Şimdi Ara

BOŞA MI YAŞIYORUZ ? (CİDDİYET İÇERİR) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
11
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyada durum buna yakın zaten. Bizde biraz daha fazla. Yaşamın tek amacı var hocam tadını çıkarıcaksın. İz bırakmanın falan bir anlamı yok. Geberip gittiğinde senin için hiçbir frkı olmayacak. Ha olsa iyi olur ama olmasa da çok mühim değil.
  • Ben öldükten sonra arkamda iz bıraksam ne olur, bırakmasam ne olur? Ölene kadar hayattan zevk almaya bakarım, kendi istediğim gibi yaşarım ne var bunda. Kimse senin gibi yaşamak zorunda değil arkadaşım, sen kitap okumak istiyorsan bilimle sanatla uğraşmak istiyorsan uğraşırsın, milletle ne derdin var? Kızlarla cafeye gidince boş insan olunuyor, iki kitap okuyunca süper bir insan mı olunuyor, bırakın insanlara tepeden bakmayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Gandalf

    Şu hayatta sadece bime gidince mutlu oluyorum.(Her gün giderim)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    İnternette ,genel kitaplarda,ders kitaplarında görüyürum ki dünyada şu ana kadar bir çok bilim adamı,düşünür

    vs. gelmiş ve iz bırakıp ölmüşler,arkalarında ,kuramlarını,bilgilerini,formüllerini ve kitaplarını bırakmışlar

    Çevreme bakıyorum çoğu insan dünyada sineğin boka yaptığı sersemce dolaşmasında ki durumundan hiç bir

    farkı yok,belki tek farkı aklı olması onuda kullanmıyor.Burdan ben sabah akşam teori üretmek için uğraştığım

    anlamına gelmesin sadece anlam veremiyorum ama bir kitap oku fikrin olsun düşün sorgula be kardeşim .İster

    fen bilimleri ister sosyal bilimleri hiç farketmez .Nedenselliği araştır sonuca gitmeye çalış adam üniversiteye

    gelmiş hala batak,okey ,piyasa yapma kızlara goygoyculuk peşinde.

    Şu anda Türkiye gençliği olarak çoğumuzun yaptığı ye,iç,sıç yat prensibi.

    Ekosisteme katkı olmaktan öteye gidemedik .Ayda 1 düzenli olarak farklı kişilere aşık olup Kafeteryalarda

    piyasa yapmak bizim hayatımız için ''Nirvana '' başka bunun ötesi yok.

    Bizi bu duruma getiren şeyler nedir ?




    bu arada ekosisteme katkı yapmıyoruz zarar veriyoruz




  • Günümüzde insanların çoğu gereksiz amaçlar uğruna yaşıyorlar. Ülkesine ve dünyaya bir fayda peşinde yada kendini geliştirme peşinde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Befega19

    sonuç olarak ?

    şuan ki gençliği karşına al 1 gün boyunca aralıksız konuş, nasihat ver sabahına aynı halde devam ederler. Vurdum duymaz hepsi işte ne yapacan...

    Türkiye'de böyle olmayan bir nesil mi var acaba hocam, bundan önceki nesiller nasıldı ki şimdiki nesil iyi olsun. Okumayan, araştırmayı sevmeyen nesillere sahibiz. Dışarıya çıkıp dolaşın, insanlarla diyalog kurun ne demek istediğimi anlarsınız. Sorun çok büyük aslında. Bunun bireye olduğu kadar ülkeye de zararı var. Bence devlet de bunu böyle bilip ciddi bir araştırmaya gitmeli. Bu sorun çözülmediği sürece ülkemizin tam olarak kalkınması da beklenemez. Acaba eğitim süresince çok mu boş bilgilerle dolduruluyoruz, araştırmadan soğutuluyor muyuz benim aklıma gelen en temel nedenler bunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

    Dünyada durum buna yakın zaten. Bizde biraz daha fazla. Yaşamın tek amacı var hocam tadını çıkarıcaksın. İz bırakmanın falan bir anlamı yok. Geberip gittiğinde senin için hiçbir frkı olmayacak. Ha olsa iyi olur ama olmasa da çok mühim değil.

    +1 Zevk almaya bak. Kimisi sevdiği bir bilim alanında çalışmaktan, kimisi de kafelerde oturup kız peşinde koşmaktan zevk alır. İz bıraksan ne olacak ki öldükten sonra her yıl adına ödüller verilse kaç yazar.
  • Toplumsal dayatmalara boyun eğme yüzünden çoğu insan mutsuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat cidden boş ama ot gibi de yaşanmaz. Ahireti düşünüp, bu dünya için yaşamak lazım.
  • Öğrenmemiz gereken ama öğrenmenin imkansız olduğu şey : Ölümden sonra yaşam varmı ?

