Bende bu sene üniversiteli olanlardanım,sene başında aynı konudan muzdatiptim hepsinin aklı fikri karı kız ama hepsi siyasetten anlıyor hiçbiri hayatında 1 kitap okumamış kültürel bilgileri sıfır. Ama üniversiteli işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2ndPerson 2 kullanıcısına yanıt
    Soluduğumuz havanın hakkını vermek gerekmiyor mu? önce kendimizden başlayarak .
  • lighthearted L kullanıcısına yanıt
    Beni neden alıntılayıp bu konunun linkin attınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    Soluduğumuz havanın hakkını vermek gerekmiyor mu? önce kendimizden başlayarak .

    havayı solumam karbon döngüsüne katkımdır
  • 2ndPerson 2 kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.