Şimdi Ara

Balon Dor bir futbol başarısı değildir, ankettir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • futbol başarısı sahada yapılanlardır, atılan goller yapılan asistlerdir.

    Halland 22 yaşına kadar en yakın rakibi olan Messi'den bir buçuk kat daha çok gol atmış. bununla ilgili en beğenilen yorum ise şu: daha çok gol atmış olabilir ama Balon Dor Messi'de daha çok.

    yahu manyak mısınız abicim kim ipler balon dor'u.

    Balon Dor denilen şey belli sayıdaki seçilmiş insanların anket tercihinden başka hiçbir şey değil. kaldı ki o kişiler de her sene ruh hastası gibi sabit oy atan, fanatiği oldukları Ronaldo ya da Messi'ye oy atan moronlar. çünkü Ronaldo ve Messi'nin takımları başarısızken bile üstelik istatislik anlamında da fark ortaya koyamıyor olmalarına rağmen hep bu ikili en çok oyu aldı.

    bu forumda da gördüğüm bir saçmalık bu, atılan golden yapılan asistten önce balon dor'u sayanlar var. Allah akıl fikir versin.

    madem öyle o zaman hiç maç yapmayalım yahu Şampiyonlar Ligi şampiyonunu da anketle seçelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • bunlar, birilerinin para akıtacağı, sponsorluk adı altında vergi kaçıracağı yapılanmalar, organizasyonlardır. bundan çıkarları; futbol piyasasını ayrıca kendi isteklerine göre şekillendirmektir.



    meççi mesela... ronaldo gibi israil düşmanı değil. ronaldo ise tüm yahudi mallarına karşı bir boykot içinde. işte bu şekilde cezalandırma yoluna gidiyorlar. dünya da farklı örnekleri de mevcut.

  • iki uc gun once baska bi soytarilik daha oldu. post wc donemini kapsayan (18 aralik 2022 sonrası) fifa best odulunde top 10 adaylarinda messi var. onceki fifa best odulu normalde eylul 2021-eylul 2022 icindi, fifa dunya kupasi var diye 18 aralik'a cekti, boylece benzemaya gidecek odul dunya kupasindan dolayi messiye gitti. hadi ona tamam dedik. messi wc sonrası ne yapti? psgde sahadan silinerek vasat bayerne elendiler, kadro disi kaldi, 8-10 gol atip sezonu bitirdi, abdye gitti. nasil top 10'a kaliyor. buraya kaldiktan sonra odulu de alirsa hic sasirmam. adam 1 kupa ile 2 ayri yilin odulunu almis olacak, helal olsun! kaynakların dengeli kullanimi bizim gaspci voter journalist tayfa biraz da haaland'in icinden gececek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Paşa Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Kapsamasa ne olacak ki? Adam gider WC aldı diye verir umrunda mı? Öyle bir ayrıma gideceksen direkt kısa listeye almaman lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paşa Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Copa America denen süt kupasıyla ödül alan 3 futbolcunun hakkına giren adam bir kez daha girer. Sneijder, Van Dijk ve Lewa'nın hakkını yedi.

  • Paşa Hazretleri kullanıcısına yanıt
    işte ödüller böyle saçma sapan şeyler. bir şey insan kararı ile belirleniyorsa, o şeye saygı duymak zorunda değilim ben. sadece sahadaki yapılana saygı duyarım. atılan gole yapılan asiste bakarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Messi'yi BalonDor'u kazandığı için kutluyorum. yazacaklarım Messi'nin BalonDor'u haksız kazandığı için değildir, diyelim ki %100 haklı kazanmış olsun:

    Socrates'in attığı manşet: "Messi 36 yaşında futbolun zirvesinde"

    Messi 3 ay önce yani 2023'ün 24 Haziran'ında 36 yaşına girdi. ve bu 3 ayda futbol adına bi başarısı yok. Messi dünya kupasını 35 yaşında kazandı. BalonDor'u 36 yaşında kazandı. ve BalonDor bir futbol başarısı değidir, anket başarısıdır. manşet eğer: "Messi 35 yaşında futbolun zirvesinde" şeklinde olsaydı bi anlamı olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların şu fanatiklik işini kenara bırakıp objektif değerlendirme yapabilmesi gerek ancak bunu yapabileceklerini düşünmek bile başlı başına ütopya.


