Şimdi Ara

ATi Catalyst 9.2 önümüzdeki hafta yayımlanabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

    Fps artışı tabikii iyi ama fps'nin artmaması o sürücüyü kötümü yapar onu anlayamıyorum ben..

    Dediğine katılıyorum.Fps yerinde sayabilir düşebilirde ama en azından akıcılık artmalıydı...
  • Birisi bana Vista 64 bit 8.12 hotfix linkini verebilir mi? 9.1 yükledik oyunlardan atmalar başladı. Yeni format attım tertemiz driver kurdum hızaşırtmaları iptal ettim (stabilite problemi olması riskini elemek için) Oyuna girdim 20-25 dk sonra atıyor. 8,12 hotfix'e geri dönücem ama bulamıyorum şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 16 Şubat 2009; 20:47:03 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: labtek38

    Birisi bana Vista 64 bit 8.12 hotfix linkini verebilir mi? 9.1 yükledik oyunlardan atmalar başladı. Yeni format attım tertemiz driver kurdum hızaşırtmaları iptal ettim (stabilite problemi olması riskini elemek için) Oyuna girdim 20-25 dk sonra atıyor. 8,12 hotfix'e geri dönücem ama bulamıyorum şimdi.


    Hangi oyunlarda oluyor bu oyundan atma ?
  • 9.1 sürücüsü benim bilgisayarda kilitlenmeye neden oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

    quote:

    Orjinalden alıntı: labtek38

    Birisi bana Vista 64 bit 8.12 hotfix linkini verebilir mi? 9.1 yükledik oyunlardan atmalar başladı. Yeni format attım tertemiz driver kurdum hızaşırtmaları iptal ettim (stabilite problemi olması riskini elemek için) Oyuna girdim 20-25 dk sonra atıyor. 8,12 hotfix'e geri dönücem ama bulamıyorum şimdi.


    Hangi oyunlarda oluyor bu oyundan atma ?

    GTA 4 ü formattan sonra denedim atma olayı devam etti

    "Mirror's Edge" formattan önce sorunluydu şimdi formattan sonra denemedim.

    Benim gibi sorun yaşayıpta bulamayanlar için Vista 64 Bit için 8.12 Hotfix driverı buldum

    http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=40671



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 16 Şubat 2009; 21:28:37 >




  • 9.1 den ne çıktı da 9.2 den ne bekleyeyim
  • x2 sahipleri artış beklesin diğleri niye bekliyor anlamıyorum.Crossfire performansı artar en çok.
  • quote:

    örneğin 4870 de 800 srream işlemci ve 750 mhz çekirdek hızı var bu kartın iyi yazılımlarla oyunlara optimize edilmesi halinde çok başarılı bir iş çıkaracağı aşikar.


    Biraz daha ayrıntılı ifadeler kullanalım lütfen. Öncelikle: 800 işlemcisi var ama MADD + MUL değil, MADD yapısında var. Bu nedenle 1,200 TFLOPs - 0,804 TFLOPs (o 0,8 de ayrı bir konu ya) şeklinde yazalım, 216-1242/800-750 şeklinde değil.

    İkincisi: her şey ALU gücü değil. Diğer işleri yapan birimlerin durumu da önemlidir (ne olduğundan bahsetmeyeyim artık). Ve grafik işlemci içindeki teknikler de önemlidir (yazılımsal olandan bahsetmiyorum yani. Meselâ bellekle ilgili sıkıştırma teknikleri, meselâ AF'yi hangi yöntemle yaptığı).

    Ve, mevcut güç kapsamlı bir şart söz konusuyken de ille tam kullanılabilecek diye bir şey yoktur. PS3 - Xbox 360 arasındaki m. işlemci yapı farklılığı örneğin.


    Hayır daha iyi başarım tabii ki gösterebilir; ama ortaya tek bir rakam atıp buna göre beklentiler koymak yanlış bir tavır. Yeterince dayanağımız olmalı.

    Mevzu kare/sn ise, onun yerine, optimize sorunundan kaynaklandığı çok belli olan bazı düşük başarım sorunlarını öne çıkarın. Prince of Persia'da var(AA ile de çok ilgili, ama sadece o değil), Red Alert 3'ün ve C&C3'ün bazı patlama noktalarında var, BioShock'ta bazı yerlerde AA başarımı konusunda var... Hatta eskilere gidersek, ilk FEAR'daki varil patlama efektinde ciddi geri kalmalar var(soft shadows+AA). Gene eskilerden Anno 1701'de ALU'lar çok berbat biçimde kullanılıyor veya(Prince'te de örneğini gördüm. GeForce'te shader hızının aşırı belirleyici olduğu bir yerde Radeon daha da geri kalıyor). Başarım deyince aklımıza önce bu tür örnekler gelmeli.

    Bu arada, Crysis'te 9.1'le ortaya çıkan başarım düşüklüğünden bahsedenler ayrıntılı bilgi vermeli. Yani ayarların ne olduğu, işletim sisteminin ne olduğu, kartın ne olduğu konusunda bilgi verilmeli ve başarım düşüklüğü belli sahnelere-efektlere özgüyse bu belirtilmeli.

    Ayrıntılı bilgi vermezseniz, her durumda görülmeyen bir düşme söz konusuysa gereksiz tartışmalara zemin hazırlamış olursunuz.
    Başarım düşüklüğüne rastlamamışlardan olasılık değerlendirecek yeterliliğe ulaşamamış tiplerin boş saldırılarına hedef olursunuz çünkü.


    quote:

    bızım farketmedıgımız ayarlr kısıp performansı arttırmasında.mesela bır konu vardı af calısmıor falan gıbı.acıyorsun ekran kartında oyunda ıslemıyor.bi yerden duymustum.bu sekılde bır surucu olmaz ınsallah.


