Şimdi Ara

Bios guncelleyeyim dedim pc PERT'e cikti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus n53sn serisi notebookumda bios guncellemesinde husrana ugradim ne yaabilirim bilen vr mi
    Bilgisayar acilista siyah bir ekranda kalior. Tum isiklari yanior ancak ekran gelmiyor.
    Ami model bios idi sanirim bi caresi olan varsa yazabilir mi? İns servis yolu gorunmez :-(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • BIOS güncellemesinin bilgisayarı pert e cıkarabildiğini duymustum. Bilgisayarımın aşırı ısınma sorunu vardı. Garantiyi aradım, fan değiştirtcez filn dedi sorun devam ederse BIOS güncellemesi yaparız. CPU yu yakma riski olan bir işlem olduğu için önce fanı değiştirelim dedi. Garanti servisinin söylediği bu. Bir kaç kişiden daha duymuştum uyumsuz BIOS lar boyle sorunlara sebep oluyor diye. İnşallah bir çözümü olan çıkar ancak servisi ara derim.
  • Hocam elımden geldıgınce yardım etmeye calısıyım bende bu bılgısayarı kullanıyorum. Ilk aldıgımda guncelleme yaptım. Hersey dogruydu ve bılgısayarı 3 kere acmaya calıstım acamadım tum ısıklar yanıyodu durup kapanıyodu dorduncude acıldı ama hersey normaldı.
    Sımdı yapabılecegın en basıt sey bılgısayarın pılını cıkarıp 5 dk bekleyıp tekrar takıp acmayı dene. BIOS pılı degıl normal pıl.
    Bır dıger yapabılecegın seyde sureklı ust uste deneme yapmak. Yanı hem power butonundan acmayı denemek hemde gate (en sol) butonundan acmayı deneyebılırsınız. Mesela 5 kez karısık olarak deneyıp 1 dk dınlendırebılırsınız.
    Yapacaklarınız malesefkı cok kısıtlı gecmıs olsun ınsallah cozulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım bilgisayara 3 kere power tusuna basınca veya 3kere resete basınca arka arkaya biosu ilk default haline getiriyordu öle bişe vardı hocam
  • Arkadaşlar ilgilendiğiniz için saolun yazılanları denedim işe yaramadı bnm tahminim sıfırdan bios cd si oluşturacağız bilgisayar asus imzadaki bilgisayar everestten baktıgımda bios modelinde ami efi yazıordu bu modele göre özel bir kurtarma olmalı
  • Hocam o zaman malesefkı ısınız servıse dustu garantısı varsa gonderın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Tür Durumda Bios Pil Çıkar derler ama işe yaramaz bence , servis yolu gözüktü sanırım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk

    Hocam o zaman malesefkı ısınız servıse dustu garantısı varsa gonderın.

    aynen servislik işiniz var dosrum ...
  • Tam emin değilim ama bu tip durumlarda bir yöntemle bios yüklenebiliyordu galiba. Görüntü yok nasıl yükliyecem derseniz çıkan seslerle birşey yapılıyordu diye aklımda kalmış biraz araştır derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 22 Temmuz 2012; 15:18:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreial

    Asus n53sn serisi notebookumda bios guncellemesinde husrana ugradim ne yaabilirim bilen vr mi
    Bilgisayar acilista siyah bir ekranda kalior. Tum isiklari yanior ancak ekran gelmiyor.
    Ami model bios idi sanirim bi caresi olan varsa yazabilir mi? İns servis yolu gorunmez :-(

    Hocam şu linki bir incele hp için diyor ama bir bak derim
    http://forum.donanimhaber.com/m_41503596/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 22 Temmuz 2012; 15:22:27 >
  • Bios kurtarma diskleri oluyormus. internetten temin edebilecegimiz bir site varmidir ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asusun sıtesınden bılgısayarla gelen ılk bıos versıyonunu bulunuz. Sonra bunu cdden boot etmeye calısınnız. Yapmak ıstedıgınız sanırım bu ama bana sorarsanız gene olmayacak. Cunku bılgısayarın hakımıyetı ıcın bıos sart yanı bıos olmadan cd okutamazsınız ıslemcıye ıslem yaptıramazsınız anakartın bıos cıpınede verı yazamazsınız. Yanı asusta bıldıgım kadarıyla boyle. Elınız yatkınsa bozuk bır anakartın bıos unu kendı anakartınıza lehımleyebılırsınız. (ama tavsıye etmıyorum)
    garantınız var ıse kesınlıkle servısle gorusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekleme : yanı demek ıstedıgım bunlar dual bıos degıl senın dedıgın dual bıos olanlarda oluyor. Bızım bılgısayarda boyle bır ozellık yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problem iki hafta önce benim başıma geldi.Bir müşterimizin bilgisayarının wireless çalışmıyordu.Bios update yapalım dedik sistem kurduk olmadı wireless driver güncelledik sildik baştan yükledik olmadı.Daha sonra 209 nolu bios'u nu güncelledik güncelleme olumlu bir şekilde bitti cihaz hiç start almadı garantiye gönderelim dedik garantisi bittiği için 570 lira para istediler velakin cihaz geri geldiğinde cihaz'ın bios'u sökülmüş fakat tekrar yazılamamış yada bize kıllık olsun diye yaptılar eeprom cihazı ile bios'unu artık yazamıyoruz.Yarı'da hata veriyor firma bu hatayı kabullenmiyor.Bu bios'u sizin firmanız yayınlamasın ozaman zararlı olabilecek yazılımsa.Şu An'da çok mağdur bir şekildeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enesaksac

    Aynı problem iki hafta önce benim başıma geldi.Bir müşterimizin bilgisayarının wireless çalışmıyordu.Bios update yapalım dedik sistem kurduk olmadı wireless driver güncelledik sildik baştan yükledik olmadı.Daha sonra 209 nolu bios'u nu güncelledik güncelleme olumlu bir şekilde bitti cihaz hiç start almadı garantiye gönderelim dedik garantisi bittiği için 570 lira para istediler velakin cihaz geri geldiğinde cihaz'ın bios'u sökülmüş fakat tekrar yazılamamış yada bize kıllık olsun diye yaptılar eeprom cihazı ile bios'unu artık yazamıyoruz.Yarı'da hata veriyor firma bu hatayı kabullenmiyor.Bu bios'u sizin firmanız yayınlamasın ozaman zararlı olabilecek yazılımsa.Şu An'da çok mağdur bir şekildeyiz.

    Abi ben hiç wireless çalışmıyor diye bios güncelleme yapan görmedim bissürü yöntem var hepsini deneseydin keşke ama bios sıkıntılı Allah yardım etsin .




  • tek çare bios entegresi sökülüp bios yüklemeye yarayan bir makinada yazılacak
    onuda ancak servis yapar şünkü makina pek ucuz değil ve bios sökmek teknik iş
    nediyim geçmiş olsun
     Bios guncelleyeyim dedim pc PERT'e cikti




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.