    Wc'de kupa kaldırmak bu kadar önemliyse 2018'de niye modric'e gitti de fransa ilk 11'inden birine gitmedi.

    Wc'de kupa kaldırmak önemli değilse , performans önemliyse 2010 yılında niye forlan almadı ballondor'u , ya da tam tersi başa dönelim önemli olan kupayı kazanmaksa niye Iniesta almadı ballondor'u.


    Bana çok saçma geliyor bu kafa yapısı ," Messi aldı susun Ronaldo'cular zırlayın " gibi bir düşük IQ argümanla insanları susturmaya çalıştırmak. Bu ödül futbolun zirvesi olarak adlandırılıyorsa eğer , jöle kıvamında olmamalı..


    Biraz omurgalı olmak gerekiyor , sevdiğiniz fanatiği olduğunuz insan dahi olsa haketmiyorsa haketmedi denmeli.


    2022 wc dediğin turnuva başlı başına skandal zaten. Hollanda Arjantin maçında minimum 4 arjantinli kırmızı görmesi gerekirken hakemin hiçbir şey olmamış gibi görmezden gelmeleri. Diğer maçları yazmaya gerek yok.


    Neyse , ödülün anlamı yoktu , topyekün yalan ettiler.





  • The VIII T kullanıcısına yanıt
    Ne kiskandiniz bee.

    Tamam bundan sonra bol bol alsin Haaland kimsenin bisey dedigi yok

    Saka bi yana beyler Messi 1 kez WC finali kaybetti 1 kez yarifinal. Ne olacagini saniyosunuz boyle bi senaryoda tabi ki Messi ye vereceklerdi. Haaland olmasa da Manchester city o kupalari kazanirdi. Tam bi takim. Arjantinin wc oynadigi kadrodan 4 kisi sayamazdi insanlar kupayi almadan once. Yapmayin Allah askina.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Denver -- 2 Kasım 2023; 0:46:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu o gereksiz ödülün haklı dağıtılıp dağıtılmamasının tartışıldığı konu değil. burada o ödülün futbol başarılarına kıyasla geride olduğu söyleniyor.

    mesela sokakta birine "Aziz Sancar'ın başarısı ne?" diye sorsan, %99 herkes şu cevabı verir: "Aziz Sancar Nobel ödülü aldı" hayır. Aziz Sancar Nobel ödülü aldığı için başarılı değil. DNA ile ilgili çalışmaları nedeniyle başarılı. Nobel ödülü almak bir bilim başarısı değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Denver kullanıcısına yanıt

    Haaland'i ne kadar kucumsuyorsun, gorduk o kupalari Haaland olmadan nasil aldigini.. Her sene yari finalde ya da finalde tokatliyolardi Pep'i Haaland'dan önce.

    Ödül her sene Messi icin bir kaliba koyuluyor, bu sene bunu yapti bu daha önemli, baska bir senede, o sene onu yapti o daha onemliydi. Yok böyle bir şey, ite kaka dünya kupasi kazandi adam, ezmedi , çok üstün performans gostermedi , Messi'ye vermek istediler kupayi , peynir ekmek gibi penalti attı. Hangi dunya kupasında bir ulke bu kadar penalti kullanmis. Azicik realiteye dönün, bununla sevinilmez abi ödülün bir agirligi olmali, gercekten Ronaldo şöyle dunya kupasi kazansaydi odulu ona verirler miydi ayni senaryoda. Elini vicdanına koy cevap ver? Tabii ki vermezlerdi, o kadar bile gitmeyelim arjantin hollanda macinin sonunda weghorstla messinin atismasi haaland mbappe ya da ronaldo ya da herhangi bir futbolcu arasinda olsaydi 3 ay futboldan men ederlerdi. Futbol camiasinda,medyasinda,futbolun her turlu kanali tarafindan kollanan bir adam Messi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The VIII T kullanıcısına yanıt
    işte bu konuyu açma gerekçeme geri döndük.

