Şimdi Ara

Bıktım bu usb hatasından

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar birgün bu usb'ler bana kafayı yetirtecek. Ya bazen usb kablosuna taktıgım bazı aletler bazen normal çalışyor bazende ''usb aygıt tanınmadı, Bu bilgisayara takılı USB aygıtlardan birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor'' uyarısı veriyor. Anakartım da USB 2.0 var.
    Asus P5P800S ve windows orjinal, service paketi iki ve otomatik güncellemeler ile bütün güncellemeleri tamam. Sizce bu sorun neden kaynaklanır ve çözümü nedir.



  • valla ben de 5mt.lik usb kablo almıştım..bende de aynı hatayı veriyor..ama ben kablo bozuk galiba diye pek üstüne gitmemiştim.yani kablodandır diye tahmin ediyordum..ama sen bazen çalışıyor diyorsun..onu bilmiyorum
  • banada aynı sorun çok oluyor... özellikle lexmark yazıcılarda hata aynı değil ama her seferinde usb bağlantı kablosunu kontrol et diye uyarı veriyor ve çıktıyı vermiyor.. bazende her zaman kullandığım usb bluetooth u tanımamazlık yapıyo.. benim tahminim usb driverleri arasında bi çakışma var gibi.. ama tam emin değilim.. bütün usb donanımları çıkarıp sadece kullanmak istediğim usb yi takınca o an için bi sorun olmuyo ama ikinci bir usb donanım takında aynı hata ile bende sık karşılaşıyorum.. temelli bi çözümü olsada bizde bu dertten kurtulsak
  • Evet 5 metrelik kablo ucundan USB wireless network var en çok onda bu hatayı veriyor. bi bakıyom 5 gün hiç hata vermiyor, aniden kendi kendine hata veriyor, çok uğraşıyorum ama hatayı düzeltemiyom bi bakıyom kendi kendine hata geçiyor ve tekrar çalışıyor alet.
  • benim hp yazıcıyı tanıtana kadar anam ağlıyo
    usb aygıtı tanınamadı
    senin usb aygıtının a.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alit

    Evet 5 metrelik kablo ucundan USB wireless network var en çok onda bu hatayı veriyor. bi bakıyom 5 gün hiç hata vermiyor, aniden kendi kendine hata veriyor, çok uğraşıyorum ama hatayı düzeltemiyom bi bakıyom kendi kendine hata geçiyor ve tekrar çalışıyor alet.


    hocam bende de wireless network var..be4n de o yüzden almıştım zaten ama ben hiç çalıştıramadım
  • anakarta gelen voltaj stabil deildir veya psu yetersiz kalıyordur.haliyle abuda anakart bileşenlerine yansır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: speedyvg

    anakarta gelen voltaj stabil deildir veya psu yetersiz kalıyordur.haliyle abuda anakart bileşenlerine yansır..


    valla bana pek mantıklı gelmedi..o kdar şeye yeten 360w lık psu bi usb ye mi yetmicek...ayrıca anakartta da bi sorunum olmadı şimdiye kadar.hiçbirşeyde..diğer usb kablolarıyla da olmadı..sadece şu 5mt.lik dediğim kabloda oldu sorun...bence suçlu o..gidip de psu ya ve anakarta laf atmak bana pek mantıklı gelmedi açıkcası..




  • Vallahi dediklerinden pek birşey anlamadım ama 350 wattlık everest güç kaynağı ve P4 3.0 2MB ön bellekli işlemcim var. Ve olay bazen garibi bazen tak çıkar birşey olmuyor ama bazen oluveriyor ve uğraşmayla filan düzelmiyo.
  • evet en çok 5 metrelik usb'de oluyor sorun bir yerde okumuştum, usb kabloları çalışabileceği maksimum uzunluk 5 metre ondan dolayı olabilir ama 5 metrelik kablonun bazen çalışıp bazen çalışmaması garip bi ara 2 ay hiç sorun olmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alit

    evet en çok 5 metrelik usb'de oluyor sorun bir yerde okumuştum, usb kabloları çalışabileceği maksimum uzunluk 5 metre ondan dolayı olabilir ama 5 metrelik kablonun bazen çalışıp bazen çalışmaması garip bi ara 2 ay hiç sorun olmadı.


    bak bunu duyduğum iyi oldu..madem en fazla 5mt...o zaman biz de kabloyu kısaltırız biraz 30 cm kadar..dimi...bişey kaybetmeyiz zaten.en azından denemiş oluruz...olmadı biraz daha kısaltırız..olmadı oluncaya kadar..zaten öyle bi köşede duruyodu
  • usblerin hata vermesinin ana sebebi uzatma kablosudur.
    Özellikle kablolara karşı aşırı hassaslar.
    Misal, kasanızın önünde usb portlar var, onlara takılan usb aletler iyi çalışmazlar sırf aradaki 30cm kablodan ötürü.
    En temizi kasanın arkasındaki direk anakart üzerindeki usb portlarını kullanmaktır.
    Göreceksiniz hiç hata vermeden mis gibi çalışacaklar.
  • haır çalışmıor :'(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.