Şimdi Ara

Bor katkısı ve bazı konular katkılar hakkında (ÖNEMLİ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
2
Favori
110.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bunu anlamak bu kadar zormu anlamıyorum bor zararlı diyen yok sadece bor heryerde kullanılabilir olarak görülmesin. Af edersinizde K.... Kırık markaların hiç bir teste tabi tutmadan yaptıkları karışımları nasıl olurda yararı vardır dersiniz. Tamam Bor Power bilindik bir marka ve hakkı yenilmez. Ama yeni nesil araçlarda aynı tepkiyi vermiyor. Ayrıca Bmw, audi,mercedes gibi markaların bu konu hakkında yayınlanmış bültenleri varmı. Ben Size diyorumki yetkili servis kayıtlarında bu gibi bir çok sorunla karşılaştığımız belgeleri ile kayıtlıdır. Ayrıca aynı zaman dilimi içersinde gerçekleşmiş ve baş rollerde bor katkıları vardır. Belki tek başına araçların bir bölümünde sorun çıkartmamıştır hatta yararı bile olmuştur. Ama müiterinin kullandığı başka karışımlardan habersiz olduğumuzda malesef bu gibi durumlarla karşılaşmaktayız.
  • Özetle, risk...

    Bu riski kabul edemem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3 E-MAİL AKTİVASYONU

    Evet yoktu şimdi var borpowerin kutusunda
    iki parça birini doldurup üretici firmaya gönderiyorsunuz garantiniz başlıyor
    böylelikle sahte ürün kullananlar hak iddia edemiyorlar.

    Zarar verdiğinde motor değişimi söz konusumu?...
  • PRESİDENT Arkadaşım borpower sitesinde motor ayırımı yok eğer borpoverden kaynaklanan bir sorun var ise bir tüketici olarak şikayetini bildirmeli hakkını aramalı dünya çapında iki milyon eüro garanti göstermelik olamaz.
  • Abdullahors84 arkadaşımıza katılıyorum.

    Katkılar ve benzer ürünler ana ürün işlevini değişik koşullar altında farklı etkileşimler ile bozabileceği ve ana ürünün işlevini yerine getirmesinde sıkıntılar yaratabileceği her zaman göz önüne alınmalıdır. Araç artık elden çıkmış mototr bitmiş ise farklı çareler aranabilir bu konuda herkes kendisine göre yoğurt yiyebilir , ancak sıfır motor için çok bilinmeyenli rüünler ne kadar firma garanti verse de (hepsi reklam kapsamındadır) teknik olarak altı doldurulamayacak riskleri taşır. Bu riski almak isteyen için zaten söyleyecekleri çoktan söyledik , ama risk almak istemyenler için uyarılarılara kulak tıkamamak lazımdır.

    Bu olaya şu şekilde yaklaşım gösterebilirsiniz. Bir ilaç alırken yan etkileri ve nelerle birlikte alınmaması gerektiği hakkında uyarılar mevcuttur. Ana ürünü satan firma bu uyarıları yapmakla yükümlüdür ama uayarıları yaptığı konular kendi içlerinde yine benzer testlerden geçerek yararlılığını kanıtlamış ürünler olarak piyasada yer alabilir hatta ve hatta aynı firmanın da ürünleri olaiblir. Kimya biliminde fakrlı şeyleri karıştırarak bir karışım elde ettiğinizde bunun davranışları , karışımın hetorojenliği ve yapısal bütünlüğü ısı , basınç, ve yanma gibi çok bilinmeyenli yapılar altında beklenmeyen istisnai sonuçlar verebilir ,işte istatiksel olarak böyle bir oran var ise yararlı kapsam dışına çıkılmış ve garanti jkapsamı , zararlı olabilecek riskleri sigortalamış demektri. Sigorta mevzusu ise kendi başına bir baş belası konudur. Değerlendirme yapanın insafına ve o günkü psikolojisine kadar bir geniş yelpaze içerir.

