Şimdi Ara

Araştırma: Cep telefonu kullanımıyla beyin tümörü oluşumu arasında bağlantı yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100 kişi üzerinde bir deney yapalım. Hepsinin ekmeklerine 1 kg uranyum karıştıralım. 3 ay sonra kanser oranına bakalım. Toplumdan beklenen oranı tuttturursak uranyum kanser yapmaz deriz olur biter.

    Kimse uzun süre kullanımı test etmedi. kimse ortalama 200 dakika konuşan kişileri de değerlendirmedi.

    Bu araştırmalar ortalama 10 yıl günde 5-10 dakika telefonla konuşan kişilerin kanser olmamasını araştırabiir yanlızca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    quote:

    Orijinalden alıntı: mo0rfin

    Bunlar yalan kimse inanmasın. Elbette ki zararları var.


    yok bir yerde arastirma yaptinmida yalan diyorsun. neye dayanarak. adamlar arastirma yapmis veriler uzerinden konusuyor.

    bana sorarsan cep telefonu ampul isigindan bile binlerce kat zararsiz. ama bunu senin gibi iskembeden atarak iddia etmiyorum.

    E=h.v

    planck-einstein denklemi. bir elektromagnetik dalganin enerjisini frekansini planck sabitiyle carparak bulabilirsin diyor.
    isikda bir elektromagnetik dalga olduguna gore matematigi cok basit:
    cep teledonu micro dalganin frekansi 1.8x10^9hz
    gorunur isik 4x10^14 ile 7.5x10^14
    yuvarlak hesabla 10^14/10^9=10^5 yani 100bin.
    gorunur isiginin bile enerjisi cep telefonun 100bin kati. kaldiki gunesten aldigimiz miktarin yaninda cep telefonlari devede kulak kalir. gunesin mor otesi isigine hic girmiyorum bile.


    Bravo dostum, doktorların her zaman zararlı olarak nitelendirdikleri bu olayı, bizlere zararsız olarak ufak bir bilgi ile sunduğun için teşekkürler. Doktorlar her zaman telefon kullanırken mutlaka kulaklık ile kullanın diyor sence bunun bir anlamı yok mu? Küçük çocuklarınıza telefon kullandırmayın diyor bunun bir anlamı yok mu ?

    Ya da araştırma mı istiyorsun google'a girip CEP TELEFONUN ZARARLARI diye aratıp karşına çıkan binlerce içerikten bir kaçını okuman senin aydınlanmanı eminim sağlayacaktır. Emin ol ki zarar'ı var!
    ..........................................................................................................................

    Cep telefonumuz yoksa varlığımızın da bir anlamının kalmayacağı günlere doğru koşar adım gidiyoruz. Kısa sürede elimiz ayağımız zannettiğimiz bu cihaz sayesinde konuşuyor, yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz.

    Kulaklarımızı, cep telefonlarının muhteşem işlevlerine kabartmışken alın üç yeni gelişme size: Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), cep telefonlarından ve baz istasyonlarından maruz kalınan radyo dalgalarını içine alan elektromanyetik alanları, muhtemel kanserojen içeren 2-B grubuna aldı. Bu bilgi muğlâk geliyorsa, iste daha anlaşılır olanı: İngiltere Radyolojik Koruma Kurulu'ndan: "Cep telefonları küçük çocuklarda tümör riski yaratıyor." Bu türden bilgilerden daha çok var; çünkü zaman ilerliyor ve kullandığımız teknolojinin uzun vadede görülecek zararları bir bir ortaya çıkmaya başladı: Dünya iletişim devlerinden AT&T için çalışıp cep telefonunun zararının olmadığını söyleyen Dr. George Carlo, şirketten ayrıldıktan sonra yazıp konuşabiliyor ancak: "Laboratuar deneyleri, cep telefonu radyasyonunun genetik şifre bozukluklarına yol açtığını göstermiştir."

    Medyada arada bir yayınlanan haberler, cep telefonlarının zararsız olduğu, yapılan araştırmalarda zararının henüz tam olarak tespit edilemediği yönünde bilgiler veredursun; bu harika cihaz sayesinde sağlığımızın büyük bir tehdit altında olduğu, artik bilimsel verilerle ve yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Türkiye'de madalyonun kara yüzü ile ilgili yayınlanan ilk kitap, geçtiğimiz günlerde okurun ilgilisine sunuldu.

