Şimdi Ara

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan yerli otomobil açıklaması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adam yillardir ogrendigi Turkcesini unutmus durumda. Bundan otesi yoktur herhalde. Ha ilkokullu falansa bilemem.

    Sanirim bunu bile anlamayarak dedigimi kanitladin, eyvallah.

    Siz gidin Armada terorist avlayin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 3 Haziran 2017; 15:14:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan yerli otomobil açıklaması
    http://tehad.org/2017/05/31/yerli-otomobilin-ilk-konsept-goruntusu/


    Yeni bilgi sanıyorum. Bakalım 2019'a kadar başarılabilecek mi?

    ç i nliler yapıyormuş yerlilikle ne alakası var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 3 Haziran 2017; 16:19:52 >




  • Devlet neden yapamasın örneği var;

    http://www.proton-edar.com.my/en/Models.aspx
  • A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 10 Ocak 2021; 12:21:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    Volvoda çinli Yönetim ve üretim tamamen çinli geely'e ait. Bu durumda volvo dandikmi oldu ? Hayır.



    Olay kalite ise mercedes'in içinde "a" harfi geçen modellerine bakın. O alman mercedes, ilk akla gelen kaliteyi a serilerinde de yapmışmı ? Yine hayır.



    Neyse, nevs 9-3 türkiyeye gelecekse efsane olur. Saab'ın birikimi üzerine geliştirilmiş bir model. İsim hakkı devredildi çine. Bazı resmi olmayan kaynaklar arabanın birleştirme ve bazı parçaların tedariği konusunda yerli şirketlerle bağlantılı olduğunu doğruluyor. Olursa yerli üretim olur, yerli araba olmaz. Bu arada araba şimdiden 150.000 ön sipariş aldı. Bunlaeın bir kısmı türkiye için "olablirmiş". Gerçi benim pek bir umudum yok hakeza araba hakkında fazla bilgim de yok ama gelirse dehşet olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 4 Haziran 2017; 16:56:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sıfır araba satarken kazıkistan vergisi alınıyor! devlet bundan niye vazgeçsin.
    Ayrıca Türk markası olan bir araba görme ihtimalimiz uzaylı görme ihtimalimle eşit.
    nevs 9-3 bayisi olma ihtimalimiz de iyiymiş.

  • Yerli otomabil artık Odalar Ve Borsalar Birliğine kadar düştü, RTE nin geçenlerdeki son toplantısında böyle bir talebi oldu.Senelerin kaşarlanmış başkanı Hisarcıklıoğlu da yapacağız dedi. Bakkal ve küçük esnafın bir araya gelip yerli araba yapması isteniyor. Marifet 5-10 tane yapmak değil dünyaya satabilecek ekonomi, teknoloji ve görselliğe sahip olması. Bu işte birilerinin cebine para aktarma tezgahı seziyorum. Devrim arabası diye iki araba yaptılar kimbilir kaç milyona maledip, yürütemediler bile. Komplo teorilerine göre Koç sabote etmiş ekmeğine mani olmasın diye.İnsan güler böyle aşağılık kompleksi içerenlaflara. Koç erli araba ekonomik değil dedi.Neden? Türkiyede ne eğitim ne de teknoloji altyapısı özgün araba yapımına hazır değil.Ayrıca bir yerli araba sıfırdan tasarım ve yapma maliyeti bilinen markalarda 300-500 milyon dolar. Araba tutmadımı çöpe gidiyor. Yaşı yeterli olanlar belki hatırlar, Koç Anadol modelinden sonra yeni bir tasarım yapmaya çalıştı, rezil bir araba oldu. Otomobil tasarım bölümümüz var mı üniversiteler de? OECD ülkelerinde Afrika ülkelerinin biraz üzeri olan 42-45 puan eğitim kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor. Tasarımını bizim yaptığımız Fiat Dublo,Ford Connect ve bir de DeSoTo aabalar var. DeSoTo 50 senesir aynı tasarımı ve motoru kullanıyor, Orman Müdürlüğünden başka kimse almıyor, anormal akaryakıt sarfiyatlarından ötürü. Dublo ve Connect nispeten daha başarılı ve yurt dışına da satılıyor, taksiciler alıyor. Eğer eğitimde ilk 20 nin içine girersek özgün tasarımımız resimdeki gibi modelle başlayabilir, patentler arttıkça da geliştirebiliriz.Patates üzerinde Allahın resimlerini aramayı azaltıp pozitif bilime ve sanata önem verilmeli. Atatürk anlatmış yolu ama din tüccarları kendi tezgahlarına çomak sokturmak istemezler.Düzgün araba yapabilen bir islam ülkesi varmı? Malezya Proton diye bir araba çıkardı, gerisi gelmedi, şimdi birilerine satmaya çalışıyorlar.Bu durumda araba hikayesi sadece RTE nin şov malzemesi olmaya devam edecektir, emin olalım.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan yerli otomobil açıklamasıBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan yerli otomobil açıklaması