    Evet, Crysis'te Dx10 moduna özgü olarak böyle bir sorun türemişti, yanılmıyorsam 8.12 dx10 multi-core hotfix'ten itibaren.

    Ama bu bir sorun. AF gibi çok ciddi bir ayarın devre dışı kaldığını anlayamayan varsa, oyunculuğuna şüpheyle yaklaşmalı (bazıları tam tersinden bir mantıkla düşünüyor, ama öyle değil bu seferki).

    Böyle bir sorunun art niyet nedeniyle ortaya çıkması düşünülemez. Yok, gerçekten art niyetse bile öyle değerlendirmek gene komik olur. AF devre dışı kalıyor yahu, öyle basit bir şey değil ki bu?
    Yani, Dx9'da AF açıkken test edip, bu sorunu görmemeyi becerip de aslında AF devre dışı kaldığı için Dx10'a geçince çok artan başarımı "aha dx10 hotfix, dx10'daki başarımı ne biçim arttırmış" diyerek yansıtan olduysa suçu önce bir kendinde arasın. Test yapabilme yeterliliğini gözden geçirsin.
    Bu açıdan aslında iyi bile. Bazıları için güzel bir tecrübe olmuştur bu.


    quote:

    x2 sahipleri artış beklesin diğleri niye bekliyor anlamıyorum.Crossfire performansı artar en çok.


    Sanırım, üstte optimizeyle ilgili verdiğim örnekler, niye beklenileceği hakkında bir fikir veriyordur.

    Ki sürücüler her zaman az çok bir beklenti oluşturuyor. nVidia bile:) sürücülerle, çıkalı nispeten uzun zaman geçmiş oyunlarda dahi artış sağlayıp dururken Radeon sahipleri de bir beklenti içinde olabilir. Unreal 3 motorunda 8.12 ile gelen AA başarımı artışı örneğin. UT3 oynayan birisi, 4870'in rakiplerine göre olan AA başarımının kötü falan olmadığını görerek bir beklentiye girmeyebilirdi(kim bilir belki de girmesi gerekiyordur; ama o kadar ayrıntılı bilgiye nereden ulaşacağız?), ama 8.12 ile artış oldu işte:http://forum.donanimhaber.com/m_28340318/mpage_1/key_/tm.htm#28352186

    Sonuçta kesin olan bir şey var, o da neyin bir sorun olduğunu sürücüyle değişim olana kadar gerçekten biliyor olmadığımız. Belki oranlar üzerinden belli yorumlar yapıyoruz, ama ister GeForce olsun ister başka bir şey, kartlar gerçekten verimli çalışıyor mu kesin bilmiyoruz.
    O kadar kesin yorumdan sonra sürücünün tekinin yaptığı önemli bir değişiklik her şey alt üst edebiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Şubat 2009; 10:37:54 >




  • 16x box filtering çalışmıyor bende.4870x2'ye has bir özellik olabilir.Ben de cc'den AA açılmıyor zannediyordum.8x Box seçince sorun yok.Çalışmıyorsa bu modu neden koyarlar cc'ye anlamış değilim.Ayrıca cc'den 16xaf de çalışmıyor gibi geldi bana.Zaten nvidia öyle bir iddiada bulunmuş sanırım.
  • Counter Strike 1.6 gibi eski bir oyunu, Ati 4850 ile FX5200 performansında bile oynayamıyosam, eksik kalsın sürücüleri.

    Gidip orda burda modifiyeli driver arıyoruz artık, bu sefer de CS oynuycaz diye diğer oyunlardan kısıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiabloXT

    Counter Strike 1.6 gibi eski bir oyunu, Ati 4850 ile FX5200 performansında bile oynayamıyosam, eksik kalsın sürücüleri.

    Gidip orda burda modifiyeli driver arıyoruz artık, bu sefer de CS oynuycaz diye diğer oyunlardan kısıyoruz.

    1.6 yı bilmiyorum ama cs soyrce da bi problem yok bende
  • Görüntü kaybı olmadan en az %30 fps artışı yapmazsa ATi hiç yaranmaya çalışmasın. Nvidia yazılımda 2 ye katladı performansı.
  • ATI de çalışıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HRNclk777
    1.6 yı bilmiyorum ama cs soyrce da bi problem yok bende


    Source bende de çok iyi zaten, 1.6 sorunlu...
  • yayınlanmadı sanırsam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nevarsaondavar

    yayınlanmadı sanırsam.

    e yani
    zaten ati den böle bi şey bekliodm
  • Surucu buyuk ihtimal ile bugun cıkacak .
  • hadi hayırlı olsun bakalım bekliyoruz dört gözle
  • Arkadaşlar ben şahsen kendimi ati ye geçtiğimen beri şamar oğlanı gibi hissetmeye başladım.Ne bu ya,bi haber çıkıyo(doğrulanmadı gerçi ama) güya yeni driver performans artışıv ar.nasıl..aa ları kapatıyo falan.Aşırı ısınan kartlar..piyasaya haberde verilmedi referans kartlar sap gibi kaldı elimizde..oc de yapamıyoruz..bir sürü dırdır..sanki ati nin kölesiymişim gibç hissetmeye başladım ya.Artık ya adam gibi %100 gerçek driver çıkarmayı felsefe edinecek yada ben artık ati de yokum.
  • Sevgili Ati biz haftasonu güzel güzel oyun oynayalım diye bugün çıkartır umarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.