    Hayykitap Yayınları'nın çıkardığı "Tehlikeli Oyuncak" adlı eser, Prof. Dr. Selim Şeker ve Anıl Korkut tarafından yazıldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün hocalarından Prof. Selim Şeker, 25 yılı aşkın zamandır elektromanyetik ve bunun insan üzerindeki etkileri konularında bilimsel çalışmalar yapmış, eserler kaleme almış bir isim. Anıl Korkut ise moleküler biyoloji, genetik ve kimya okumuş, halen Amerika Colombia Üniversitesi'nde genetik konusunda doktora çalışmalarını sürdüren bir bilim adamı... Şeker ve Anıl' in bilimsel-akademik bir dile boğulmadan, herkesin anlayabileceği bir dil ve üslupla kaleme aldıkları kitap, cep telefonunun sağlığımız üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, dehşet verici çelişkileri, cep telefonu üreticilerinin cep telefonu lehine destekledikleri bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını gösteren örnekleri, bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. Kanserden beyin tümörüne, yüksek tansiyondan hafıza kaybına, cep telefonunun kısa ve uzun vadede ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olumsuz etkilerinin anlaşılır bir dille açıklandığı kitapta, en az zararla gerçekleştirilecek kullanım için, bir kısmını üst tarafta alıntıladığımız tavsiyelerde bulunuluyor.


    Prof. Dr. Selim Şeker, kulağımızın neredeyse içine sokup beynimize bu kadar yakin tuttuğumuz, elektromanyetik radyasyon yayan başka bir cihazın olmadığını belirtiyor ve şöyle diyor: "Diğer aletlerin kullanımında aldığımız zararı, vücut kendini yenileyerek bertaraf edebiliyor. Oysa cep telefonunu yoğun kullandığımız için buna fırsat vermiyoruz. Cep telefonunun kullanımı gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla daha da bağımlısı oluyoruz ve tehlike gittikçe büyüyor."

    Prof. Şeker, zaman zaman medyada cep telefonlarının insan sağlığına zararı olmadığı yönündeki haberleri nasıl karşıladığı yönündeki sorumuzu, sigara örneği ile açıklıyor: "1960'larda sigaranın zararlarından hiç söz edilmiyor, sadece öksürük yaptığı konuşuluyordu. Ama şimdi kanser yaptığını biliyoruz. Biz sigarada yapılan hatanın cep telefonunda da yaşanmaması için dikkatli olmamız gerektiğini, zararlı yanlarıyla ilgili sonuçları ve ihtimalleri belirtip uyarmayı istiyoruz. Bu teknolojiyi bilinçli kullanmak, çocuklardan uzak tutmak gerektiğini, bir bilinç oluşturup cep telefonu üreticilerini, daha az elektromanyetik radyasyon yayan cihazlar yapmaları için zorlamak gerektiğini söylüyoruz."

    Türkiye'de bazı GSM operatörlerinin hazırladığı ve cep telefonunun sağlığa zararının olmadığını belirttiği broşürlere, para karşılığında, konu ile ilgili bir tane bile makalesi olmayan bilim adamlarının imzasının alındığını belirtiyor Prof. Şeker ve ekliyor: "Bu türden çalışmaları bağımsız kuruluşlar yapar. Şikâyetçi olunan tarafın, şikâyet ile ilgili çalışma yapması etik açıdan ne kadar doğru olur? Ama medya bu kuruluşlardan büyük miktarlarda reklâm girdisi sağladığı için aleyhte sonuç veren çalışmaları değerlendirmiyor, lehte olan çalışmaları ön plana çıkarıyor."


    CEP TELEFONUNDAN KORUNMANIN BASIT YOLLARI:

    — Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.
    — Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.
    — Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak. — Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, hamilelik süresince evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak. — Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir. Çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.) — Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak (Bir çalar saat, gece boyunca başucunuzda durarak biyolojik ritminizi altüst edecek cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.)
    - Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.
    — Cep telefonlarının en savunmasız zamanda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak. — Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak. (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.) — Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.) — Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. (Radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.) — SAR değeri daha düşük cihazı tercih etmek daha az radyasyona maruz kalmak demek. SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmek.
    (Telefonunuzun SAR değerini öğrenmek için:http://www.sarvalues com/eu-complete.html )
    - Harici antenli cep telefonlarini tercih etmek.
    - Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantaniz yoksa, en dis cebinizde tasimak.
    - Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.
    - Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakin bir yerde taşımamak.
    - Yakınınızda bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.
    - Cep telefonunun bir organımız olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.

