Şimdi Ara

ASUS Rog Gladius İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Elinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brightmist B kullanıcısına yanıt
    Cs go ve dota 2 oynuyorum genel olarak dota sizce moba için ne kadar uygun şuan g700s kullanıyorum canım sıkıldığı için degistiricem steelseries rival arasında kaldım hangisini tercih edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme için teşekkür ederim alacak arkadaşlara ufak bir rehber olmuş olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Aiginas

    Cs go ve dota 2 oynuyorum genel olarak dota sizce moba için ne kadar uygun şuan g700s kullanıyorum canım sıkıldığı için degistiricem steelseries rival arasında kaldım hangisini tercih edelim

    Aynı oyunları oynuyoruz, ben çok memnunum. Steelseries Rival için yorum yapamıycam o da çok tercih edilen bir mouse. Söyleyebileceğim tek şey Rog Gladius'un bu iki oyun içinde uygun olduğu.
  • "Asus ROG Gladius" ile ilgili bende bilgilendirici bir paylaşımda bulunayım:

    Sol ve Sağ klik'lerin switchleri hususi yapılmış soketlerinden lehime gerek kalmadan çıkartılıp değiştirilebildiği gibi aynı zamanda "Scroll Switch" yani tekerlek tuşunun orta klik switchi de lehimsiz kolayca değiştirilebilecek şekilde yapmışlar.

    İşte bu youtube videosunda scroll tuşunun da lehimsiz değiştirilebildiğinin kanıtı var:
    https://www.youtube.com/watch?v=L-Em-hMCrrU

    Gerçi video Polonyaca ancak görüntülerden anlaşılıyor.

    Dolayısıyla soketlerinden çıkartılabilinip lehim yapmaya gerek kalmadan değişebilen switchleri şunlar: Sol Klik, Sağ Klik ve Scroll (orta tuş) Klik
    Değişmeyenler (Lehim yapmadan çıkartılamayanlar): Scroll mekanizması, DPI buton switchi ve mouse'un sol tarafındaki forward ve backward butonlarının switchleri.

    Cihazla uyumlu switchler listesi şu (Bu listeye sizde Asus'un ROG Gladius sayfasından ulaşabilirsiniz):
    -Omron D2F Series switches: D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
    -Omron D2FC Series switches: D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M)

    Hepsi "OMRON" marka. Cihazda bulunan ve kutudan çıkan yedek switchlerin tipi de "Omron D2F-01F". Ancak değişik ülkelere yollanmış veya değişik partilerde yollanmış ürünlerde hem cihaz içersinde hemde kutudan çıkan yedekler açısından farklı modelde Omron switch bulunabilir.

    Her ne kadar kutu içersinden 2 adet yedek switch çıksada, aynı zamanda switchler çok cüzi bir fiyata ebay vs.. gibi yabancı sitelerden 3~5 dolara da sipariş edilebiliniyor. Cihazla uyumlu switchler içersinde "D2FC-F-7N(20M)" modeline dikkatinizi çekmek isterim bu arada. Sondaki "(20M)" yazısı switchin yaklaşık "20 Milyon Klik" ömrü olduğunu belirtiyor. Gayet başarılı bence.

    Ben kısa bir süredir bu mouse'a sahibim bu arada ve gayet memnunum. Bende oyuncu mouse modelleri içersinde klasik ve sade modelleri çok severim ve umud ederim ki yıllar boyunca kullanabileyim, çünkü bozulan switchler yüzünden her 1~2 senede bir mouse almak zorunda kalmaktan gına geldi bana...

    Bendeki Gladius şimdilik gayet yeni olduğu için daha içini açmadım tabıyatıyle... Çünkü birde zaten içini açmak için teflon ayaklarını kenarlarından kavlatıp sıyırarak ancak vidalara ulaşılabiliniyor. Dolayısıyla ilk defa içini açmak için switchlerin bozulmasını bekleyeceğim.

    Kutuda yedek 1 set teflon ayaklık çıkıyor, bu az gelirse ve aynı bu ayakları Asus'dan sipariş ile tekrar temin etmek mümkün olmassa aklıma gelen diğer yöntemler şunlar:

    - Yapışkanlığı giden teflon ayakların "çift taraflı bant" kullanılarak ve çift taraflı bantın maket bıçağıyla dikkatle şekillendirilerek teflon ayakların tekrar geri mouse'a tutturulabilmesi hadisesi.

    - Hali hazırdaki teflon ayakların sadece vidaya denk gelen kısımlarının delinerek ayakların bu şekilde kullanılması (çünkü ayaklar gayet geniş, ufak bir kısmının delinmesi bir problem yaratmaz)

    - Başka ancak ıskartaya çıkmış (bozulmuş) bir mouse'un kutusundan çıkan yedek ayakları kullanma. Mesela bende bu şekilde kullanabileceğim bozuk A4Tech mouse'larımın kutularında yedek olarak verilen ve sticker üzerinden daha hiç çıkartılınmamış, kullanılmamış mouse ayakları bol miktarda mevcut. Ben saklarım böyle bilgisayarla ilgili şeyleri dolabımın hırdavat kısmında :)

    Tam evladiyelik, turşusu kurulacak mouse walla :)




  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    İncelemeye katkıda bulunduğun için teşekkürler. Ben mouse'u kullanalı 6 ay gibi bir zaman olmuş henüz kaplamada çizilme, soyulma veya renginde solma, tuş basışlarında aksama, takılma, çift basma veya ses değişimi yok. Tekerleğin gıcırdaması gibi bir şeyde yok henüz. Umarım böyle devam eder. O yüzden hocam sen de mouse'un içini açmak için çok bekleyeceksin gibime geliyor
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Bende teşekkür ederim. İşallah evet gönül isterki uzun yıllar boyunca kullanabilelim bu mouse'u.

