Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X benchmark rekorları kırıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awsalli

    Yenilerin tasarımı daha farklı olduğu için öyle, Aslında yeniler daha şık duruyor.

    Aynen ben de sırf tasarımdan dolayı aldım corsair h100i v2 :)
  • Hah şöyle fiyatlar biraz kırılsın. Rekabet olsun ki tüketici fahiş fiyat ödemesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Bu saatten sonra Intel fanı olsa bile kafası çalışan ya da cebini düşünen biri kolay kolay Intel işlemci alamaz. Test sonuçları gerçekse muazzam. Intel ya büyük oranda fiyat indirimine gitmek ya da Core i3 serisini bile artık 4 çekirdeğe çıkarmak zorunda. Hani IPC açısından geride kalır diyorduk, yurtdışındaki testlerde aynı saat hızındaki Skylake işlemcilerden bile hızlı Ryzen.

    Intel'in şu an tek kozu saat hızlarının yüksekliği. AMD'nin yalnızca oyun oynayanlar için avantaj yaratabilecek 7700k benzeri 4 çekirdekli işlemcilere bir karşılığı yok gibi görünüyor. Ama 4 GHZ taban 4.4 GHZ turbo hızlarında 4 çekirdekli bir işlemciyi de envanterine dahil ederse o zaman tablo değişir.

    Arkadaş düşünsene R7 1700 ün fiyatı 329 Dolar.

    Şimdi bakıyorum i7 7700K 1500TL ye falan satılıyor. O da 353 dolara denk geliyor ( KDV Hariç )

    Yani R7 1700 ün fiyatı 1400TL olabilir.

    Üstelik

    R7 1700 ün değerleri.
    3.0GHz @3.7GHz Turbo 65W TDP

    7700K nın değerleri.
    4.2GHz @4.5GHz Turbo 91W TDP

    Şu halde bile AMD çok çekirdek testinde %45 bir avantaj sağlıyor.
    Not : Tek Çekirdek Testinde daha düşük sonuç verecektir. Anladığım kadarı ile AMD şu an saat darbesi başı performans noktasında intel ile ka kafaya nerede ise. Yani tek çekirdekte i7 7700K vs R7 1700 kıyaslaması yaparsak i7700K muhtemelen %25 civarı öne geçecektir. Ama ne kadar önemli tartışılır. Bu kadar güce muhtaç olan artık tüm uygulamalar çok çekirdek destekli zaten.

    AMD Standart hızda 1200MHz, Turbo da 800MHz daha düşük frekans değerlerine sahip. Şimdiye kadar ki tecrübelerimiz gösteriyor ki R7 1700 en kötü ihtimalle 4.2GHz e OC olabilecektir ( Ki kişisel tahminim 4,5GHz olması, şanslı kişilere düşecek iyi yongalarda ise 4,8GHz i göreceğini düşünüyorum. ) 7700K ise en fazla 4.8GHz olacaktır ( İnternette 5GHz falan var ama voltajlar fazla 4,8GHz de 1,22V - 5GHZ de ise 1.36V gerekiyor 100-200MHz için fazla değil mi? Isınmayı saymıyorum bile. Aşırı artan güç tüketimi ise başka bir boyut. ) hadi o da 500MHz artsın 5GHZ olsun diyelim ısınma güç tüketimi ve fazlaca voltajı hiç hesap etmeyelim.


    Böyle bir durumda mevcut tablo şunu gösteriyor. En azından Cinebench için.

    Standart hızlarda

    Tek çekirdek
    R7 1700 100 ise
    i7 7700K 125 olur

    Çok çekirdekte ise
    i7 7700K 100 iken
    R7 1700 145 olur.

