Şimdi Ara

Bi-xenon sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 116i aracım var, 2 hafta önce yolda giderken ekranda "far yükseklik ayarı arızası" diye uyarı verdi ve farlar bi yukarı bi aşağı yapmaya başladı, kapattıktan sonra gündüz farlarının sönmesi 15 dkkayı buldu. ertesi gün borusana gittim baktılar herhangi bir hasarı olmadıgını soyledıler kalıbrasyon yapmıslar sorun giderildi dediler. aracı aldım, 1-2 gün sıkıntı olmadı fakat tekrardan aynı arızayı vermeye başladı , daha önce buna benzer bi olay yaşayan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.



  • yazılım ve chip yaptırdın mı ?
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    hayır herşey orjinal yanlız kar varken sağ ön far aşırı buhar yapmıştı 6-7 gün dışarda kaldıgı ıcın gecmedı bugun tamamen gitti ama buhar varken kalibrasyon yapılmıştı
  • paskokusu P kullanıcısına yanıt
    Pascıgım elektronik düşmanı su,buhar yapmışsa sızdırmazlık sağlanamamış.Demek ki xenon far modülünde şase meydana gelmiş ve kart hasar görmüş olabilir.En mantıklısı farların arka kapakları açılıp kurumasını beklemek,su nasıl giriyor hayret.Bizim kıytırık 2009 reno nun farlarına o kadar hor kullanmamıza rağmen su girmedi ve buharlaşma olmadı.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    bmw conta kullanmıyor. nedense :S takmatik yani anlayacağınız. gerçi buhar yapsada birşey olmuyor ama büyük ihtimalle xenon beyni olan kısıma su temas etmiş veya şase ile beyin arasına kar girmiştir. bende bi ara aracın motorunu yıkadım bendede o şekilde şase almış beyin bazı cevreleri yanmıştı.

    paskokusu: iyice kurumasını bekleyin. hatta aracı çalıştırdığında farları aç. kaputu aç farın arka kısımlarını kokla yanığa benzer bir koku varmı ? güneş çıktığında kaputu açarak farın komple güneş almasını sağlayın. bizim işyerinde kullandığımız mercedeste geçen gün karda sol camı sapıttı kar suyu kumandaya gelmiş servisin dediğine göre cam kendi kendine açılıyordu :S sonra kumanda fişini çıkardım öyle kullandık salı günü serviste yapıldı.
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    aslında sunu da belırteyım, aracı 1-2 ay once yıkamaya verdıgımde far kenardan buhar yapmaya basladı bende sallamadım havalar sıcak dıye daha sonra su tam kar yagmaya basladıgında bır kez baska yıkamacıya bıraktım ve ona olaydan bahsettım daha sonra davlumbazın ordan fara gıden bı kapak v ar onu actıgımızda farın alttakı kapagının acık oldugunu farketmıstık onu kapattık zaten ne olduysa ondan sonra oldu, dun iyice kurudu yanı en azından gozle gorulen kısmında ama yıne arızayı yapmaya devam edıyorbugun yıne buhar yaptı bakalım olmadı tanıdık saglam bı kaportacı var ona bı gostereyım bakalım hayırlısı.
  • paskokusu P kullanıcısına yanıt
    sadece tek far mı yapıyor her ikiside mi yapıyor ?
  • conta olsada içine su giriyor hemde sıfır araçın
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    sadece tek far diğerinde nokta hata yok
  • paskokusu P kullanıcısına yanıt
    Sağ ve sol far beynini değiştirerek kullanın bakalım sonuç değişecek mi. Diğer fardada yaparsa beyin değişir. Yine aynı farda yaparsa bu sefer mekanizma değişir. Büyük ihtimal ıslaktan dolayı şase yaptı.
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    yanlız soyle bı durum var tek farda sıkıntı yok, ıkı farda da var yanı çalıştırdıgın anda farlar ayar yapmak ıcın bı yukarı asagı yapar ya bunlar sbt kalıyor fakat bugun yolda ıken farkettım bı ara normale donduler sonra yıne arıza verdı 2 kez oldu bu olay bugun.
  • paskokusu P kullanıcısına yanıt
    hımm. o zaman tekrar borusanda kalibrasyon yaptır. birde farlar her start stoptan sonra aşağı yukarı hareketini yapmaz.
  • Benim focusta buna benzer bir sorun var 1 ay serviste kontrol ettiler sorunu çözemediler şimdi bir parça sipariş ettiler

    Benim arabadaki bi xenon sorunu farlar bozulup kalıyor 0 km hıza düşene kadarda düzelmiyor bu sorunu 1 yılı aşkındır yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa.cekic6 kullanıcısına yanıt
    benımkıler kendı kendıne duzeldı sanırım farın içinde oluşan buhar far merkezine kısa devre yaptırdı. Kuruyunca da duzeldı havalar ısınınca da farı tamır ettırıcem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.