Şimdi Ara

Bilge Adam vs Netron @yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversite öğrencisiyim ve kendimi yazılım alanında geliştirmek istiyorum. Elinde ne var yazılım konusunda derseniz elimde hiç bir şey yok diyebilirim. Sadece 2. sınıfta aldığım c ve c++ dersleri var. Onlarıda hatırlayıp hatırlamadığımı dahi hatırlayamıyorum. Sorularıma gelecek olursak ilk olarak bilge adamda verilen eğitimin adı "yazılım ve database" olmakla birlikte, netronda verilen eğitimin adı sadece "yazılım" olarak geçmektedir. Tabi en azından eğitimin ihtivasındaki dillerin database olmaz ise olmaz olduğunu biliyorum. Burada ki tek fark isim mi ? yani netronda verilen eğitimdede database ile alakalı bilmem gerekenler bilge adamda öğrtildiği gibi öğretiliyor mu?

    2. Sorum : Netrondaki içerik ile bilge adamdaki içerik farklı. BA 350 saat, Netron 500 saat (100 saati benim gibi altyapısı olmayanlar için başlangıç eğtimi). Eğitim içerikleri ise; netron sadece microsoft tabalı çalışıyor. Benim bu programdaki amacım sertifika falan değil ama sertifikada işe yararsa fena olmaz. Esas amacım freelance adı verilen çalışma tipinde veya kendi başıma oturup web tabanlı olaylara girişmektir. Yani eğitimin web uygulamalarına yönelik olması benim için daha önemli. İçerikler için lin vereyim,

    http://www.bilgeadam.com/Bireysel/BireyselEgitimler/YG/#MCSESM3
    http://www.netron.com.tr/nba/microsoft_sertifika_egitim_yazilim.asp

    3. Netronda java eğitimi yok. Benim isteğim doğrultusunda web uygulamaları için java olmassa olmaz mı?

    4. Ben daha çok netrona gitmek istiyorum. Nedendir bilmiyorum. Fiyatlar konusunda pek bir bilgim yok. Bilge adam 4000 - 5000 tl civarında olsa gerek. Netron için bir bilgiye sahip değilim. Eğer ki netrona gidecek olursam netronun birde developer factory denilen bir olayı var yine aynı yazılım eğitimine artıdan 100 saatlik bir uygulama eğitimi ekleniyor. Bu program mı yoksa normalimi ?
    Teşekkürler







  • bu işe o kadar para yatırmadan önce bu işi yapabilecek misin onu iyi otur düşün. bunu yapamazsın demek için demiyorum sadece paranı sokağa atma, sonradan pişman olma diye diyorum.

    o kurslarda evde oturup kendi başına öğrenemeyeceğin hiç birşeyi öğretmiyorlar.

    pm attım sana burada yazmayı doğru bulmadığım iki-üç hususu
  • Arkadaşım kesin kayıttan önce kesinlikle bir kez daha düşün Netron u. Ben kendi adıma Netron dan eğitim almış biri olarak tavsiye etmiyorum.Nedenleri şunlar:

    1) Sana kayıt olurken bir sürü vaatlerde bulunacaklar "şöyle olacak böyle bitecek vs eğitim,kariyer,rehberlik vs vs" diye ama çoğunu gerçekleştrmeyeckler.
    2)Sana başlangış tarihi verip sürekli erteleyecekler.
    3)Ödemelerinde en ufacık gecikme yaşasan avukatlarla uğraşacaksın ama kendileri istedikelri gibi atlarına oynatacak misal senedin varsa bankalara dağıtacak sen bunların peşinde koşturacaksın ve bunun gibi abuk işlerle uğraştıracaklar seni,senin de ağzın açık kalacak.
    4)Eğitmenlerinden bazıları bilgi olarak yeterli seviyede olsa da öğretmenlik psikolojisidnen uzak ve bildiğini aktaramayan bir grup.
    5)Eğer olurda memnun kalmazsan vay haline diyeyeim ne paranı alabilirsin ne de eğitimi değiştirebilirsin.Paşa paşa ödetirler o 3 er 5 er milyarları...

    Hakikaten pahalı eğitimler bunlar o yüzden bu kadar parayı yatırmadan önce bir kez daha düşünün ve akrşılığını alabileceğiniz bir eğitim kurumunu seçim.