    OC yaptık diyelim.
    R7 1700 ü 4,2GHz yaptık 500MHz yani %13,5 OC
    i7 7700K yı da 5GHz yaptık. 500MHz yani %11,1 OC

    Tek çekirdekte
    R7 1700 113,5 olacaktır.
    i7 7700K 138,8 olur. ( Performans Farkı %22 ye düşmüş oluyor ki dediğim gibi 5GHz öyle her önüne gelen yapamayacak ama 1700 ile hemen herkes 4200MHz yapabilecek muhtemelen. )

    Çok çekirdekte ise
    i7 7700K 111,1 e
    R7 1700 164,5 olur. ( Performans farkı %48 e çıkar. Ki yine aynı 5GHz muhabbeti. )

    Ki bir de düşünün eğer R7 1700 ler 4.5GHz ve üstüne OC olabiliyor ise ne olur? AMD muhtemelen mimeriyi henüz sınırlarına kadar zorlamıyordur zira rakibinin hamlelerine göre değişikliğe gitmesi gerekebilir.

    Her neyse. Daha 7 serisini millet almamışken testleri OC değerleri falan internette o kadar çok yokken intel den 8 serisi işlemci haberi geliyor ise Ryzen cidden iyi olacak demektir.


    Bunun yanında 7700K noktasında.

    Bir de R5 serisi var. Özellikle R5 1600X.
    AMD Ryzen 7 1800X benchmark rekorları kırıyor


    Bu arada dikkatinizi çekerim sonunda X takısı olmayan işlemciler 65W TDP ye sahip. X olanlar ise 95W TDP ye sahip. X ise XFR özelliği. Yani iyi bir işlemci soğutucun var ise diğer bir deyişle işlemcin serin olduğu sürece 4GHz olan Turbo hızı daha da yukarılara çıkacaktır. İşte bu da TDP nin yüksek olmasının nedeni muhtemelen iyi bir soğutucun var ise işlemci otomatik olarak 4.5GHz gibi değerlere çıkacaktır. AMD muhtemelen XFR ile ilgi çekip X takılı işlemcileri daha fazla satıp birim başı karını artırmak için böyle bir yola gitti ve işlemciler zaten rakiplerini geçtiği için olası karşı hamlelere karşı saat frekanslarını düşük tuttu. Ayrıca OC aşıkları için de R7 1700 gibi modelleri koydu ki kendileri özgürce coşsunlar.[simage][/simage]




  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Bence xfr ozellıgı sogutucuyu tanımıyor.Yanı cogu kısı sogutucuyu tanıyor sanıyor ama oyle bırsey yok o dusunceyı sılelım.Bunu senın ıcın yazmadım genel olarak yazdım.

    Sıcaklıga gore frekans yukseltıyor desek daha dogru olur.Aynı ekran kartlarındakı boost muhabbetı gıbı.

    Bıde merak edılen konu mısal 1800x 4ghz+ denılmıs acaba kac c ye dusunce 4.5ghz oluyor ve anakart buna ne kadar otomatık voltaj verıyor.

    Ben bu ıslemcılerden alsam xfr falan neyse kapatırdım.Kendı voltajımı kendım verır oc yı manuel yapardım.

    Cunku anakartların sagı solu bellı olmaz cok gereksız fazla voltaj verebılıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 24 Şubat 2017; 23:56:31 >
  • Buradaki fanatik tayfa hala anlayamamis.

    Cekirdek basi performans farki RYZEN ile kapanmis oldu. Intel uzun suredir islemci performansini dogru duzgun gelistirmedi. 4-5 Senelik core i7 ler ayni saat hizinda o ove ove bitiremediginiz 7700k ile hemen hemen ayni performansa sahip. Adamlar i7 nin saat hizini fabrikadan arttirip yeni model diye satiyorlar. Fiziki cekirdek sayisini artik en az 6 yapmalari gerekirken, isin suyu oyle bir cikmis durumda ki sirf carpan kilidini acarak 50$, hyperthreading gibi performansa katkisi bile cogu zaman tartisilacak bir ozellik ile 100$ daha ekleyerek sagiyorlardi milleti.