    KISA VADELI ZARARLARI (24 saat)

    - Görüş alanında daralma.
    - Kalp rahatsızlıkları.
    - Kalp pilinin bozulma riski.
    - Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
    - Yoğun stres ve yorgunluk hissi.
    - Kalıcı işitme bozuklukları.
    - Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
    - Embriyo gelişiminin zarar görmesi.
    - Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
    - Kadınlarda düşük riskinin artması.
    - Işitmede geçici aksaklıklar oluşması.
    - Kan hücrelerinin bozulması.
    - Bas ağrıları ve sersemleme
    - Bağışıklık sisteminin bozulması.

    UZUN VADELI ZARARLARI (10 yıl)

    - Yüksek tansiyon.
    - Genetik yapının bozulması.
    - Sperm sayısının azalması.
    - Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.
    - Cilt kanseri.
    - Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mo0rfin -- 31 Temmuz 2011; 22:09:46 >




  • Dandik telefonlardan alınırsa yüksek sar aniden olmasada gene zarar veriyor.Sağlam telefon almak lazım zararı en aza indirmek için
  • ya bence cep telefonundan önce çok daha önemli şeyler var.Cep telefonu en masum olanı bence...Örneğin ekmeğin yanmış kısımlarını yemek sigara içmek hormonlu gıdalar mangal gibi pişirilen yiyecekler ve yanmış yağlar...
    Sigara aksiğer kanserini 3 kat artırıyor.Bu kesinleşen bişey...Hem öyleki cep telefonundan sakınan adamın sigara içmemesi gerekir.Çünkü sigara zaten cep telefonuyla kıyaslanmayacak ölçüde bir neden...

    Siz bunlara kulak verin cep telefonu ne lan! Köşeye koyarsın stanby da kalır..GÜnde bi kaç dklık görüşme yaparsın o kadar...Ayrıca yine özellikle kadınlarda şişmanlık kanser riskini artırıyor.Siz yinede tedbirinizi alın ancak takdirin önüne geçilmeyeceğini de bilmeniz gerekir.Bazen telefonla işi olmayan köyde yaşamış sağlıklı beslenmiş insanlarda da kanser görülebiliyor..
    Selametle...
  • iyi haber
    tümör oluşturmasa da MS hastalığından şüpheleniyorlar
  • yinede dikkatli olmak lazım bilim dünyasının bir gün dediği şey diğer gün değişir.
  • bilim dünyasına pek güvenmem yıllar önce sigara yararlıdır bile demişlerdi hatırlarsanız
  • Bu arastirmayi yapan nokia mi
  • Aloo Sar değeri.denen birşey var. Dandik.çin mali.telefonla 40dk.konuşun bir de SGS veya SAR değeri.düşük kaliteli.bir telefonla 40dk konuşun anlarsiniz. Baş ağrisinin sebebi radyasyon değil manyetik dalgalardir. Ona bakilirsa rüzgar türbini olan bir yerdeyke. de başiniz.hiç birşey yapmasaniz.bile cidden bayaği ağrir. Dün akşam bir.kanalda birisi vardi ben.izlemedim.ev ahalisi izledi ama sonra olan bana oldu. 6saat bilgisayardaydim saniyesinde kanser teşhisi yedik. Halki korkutmazsalar nasil müşteri bulanlcaklar??Nükleer reaktör gibi korunuyor pc parçalari, o da yetmiyor üstlerinde soğutucu vs. var...Geçen gün hem ihtiyaçtan hem biraz geyik yapmak için arkadaşimla 40-50dk.kadar konuştuktan sonra benim başim ağridi dedi.bende üstelemedim ama bende bir şey yoktu. ama cçin mali telefonla 5dk.konuşayim.baş ağrisindan duramiyorum...Telefon sürekli yakinimda bir yerde ve sürekli internet bağlantisi açik ama ne baş ağrisi ne başka birşey oluyor. Velhasil iş telefonda bitiyor.bundan 10yil önceki telefon teknolojisi bir mi? artik telefonlar daha az zararli. ona bakilirsa nükleer reaktör de zararli (içerisinde nükleer füzyon ile yüksek miktarda su buhari elde ediliyor) ama türbinlerin olduğu oda normal bir odadan biraz daha radyasyonlu. Ancak 2-3 telefon kadar. Aha radyasyona mağruz kaldi DNA si değişti çocuk sakat doğdu adam öldü gibi olmuyor işler. Sizce radyo nasil çalişiyor?? 5yil fazla yaşayip 20yil geriden gelmektense 5yil az yaşarim ama en sonda yaşar hayatin tadini çikartirim. Telefonlardan önce yiyeceklerinize bakin önce derim...