    Bürün bu nedenler işığında ana üreticinin ısrarla katklıların kendi ürünleri ile kullnılmamasını ÖNERMESİ (yasaklaması değil , açık kapıdan sızanlar zaten konu başlığıdır) tek kelime ile bütün bu risklerin bulunduğunu ve bunların ana ürünün yararlığının, maksimum fayda konusunda kapsamını daraltacağı için , bültenlerinde veya ürünün kullanma klavuzunda açıkça belirmektedirler.Sanırım bakış açımızı ifade ederken veya değerlendirmede bulunurken , neden yararlı olduğu ifade edilen ürünün, ÖNERİLMEDİĞİ anlaşılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Ekim 2011; 10:08:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Özetle, risk...

    Bu riski kabul edemem...

    kesinlikle risktir , yağ konusunda firmalr ürünlerine dışarıdan hiçbir eklemeyi kabul etmemektedirler. Bundan sonraki problemleri kullnıcı kendisi alıyor anlamına gelir. Ne araç firması ne de ya ğfirması arkanızda durmayacaksa neden risk alınıyor ! ve ne için, gibi konular , artık kişilerin kendi insiyatiflerindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Ekim 2011; 10:34:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3 E-MAİL AKTİVASYONU

    PRESİDENT Arkadaşım borpower sitesinde motor ayırımı yok eğer borpoverden kaynaklanan bir sorun var ise bir tüketici olarak şikayetini bildirmeli hakkını aramalı dünya çapında iki milyon eüro garanti göstermelik olamaz.

    Türkiyedeki Hukuk sistemi ve uzman adı altında karar verenlerin etkinliği başlığı , zaten başlı başına bir risktir. Garanti alıyorum derken daha riskli ve kaygan bir zemine neden girmek istesinler .Tabii her koyun kendi bacağından, asılır orası ayrı mevzuu...
  • Almanya kararıyla ilgili haberi bir tv kanalında borpoweri üreten firmanın yetkilisi açıklama yapmış bunuda
    internet sitesinde medya bölümünde seyrettim ama simdi açılmıyor.
  • Neden bu ürünü bu kadar ateşli savunuyorsunuz,merak ettim,satış temsilcisi falanmısınız? Ürünü bu kadar ateşli savunuyorsanız bir çıkarınız olmalı...

    Sadece merak...
  • Konu başlığını açan arkadaş bir araca birkaç katkı maddesini bir arada kullandıgını motorun zarar gördüğünü anlatmış.
    peki bu riski neye göre aldı, bir aracın motoru bir insanın kalbi gibidir bir insanın kalbine dört ameliyat birden yaparsanız o ameliyat başarısız olur. bir servis bu hatayı yaparsa bizlerin yaptığı hata sayılmaz
    kaldıki ben şirketimde dahi araçlarımın hiç birine katkı maddesi kullandırmadım
    borpoveri uzun zaman araştırdım internet sitelerinden araç formlarından üretici firmanın internet sitesinden araştırdım ve kullanmaya karar verdim borpower dışında hiç bir katkı maddesi kullanmadım ve ilgilenmedim
    bir arkadaşımız servise sordum önermediler demiş servislere sorarsanız önermiyorlar serviste yedek parça müdürü arkadaşım aynı şeyi söylemişti kesinlikle önermiyorum nedenini sordugumda abi motoru sıkıyor neticede bakımdan sonra borpower araca uygulandı hesap kesiliyor kendisiyle tekrar karşılaştık ne yaptınız borpoweri ekledinizmi diye sordu evet dedim eliyle camdan dışarıda duran araçları gösterip altıncı sıradaki aracı göstererek o araç benim laf aramızda kalsın bende borpover ekledim hani motoru sıkıyordu niye ekledin dedim abi motoru değil bizi sıkıyor gelecekte bütün araçlar borpoveri kullanırsa onbınde bakıma gelen araç yirmi binde bakıma gelecek iki bakım bire düşecek garantisi biten araçların bir kısmı zaten özel servislere gidiyor işte sıkan sebep o zaman anladımki borpower araçlara değil servislere zararlı ben 4sene kullandım insanlara insanlıga ülke ekonomisine büyük katkıları olacagını düşündüğüm için kullanmaya deva edeceğim SAYGILAR İYİ FORMLAR.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3 E-MAİL AKTİVASYONU