    Bu arada multitasking cok onemlidir ve bircok uygulama ile ayni anda ugrastiginizda gercek cekirdek sayisi cok onemli hale geliyor. Bircok insan icin artik 4 cekirdek yeterli degil ve intel rekabet eksikliginden 6 cekirdek ve uzeri islemcilerini fahis fiyatlara satiyor. Burada, 4 cekirdekten fazlasini dogru duzgun kullanamayan birkac oyundan yola cikarak islemci gucunu degerlendiren fanatikler anlayamiyorlar bunu. Kaldi ki o oyunlari oynarken eger stream ediyorsaniz 7700k daki 4 cekirdek yetersiz kaliyor ve makina ciddi sekilde yavasliyor.

    Hal boyle olunca direk belirteyim Ryzen 1700 bir de overclock edilirse, i7 7700k dan kat be kat iyi bir islemci ve 300+$ a satilan bir islemci de boyle olmali zaten. Cekirdek basi yakin performansa sahip 4 yerine 8 cekirdek eszamanli uygulamalarla ugrastiginizda ezer gecer(Fx serilerinde cekirdek basi performansi goreceli olarak cok zayif oldugu icin, cok nadir durumlar haricinde bu islemciler zayif kaliyordu, artik durum boyle degil, Ryzen ile AMD de uzun sure once yaptigi yanlistan dondu ve cekirdek performansini da on plana koydu yeniden). Ustelik tdp degerlerine bakildiginda buyuk ihtimalle iyi bir OC potansiyeli olacak Ryzen islemcilerin.

    Fanatikce bir markaya saplanmak yerine Ryzen sayesinde adam gibi 8 cekirdekli islemciler alabileceginiz icin sevinmeniz gerekir. Bu sayede Intel de islemcilerini duzgun bir fiyata cekecek ve herkes kazanacak...




  • İntel 6700k kullanıyorum öncesinde yıllar yılı Amd kullandım ve yarışta hep geri kalmıştı. Piyasaya bu sefer yeni teknolojisi ile güçlü girdi. Geri dönmesine sevindim. Fanboyluk yapmanın alemi yok.

    Ben son kullanıcıyım cebime bakarım. Intelin tekel olmasını iyice kırar ve umarım rekabet artar bu da fiyatlarda düşüş olarak bize yansır.

    Gpu cephesinde biraz geri basmasının nedeni şimdi şimdi ortaya çıkıyor. Yıllar yılı boş durmamışlar cpu tarafında.

    Eeee şimdi Intel düşünsün ....
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 veya 5 mart olması lazım fuarda tanıtılacak dediler zannetmiyorum 2. yarı çıkacağını ama şu var ufak tefek düzeltmeler yapılabilir tabi orası ayrı.
  • stump-s41 kullanıcısına yanıt
    Martta olması imkansız benim dediğim zaten Amd'nin kendi verdiği resmi tarih zaten Erdi'nin dediği gibi bu senenin son çeyreğinede kalabilir.

    Daha bu soketle uyumlu a12 bristol ridge apuyu sürmediler piyasaya doğru düzgün,belki önce onu sunabilirler o zamana kaadar çünkü baktığımda anakartlarda athlon desteğide yazılmış,bristol ridge athlon bile çıkarabilirler apu-athlon olayı şu an karışık ama 2. yarıdan önce beklemesin kimse hbmli raven ridge apuları.
  • İntel ağlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada AMD uzun zamandır geriden takip ettiği Intel'e Ryzen ile cevap verdikten sonra aynı performans farkını 2 ya da 3. çeyrekte Nvidia'ya yapacak gibime geliyor, zira AMD bir yandan da Vega mimarisinde inşa ettiği GPU'lar üzerinde çalışıyor.

    Ryzen APU'lar Polaris mimarisi yerine Vega ile çıkarsa hiç şaşırmam ama AMD ilk çıkacak seriyi Polaris mimarisinde sunup daha yüksek performanslı APU'ları Vega mimarisi ile de sunma yoluna da gidebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 25 Şubat 2017; 5:57:9 >
  • çık sa da yıl sonu gibi ya da yeni yıl gibi bir bilgisayar almayı düşünüyorum. eskilerin fiyatları ucuzlar belki :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedLabel


    Buradaki fanatik tayfa hala anlayamamis.

