Şimdi Ara

Asus HD7850 Arıza yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    ASUS HD7850-DC2T-2GD5-V2 ekran kartım var yaklaşık 2 seneyi doldurdu. Birkaç gün önce kasayı temizliyim diyerekten ekran kartını söktüm Fanların pervanelerini kuru bezle sildikten sonra geri taktım yerine. Bilgisayar açılmadı 1 uzun 3 kısa bip verdi. Pinler oturmadı diyerekten sök tak falan denedim olmadı.

    Kart a güç geliyor çünkü güç kablosunu taktığımda kartın üzerindeki led yeşile dönüyor, power a bastığımda ekran kartı fanları son hızda dönmeye başlıyor. Tekrar bip sesleri.

    Dün farklı bir kartla denedim açıldı. Böyle bir durumla karşılaştınız mı hiç ? Detayını atladığım merak ettiğiniz bir kısım varsa paylaşabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Ilk defa olan birseyi tecrube etmek istemiyorum bi yardim eli be :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende asus 7870 var.aynı sorun bende de basladı.ekrana goruntu gelmez oldu.tamirciye goturdum.Bu cihazlarda 2-3 yıl kullanılınca oluyormus.fırınlama
    ve bacak olusturalım dediler.100 tl ye.cok yuksek sıcaklıkta işlemciyi soktuler minik toplarla yeniden işlemciye bacak olusturdular.Allah var adam 3-4 saat
    ugrastı.Ekran kartı çalıştı.Su an 1 ay oldu.Kart gene çalısmıyor.Attım kenara.Asus markasından sogudum.Simdi kart bakıyorum.Asusu gorunce hemen kacıyorum.
  • 1 uzun 3 kısa bip ekran kartı arızasından. Muhtemelen temizlerken karta zarar vermiş olabilirsiniz. Kartı başka bir sistemde deneyin, çalışmazsa muhtemelen kartta bir sıkıntı çıkmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsa9

    bende asus 7870 var.aynı sorun bende de basladı.ekrana goruntu gelmez oldu.tamirciye goturdum.Bu cihazlarda 2-3 yıl kullanılınca oluyormus.fırınlama
    ve bacak olusturalım dediler.100 tl ye.cok yuksek sıcaklıkta işlemciyi soktuler minik toplarla yeniden işlemciye bacak olusturdular.Allah var adam 3-4 saat
    ugrastı.Ekran kartı çalıştı.Su an 1 ay oldu.Kart gene çalısmıyor.Attım kenara.Asus markasından sogudum.Simdi kart bakıyorum.Asusu gorunce hemen kacıyorum.

    Ya usta geçen aralık garantisi bitti sorma adamlar ayarlıyor mu nasıl denk getiriyor şaştım kaldım. Yok bende bundan sonra asusa tövbe. Zamanında msi kartım vardı. attırmadıgım takla kalmamıştı. bi sök takta elimde kaldı bu alet.

    Sen nereye tamire verdin kartı. Bende bir göstermek istiyorum. Fırınlama falan derse o işe girmem. Yeni kart bakayım ufaktan. Aklına yatan model varsa paslaşalım.

    Eyvallah




  • Inanir misin bende de hd7850 var ve alali 2 yil 3ay falan oldu dun aksam oyun oynarkem tik diye gitti, actim icini temizledim geri taktim acilmadi pc... eski kartim hd6870e de aynisi olmustu 2 yilini doldurunca kartlar allaha emanet oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim yaptırdıgım işlem tam fırınlama degil.Şoyle acıklayayım:
    Isınmadan dolayı genişleyen GPU'nun bacakları PCB'den kopunca kart bozulur. 200 derecede GPU'nun bacakları tekrar eriyip PCB'ye yapışır ve kart tamir olur. Ama bu yöntem her zaman garanti sonuç vermez.

    Bunun yerine en garanti yöntem, GPU'nun sökülüp bacakların bir makine ile yenilenmesidir. Bu yönteme Re-Balling denir. Zira GPU'nun bağlantı noktalarına lehim topları (Ball) yerleştirilir. Daha sonra GPU tekrar PCB'ye oturtulup ısı tabancası ile lehimlenir.
  • İşte hep firmaların adam gibi kart üretmemesi yüzünden kaynaklanıyor ne demek kart 3 senelik ömrü var ?

    Eskinin ekran kartları neydi yaa hiç bişe olmazdı halen var elimde tık demedi maşallah halen çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiki apu sistem almışım dedim yorumları okuyunca bendede önceden aldığım hd 7850 var asusun her an gidebilir demekki,ama gitsede çoğu oyunu açacak bir apum var,gerçekten apu sistem tavsiye etmeyenleri anlamıyorum en azından uzun ömürlülüğü bile yeter,ekran kartından daha uzun ömürlü oldukları aşikar.
  • Bendede asus hd 7870 vardı 3 yıl falan olmuştu. oyun oynarken benimkide tık diye gitti dahada açılmadı sonra anlaşıldıki ekran kartı vefat etmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 17 Şubat 2016; 13:52:51 >
  • Vay arkadaş başlığı Asus ekran kartı mağdurları olarak değiştireyim en iyisi.

    Geyik gibi geliyor ama gerçekten eski kartlar yok. Eski sistemime takla attırırdım bana mısın demezdi.Simdi otur birde yeni kart bakın boşa masraf yemin ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Asus kart aldım ve kargoda yarın gelecek gtx 950 ve bu konuyu okuyunca zaten asusu istemiyordum fiyat uygun ve saat hızları yüksek diye aldım şimdi korktum yorumlara bakınca.

    Gerimi iade etsem açmadan direk?
  • Abi bu Asus'lar hep böyle beş para etmez bunlar garanti süreleri dolunca yanıp gidiyolar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.