    PRESİDENT Arkadaşım borpower sitesinde motor ayırımı yok eğer borpoverden kaynaklanan bir sorun var ise bir tüketici olarak şikayetini bildirmeli hakkını aramalı dünya çapında iki milyon eüro garanti göstermelik olamaz.

    Benim sadece anlatmak istediğim şu, motorların özellikle silindir kapaklarında yağın ince bir kanaldan geçerek farklı noktalara ulaşmasını sağlayan tasarımlar var. Bu kanallar bor veya başka bir madde ile tıkanırsa araç bazı noktalara yağ ulaştıramıyor ve buda ileride aşınmadan dolayı arızaya sebep oluyor. VTI vtec motorda vtec sistemi selenoid tetiklemeli yağ basıncı ile çalıştığından bor kullanımı sonrası vtec sisteminin düzgün çalışmadığı gibi durumlar görülmüştür.

    Belki kullanılan ürün ile alakalı, belki başka marka bor katkısı kullanılsa olmayacaktı, ama bu testi yapacak kadar zengin değiliz. Bu yüzden ben kendi aracımda hiçbir katkı kullanmıyorum. Yağımı zamanında kaliteli yağ ile değiştiriyorum ve çatır çatır gazlıyorum.

    Kendimce bir fayda maliyet analizi yapıyorum, BOR kullanırsam ve bor katkısı bana bir avantaj sağlayacaksa bu sağlayacağı avantajın bana getirisi nedir? Eğer bor dan dolayı sorun yaşayacaksam bu sorunun benden götürüsü nedir? Sonuç olarak kullanmanın fayda maliyet oranında bana alınması gerekmeyen bir risk olduğu sonucuna ulaşıyorum ve kullanmıyorum.




  • Doğru konuyu benim aracılığımla bir arkadaş dile getirdi. Zira bu konuda ağızları yandı ve biz Bor katkısını tek olarak öneriyorduk. Ancak Müşterilerin kullandığı bazı katkılardan dolayı böyle sorunlar yaşadık bizde. Dolayısı ile yaptığımız hata değildir. Malesef Bor katkısı satan kişilere güvenmemizdir. Ayrıca müşterilere başka kullandıkları kimyasallar olup olmadığını sormaktayız. Ayrıca motorlar belli bir yüzey taşlama işlemine tabi tutulur. Br katkısının oluşturacağu yüzey her zaman yararlı olmuyor malesef. Yeni bir motorda iticilerin halini görseydiniz demek istediğimi anlardınız. Ayrıca müşteriler bizden çıktıktan sonra kendileri koydukları kimyasallarla geldiler ve yağ bildiğiniz su gibiydi.

    Bu dediğim durumlar bizim başımızı yakmadı zira 3-5 araç bu şikayetten geldi. sadece 2 si masraflıydı. garanti dahilinde yapıldı. Arkadaşlar bu ürünleri tavsiye ederken iyi düşünün.

    Ama dediğim gibi Bor power gibi markalarıda yadsımıyorum. yalnız başına kullananlar memnun. Ama yeni araçlarda kullanıldığını görmedim. Biz kullanmadık...