    Not:Telefondan yazdiğim için aralarda nokta işaretleri olabilir kusura bakmayin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    Bence yalan dolan şeyler..insanlara ne olduğu kalıplar içinde söylemek çok zor.insan çok değişken bir yaratık.kimse birbiriyle aynı değil.

    babam günde 1 paket sigara içiyor annem bu güne kadar hiç içmedi.Babamda bir sorun yok annemin ciğerleri bitmek üzere?


    abi, anennin cigerlerindeki sorunun babanin ictigi sigara oldugunu gormuyorsun galiba. pasif icicilik de cok zararlidir..

    sigara icmede bile onyillar ile berlilenen surelerde sorunlar ortaya cikiyorken 4 yillik bir surede arastirma yapip da, aha bakin hicbirsey olmuyormus demek abes ile istigal etmektir. bu arastirmanin tek amaci insanlara sahte bir guven duygusu asilamak.

    quote:


    20yil geriden gelmektense 5yil az yaşarim ama en sonda yaşar hayatin tadini çikartirim.


    hocam siz 20 yil ilerden yasayin, fazladan 5 yilda arayi kapatiriz biz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 1 Ağustos 2011; 10:20:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutarslan.com

    Bence yalan dolan şeyler..insanlara ne olduğu kalıplar içinde söylemek çok zor.insan çok değişken bir yaratık.kimse birbiriyle aynı değil.babam günde 1 paket sigara içiyor annem bu güne kadar hiç içmedi.Babamda bir sorun yok annemin ciğerleri bitmek üzere?


    Üzgünüm ama pasif içicilik diye bişey var. Ben nasıl olsa içmiyorum yanımdaki istediği kadar içsin diye bir durum yok yani..
  • Sigara, Alkol
    Yediğimiz gıdalardaki hormonlar, ilaç kalıntıları
    Yeraltı suların kalitesinin bozulması
    Hava kirliliği

    Bunların zararları bitti cep telefonları kaldı öyle mi
  • Bu arada helal olsun Samsung'a, iPhone4'ten 3 kat daha düşük SAR değerine sahip
    Samsung GT-i9000 Galaxy S Vibrant= 0.422
    Apple iPhone 4= 1.17
  • Araştırma araştırmaya pek bezemiyor daha çok istatiki bir çalışmaya benziyor İstatistik çoğunlukla tahmine dayanır bu insanlar tahmine dayalı kesin dayatmalarla açıklama yapıyorlar bunu anlamak herkesin elinde yeterki bu tür haberleri iyi okuyun ve şüpheci yaklaşın.

    Araştırmada beyin tümörü teşhisi konmuş hastalar üzerinde yapılan deney ve sorular gösteriliyor ve 4 yılda herhangi bir şeyin belli olamayacağıda ekleniyor.
    E madem 4 yıl bir sonuç için yeterli değil sen nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun!?
    Daha gider bu böyle nerde senin raporların hangi hastahanesin hangi doktorsun adın ne sanın ne.
    Bazı insanlar ingilterede kendisi ve çevresini rahat görürken bunu dünyanın her yerinde böyle olamayacağını düşünmüyor.
    Her toplumun sosyal kültür düzeyi orta eksende genişlemiş olamaz.
    Sosyal kültür ve refah düzeyi tabanda geniş ülkelerdeki insanın cep telefonu yüzünden beyin tümörü olmayacağını bilemezsin ve bunu insanlara dayatamazsın.