    Eğer yoksa ben hiç durmam yok olmayı seçerim.Bazılarıda doya doya yaşamayı seçer

    keşke kutsal kitaplar hiç olmasaydıda kafamız karışmasaydı
  • Bu konuyu ben surekli dusunuyorum. Ama inandigim sey su. Geldigimiz dunyada bizden evvel yasayanlarin getirdigi bir sistem var ve biz surekli bu sisteme uymaya calisiyoruz. Aslinda hepimiz birer zavalli mikroorganizmadan farkli degiliz bu koskoca evrende. Acikcasi ben boyle konusuyorum da daha 18 yasindayim ve cok sey yasamadim elbette bu forumda bizden buyuk kimseler de var ama ben hep kitap okumak, yasadigim dunyayi gezmek gormek isterdim. Bu benim en dogal hakkim. Yani ogrenerek olmek isterdim. Ama demin bahsettigim sistem izin vermiyor. Su an cogu insan gibi bende universite sinavi icin cebellesiyorum ve gercekten de su an karmasik sayilar yerine oturup sevdigim bi romani okumak isterdim. Ayni sekilde gezmek icin de para lazim. Yoksa gidemiyosun bi yere. Cok sacma. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum su an belki ama gercekten biz sistem koleleriyiz. Chplisi akplisi mhplisi dindari ateisti nihilisti egzistansiyalisti.... KISACASI HEPIMIZ. Ne kadar farkinda olmasakta arkadasim, hepimiz bi sistem icerisinde sisteme hizmet edip oluyoruz. Ve cogumuz arkadamizda bi kitap, formul, teori falan da birakamayacagiz. Yazik oldu diyecekler, kefeni giydirip gomecekler. Yillar sonra seni hatirlayan olmayacak. Su an her gun gorustugun arkadasin bile senin mezarina kirk yilda bir gelecek belki. O kadar ucucu canlilariz ki.. Cidden yasayip gidiyoruz. Hem de sectigimiz hayatlarla da degil. Ne diyeyim umarim herkes bi baltaya sap olurda gercekten INSAN gibi yasariz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayanMadam -- 17 Nisan 2014; 21:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk önce Yüce Yaratıcının büyük ustalığını anlatalım. Yüce yaratıcı bütün noksan vasıflardan münezzehtir. Yüce Yaratıcı; En iyi bilim adamı, en iyi ressam, en iyi fizikçi, en iyi matematikçi, en iyi müzisyen, en en en en herşeyin en iyisi olan Yüce Yaradandır. Bu bütün noksan vasıflardan münezzeh Yüce Yaradan bütün alemleri kusursuz olarak yaratmış ve Bu Kusursuz yaratıcı; "Yarattıklarımın en mükemmeli insandır" demiştir. Bu kusursuz yaratıcı alemleri ve insanı neden yaratmıştır sorusunu kendime sorduğumda, büyük bir ihtimalle, sanırım, Yüce Yaradan kusursuz ustalığını kullanarak yarattıklarını insanın görmesini ve insanın bu kusursuz yaratılanları görerek Yüce Yaratıcının büyük ustalığını kendi kendine idrak etmesi için ve insanların olayları yaşayarak bizzat başlarına gelerek nasıl İNSAN GİBİ İNSAN olunması gerektiğini bizzat yaşayarak öğrenip ebedi hayatlarında İNSAN GİBİ İNSAN olarak yaşasınlar diye bu alemler insan için bir öğrenim bir uygulama bir kurs bir pratik yapma yeridir.

    İlk insanlar hayvancılık, tarım ile hayatlarını idame ettirdiklerini varsayarsak şu anda içerisinde bulunduğumuz devletçilik sistemini kuranların, bu sistemi insanların sadece kendilerine hizmet etmesini sağlamak için kurduklarını görüyoruz. Hiçbir insan dünyaya gelirken şu devletin adamı olacaksın şartnamesi ile gelmiyor. İnsanları şartlandıranlar kendilerini insanlardan üstün tutanlardır. Doğada tek başına yaşayabilmeyi öğrenip, hayvan yetiştirip çiftçilik yaparak hayatımızı idame ettirmeye çalışsak bile günün birinde mutlaka birileri gelip burası devletin malı diyecektir. Çocuk yapmak bir emir değildir. Hayvanlar bile ortam müsait değilse çiftleşmezler ve çoğalmazlar. Dünyaya gelmesine neden olduğunuz çocuk birgün size; "Beni neden dünyaya getirdiniz. Siz istemeseydiniz ben dünyaya gelmeyecektim. Beni getirdiğiniz dünya çakallara hizmet için kurulmuş bir devletçilik sisteminin içi." dese ona ne cevap vereceksiniz?