  • Kesinlikle ürünü üreten yada pazarlamasını yapan biri değilim sadece dört yıllık teçrubeyi edindiğim bilgileri formu takip edenlerle paylaşmak. farzedelimki formda yazdıklarımı okuyup ikna olan borpoweri kullandı benim değil kullanan insanların menfaati olacak ben satıcı tarafında değilim tüketici tarafındayım yanlış taklit ürünler kullanıldığını iddia ediyorum. insanların canı yanıyor bunun için zamanımı ayırıp sizlere banane demiyorum cevap veriyorum ısrarla doğru olan ürün borpower diyorum siz bor katkı maddesi dediğiniz zaman katkıların genelinden bahsetmiş oluyorsunuz ikisi aynı şeyler değil
    evet dört yıl boyunca çok büyük kazançlar oldu size çok örnekler verebilirim benim araçta 3yılda 6 bakım yerine 3 bakım yapıldı 1300 tl cebimde kaldı komsumun Ankara siteler hattında dolmuşu var ayda binlira bakım gideri vardı şimdi beşyuze düştü yılda eder altıbin sizce bu kazanç değilmi. deterjan sektöründe 5 aracı olan arkadaşı ticari taksileri anlatmama sayfalar yetmez ben rant peşinde kazanç sağlama peşinde olan biri değilim formu takip eden arkadaşlardan Ankaradan katılan varsa ürünle doğrudan alakam olmadığını sadece bilinçli bir tüketici olduğumu bildiklerimi hiç bir menfaat gözetmeksizin cevremdeki tanıdığım tanımadıgım herkesle paylaştığımı kanıtlarım.
    bilgi paylaştıkca değer kazanır bilgi paylaşımının devam etmesi dileğiyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3 E-MAİL AKTİVASYONU

    Kesinlikle ürünü üreten yada pazarlamasını yapan biri değilim sadece dört yıllık teçrubeyi edindiğim bilgileri formu takip edenlerle paylaşmak. farzedelimki formda yazdıklarımı okuyup ikna olan borpoweri kullandı benim değil kullanan insanların menfaati olacak ben satıcı tarafında değilim tüketici tarafındayım yanlış taklit ürünler kullanıldığını iddia ediyorum. insanların canı yanıyor bunun için zamanımı ayırıp sizlere banane demiyorum cevap veriyorum ısrarla doğru olan ürün borpower diyorum siz bor katkı maddesi dediğiniz zaman katkıların genelinden bahsetmiş oluyorsunuz ikisi aynı şeyler değil
    evet dört yıl boyunca çok büyük kazançlar oldu size çok örnekler verebilirim benim araçta 3yılda 6 bakım yerine 3 bakım yapıldı 1300 tl cebimde kaldı komsumun Ankara siteler hattında dolmuşu var ayda binlira bakım gideri vardı şimdi beşyuze düştü yılda eder altıbin sizce bu kazanç değilmi. deterjan sektöründe 5 aracı olan arkadaşı ticari taksileri anlatmama sayfalar yetmez ben rant peşinde kazanç sağlama peşinde olan biri değilim formu takip eden arkadaşlardan Ankaradan katılan varsa ürünle doğrudan alakam olmadığını sadece bilinçli bir tüketici olduğumu bildiklerimi hiç bir menfaat gözetmeksizin cevremdeki tanıdığım tanımadıgım herkesle paylaştığımı kanıtlarım.
    bilgi paylaştıkca değer kazanır bilgi paylaşımının devam etmesi dileğiyle.

    Hocam benim anlamadığım bir nokta var.

    Siz BOR koyduktan sonra nasıl 6 bakım yerine 3 bakıma düştü bakım sayısı? yani aracınızı 10. binde bakıma götürdünüz servis yağ, yağ filitresi, hava filitresiniz söküp oooo bu araca BOR konmuş daha bakımı gelmemiş git 10 bin daha yap öyle gel mi dedi?

    Yoksa biz zaten BOR koyduk artık bakıma 10 yerine 20 binde gidelim diyip kendiniz mi düşürdünüz bakım sayısını?

    Yani neye göre düştü bakım ve 1500 TL. cebinizde kaldı? Veya dolmuşçu arkadaşın aylık 1000 lira olan bakım gideri nasıl 500 liraya düştü?

    Bu konulara açıklık getirir misiniz merak ettim.