    Haaland 22 yaşına kadar Messi dahil herkesi katlanmış gol sayısında. bu konuyu anlatan videonun en beğenilen yorumu: "daha çok atmış olabilir ama Messi'nin daha çok Balon Dor'u var"

    şimdi Messi'nin 36 yaşında hiçbir futbol başarısı yokken hatta Amerika'daki takılıyorken, medyada: "Messi 36 yaşında futbolun zirvesine çıktı" diye manşetler atılıyor.

    şuanda yani Ekim-Kasım 2023'te dünya futbolunun zirvesinde Bellingham vardır. Messi önceki senelerde tepeye çıkabildi. şuanda Messi dünya futbolunun en dibinde. yapılan bi ankette birinci gelmesi onu futbol arenasında 1 milim yukarı taşımaz bugün için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    hocam ne dibi? sen neden bahs ediyorsun? Acin son oynanan Peru - Arjantin macini izleyin. Adam bu yasina ragmen milli takimin en iyi oyuncu. Digerlerinden yine farkli, yine ustun.

  • MDV kullanıcısına yanıt
    dip demeyeyim hadi abartı olmasın. dip derken klasman anlamında dedim. ABD liginde oynamasını kastederek. ABD futbolu dünyanın dibi olmasa da dibe yakın bi noktasıdır.

    asıl demek istediğim; Messi 3 aydır 36 yaşında ve bu 3 ayda dünya futbolunun ziresini zorlayacak bi başarısı yok, ABD liginde olamaz da. ama haberlere baksan Messi 36 yaşında futbolun zirvesine çıktı yazıyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2023; 17:10:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bu odül onceki yilin basarilarina gore veriliyor. O zaman Psg deydi.

    Ronaldo yuzunden Messi nefretinizden de gina geldi. Gorduk Ronaldonuzu depremde bi tek kelime etmedi. Filistinle ilgili bi paylasim yapmadi size sorsak adama müsluman dersiniz. Parasini alana kadar müslumanmis.

    Birakin artik su Messi karalamalarini. Messi 35 yasinda dunya kupasi almis. O kupayi Messi degilde Mbappe alsa ödül Mbappeye gidecekti. Haaland madem cok iyiydi ki severim kendisini, Norveçle gruplara kalsaydi Wc de. Ronaldo alsaydi bu kupayi o da haketmis olacakti. Dunya kupasi her kupadan buyuktur. Hakki yenen oyuncular yok muydu tabii ki vardi. Basta Neuer. Adamlar hem dunya kupasi hem cl sampiyonlugunu kazanip ballondoru baskasina vermislerdi. Ama bu ballondorda hak yeme falan yok. Hakeden kazandi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Haaland geçen sene 8 final veya yarı final maçında 0 gol 0 asist yapmış. Tarihin en başarısız istatistiği olabilir. İngiltere'de zayıf takımlara attığı gollerden bize ne ?


    Messi Amerika'da son sıradaki takıma kupa aldırdı. Challenge böyle olur. Meydan okuma böyle olur.



    Haaland 8 maçta 0 gol 0 asist. 


    Arjantin'in turnuvada kazandığı tüm penaltılar doğruydu. 1 tane bile hatalı karar yoktu. 2014 finalinde hakem iyi yönetseydi Almanya sahada 9 kişi kalacak Messi yine dünya kupası kazanacaktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 2 Kasım 2023; 19:44:58 >
  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt
    konumuzla akalası ne? kimin kazandığını tartışmıyorum. okuma yazman varsa yukarıda Messi'yi kutladım ödül için.