  • pej P kullanıcısına yanıt
    yerli otomobil,konuşuyor olmamız,zoruna mı gitti,Ayrıca RTE deki kastınında Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan olduğunu anlamayanda yoktur herhalde.Müslüman olduğunu geçtim de,Senin TÜRK olduğundan bile şüpheliyim.Kimsenin sana cevap veremeyeceğinimi sandın?
  • Yerli arabayı ben gerçek anlamda memleket meselesi görüyorum. Hele ki dünyada elektrikli araba yönünde böyle rüzgarlar varken bunları kullanmak hiç de zor değil yeterki doğru ve mamtıklı arge yatırımları olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behram40

    yerli otomobil,konuşuyor olmamız,zoruna mı gitti,Ayrıca RTE deki kastınında Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan olduğunu anlamayanda yoktur herhalde.Müslüman olduğunu geçtim de,Senin TÜRK olduğundan bile şüpheliyim.Kimsenin sana cevap veremeyeceğinimi sandın?

    Arkadaş ne yazdı bilmiyorum. Okumadım. Ama kısaltmalar özellikle Twitter karakter sınırı olduğu için çok yaygın olarak kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanına yakın kişiler de Kemal Kılıçdaroğlu'na KK, Recep Tayyip Erdoğan'a RTE diyor. Bir Melih Gökçek demiyor. Dikkat ediyorum, siyasi etikten yoksun bir zat olduğundan Kemal Kılıçdaroğlu'na KK, Tayyip Bey'e ünvan üstüne ünvan yazarak uzun uzun yazıyor.

    Müslüman olmanın olmamanın konu ile alakasını da anlamadım. Bu ülkeyi sevmek için Türk olmanın şart olup olmamasını da hiç anlayamamışımdır.

    Bu topraklarda bin küsür yıldır yaşayan Rum vatandaşlar sizin gibi derin düşünmeden yazan insanların yazısını okuduğunda ne düşünüyordur acaba? İçleri burulmuyor mudur? Düşünsene, adam sen burada yokken buradaymış. Türk değil. Rum. Müslüman değil. Hristiyan. Ama Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık. Burayı memleketi bellemiş. Muhtemelen senin benim atalarımız memleketi olarak Türkiye Cumhuriyet'ini bellemeden çok önce bellemiş. Cumhuriyete senden önce sahip çıkmış. Açıkça da ana yurdu adamın. Yedi sülalesinin de doğduğu toprak. Toprağa da bağlı. Ülkesine de bağlı. Çapsızın biri çıkıyor, "Müslümanlığı geçtim, Türklüğünden şüphe ederim" falan yazıyor bir yerde... O adamcağızın yazdığın şeyi okuduğunu düşün şimdi. Sen kimsin arkadaşım? Kendini ne sanıyorsun? Bu sığ jargonları nereden öğreniyorsunuz? Böyle sığ bir millet değildik biz yahu? Kendi toprağımızdan çıkan kimseyi kırmamaya çalışırdık. Nereden çıktı bu varoş ağızlar? Bu barzo hakimiyeti kimin ürünü hakikaten?