    Kolay gelsin,




  • Ben suan bilgeadama gıdıyorum yazılım&veritabanı ve eger bana sorarsan sana tavsiye ederim.Netron hakkında bı fıkrım yok ama bu sektorde en iyi bilgeadamdır cunku ilkdi soradan netron geldı boyle dusun bı de bılgeadamın sahıp oldugu herseye netronda sahıp olabılır ama tecrube farkını asla kapatamaz.Eğitim olarak acayip iyiler ben lise ogrencısıyım bu konuya tabıkıde cok meraklıyım ve gelecek yatırımım sende boyle dusunuosan bu konuda cıddıysen bu işe gir derim ve bilgeadam derim.
  • ben bilgisayar mühendisliğini bitiriyorum , ben de javayı iyi biliyordum , ama c# bilmiyordum , bu bilgeadam ve netronun eğitimleri hakkında işte windows application developer ve web application developer sertifikalarını garanti ediyoruz (!) diyince içeriklerini araştırdım. ve aslında bu eğitimlerin hiç birşey bilmeyen biri için yapıldığını öğrendim. kendim Visual C# 2008 kitabının pdf ini çektim . 1347 sayfa. çok güzel anlatıyor. Object oriented bilen biri için gerçekten kitaptan öğrenilecek birşey. Kitabı şiddetle tavsiye ederim.

    şimdi senden bahsetmek gerekirse c++ diyorsun , object oriented mantığını anladıysan hiç problem çekeceğini zannetmiyorum. ama gerçekten birşey bilmediğini düşünüyorsan bu eğitimler faydalı olabilir. En baştan başlıyormuş çünkü. Yalniz yazilim üzerine devam edeceksen al bu eğitimleri , 500 saat ne demek ? haftasonları gidersen 13 ay mı ne sürüyor. az bir zaman değil. her haftasonu gideceksin. bu kadar uzun zamanını feda edeceksen git. Ama 4000 tl vermek yerine aslında kitaptan da anlayabilirsin. Bu kurslar aslında , kitap okumak istemeden destekleyici birinin sayesinde birşeyler öğrenmek isteyen insanlar için. Netronun içeriği biraz az gibi geldi bana mesela konu başı saatlerini karşılaştırmıştım bilgeadam ile. Bilgeadam ın saat dağılımı daha güzel yapılmış. Ben gitseydim bilgeadam a giderdim. Bu arada tavsiye vereyim ben kasımda görüşmüştüm şubat sınıfı için pazarlık yaptım , kadın hatta şu fiyattan aşağı inemeyiz bilmemne diye biraz da tersledi , ben de haliyle kayıt olmadım o konuşmanın üzerine. Bugün beni aradılar , kadının kıyameti kopardığı rakamdan tam 1000 tl ucuzlamış fiyatıyla teklif verdiler. ben de gerek yok dedim kapattım. yani bilgeadam a kayıt olacaksanız acele etmeyin , indirim çok yapılıyor.




  • herkese cevapları için teşekkür ederim. cevaplarınız doğrultusunda şimdilik askıya alma kararı aldım. aslında şubat gibi başlamayı düşünüyordum...

    "kitap okumak istemeden destekleyici birinin sayesinde birşeyler öğrenmek isteyen insanlar " demişsiniz hocam, işte malesef ben öyle insanlardanım. ama olayın kitap okumamakla alakası yok, kitap okuyan ve okumaktan zevk alan bir insanım. yoksa aynı zamanda da herkesin kendi başına günümüzde var olan sınırsız kaynaktan isteyen insanın kendi başınada en iyisini öğrenebileceği görüşünde olan bir insanım. fakat sorun biri beni yönlendirmeden genelde bir şey yapmayı sevmememden kaynaklanıyor. yoksa daha önce çok başladım başladım bıraktım. ilgilimi çekmediğinden değil her zaman ona vakit ayırmayışımdan kaynaklanıyor...
  • senin olay eve koşu bandı alırsın kullanmazsın ama spor salonuna para verince tıpış tıpış gidersine benziyor.

    sanırım biraz öyle herkes açısından bu spor olayı
  • Elinde birşey olmasına gerek yok zaten bilgin varsa az çok kursa gidince aşina olacağından öğrenmekte zorluk çekmessin ben hiç birşey bilmiyordum ama bilişim eğitime gittiğim sürece bunun eksikliğini hissetmedim.
  • C ve Sistem programcıları derneğinin eğitimi hakkında da yorum yapabilir misiniz. Giden var mı? Benim 3 yıllık yazılım tecrübem var baştan başlamak gibi bir niyetim yok.SAdece yazmış olduğum yazılımların kalitesini artırmak için bir eğitim arıyorum ve 4000-5000 YTL vermeye hiç niyetim yok.
  • selam;
    Arkadaşlar java konusunda uzman ve proje deneyimi olan birilerinden eğitim almak istiyorsanız, Bilginç Academy'i tavsiye ederim. Eğitmenin proje deneyimi olan birisi olması çok önemli ben çok faydasını gördüm. incelemenizde fayda var.
    http://www.bilginc.com.tr/Sertifikasyon/sunjavasertifikasyon.aspx
  • Merhabalar , öncelikle eğitime başlayıp başlamadığın ve eğer başladıysan düşüncelerini yazar mısın ?
    ben şuanda bilgeadam yazılım ve veritabanı kursunu almaktayım. 2008 Ekim ayında başladım eğitime ( yazılıma 0'dan başladım. ilk gün ekrana Merhaba dünya yazdırınca mutlu olmuştum ). aldığım eğitim 500 saatlik. Ocak ayına kadar haftaiçi hergün 19.00 21.30 arasıydı. Ocak 'tan iribaren 4 gün pzts salı çar. per. 19.00 21.30 arası ( çoğu gün 6 gibi gelip kendi aramızda yada eğitmenlerde etüt yapıyoruz... eğitmenlerle bu konuda bir sorun yaşamadım gayet esnek davranıyorlar.. ) Eğitimin ilk günlerinde, yetkililer ve eğitmen kurs içeriği, kuralları hakkında bilgilendirme yaparken şunuda ekliyorlar ; burada alacağınız eğitimi kaynaklardan, internetten, her türlü araştırarakta öğrenebilirsiniz ancak 300-500 saat değilde 1000 olur 2000 olur diye. Ama kursun araştırmadan farkı 1-1 soru sorma fırsatınız var...( Canlı Destek Gibi )