  • Servisler hiçbir zaman borpower konmuş git 20.00 de gel demezler yada siz kafanıza göre bor power kondu nasıl olsa 20.000km gider derseniz yanılırsınız. kullandıgınız ürünün içeriğini bilmeniz lazım aldığı sertifikaları incelemeniz lazım aracınıza vereceği zararlar yararları hesap etmeniz gerekir ürün özelliğinin yapacağı katkılar göz önünde bulundurarak kontrollu birsekilde bakımlar yapılmış 10.000 yağ kontrol hava filitresi degişimi yapılıp 20.000 genel bakım yapılmıştır
    ,ürün hakkında kendi sitesinden ince detaylar .
    Otomotiv ürünümüz BORPOWER, sistemde kullanılan yağa ilave edildikten sonra; nano boyuttaki MCDP kristallerinin yaklaşık %60'ı metal yüzeylere çakılarak yüzey sertleşmesi ve kalitesini artırır ve neredeyse sürtünmesiz bir yüzey oluşmasını sağlar. Geriye kalan yaklaşık %40'lık MCDP kristali ise çalışma anında yağ molekülleri arasına homojen şekilde dağılarak, yağın temas ettiği yüzeylerdeki çizikleri pürüzsüz olacak şekilde, hareketli MCDP kristalleri ile doldurur.

    Böylece, öncelikle metallerin birbirine temasının önüne geçer, daha sonra çalışan yüzeyler arasında bir bilye misali yuvarlanma yaparak sürtünmeyi minimize eder.

    Hiçbir mineral veya sentetik yağ; aşınmaların, parçacık kopmalarının, sürtünmeden ve basınçtan oluşan ısının önüne tam olarak geçememektedir. Ancak BORPOWER, nano ölçekli MCDP kristallerinin spesifik ısı kapasitesi ve ısı iletkenliği yüksek olması ve doğada elmastan sonraki en sert ikinci maden olması gibi fiziksel özellikleri sayesinde sürtünmenin, aşınmanın ve hararet yükselmelerinin önüne geçmektedir.

    BORPOWER'IN GÖREVLERİ
    > BORPOWER ürünleri daha iyi yanma sağlar, pistondaki oluşabilecek karbon ve kükürt oluşumunu engeller.
    > Hareket halindeki motor büyük strok altında çalışır. Bu sebepten dolayı yüksek ısı açığa çıkar. Ortaya çıkan yüksek ısı, sistemin normal çalışmasını sağlayan yağların kimyasal yapısını bozup, karbonlaştırmaya başlar. BORPOWER, ısının kaynağı olan sürtünmeyi minimize edeceği ve ayrıca bor madeninin fiziksel özelliği olan spesifik ısı kapasitesinin ve ısı transferinin yüksek olmasından dolayı, karbon oluşumunu tamamen veya büyük oranda engeller. Ayrıca, mekanik aksamların ömürlerini uzattığı gibi sistemin çalışmasına yardımcı ekipmanların da daha uzun vadede çalışmasını sağlayıp sarf malzeme, bakım ve işçilik maliyetlerinin düşmesini sağlar.
    > Bazı motorların sorunu; yağın yüksek sıcaklıktan karbonlaşarak azalmasıdır. Ürünümüz, kaynağı sürtünme olan ısıyı minimize edeceği için, yağdaki karbonlaşma oranını da düşürecektir. Buna paralel olarak, birim zamanda eksilen yağı, minimize eder. Böylece yağ maliyetlerinin düşmesini sağlar.
    > Motor yağ pompasının dişlilerini, pompalarda aşınmalardan kaynaklanan basınç kayıplarını önler ve ömürlerini arttırır.
    > Motor içerisinde yağın temas ettiği tüm noktalarda nanometrik bir koruma zarı oluşturan MCDP kristalleri daha iyi bir yağlama sağlayacaktır. Bu da; aşınmaların, yatak sarmalarının, kırılmaların büyük oranda önüne geçilmesini sağlar.
    > Sıfır motorlarda kullanılması halinde, aşınmaları başlamadan önler veya minimize eder. Bu da motorun deformasyon ve kötü etkilerden ilk günden itibaren korunmasını sağlar.
    > Bor madenin ısı iletkenliği sayesinde; motorun yüksek hararetten dolayı yatak sarması gibi sorunları büyük oranda önlenir.