    Bu arada ben bilgisayarıma "Mousotron" diye bir program kurdum. Mouse ve klavye kullanımındaki tuş basma sayılarının çetelesini tutuyor.

    Programa göre benim mesela 1 günlük ortalama klik basış sayılarım şu şekilde:

    Sol Klik: ~6000adet
    Orta tuş klik: ~700 adet
    Scroll sinyali: ~12000 adet.
    İmleç toplam hareket mesafesi: ~1.5 kilometre.
    (Klavye tuşları: ~11000 adet)

    Mesela "Sol Klik"in 20 Milyon basışa ulaşması günde 10000 klikden hesaplarsak 5 küsür sene sürüyor. Bakalım benim swicthler ne kadar dayanacak :) Yıllar sonra switchler bozulunca bende unutmassam ve müsait olursam bu foruma tekrar yazmaya çalışayım geri bildirimleri. Ancak bu istatistiklere göre Scroll mekanizması ve bu mekanizmanın lehimsiz değiştirilmemesi beni endişelendiriyor doğrusu...

    (UYARI: Bu arada bu tarz programları dikkatli kullanmak lazım sonuçta "Keylogger" denilen kategoriye giriyorlar. Üstelik benim kurduğum mousotron programı istatistikleri internetdeki bir servera upload edebilme özelliğine sahip, dolayısıyla ben programı firewall ile izole ettim internete çıkmasına müsade etmiyorum. Ancak bilgisayarda bankacılıkla falan ilgili önemli işler yapılınıyorsa dikkatli olmak lazım. Aslında bu tarz üst düzey mouseların kendi donanımları içersinde "Klik" istatistikleri tutma özelliği de koysalar sanki fevkalade olacak, keyloggerlara kaldık çünkü sırf bu iş için sonuçta.. Merakımdan soruyorum, klik sayılarını kendi bünyesinde saklayıp mouse ile beraber gelen konfigürasyon, ayar programından bu tarz istatistiklere ulaşabildiğimiz mouse marka ve modelleri var mıdır acaba ?)




  • merhaba inteli 3.0 ms yerini tutarmı bu Mouse hocam şuanda inteli 3.0 ms kulanıyorumda ama eskidi 8 yıl oldu skatezleri eridi gitti
  • Daha iyi birşey alabilirin bence. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • razer imperator kullanıyorum tuşları artık bozuldu. yeni switchler siperiş vermiştm ama kargo herzamanki gibi kayboldu iade istedim. hal böyle olunca gittigidiyordan bir arkadaş açılmamış kutu satıyordu indirimleri birleştirince 200 liraya aldm. imperator ergonomiklik açısından beni memnun ediyordu ama logitech g700s kadar değil . ama kablosuz oluşu pilli oluşu beni gıcık ettiği için bu farede karar kıldm. ürün henüz elime geçmedi ama inşallah ergonomiklik açısından sıkıntı yaşamam. onboard memory olması ve swtch olayı zaten başlı başına bir etkendi almamda.
  • enja kullanıcısına yanıt
    tipi birebir aynı gibi zaten. ayrıca bu mouseun muadili çok. razer deathadder ve ss rival ile rekabet etmesi imaknsız bence. kalite açısından değil tercih edilmesi açısından.
  • fen0men0 kullanıcısına yanıt
    arkadaşımda Rivall 300 dedi bunu gösterdim buda güzel ama bir rival 300 kadar olamaz diyor rival 700 geliyor şimdi de OLED ekrana sahip olucakmış birde titreşimli geri bildirim özeliği konsolardaki gibi fiyat $99 denmiş gayet normal bence

    bu tip bir fare için

    http://www.teknolojioku.com/haber/ces-2016-oled-ekranli-ilk-fare-steelseries-rival-700-tanitildi-32992.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 20 Ocak 2016; 22:17:35 >
  • Rival ve gladius arasında kalıp gladius almıştım. Rival 700 çok iyi görünüyor. Güzel bir fiyatı da olursa gladius yerine tercih edilebilir. Yurtdışı fiyatı oldukça yüksek. Türkiye'ye çok pahalı gelebilir. Belki de gelmiştir ama ben görmedim. Bilen varsa bilgilendirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 4 Şubat 2016; 20:23:11 >
  • merhabalar ben mouseyi satın aldım yardım edermisiniz ? şimdi öncelikle herşeyi çok iyi herşeyiyle mükemmel bir şey dışında asus'dan bunu beklemezdim yazılımı iyi fakat makro bölümü hiçbir işe yaramıyor :( hiç detaylı yapmamışlar hiç işe yaramıyor o kadar 200 TL para verdim makrosuz mouse olur adam gibi makroya önem vermemişler makro düzgün yapamıyorsunuz ne anlamı kaldıki ozaman ? yardım edebilicek varmı bu asus rog gladius makroyla ilgili ?
  • inceleme için çok teşekkürler hocam..ben bu ürünü bugün sipariş verdim hediye çekinide düştünmü 245 TL ye denk geldi... ben genelde mouslarda çift tıklama sorunu yaşıyordum Logitech G300 olsun Razer Deathadder olsun çok illet bişey yaaa..bu mousda beni cezbeden 2 tane yedek Switchlerin olması ve çıkarılıp takılabiliyor olması her ürün buna izin vermiyor malesef ondan sonra güzelim ürünleri çöpe atıyoruz
  • ya ben dpı ayarını bile yapamadım ilk başta ama videolarını araştırdığımda profili sürüklemek gerekiyormuş yukardaki zımbırtıya ondan sonra ayarımı kabul etti ...bana çok farklı geldi yapısı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.