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lighthearted -- 17 Nisan 2014; 21:46:24 >




  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    evet haklısın belki ama fazla ayrıntıya girmeden her bir cümleyi özet olarak geçmek istedim
  • Sinek örneğini vermiştim.Umarım anlamışsındır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulparr

    Sinek örneğini vermiştim.Umarım anlamışsındır.

    Nerede vermiştin bulamadım mesajını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayanMadam

    Bu konuyu ben surekli dusunuyorum. Ama inandigim sey su. Geldigimiz dunyada bizden evvel yasayanlarin getirdigi bir sistem var ve biz surekli bu sisteme uymaya calisiyoruz. Aslinda hepimiz birer zavalli mikroorganizmadan farkli degiliz bu koskoca evrende. Acikcasi ben boyle konusuyorum da daha 18 yasindayim ve cok sey yasamadim elbette bu forumda bizden buyuk kimseler de var ama ben hep kitap okumak, yasadigim dunyayi gezmek gormek isterdim. Bu benim en dogal hakkim. Yani ogrenerek olmek isterdim. Ama demin bahsettigim sistem izin vermiyor. Su an cogu insan gibi bende universite sinavi icin cebellesiyorum ve gercekten de su an karmasik sayilar yerine oturup sevdigim bi romani okumak isterdim. Ayni sekilde gezmek icin de para lazim. Yoksa gidemiyosun bi yere. Cok sacma. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum su an belki ama gercekten biz sistem koleleriyiz. Chplisi akplisi mhplisi dindari ateisti nihilisti egzistansiyalisti.... KISACASI HEPIMIZ. Ne kadar farkinda olmasakta arkadasim, hepimiz bi sistem icerisinde sisteme hizmet edip oluyoruz. Ve cogumuz arkadamizda bi kitap, formul, teori falan da birakamayacagiz. Yazik oldu diyecekler, kefeni giydirip gomecekler. Yillar sonra seni hatirlayan olmayacak. Su an her gun gorustugun arkadasin bile senin mezarina kirk yilda bir gelecek belki. O kadar ucucu canlilariz ki.. Cidden yasayip gidiyoruz. Hem de sectigimiz hayatlarla da degil. Ne diyeyim umarim herkes bi baltaya sap olurda gercekten INSAN gibi yasariz.

    İlgimi çeken benimde düşündüğüm noktalara değindin. Kendimi bildim bileli okuyorum. 27 yaşındayım. Bir mimarlık uğruna alabileceğim eğitimi aldım. 5-6 sene çalıştım. Yeteri kadar eğitim aldım çünkü çok saçma bir eğitim sistemi yüzünden sanki kaldırım taşlarını söküyoruz da yeniden yapıyoruz gibi. Artık sıkıldım. Bina dikmek yerine birazda dünyayı gezmek , kitap okumak , doğa ile içiçe olmak istiyorum. Hep mimarlık mimarlık nereye kadar ki ? Sıkıldım arkadaş. En doğal hakkım değil mi dünyadaki güzel yerleri görmek , gezmek , EĞLENMEK. Sisteme göre yaşıyoruz +1




  • 295X2 gibi bir canavar varken neden boşa yaşayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: William06

    Öğrenmemiz gereken ama öğrenmenin imkansız olduğu şey : Ölümden sonra yaşam varmı ?

    Eğer yoksa ben hiç durmam yok olmayı seçerim.Bazılarıda doya doya yaşamayı seçer

    keşke kutsal kitaplar hiç olmasaydıda kafamız karışmasaydı

    Ben bi araya kafayı bu soruyla bozmuştum, uzun zaman sonra %100 Allah var bundan eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat boş,pompala coş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğumu ortadan kaldırıp insan ırkını 100 yıl içerisinde dünyadan temizleyerek dünyada oluş sebebimize başkaldırı ile ilgili plan kurmaya başladığımda 12 yaşında kuran kursunda yazları arapça öğreniyordum.

    Hiç tanımadığım ve görmediğim bir şeytanın, neden yaratıldığını umursamadığım ilk dişi varlığa, dünyanın 4 - 5 kat üzerinde olan farklı bir boyutta hayatınızda duyup duyabileceğiniz en salakça sözlerle yedirilen elma tipinde bir meyvenin, dünya zamanına göre bilmem kaç milyar yıl sonra benim oluşumuma 1. dereceden sebep olan doktorun anneme söylediği şu sözlerin: "Hamile kalırsanız eğer hastalığınız iyileşir, başka çaresi yok" oluşturduğu tesadüfler zinciri ile 5. ve istenmeyen çocuk olarak bu hayata gelmiş bulunmaktayım.