    BORPOWER'IN AVANTAJLARI
    > % 5-%20 aralığında yakıt tasarrufu sağlar,
    > %10 güç artışı meydana gelir,
    > Yağ ömrünü %100'e kadar uzatır,
    > Harareti önler,
    > CO2 egzoz emisyonunda %25-%30 aralığında düşme sağlar,
    > Vibrasyonu düşürür ve ortamdaki gürültüyü (db) azaltır,
    > Yağ kaçaklarının oluşumu önler veya minimize eder,
    > Yağ tüketimini düşürür,
    > Aşınmaları tamamen önler veya minimize eder,
    > Üstün koruma niteliği sayesinde soğuk havalarda dahi ilk çalışma aşınmalarının önüne geçer,
    > Karbon oluşumunu önler veya minimize eder,
    > Yüksek sıcaklığa ve basınca karşı üstün direnç gösterir, böylelikle yapısında bozulma olmaz, sürekli kullanım halinde sınırsız koruma sağlar,
    > Yüksek ısı iletkenliği sayesinde tortu ve birikinti oluşumunu önler,
    > Yağ pompalarının en çok aşınan sarı dişlileri, bor elmas kristalleri ile kaplanacağı için aşınma çok daha geç olacak ve sarf malzeme bakım ve işçilik masrafları düşecektir,
    > Turbolu araçların en büyük problemi olan; turbo milinin ısınmasını ve aşınmasını azaltarak, turbonun ömrünü uzatır,
    > Sıfır motorlarda kullanılması, aşınmaları büyük oranda önler,
    > Sarf malzeme giderlerini, bakım ve işçilik masraflarını büyük oranda düşürür.
    İşte ürünün bu özelliklerini inceleyerek önce kendi aracımda faydalarını gördüm sonrada çevremdeki insanlarla paylaştım hat dolmuşu ayda iki defa bakıma gidiyordu 1000tl tutuyordu şimdi yine iki defa gidiyor birinde genel bakım ikincide sadece hava filitresi değişiyor. Tabiki yağkontrolüde yapılıyorbir bakım masrafı cepte kalmış oluyor. İYİ FORMLAR.




  • Zaten servise ben bor koydum de, direk garantiyi bitirirler...
  • bugün üretilen araç motorları sıkıştırma oranından egzantrik çalışması sistemi farklılığı bakımından triger kayışı veya zinciri bakımından daha sayamadığım ve bilmediğim birçok parametre tarafından çeşit çeşit üretilmektedir, hiçbir motor birbirinin aynısı değildir, seri üretim motorun birbirini takip eden seri nolu motorları bile birbirinden farklı toleranslara sahip olabilirler, size yaradı, arkadaşınıza yaradı ahbabınızın aracına yaradı diye illa herkesin aracında fayda gösterecek diye dünyaca ünlü test kuruluşlarının yapmadığı, (eğer büzükleri yiyosa göndersinler ADAC a test numuleri onlarda test etsin) sadece kullanıcıların kobay olduğu bir ürünü, kusura bakmayın ama hiç bir kuvvet bana kullandıramaz, isterse bedava olsun, burdan forumdan kuru kuruya savunmakla önermekle bu işler olmuyor sayın beyefendi, şuanda bilmeden bazı sorumlulukların altına giriyorsunuz, dünyada tanınmamış bir firmanın ürününü tavsiye ediyorsunuz, eğer benim aracımın başına bu ürünü kullandıktan sonra bi sıkıntı olursa eğer, sandık motor getirmeyi taahhüt ediyormusun noterden onaylı, eğer öyleyse tmm, ama yok bu şekilde ulusları arası testleri yapılmamış bir ürünü kuru kuru övecekseniz kusura bakmayın ama hiç kimse sizi takmayacaktır ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3 E-MAİL AKTİVASYONU