    Bu arada "kastının"daki "da" ayrı. Madem Türk'sün düzgün yaz ürksün. Türklük üstüne atıp tutuyorsunuz, daha Türkçe'yi doğru yazamıyorsunuz. Bu ülkede Türk olmayan milyonlar size Türkçe dersi verir sonra, utanırsınız. Neyse, düzeltmemizi yapalım:

    "Yerli otomobil konuşuyor olmamız zoruna mı gitti? Ayrıca RTE'deki kastının da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anlamayan da yoktur herhalde. Müslümalığını geçtim de, senin TÜRK olduğundan bile şüpheliyim. Kimsenin sana cevap veremeyeceğini mi sandın?"

    Şimdi oldu. Düzelttik. Türkçe yoksa, Türklük yok. O yüzden geliştirmek lazım. Daha çok dikkat etmek lazım. Bu topraklarda yaşayan kimseyi kırmadan, birlikte yüceltmemiz lazım. Bunu yapamayacaksan da kendine vatansever falan deme. Anadolu'da farklılıkları kabul edip, bununla uyum içinde yaşayamayacak adam bu coğrafyaya faydalı iş çıkaramaz.

    Son olarak Cumhurbaşkanımızın adı Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyib Erdoğan değil.

    Bu arada kafatasçılık yapacak olursan peşinen söyleyeyim, yörük çocuğuyum ben. Baba tarafım yörüktür . Anne tarafım da Acar Türküdür. Osmanlı-Rus savaşında Batum'dan Samsun'a göçmüş bir ailedir anneannemin ailesi. Anne tarafından dedem de Çivrilli'dir. Yani, köken olarak ağır Türk'üm. Ancak bu coğrafyada bu ülkeyi sevmek için Türk ve müslüman olmanın kesinlikle bir ön şart olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Haziran 2017; 12:19:52 >




  • yav gidin daçya alın hiç değilse avrupa üretimi,almanlar fransızlar bile kullanıyo.yerli traş bıçağı bile almak bile saçmalıkken bide araba hayal ediyosunuzgidin köprüden atlayında kurtulalım artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi bakanı denilen adam hani şu tarkan'ın "zeytinliklere kıymayın" sözüne, "tarkan'ın zeytinliği mi varmış" diyen adam mı?.



    Bi de açın fotoğrafına bakın..



    Kimlerden teknoloji, araba maraba beklediğinizi bilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum,ben de kafatasçı değilim.Bu ülkede her milletten insanın yaşamaya hakkı var.Bir rum veya ermeni vatandaşımız benden daha fazla ülkemiz çıkarları için çalışıyorsa benden daha fazla milliyetçidir.kesin.Ayrıca herkes doğarken milliyetini belirleyemediği gibi dininide belirleyemez.Ülkeme ve milletime ,dinime ayrıca da ülkemin başında ki insana saygısı olana ben de saygı duyarım.Düşmanım ,cevap verdiğim kişi veya siz değilsiniz, kendi nefsimdir.Keşke siz de bana cevap vermeden önce, neye cevap verdiğimi bir okusaydınız.RTE yazmasına birşey demiyorum,başı belaya girmesin diye böyle yazdığını da biliyorum,ama ben o şahsın Arab yerel kıyafetli gençlerin, (ki onlarda tiye almışlar)fotoğrafı paylaşmasıyla,islamı tiye aldığını çok iyi biliyorum.Kusura bakmayın da dinimi tiye alan bir insana sessiz de kalamazdım.Şu kadar bilimsel,insanların birbirlerine nezaket gösterdikleri,üşenmeyip yardımcı oldukları,bir ortamı siyaseten germenin kime ne faydası olur ki.