    Üstelik bana bu rezaleti yaşatan kişi/kurum/kuruluş ve adını dahi andığımda sorun yaşadığım Yaratıcımızın "Töbe Haşa" bana hiç bir şekilde açıklama yapma gereksinimi duymadığı bu dünyada bırakılmış olan 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 tane büyük kitap ile birlikte 55500 tane farklı din içerisinde birbirine benzeyen fakat en sonuncusu olan bizim dinimiz ve kitabımızın bana kısmi olarak aktarım yaptığı ve evreni + kainatı + bilmem kaç trilyon insanın, sebebin ve içinde bulunduğumuz dünyanın dışına hangi ulaşım aracı ile gittiğimiz belli olmayan varlığı kanıtlanamamış ruhumla gideceğim cennet ila cehennemi açıklamakta zorlanmasını bir kenara bırakırsak;

    Bu düşüncelere sahip olup namaz kılıp ve ibadetini eksik etmeyen fakat hala tereddütte olan bana bu hayatta neden bir iz bırakmam gerektiğini ve bir amaç uğruna yaşamam gerektiğini anlat. Çünkü inandığımız dine göre içinde bulunduğumuz gerçeklik aslında gerçek değil. Ve şuan bulunan fizik kanunları dahi yaratanın belirlediği şeylerden öte değil. Ve biz yaratanın yarım saniyede koyduğu fizik kanunlarından birini gerçirdiği 50 yıllık hayatında bulan kişileri aslında inandığımız yaratıcıdan daha çok tanıyoruz. Atatürk'ün annesinin adını bilmeyen varmı? Peki bana seni sorguya çekecek meleklerin ismini söyleyebilirmisin? (Sadece bir örnek beni sorguya çekecek meleğin ismini bilmek suretini bilmekten daha önemli değil sonuçta) (Hayatında 4 büyük kitap'dan bir tanesini bile bitirmemiş olan biri gelip bana ahkam kesmesin.)

    En çok inanmamız gereken şeye bile %10 inanıyorsak eğer, bu dünyada bıraktığın izin bir önemi yok. Çünkü bir çok bilim adamının yaptığı yanlış buluşları hala okullarda bilmem kimin üzümlü pasta modeli olarak anlatıyorlar. "ULAN YANLIŞ İŞTE ANLATMA KARDEŞİM" ve ben bu adamın bıraktığı izle dalga geçiyorum. Hatta bu buluşları yapan kişiler bile doğruluğundan %100 emin değildi. Şuan olmasa bile bir çok doğru bilinen şey ileride değişime uğrayacaktır.. Doğru olanlar vardır elbette bu arkadaşlara helal olsun bir elma yüzünden var olan bir şeyi, kısıtlanmış zekamız ile buldukları için.

    SON OLARAK; Birde istemeden bize dayatılan doğrular ve yaşam sebepleri vardır. Bunlara bayılıyorum. Benim yerime benim hayatım hakkında kadar verilir, istemediğim bilgiler ile kafam allak bullak edilir, Doğruluğu kanıtlanmamış hayal ürünü şeylerin bana dayatılması ise en güzel kısmı. Ben edebiyatı sevmem ama hocalar hep zorla kitap ve şiir okutur. Okuduğumda ise neden ve hangi kafa ile yazılmış olduğunu çözemediğim hayal ürünü şeylerin dünya klasikleri arasına girmesini boşver bunları seven milyonlarca insanın olmasınıda boşver, Kendi isteğimle iletişim kurmakda zorlandığım belirsizlik abidesi insanlardan kaçarak girmiş olduğum BİLGİSAYAR - YAZILIM hayatımda üniversitede bana öğretilmesi gereken programlar yerine yine edebiyat + tarih+ Genel iletişim gibi salak saçma şeylerin zorla bana öğretilmesi tamamiyle bir insanın akıl sağlığını kaybetmesi için atılan tuz biber oluyor hayatıma. Atatürk'ün Sayın validesinin kızlık soyadınıda öğrenmeyelim kardeşim bi zahmet yazılımcıyım ulan ben! Tarih okumak istesem gider tarih okurum. Siz tarih okuyanlara C+, C#, Binary öğretiyomusunuz? Yok.. Lan ben niye saçma sapan dersler alıyorum zaten bu dersi 5500 kere verdiniz bu yaşıma kadar?

    Gördüğün gibi şuan sadece delirme evresinin başlangıç noktasını oluşturuyoruz.
    O nedenle kendine bir şey seç (Örneğin benim ki Paraşüt ve sessiz sakin bir çiftlik ile akıl sağlığımı bozmadan sonlandırmak istediğim bir hayat.)

    Şimdi akıl sağlığına şükredip normal bir insan gibi hayatına devam et. Saygılar sevgiler.

    Not: İmla ve yazım hataları için kusura bakmayın (Umurumda değil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 17 Nisan 2014; 23:43:23 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.