    Cekirdek basi performans farki RYZEN ile kapanmis oldu. Intel uzun suredir islemci performansini dogru duzgun gelistirmedi. 4-5 Senelik core i7 ler ayni saat hizinda o ove ove bitiremediginiz 7700k ile hemen hemen ayni performansa sahip. Adamlar i7 nin saat hizini fabrikadan arttirip yeni model diye satiyorlar. Fiziki cekirdek sayisini artik en az 6 yapmalari gerekirken, isin suyu oyle bir cikmis durumda ki sirf carpan kilidini acarak 50$, hyperthreading gibi performansa katkisi bile cogu zaman tartisilacak bir ozellik ile 100$ daha ekleyerek sagiyorlardi milleti.

    Bu arada multitasking cok onemlidir ve bircok uygulama ile ayni anda ugrastiginizda gercek cekirdek sayisi cok onemli hale geliyor. Bircok insan icin artik 4 cekirdek yeterli degil ve intel rekabet eksikliginden 6 cekirdek ve uzeri islemcilerini fahis fiyatlara satiyor. Burada, 4 cekirdekten fazlasini dogru duzgun kullanamayan birkac oyundan yola cikarak islemci gucunu degerlendiren fanatikler anlayamiyorlar bunu. Kaldi ki o oyunlari oynarken eger stream ediyorsaniz 7700k daki 4 cekirdek yetersiz kaliyor ve makina ciddi sekilde yavasliyor.

    Hal boyle olunca direk belirteyim Ryzen 1700 bir de overclock edilirse, i7 7700k dan kat be kat iyi bir islemci ve 300+$ a satilan bir islemci de boyle olmali zaten. Cekirdek basi yakin performansa sahip 4 yerine 8 cekirdek eszamanli uygulamalarla ugrastiginizda ezer gecer(Fx serilerinde cekirdek basi performansi goreceli olarak cok zayif oldugu icin, cok nadir durumlar haricinde bu islemciler zayif kaliyordu, artik durum boyle degil, Ryzen ile AMD de uzun sure once yaptigi yanlistan dondu ve cekirdek performansini da on plana koydu yeniden). Ustelik tdp degerlerine bakildiginda buyuk ihtimalle iyi bir OC potansiyeli olacak Ryzen islemcilerin.

    Fanatikce bir markaya saplanmak yerine Ryzen sayesinde adam gibi 8 cekirdekli islemciler alabileceginiz icin sevinmeniz gerekir. Bu sayede Intel de islemcilerini duzgun bir fiyata cekecek ve herkes kazanacak...

    Şu anda i5 4690K kullanıyorum. Bayadır da var bende çıktığından beridir kullanıyorum sanırım. Ondan önce de 3570K vardı.

    Ama daha öncesinde FX8350 kullanıyordum. İntel'e e geçme sebeplerimin nerede ise %100 ü anakart kaynaklı idi. Yıllardır güncellenmeyen anakart çipsetleri yüzünden sıkıntı vardı. Yeterince USB yuvasına ya da Bant genişliğine sahip ya da adam gibi SSD kullanacak ve ya 1sn de bios açacak ( SSD Raid ile. Raid kurunca bios aşırı yavaş açılıyordu bu da bilgisayarın açılış hızını aşırı geciktiriyordu. ) bir anakart yoktu.

    Yani intel e geçmem FX8350 nin yetersiz gelmesinden değildi.

    4690K tabiki Ham performans olarak FX8350 den önde. Ancak aynı sizinde belirttiğiniz gibi çoklu görevlerde FX8350 biraz daha farklı bir deneyim sunuyordu.

    Ryzen bir çıksın bakalım.