    Servisler hiçbir zaman borpower konmuş git 20.00 de gel demezler yada siz kafanıza göre bor power kondu nasıl olsa 20.000km gider derseniz yanılırsınız. kullandıgınız ürünün içeriğini bilmeniz lazım aldığı sertifikaları incelemeniz lazım aracınıza vereceği zararlar yararları hesap etmeniz gerekir ürün özelliğinin yapacağı katkılar göz önünde bulundurarak kontrollu birsekilde bakımlar yapılmış 10.000 yağ kontrol hava filitresi degişimi yapılıp 20.000 genel bakım yapılmıştır
    ,ürün hakkında kendi sitesinden ince detaylar .
    Otomotiv ürünümüz BORPOWER, sistemde kullanılan yağa ilave edildikten sonra; nano boyuttaki MCDP kristallerinin yaklaşık %60'ı metal yüzeylere çakılarak yüzey sertleşmesi ve kalitesini artırır ve neredeyse sürtünmesiz bir yüzey oluşmasını sağlar. Geriye kalan yaklaşık %40'lık MCDP kristali ise çalışma anında yağ molekülleri arasına homojen şekilde dağılarak, yağın temas ettiği yüzeylerdeki çizikleri pürüzsüz olacak şekilde, hareketli MCDP kristalleri ile doldurur.

    Böylece, öncelikle metallerin birbirine temasının önüne geçer, daha sonra çalışan yüzeyler arasında bir bilye misali yuvarlanma yaparak sürtünmeyi minimize eder.

    Hiçbir mineral veya sentetik yağ; aşınmaların, parçacık kopmalarının, sürtünmeden ve basınçtan oluşan ısının önüne tam olarak geçememektedir. Ancak BORPOWER, nano ölçekli MCDP kristallerinin spesifik ısı kapasitesi ve ısı iletkenliği yüksek olması ve doğada elmastan sonraki en sert ikinci maden olması gibi fiziksel özellikleri sayesinde sürtünmenin, aşınmanın ve hararet yükselmelerinin önüne geçmektedir.

    BORPOWER'IN GÖREVLERİ
    > BORPOWER ürünleri daha iyi yanma sağlar, pistondaki oluşabilecek karbon ve kükürt oluşumunu engeller.
    > Hareket halindeki motor büyük strok altında çalışır. Bu sebepten dolayı yüksek ısı açığa çıkar. Ortaya çıkan yüksek ısı, sistemin normal çalışmasını sağlayan yağların kimyasal yapısını bozup, karbonlaştırmaya başlar. BORPOWER, ısının kaynağı olan sürtünmeyi minimize edeceği ve ayrıca bor madeninin fiziksel özelliği olan spesifik ısı kapasitesinin ve ısı transferinin yüksek olmasından dolayı, karbon oluşumunu tamamen veya büyük oranda engeller. Ayrıca, mekanik aksamların ömürlerini uzattığı gibi sistemin çalışmasına yardımcı ekipmanların da daha uzun vadede çalışmasını sağlayıp sarf malzeme, bakım ve işçilik maliyetlerinin düşmesini sağlar.
    > Bazı motorların sorunu; yağın yüksek sıcaklıktan karbonlaşarak azalmasıdır. Ürünümüz, kaynağı sürtünme olan ısıyı minimize edeceği için, yağdaki karbonlaşma oranını da düşürecektir. Buna paralel olarak, birim zamanda eksilen yağı, minimize eder. Böylece yağ maliyetlerinin düşmesini sağlar.
    > Motor yağ pompasının dişlilerini, pompalarda aşınmalardan kaynaklanan basınç kayıplarını önler ve ömürlerini arttırır.
    > Motor içerisinde yağın temas ettiği tüm noktalarda nanometrik bir koruma zarı oluşturan MCDP kristalleri daha iyi bir yağlama sağlayacaktır. Bu da; aşınmaların, yatak sarmalarının, kırılmaların büyük oranda önüne geçilmesini sağlar.
    > Sıfır motorlarda kullanılması halinde, aşınmaları başlamadan önler veya minimize eder. Bu da motorun deformasyon ve kötü etkilerden ilk günden itibaren korunmasını sağlar.
    > Bor madenin ısı iletkenliği sayesinde; motorun yüksek hararetten dolayı yatak sarması gibi sorunları büyük oranda önlenir.

