Şimdi Ara

Paylaşılan Bellek Nasıl Kullanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia GeForce 940M 2gb ekran kartım var. 16gb ram var, 8gb paylaşılan bellek var. Oyun oynarken ekran kartı %100 kullanılıyor ram %50 civarı. Fakat paylaşılan bellek hiç kullanılmıyor. Neden olabilir? Gpu nasıl kullanır bu belleği?




  • Öncelikle selamlar,


    Paylaşımlı ekran kartları APUlara benzer bir yapıda RAM'i kullanır. APU işlemcileri biliyorsunuzdur ekran kartı ve normal işlemcinin birleşimi gibi düşünebilirsiniz ve bu doğrultuda RAM belleğin bir kısmını APU işlemcileri kendine ayırır. Örneğin sizin 16 GB ram belleğiniz var bunun 4 GB'ını kendisi için ayırır 12 GB işletim sistemine alan bırakır. APU sistemlerde 16 GB olurken 12 GB ram gözükmesinin çoğu sebebi budur.


    Paylaşımlı ekran kartına gelirsek burada ki mantık oldukça benzerdir. Bazı paylaşımlı ekran kartları bunu kendisi otomatik belirler yani ne kadar ihtiyacı varsa otomatik olarak kendisi RAM bellekten ihtiyacını karşılar daha fazlasına dokunmaz. İşletim sistemi üzerinden ihtiyacı kadar alacaktır.


    Bazılarında ise ayarlama yapmak gerekebilir, bios üzerinde ekran kartı paylaşımlı bellek ayarını max yaparsanız ekran kartı sıkıştığında ramde belli bir sınırda değil ram bellek sınırları ne kadarsa o kadar alır. Örneğin 768 mb sınır var diyelim siz max yaptınız ekran kartı ne kadar ihtiyacı varsa ramden o kadar alır.


    Ancak bu ekran kartlarının mimarisi, yazılımına göre değişiyor fakat çalışma mantığı bu şekildedir biostan bazıları bellek ayırmanıza izin vermekte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 12 Mart 2021; 18:23:44 >




  • Teşekkürler ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.