    Haaland kazansa gene aynı şeyi yazarım: bu ödülün futbol başarıları ile kıyasmanlası mümkün değil.

    youtube videosunun Haaland ile olmasından dolayı sen benim Haaland sempatizanlığı yaptığımı sandın sanırım.

    Haaland isterse 10 Balon Dor alsın. o ödülleri alması bir FUTBOL BAŞARISI olmayacak. ama mesela 22 yaşına kadar açık ara en çok gol atan oyuncu olmak bir FUTBOL BAŞARISI örneğidir (eminim sırf şu cümleyi okuyup benim Messi düşmanı olduğumu ilan edecekler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2023; 20:20:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Denver kullanıcısına yanıt
    hiçbi yazdığımı okumamışsın.

    mesele Balon Dor'un hangi kritere göre verildiği değil. mesele insanların Balon Dor'u bugün yani 2023 Kasım'ında kazanılmış bir FUTBOL BAŞARISI olarak görmeleri.

    ödül iyidir güzeldir de, ödül bir ankettir. takdirdir. alkıştır. ama ödül bir futbol başarısı değildir.

    Messi nefretim falan yok. ben bu forumda yıllarca Messici diye küfür yedim. hiçbir oyuncuya nefretim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Denver kullanıcısına yanıt
    quote:

    Birakin artik su Messi karalamalarini. Messi 35 yasinda dunya kupasi almis. O kupayi Messi degilde Mbappe alsa ödül Mbappeye gidecekti. Haaland madem cok iyiydi ki severim kendisini, Norveçle gruplara kalsaydi Wc de. Ronaldo alsaydi bu kupayi o da haketmis olacakti.

    üstteki mesajlarımı okusaydın Türkçe olarak şunları yazmış olduğumu görecektin:

    1- Messi 35 yaşında dünya futbolunun zirvesine çıkmıştır.
    2- Messi'yi 36 yaşında almış olduğu ödül için kutluyorum ve ödülün adil olup olmadığını tartışmaya açmıyorum.

    sen bana diyosun ki: "bırakın Messi karalamasını"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Hocam cok gereksiz bi konu bu. Neden boyle birsey uzerine kafa yordugunuzu anlamadim. Bu bakimdan odul sisteminin de bi mantigi yok. Futbol dedigimiz sey seyir zevki icin yapiliyor. Tamamen SHOW. Bu da bu showun bi parcasi. Bunun uzerine kafa yormaya gerek olmadigini dusunuyorum. Ballondor'u almak icin bir yarismada 1. olmaniz gerekmiyor diger sporlarin aksine. Bu ayni Oscar torenleri gibi show amacli yapilan bir toren sonucu verilen odulden daha fazlasi degil. Bunu bir olimpiyat madalyasi gibi dusunmenin manasi yok. Futbol otoriteleri bir onceki sezonun performansina gore oznel puanlar vererek bir kisiyi seciyor ve ona verdigi emeklerden oturu (sanki bedavaya oynuyormus gibi) bir odul veriyorlar.


    Hee bana sorsan sen kabul eder miydin bu odulu diye; tabii ki ederdim kim reddeder ki. Ama anlamadim neden bu kadar bu konuda kafa yordunuz? Bir tek Ballondor mu var yani dunyada? Nobel odulleri, Oscar odulleri hatta IMDB listesinde ki film puanlari da bu acidan ayni. Performans dedigimiz sey oznel yorumlara dayanir. Spor odullerinde genelde 1. olmak var ama Ballondor veya NBA yuzugu gibi performansa dayali oduller de var. Bunlar hicbir seyi olcmez demek yanlis ama bunun show oldugunu kabul etmezseniz futboldan zevk alamazsiniz. Oyle olsaydi futbolun 100 metre olimpiyat kosularindan, maraton kosularindan farki kalmazdi.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.