    BORPOWER'IN AVANTAJLARI
    > % 5-%20 aralığında yakıt tasarrufu sağlar,
    > %10 güç artışı meydana gelir,
    > Yağ ömrünü %100'e kadar uzatır,
    > Harareti önler,
    > CO2 egzoz emisyonunda %25-%30 aralığında düşme sağlar,
    > Vibrasyonu düşürür ve ortamdaki gürültüyü (db) azaltır,
    > Yağ kaçaklarının oluşumu önler veya minimize eder,
    > Yağ tüketimini düşürür,
    > Aşınmaları tamamen önler veya minimize eder,
    > Üstün koruma niteliği sayesinde soğuk havalarda dahi ilk çalışma aşınmalarının önüne geçer,
    > Karbon oluşumunu önler veya minimize eder,
    > Yüksek sıcaklığa ve basınca karşı üstün direnç gösterir, böylelikle yapısında bozulma olmaz, sürekli kullanım halinde sınırsız koruma sağlar,
    > Yüksek ısı iletkenliği sayesinde tortu ve birikinti oluşumunu önler,
    > Yağ pompalarının en çok aşınan sarı dişlileri, bor elmas kristalleri ile kaplanacağı için aşınma çok daha geç olacak ve sarf malzeme bakım ve işçilik masrafları düşecektir,
    > Turbolu araçların en büyük problemi olan; turbo milinin ısınmasını ve aşınmasını azaltarak, turbonun ömrünü uzatır,
    > Sıfır motorlarda kullanılması, aşınmaları büyük oranda önler,
    > Sarf malzeme giderlerini, bakım ve işçilik masraflarını büyük oranda düşürür.
    İşte ürünün bu özelliklerini inceleyerek önce kendi aracımda faydalarını gördüm sonrada çevremdeki insanlarla paylaştım hat dolmuşu ayda iki defa bakıma gidiyordu 1000tl tutuyordu şimdi yine iki defa gidiyor birinde genel bakım ikincide sadece hava filitresi değişiyor. Tabiki yağkontrolüde yapılıyorbir bakım masrafı cepte kalmış oluyor. İYİ FORMLAR.

    İyide hocam sizin bu fayda psikolojik olarak kalmış. Firma dese ki 50 binde bakım yapsanız yeter siz 50 binde bakım yapıp daha fazla kar edecektiniz. Yani Bor kullanmadan veya aracın dikiz aynasına koku asarak ta bakımlarınızın periyodunu seyrekleştirerek bu masrafları düşürebilirsiniz. Bor şart değilmiş sizin kar etmeniz için.

    Valla büyük cesaret.




  • neymiş bu bor :)
    Bor endüstriyel bir yağlayıcıdır, çok ağır şartlarda metal işlerken vs.. yağlayıcı olarak kullanılır. aynı şekilde cam veya kum da bu işlerde yağlayıcı olarak kullanılır . yağlayıcı özelliği aynı cam ve kum gibi ağır şartlarda geçerlidir.

    Bor ismine, nanoteknoloji kelimesine milletimiz her gördüğü yerde saygı duyup, inanıp, para yatırmaya meraklı olduğundan bu ürünler çok rağbet görmekteler.

    aslında kandırmaca ve para tuzağıdırlar.

    bu tip ürünlere itimat edenlerin, para harcayanların hayır kurumlarına bağışta bulunmasını da öneririm.


  • yazının dikkatlice okunması gerekn noktasını veriyorum. Bilimsel kurguda beklenmeyen sonuçlar rstlantısal sonuçlara bırakılamaz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.