    Ama bir süre daha sistem değiştireceğimi sanmıyorum. Malum hala 4690K çok iyi bir işlemci ve ben 4,5GHz e OC li olarak kullanıyorum. Standart bir 7700K sisteme karşı teste soksak muhtemelen kafa kafaya sonuçlar alırlar ya da benim sistem geçer.




  • draconist kullanıcısına yanıt
    Vega ile gelecek zaten hbm demek vega demek gibi bişey,apularda hbm gömülü vega ile gelecek.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyleyeyim.

    İşlemcileri de kötü değildi.

    Ya tamam ham performansta bir FX8350 belki bir 3570K değildi. Ama performansı %30 az ise fiyatı da %50 azdı yani, anakartı da sayınca fark %60-70 e çıkıyordu. Ayrıca oyunlarda da yine çoğunlukla GPU önemli olduğundan testlerdeki uç nokta farklar görülmüyordu. Çok çekirdek destekli işlemlerde de yine FX8350 coşuyordu.

    Aslında FX8350 çıktığı dönemde çok çekirdek destekli uygulamalar/oyunlar şimdiki kadar yaygın olsa idi AMD yi farklı bir senaryo bekliyor olurdu.

    Ki bunun onlar da farkına vardı sonunda. Çünkü yıllarca "Biz Yaptık Hadi Destek Verin" havasında idi AMD. Yahu sen ne kadar havalı bir teknoloji çıkarırsan çıkar kimse cebinden para verip buna destek vermek için bir tarafını yırtmaz. Adam oyunu 2-4 yıl önce geliştirmeye başlamış 4 Çekirdek optimizasyonlu olarak. Sen gelmişsin yeni mimari çıkardım 8 çekirdek hadi destek ver dersen adam niye bir 6 ay daha harcayıp optimizasyon ile uğraşsın ki?

    Ama şimdi oyunlar artık farklı bir geliştirme şekli ile yapılıyor artık çoklu çekirdek desteği ile geliyorlar. Bunun öncesinde AMD yine bu işlemciler çıkmadan önce yani nerede ise 2-3 yıldır teknolojilerini desteklemesi için firmalar ile görşüp tartışıyor. Böylece yeni oyunlar çıktıklarında AMD ye hazır olacaklardı.

    Ayrıca yine destek olmayan uygulamalar için Ham performansı da artırdılar.

    Bakalım Ryzen geliyor.

    Ryzen is new Horizon. :D

    Ses oyununu ilker sevdi. :D




  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    İndirimler başlamış bile intelde çok iyi oldu amd'nin başarılı olması

    https://www.technopat.net/2017/02/25/intel-islemcilerde-fiyat-indirimine-gitti/
  • savaş başladı artık
  • amd intel i serisinemi geçti?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix


    quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    ;)))
    AMD Ryzen 7 1800X benchmark rekorları kırıyor

    Ben konuşmuyorum ekran görüntüleri konuşsun.

    AMD Ryzen 7 1800X benchmark rekorları kırıyorAMD Ryzen 7 1800X benchmark rekorları kırıyor

    Ekran kartı tarafındaki Driver masalları bitti. İşlemci tarafındada tek çekirdek masalları bitti. Buna alışsanız iyi olur.

    O fiyatlar ney öyle yahu. 40 yıllık intel fanı olsam dahi gider AMD alırım yine.




  • Ikinci el piyasasini bekleyin simdi. 500liraya kakalanan islemciler simdi 250 lira olacak. 1 ay a varmaz gorulur.

  • yaklaşık 6 senedir i7 2600k kullnıyorum. 7/24 4825mhz stabil çalışıyor. Cinebench testlerinde i7 6700 ile aynı puanı alıyorum. Burdan şunu anlıyoruz intel koskoca 6 senede 1 arpa boyu yol gitmediği gibi bize 10 futbol sahası büyüklüğünde kazığı montelemiş. Yeni bir FX zen fiyaskosu bekliyordum ama AMD helal olsun çok iyi iş yapmış. Aklımı fena çeldi durudk yere sistem değiştirtecekler :D

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.