Şimdi Ara

Andor (2022 - ) | Disney+ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Giden O kadar kredi den sonra imparatorluğu nasıl atlatacaklar çok merak ediyorum 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedinci bölüm de yayınlandı. Bayağı ağır ilerliyor. İzleyen yok herhalde buralarda. Ekşide de ilgi görmedi pek.

  • Ben izliyorum 6. Bölüm iyiydi onun haricinde çok ama çok yavaş hikaye yok ortada yani biraz sıkıcı. Star wars evreni diye izliyorum ama izlerken yoruyor yani kopuyorum diziden sürekli biselerle uğraşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekizinci bölüm gelmiş de açıp da bakasım yok. Başladık bitireceğiz artık minvalinden bakıyorum işte. İlk iki üç bölümün atmosferine kapıldım birden. Aslında slow burn olması, diyalogların kaliteli olması falan izletiyor ama bilemedim tam olarak neden içime sinmediğini.

  • Koskoca Star Wars evreninde bir insanı biyonik olarak yeni baştan yaratabiliyosun, koskoca galakside ışık hızından daha hızlı seyahat edebiliyosun, ışık hızından hızlı iletişim de kurabiliyosun, ama konu "para" oldu mu, hem de koskoca imparatorluk, hala daha bugün kullandığımız elden ele gezen şeyleri kullanıyor. Dizideki erkekler ya kötü ya da işe yaramaz karakterler (özellikle başroldeki herif tam bir mıymıntı. Üflesen uçacak bi tip). Buna karşın kadınlar iş bitirici, inisiyatif kullanan, onurlu, iyi, güçlü vs. karakterler. Erkekler işe yaramaz, kaçak, korkak ve zayıf vs. Yine ortada feminizm akımına kurban gitmiş bir iş var. Yazık gerçekten de. Kadın ve erkek neden ve ne zaman böyle birbirine düşman oldu? Düşünün artık medyada üstü örtülü bir kadın erkek savaşı izliyoruz. Her dizide her filmde artık bu var. Bu çağın içine doğmuş gençler genellikle bunu fark etmiyorlar çünkü onlara şimdi çok erken yaşta "toksik maskülinite" filan gibi kavramlar öğretip erkekliklerinden soğutma peşine düşmüş bir politik akım var. Erkek olmak utanç verici bişeymiş gibi lanse ediliyor neredeyse. Yaşı benim gibi geçkin olan herkes görüyor yapılanı. Hiç bir anlam veremiyorum. Bu işlerin insanları eğlendirmesi gerekirdi oysa ki. Herkes bi politik amaç peşinde koşturuyor artık. Yazarı da öyle yönetmeni de öyle yayıncısı da öyle, herkes kendisini bir kanaat önderi gibi görüyor. George Lucas'a kırgınım. Keşke satmasaydı. Kendisiyle birlikte mezara gitseydi bu evren. Milletin elinde resmen politik bir araç oldu adamın yazdığı öyküler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 26 Ekim 2022; 18:51:13 >




  • Diziyi şimdiye kadar çok beğendim. Bu sene çıkan en iyi işlerden bana göre. Skywalker ve ışın kılıçlarından uzak güzel bir hikaye. Andor'un zamanla nasıl bir karaktere dönüşeceğini merakla bekliyorum. Kardeşini bulmak en büyük hedefi olan ve kendi küçük dünyasının dışındaki olan bitenlerden pek de haberdar olmayan basit biri iken yavaş yavaş birşeylerin farkına varmaya başlıyor. Bunu aceleci bir şekilde anlatmamaları da bana göre çok iyi olmuş. Bu tarz değişimler genelde hızlı olmaz. Zamanla yaşananlar neticesinde dönüşüm gerçekleşir.


    Skarsgard'ın karakterinin imparatorluğa karşı toplu direnişin tohumunu atmak için yaptıkları çok fazla kişinin başına bela açacak olsa da gerekliydi. Buna karşı İmparatorluğun verdiği tepki de haklılığını göstermiş oldu. Bu yolda zarar gören masum sayısı çok olacak ama ortada İmparatora kafa tutacak bir güç olmadığından başka yol da yok.


    Karakterler ve oyunculukları da çok beğendim. Hikaye güzel ilerliyor ve aceleye getirilmiyor. Disney umarım burada çıkardığı işi örnek alır ve diğer SW yapımlarını da bu doğrultuda bir düzene oturtur. Ayrıca Jedi ve ışın kılıcı konusunda dizi yapmak istiyorsa biraz eski zamanlara gidip o çok güzel hikayeleri ekrana getirmesinde de fayda var.





  • SW evreniyle alakam yok lakin akıyor bu dizi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyalogların anaokul seviyesinde olmadığı ortalamanın üzerinde olduğu tek star wars yapımı bu olabilir herhalde. 4-5-6 falan da dahil.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    işte tam da bu. Rings of Power gibi aynı. Fanlar zaten cepte, onlara çöp versek yine izleyecekler, biz diğer kesimleri nasıl ekrana çekeriz de rating artırırız diye yapılan bir başka iş. Ortaya çıkan şey star wars'a benziyor, ama belli açılardan gözünüzü kısıp da bakınca benziyor.