  • Intel (hani şu bilgisayarın içindeki işlemciyi yapan abiler) geçende (bir hafta kadar önce) yeni bir araştırma yayınladı.

    2050 itibari ile. Kendi kendine giden araba pazarı 7 tirilyon dollares olarak tahmin etmiş.

    Efendim ?

    Ver mehteri ver...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behram40

    yerli otomobil,konuşuyor olmamız,zoruna mı gitti,Ayrıca RTE deki kastınında Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan olduğunu anlamayanda yoktur herhalde.Müslüman olduğunu geçtim de,Senin TÜRK olduğundan bile şüpheliyim.Kimsenin sana cevap veremeyeceğinimi sandın?

    Herkes Müslüman ve Türk olmak zorunda değildir, bu topraklarda 500-1000 senedir bulunanlarında ırk ve din kökü ne olursa olsun bu topraklarda yaşama hakkı vardır. Buna saygı göstermeyenler sonunda Sevr haritasındaki Konya bölgesine razı olacaklardır. Bir Atatürk çıktı bunu tersine çevirdi ama süreç yine Atatürk öncesi yörüngeye giriyor korkarım. Benim ti ye aldığım Cübbeli Hoca veya Adnan hoca veya TV'lerde boy gösteren din tüccarları gibi traji-komik kişilikler ve bunların yarattığı çarpık Müslüman imajı.Bu bölgede 1850 lerden beri süregelen ve Batının da özellikle kışkırttığı etnik ve dini ayrışmaları AKP nin de kendi oy tabanını korumak için kaşıması Türkiye'yi tehlikeli virajlara getirdi. Bu durumu dış güçlerin yarattığını söylemekte elbette gerçek payı vardır ama sen herkesle kavgalı ve donsuz gezersen birilerinin de 600 senedir devam eden Türkleri Küçük Asyadan atma iştahı kabarır.

    Gelelim milli araba meselesine. Ben bu projenin bu şekilde yönetilmesi Devrim arabası gibi şov amaçlı olup sadece bazı kişilerin ceplerine para akıtacaktır diyorum.Sonu da milletin vergi parasının çöpe atılması olacaktır. Devletin yönettiği ve üretim yapan hemen hemen tüm Kamu İktisadi Kuruluşları milyarlarca dolar zarar edip devletin de bunları sübvanse etmesi sebebi ile devasa bütçe açıkları oluştu ve enflasyon &70'lere ulaştı.

    Koç araba yapımını denedi ama anladı ki fiber gövdeli ve Cortina motorlu Anadol'dan ileriye gitmek büyük yatırım istiyor ve araba tutmazsa para çöpe gider. Bunun yerine araba getirip satmak daha karlı onun için. Türkiye'de yapılan ticari vasıtalarda piyasadaki boşluktan da yararlanıp başarı kazandık. Özgün binek arabasında ancak elektrikli olursa bir gelecek olabilir. Ancak buna yetecek yeterli elektriği üretmek te ayrı devasa yatırım konusu. Mevcut yatırımlar ancak sanayi ve konutların elektrik ihtiyacını 10 sene sonrası rakamlara göre ancak karşılayabiliyor ve o zaman elektrik satın almak zorunda kalmıyoruz.

    Birisi "tüm sahtekarların başvurduğu araç hamasi milliyetçiliktir" demişti. Bende buna ilave yobazların ve din tüccarlarının başvurduğu araç kimin söylediği belli olmayan fetvalardır diyorum. Yobaz Müslüman küfüründen belli olur, din tüccarı da yanmaz kefen ve sırat köprüsünü geçiren terliklerini satmaya çalışmasından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 6 Haziran 2017; 15:17:34 >




  • Ne oldu bu yerli arabaya? 3 Yıl olmuş!

    Birde siparişlere yetişemiyoruz diyorlardı eskiden çıkan yerli milli arabalar için, siparişler iptal mi?
  • cadillac bu modelin üretimini durdurunca siparişler iptal oldu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.