    filarmoni demişki, netron için sürekli erteleniyor. bilgeadam'da aynı şekilde erteleniyor. Ama bence mantıklı çünkü, resmi tatil oluyor, Obama geliyor, kar yağıyor.. 500 saat parası vermişim neden 450 saat eğitim alıyım ki... 2 hafta daha giderim 500 saate tamamlarım... Zaten severek gidiyorum...

    İçeriğe gelince, kullandığımız dil C#, Database ise MS SQL 2005
    IDE olarak Visual Studio 2008 kullanıyoruz. Şuana kadar olan sürecin içeriği şöyle :

    Introduction
    Database (SQL Server)
    ADO.NET
    Object Oriented Mimari
    WEB(C# ASP.NET)
    Şuanda İleri .NET Uygulamaları geliştiriyoruz...

    Daha sonra JAva göreceğiz NetBeans ile sonrasında ise Oracle var...

    Sonuç olarak birçok kişininde önemle vurguladığı nokta , bu eğitimin sabır ve emek gerektirdiği. Yazılım mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. haftaiçi hergün gitmek biraz sıkıntı yaratabiliyor :)) Ayrıca az bi parada değil tabi. Tabiki sana kazandıracaklarıda var sertifikası var, birçok konuda bilgin olacak. Piyasa için ufak belki ama başlangıç için güzel projelerin olacak... Bu süreci iyi düşünmen gerekli...

    blackalbum23 bilgeadamdaki indirimlerden bahsetmiş, bende bu indirimlerden faydalandım, bazı fırsat sınıfları oluyor saati günü sabit olduğu için biraz daha ucuz olabiliyor. Fiyatı fazla fazla verip sonradan birçok öğrenci indirimi , saat indirimi , bölüm , tanıdık gibi indirimler yapılıyor bu da bi taktik tabi

    Birde hazirandan ayından itibaren Bilgeadam Meslek Yüksek Okulu oluyor... Bunun hakkında pek bilgim yok ama güzel bişeydir heralde. Sanırım ilkmiş yazılım konusunda...

    Benim yapmış olduğum uygulamaları yine kendim ASP.NET ile yaptığım sitemde yayınlıyorum.
    Uygulama linklerini vericem ( link vermem doğru değilse silebilirim. )


    Java Uygulama Listesi
    C# Uygulama Listesi

    Ücretsiz üye olmanız gerekli uygulamaları indirmek için.. Üyelik sisteminide Membership ile geliştirdim.

    Umarım sizi sıkmadan düşüncelerimi aktarabilmişimdir. Netron da verilen eğitim hakkında bilgim yok malesef. Yazımda tarafsız olmaya çalışsamda olamadım çünkü aldığım eğitimden memnunum. Sorularınız olursa yanıtlarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireis123 -- 11 Nisan 2009; 5:07:27 >




  • Şöyle söylüyeyim şuan yazılım firmasında developer olarak çalışıyorum. bilginç bildiğim kadarıyla kurumsal çalışan bir firma ama bireyselde kayıt alıyorlar. biz 5 kişilik bir grup olarak gittik ve custom edilmiş bir eğitim aldık. Oracle konusundada yetkili eğitim merkezi. bilge adamda oracle veriliyormu bilmiyorum ama b.a yetkili eğitim merkezi değil. yani sertifika almanız için kursiyerler oracle bildiriliyor ve kurs sonunda sınava girme hakkınız oluyor vs vs
    daha fazla bilgi için arayıp konuşabilirsiniz. 282 77 00

    detay yazmak isterdim ama şuan biraz yoğunum bağışlayın...
  • Bilge Adam'ın Yazılım ve Veritabanı eğitimini yaklaşık 2ay sonra bitiricem. Son kuruşuna kadar yararlı ve başarılı bir eğitim aldığımı belirtmek isterim. Düşünenlere yardımcı olması için yazıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.