  • Star Wars denince sadece ışın kılıcı ve jedi-sith (özellikle de skywalker saga) olmadığını gösteren ve bunu da kaliteli bir şekilde yapmayı başaran güzel bir yapım. İlk çekilen filmler zaten ayrı ama prequel üçlemede skywalker üzerinden gidip daha sonra da sequel üçlemede tekrardan aynı yerlerde dolanan ve kaliteyi de devamlı aşağıya çeken yapımlardan sonra umutsuzluğa düşsek bile sinemada Rogue One ve dizi tarafında Mandalorian ile artan umudumuz Obi-Wan ile tekrar dibi görse de Andor ile hiç olmadığı kadar yukarılara çıktı. Animasyon tarafında zaten çok iyi işler çıktı genelde. Clone Wars, Rebels çok iyidir benim gözümde. Tales of Jedi ise hoş kısımları olsa da önemsiz kalıyor. Mutlaka aynı dönemlerde geçen yapımlar yapacaklarsa da farklı noktalara değinselere iyi olurdu. Güç mevzusu açısından sith tarafını Dooku üzerinden anlatabilirler mesela. Bana göre bu dönem yerine başka zamanlardan hikayelere girseler çok iyi olurdu. Çok fazla hikaye var ve bunları dışlamalarını anlayamıyorum açıkçası. KOTOR yenilenerek yayınlanmayacak ise film ya da dizi olarak yapılsa harika olur bana göre. Bu evrene daha hakim olan arkadaşlar daha bir çok hikaye bulabilir ilgi çekebilecek.





  • 9. Bölüm de bitti, ağzım açık gerçekten. Kenobi'den sonra beklentim zaten yoktu, Mandalorian 1. sezondan bile daha iyi bir iş çıkarmışlar. Tony Gilroy'un payı çok büyük bunda.

    Edit: Bu arada dizi evet yavaş ama bir roman gibi bir yavaşlık bu, adeta bir roman gibi her detayıyla veriyor size olayları. Diyaloglar şuana kadar çıkmış herhangi bir Star Wars içeriğindeki en detaylı diyaloglar rahat. (Kitaplar dışında)

    Edit 2: Müziklerden bahsetmeyi unutmuşum, Kenobi'deki çöp müziklerden sonra müzikler konusunda da beklentim düşmüştü, dizinin müzikleri gerçekten çok güzel ve orjinal. Özellikle introlarda çalan müzikler, tüyleri diken diken ediyor. Farklı ve orjinal olanlardan ise Niamos/Morlana One müziğini söylemek lazım, 5 dakikalık loopa alınmış halini dinliyorum arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 11 Kasım 2022; 20:36:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son 2 bölüm güzeldi , hoşuma gitti.Bu arada Disney mümkünse sadece bu tarz yan karakterlerin hikayelerini çeksin ne zaman işin içine Lightsaber,Sith,Jedi ve ana karakterler girse batırıyorlar.En azından bu tarz dizilerde daha güzel işler yapıyorlar , Mandalorian gibi.Mesela Obi-Wan'ın da koca sezonda sadece 3-5 dakikalık kesitler dışında hiçbir numarası yoktu.

  • Dizi baya sevilmiş. Sezon bitince izlerim.

  • S1B10


    Çok iyi gidiyor.


    Puanım 10/8.9


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Ben yüzme bilmiyorum. Yüzemem ki
    Çok iyi bölümdü film tadinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi dizi. Evren ile alakam olmamasına rağmen baya beğendim.


    9.bölümün sonuyla ilgili


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bölümün sonunda doktor "Dörtten yeni serbest bırakılan biri ertesi gün ikiye geldi" diyor. Benim anladığım cezası biten kişileri başka bölümlere alıyorlar. Yani serbest kalma gibi bir durum yok. Sonrasında olanlardan da bunu anlıyoruz. Burada benim anlamadığım nokta cezası bitip başka yere transfer olan kişi bunu neden yeni transfer olduğu yerdeki insanlara söylemiyor ? Şimdiye kadar bu olay nasıl gizli kaldı anlamadım. En fazla öldürmekle tehdit edebilirler ama ölene kadar orada kalıp, çalışacağı için aslında pek bir farkı yok. 10.bölümde de bununla ilgili bir şey demediler. Biraz açıkta kaldı sanki bu kısım.




  • Star Wars evreninde geçen Prison break. Azcık da casusluk filan klişeleri işte. Ben izlerken sıkıldım. Bazı diyalogları ileri sardım. Bazı sahneleri atladım. Yine de hiç bişi kaymetmedim.

  • 11. bölümle ilgili bir şeyi bazıları farketmemiştir diye yazayım dedim,
    Luthen ve Kleya telsizde bir koleksiyon ürününü almayı konuşurken aslında şifreli bir sekilde Saw Gerrera'nın Spellhaus'a saldırma durumunu ve Andor'un Ferrix'te yakalanma durumunu konuşuyorlardı. Dizide böyle detaylı diyaloglar olması çok güzel.
    Onun dışında bahsetmek gerekirse ilk defa tüm karakterlerin yaşadığı şeyler bir bölüm içinde ilgimi çekti. Mon Monthma, Luthen, Andor, Bix... Hepsi. Küçük bir droidin bile bir karakter derinliği var. Sinematografi ve müzikler de inanılmaz yine tabiki. Bir daha böyle bir SW dizisi gelmesine imkan yok bence. Tony Gilroy gerçekten inanılmaz bir insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 17 Kasım 2022; 8:27:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cassian, Rogue One'da ilgimi çeken, merak ettiğim bir karakter olmamıştı. Dizisinin duyurulması da bir o kadar şaşırtmıştı beni açıkçası, o yüzden diziye olan ilgim de epey azdı ama çok fazla öven paylaşım görmeye başlayınca spoiler yemeden aradan çıkarayım dedim. Muhteşem bir iş çıkarılmış, fakat keşke ismini Andor koymasalarmış. Cassian'ı kullanarak aslında Rebels origin anlatıyor yapım, hiç beklemiyordum böyle bir şey, her detayına bayıldım, buram buram Star Wars hissettiriyor.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.