    SONUÇ BU TÜR HABERLER SÜREKLİ OLARAK ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR BU ŞEKİLDE YAPILAN ARAŞTIRMALARA KOLAY İTİBAR ETMEMEK LAZIM.
    Donanımhaberin'de bu şekilde kolay itibar etmemesi lazım.
    Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mo0rfin

    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura
    quote:

    Orijinalden alıntı: mo0rfin Bunlar yalan kimse inanmasın. Elbette ki zararları var.
    yok bir yerde arastirma yaptinmida yalan diyorsun. neye dayanarak. adamlar arastirma yapmis veriler uzerinden konusuyor. bana sorarsan cep telefonu ampul isigindan bile binlerce kat zararsiz. ama bunu senin gibi iskembeden atarak iddia etmiyorum. E=h.v planck-einstein denklemi. bir elektromagnetik dalganin enerjisini frekansini planck sabitiyle carparak bulabilirsin diyor. isikda bir elektromagnetik dalga olduguna gore matematigi cok basit: cep teledonu micro dalganin frekansi 1.8x10^9hz gorunur isik 4x10^14 ile 7.5x10^14 yuvarlak hesabla 10^14/10^9=10^5 yani 100bin. gorunur isiginin bile enerjisi cep telefonun 100bin kati. kaldiki gunesten aldigimiz miktarin yaninda cep telefonlari devede kulak kalir. gunesin mor otesi isigine hic girmiyorum bile.
    Bravo dostum, doktorların her zaman zararlı olarak nitelendirdikleri bu olayı, bizlere zararsız olarak ufak bir bilgi ile sunduğun için teşekkürler. Doktorlar her zaman telefon kullanırken mutlaka kulaklık ile kullanın diyor sence bunun bir anlamı yok mu? Küçük çocuklarınıza telefon kullandırmayın diyor bunun bir anlamı yok mu ? Ya da araştırma mı istiyorsun googlea girip CEP TELEFONUN ZARARLARI diye aratıp karşına çıkan binlerce içerikten bir kaçını okuman senin aydınlanmanı eminim sağlayacaktır. Emin ol ki zararı var! .......................................................................................................................... Cep telefonumuz yoksa varlığımızın da bir anlamının kalmayacağı günlere doğru koşar adım gidiyoruz. Kısa sürede elimiz ayağımız zannettiğimiz bu cihaz sayesinde konuşuyor, yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz. Kulaklarımızı, cep telefonlarının muhteşem işlevlerine kabartmışken alın üç yeni gelişme size: Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), cep telefonlarından ve baz istasyonlarından maruz kalınan radyo dalgalarını içine alan elektromanyetik alanları, muhtemel kanserojen içeren 2-B grubuna aldı. Bu bilgi muğlâk geliyorsa, iste daha anlaşılır olanı: İngiltere Radyolojik Koruma Kurulundan: Cep telefonları küçük çocuklarda tümör riski yaratıyor. Bu türden bilgilerden daha çok var; çünkü zaman ilerliyor ve kullandığımız teknolojinin uzun vadede görülecek zararları bir bir ortaya çıkmaya başladı: Dünya iletişim devlerinden AT&T için çalışıp cep telefonunun zararının olmadığını söyleyen Dr. George Carlo, şirketten ayrıldıktan sonra yazıp konuşabiliyor ancak: Laboratuar deneyleri, cep telefonu radyasyonunun genetik şifre bozukluklarına yol açtığını göstermiştir. Medyada arada bir yayınlanan haberler, cep telefonlarının zararsız olduğu, yapılan araştırmalarda zararının henüz tam olarak tespit edilemediği yönünde bilgiler veredursun; bu harika cihaz sayesinde sağlığımızın büyük bir tehdit altında olduğu, artik bilimsel verilerle ve yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Türkiyede madalyonun kara yüzü ile ilgili yayınlanan ilk kitap, geçtiğimiz günlerde okurun ilgilisine sunuldu. Hayykitap Yayınlarının çıkardığı Tehlikeli Oyuncak adlı eser, Prof. Dr. Selim Şeker ve Anıl Korkut tarafından yazıldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün hocalarından Prof. Selim Şeker, 25 yılı aşkın zamandır elektromanyetik ve bunun insan üzerindeki etkileri konularında bilimsel çalışmalar yapmış, eserler kaleme almış bir isim. Anıl Korkut ise moleküler biyoloji, genetik ve kimya okumuş, halen Amerika Colombia Üniversitesinde genetik konusunda doktora çalışmalarını sürdüren bir bilim adamı... Şeker ve Anıl in bilimsel-akademik bir dile boğulmadan, herkesin anlayabileceği bir dil ve üslupla kaleme aldıkları kitap, cep telefonunun sağlığımız üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, dehşet verici çelişkileri, cep telefonu üreticilerinin cep telefonu lehine destekledikleri bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını gösteren örnekleri, bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. Kanserden beyin tümörüne, yüksek tansiyondan hafıza kaybına, cep telefonunun kısa ve uzun vadede ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olumsuz etkilerinin anlaşılır bir dille açıklandığı kitapta, en az zararla gerçekleştirilecek kullanım için, bir kısmını üst tarafta alıntıladığımız tavsiyelerde bulunuluyor. Prof. Dr. Selim Şeker, kulağımızın neredeyse içine sokup beynimize bu kadar yakin tuttuğumuz, elektromanyetik radyasyon yayan başka bir cihazın olmadığını belirtiyor ve şöyle diyor: Diğer aletlerin kullanımında aldığımız zararı, vücut kendini yenileyerek bertaraf edebiliyor. Oysa cep telefonunu yoğun kullandığımız için buna fırsat vermiyoruz. Cep telefonunun kullanımı gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla daha da bağımlısı oluyoruz ve tehlike gittikçe büyüyor. Prof. Şeker, zaman zaman medyada cep telefonlarının insan sağlığına zararı olmadığı yönündeki haberleri nasıl karşıladığı yönündeki sorumuzu, sigara örneği ile açıklıyor: 1960larda sigaranın zararlarından hiç söz edilmiyor, sadece öksürük yaptığı konuşuluyordu. Ama şimdi kanser yaptığını biliyoruz. Biz sigarada yapılan hatanın cep telefonunda da yaşanmaması için dikkatli olmamız gerektiğini, zararlı yanlarıyla ilgili sonuçları ve ihtimalleri belirtip uyarmayı istiyoruz. Bu teknolojiyi bilinçli kullanmak, çocuklardan uzak tutmak gerektiğini, bir bilinç oluşturup cep telefonu üreticilerini, daha az elektromanyetik radyasyon yayan cihazlar yapmaları için zorlamak gerektiğini söylüyoruz. Türkiyede bazı GSM operatörlerinin hazırladığı ve cep telefonunun sağlığa zararının olmadığını belirttiği broşürlere, para karşılığında, konu ile ilgili bir tane bile makalesi olmayan bilim adamlarının imzasının alındığını belirtiyor Prof. Şeker ve ekliyor: Bu türden çalışmaları bağımsız kuruluşlar yapar. Şikâyetçi olunan tarafın, şikâyet ile ilgili çalışma yapması etik açıdan ne kadar doğru olur? Ama medya bu kuruluşlardan büyük miktarlarda reklâm girdisi sağladığı için aleyhte sonuç veren çalışmaları değerlendirmiyor, lehte olan çalışmaları ön plana çıkarıyor. CEP TELEFONUNDAN KORUNMANIN BASIT YOLLARI: — Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek. — Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak. — Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak. — Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, hamilelik süresince evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak. — Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir. Çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.) — Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak (Bir çalar saat, gece boyunca başucunuzda durarak biyolojik ritminizi altüst edecek cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.) - Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak. — Cep telefonlarının en savunmasız zamanda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak. — Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak. (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.) — Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.) — Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. (Radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.) — SAR değeri daha düşük cihazı tercih etmek daha az radyasyona maruz kalmak demek. SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmek. (Telefonunuzun SAR değerini öğrenmek için:http://www.sarvalues com/eu-complete.html ) - Harici antenli cep telefonlarini tercih etmek. - Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantaniz yoksa, en dis cebinizde tasimak. - Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak. - Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakin bir yerde taşımamak. - Yakınınızda bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak. - Cep telefonunun bir organımız olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak. KISA VADELI ZARARLARI (24 saat) - Görüş alanında daralma. - Kalp rahatsızlıkları. - Kalp pilinin bozulma riski. - Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski - Yoğun stres ve yorgunluk hissi. - Kalıcı işitme bozuklukları. - Konsantrasyon ve dikkat bozulması. - Embriyo gelişiminin zarar görmesi. - Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma - Kadınlarda düşük riskinin artması. - Işitmede geçici aksaklıklar oluşması. - Kan hücrelerinin bozulması. - Bas ağrıları ve sersemleme - Bağışıklık sisteminin bozulması. UZUN VADELI ZARARLARI (10 yıl) - Yüksek tansiyon. - Genetik yapının bozulması. - Sperm sayısının azalması. - Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri. - Cilt kanseri. - Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.


    Dediklerinize katılıyor şunuda eklemek istiyorum, hiç bir etki altında olmayan bilim adamları yalnız SAR değerinin yeterli olmadığını konferanslarda ve sempozyumlarda tartışmaya başladılar.




  • Bu haberi telefon firmaları yapıyor da,zararlı olduğu haberini telefon düşmanı firmalar yapıyor olamaz.Tamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier


    quote:


    20yil geriden gelmektense 5yil az yaşarim ama en sonda yaşar hayatin tadini çikartirim.


    hocam siz 20 yil ilerden yasayin, fazladan 5 yilda arayi kapatiriz biz :)


    -5 ile basladıgınız hayatınız rahatsızlıklarla gececeğinde çabuk bitmesini isteyeceksiniz zaten o yüzden az yasamayı istemeniz normal
  • gidipte baz istasyonuna kafanızı dayamadıkça kayda değer bir zararı yok cep telefonlarının.ancak sürekli çok az çeken ortamlarda mesela otomobil,asansör gibi saatlerce kullanırsanız belki.

    birde bilmeyenler yorum yapmasa,komik oluyor zira.biri gelmiş em radyasyon ile mutasyon falan yapmış:D
  • BIRAKIN BU İŞLERİ TELEFONLARIN TÜMÖR VE KANSER YAPTIĞI HAYVAN DENEYLERİ ÜZERİNDE İSPATLANDI !



    BİR KAÇ HAFTADIR SÜREKLİ BAŞ AĞRISI ÇEKİYORUM SON İKİ GÜNDÜR TELEFONLA KONUŞTUKTAN SONRA AĞRININ ARTTIĞI FARK ETTİM BUNDAN SONRA KULAKLIKLA VE KENDİMDEN UZAK TUTACAĞIM



    ÇOK DİKKAT EDİN BU SEKTÖR ÇOK BÜYÜK KİMSE KOLAY KOLAY ÇIKIPTA ZARARLI DEMEZ !!!

  • ilk olarak şu haberlere bir kaynak verseniz çok mutlu olacağız. Hem zararlı hem de zararsız diyenler... Birileri "Xin Y üzerindeki etkisi kanıtlandı" derken de ona kuru kuru inanacak değiliz.

    2.si E=h.v formülü ile kanıt veren kişi mühendis olsa gerek, çünkü doğru söylüyor. Ayrıca eklemek gerek, cep telefonlarının mikrodalga sinyalleri kullandığını söylemiş, bu da sinyallerin odak noktasında bir ısınmaya sebep olacaktır. Bu durumda kulaklık kullanmıyorsanız 5er dakikalık periyotlarda kulak değişimi yaparsanız ve mümkün olduğunca az konuşursanız büyük çoğunlukla yeterli olacaktır. Kısaca telefonlar ionize radyasyon yaymadığı için kansere değil de hücre ölümlerine sebebiyet verecektir. Yani her türlü zararı var.

    Son olarak, araştırmanın yetersizliği gereksiz tartışılmış. Bugün istatiki olarak zaten her 3 kişiden 1inin kanser olması bekleniyor. Ancak genel yüzdelerde telefon kullanımı ile ilişkilendirilecek bir artış görülmemiş. Burada şunu söylemekte de yarar var: cep telefonu dışında pek çok etken kansere sebebiyet veriyor. Kimse kusura bakmasın ama stresten hasta olacağıma kız arkadaşımla telefonda konuşup mutlu olmayı tercih ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.