Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcisi ve test sonuçları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
207.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    tamam ben anliyorum seni ama iki firma anlasmis ellerinde anlasma metni var kimse bilmiyor.yillar sonra bir anlasmazlik sonucu bunlar eskiden de boyleydi diye kavga ediyorlar, iki gun sonra barisiyorlar bizi ilgilendirmiyor aralarindaki muhabbet.


    ben galiba yanlis anladim ama Intel zaten 1982'de, IBM'in rekabet stratejisini baltaladi.. Oysa ki, zaten PC olarak bilinen standart icin IBM secmisti Intel'in x86 komut setini. AMD, x86 komut setini tam olarak 1992'de 5 yillik dava sonucu tam olarak kazandi..
    onu demeye calisiyorum... yoksa uretimi yapma hakki kiralikti..



    AMD uretiyordu. Intel haklarini kullanmak zorunda birakliyordu.. o yuzden islemciler piyasaya cikmiyordu..




  • tamam bunlarda problem yok benim onceki nick cyrix120 idi hatirlarsan.yukarda bir yerde dendigi gibi kanun mahkeme ile bir seyler icat etmis bir sirkete sen tek basina bu isi yapamazsin baslayamazsin git birine 1:1 ogret rekabet et demesi gibi bir durum yok.patent haklarinin ne manasi var oyle olsa.tekel davalari denilen bir dava varsa da artik yok amd vazgecti o yuzden 1.25 milyar dolar ve gizli anlasmalarla bir ton seker aldi.amd uretiyordu intel ismindeydi tosbalik yapip piyasaya surmuyordu bu tekel degil lisans yok kira mira.benim dedigim dell gibi sistem ureticilerine onun degil benim islemciyi kullan demesi para vermesi tekel davasiydi ustelik dedigim gibi cok yakin tarihte oldu lisans filan vardi onceki durum gibi degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    tamam bunlarda problem yok benim onceki nick cyrix120 idi hatirlarsan.yukarda bir yerde dendigi gibi kanun mahkeme ile bir seyler icat etmis bir sirkete sen tek basina bu isi yapamazsin baslayamazsin git birine 1:1 ogret rekabet et demesi gibi bir durum yok.patent haklarinin ne manasi var oyle olsa.tekel davalari denilen bir dava varsa da artik yok amd vazgecti o yuzden 1.25 milyar dolar ve gizli anlasmalarla bir ton seker aldi.amd uretiyordu intel ismindeydi tosbalik yapip piyasaya surmuyordu bu tekel degil lisans yok kira mira.benim dedigim dell gibi sistem ureticilerine onun degil benim islemciyi kullan demesi para vermesi tekel davasiydi ustelik dedigim gibi cok yakin tarihte oldu lisans filan vardi onceki durum gibi degil.


    Himm... sadece Dell mi? HP de bir sure konustu bu konularda.. Hatta "MediaMarkt", bunu bir fiil kanitladi..




  • Boinc and Folding test ?
    http://distributedcomputing.info/projects.html

    @+
    *_*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Boinc and Folding test ?

    http://distributedcomputing.info/projects.html

    @+
    *_*


    bizim tartismamiza istinaden yaziyorsan ki pm kapali msn vs yok anlassak boyle mesajlar cikmaz no monkey business yani.bu tartismada herkes amd kullanmali herkes fenerbahceli dogar gibi bir sey de soylemedik.

    pc ile uzayli aramak kansere tedavi bulmak gibi seylere inaniyorsaniz ki saygim vardir o zaman intel kullanmalisiniz bu tip uygulamalarda daha iyidir hatta sirf bu is icin 990x alan arkadasimiz var forumda.

    biz burada diyoruz ki durduk yere gelip demedik tekel davasindan geldi mevzu buraya.biz amd almak istiyoruz bu da bizim tercihimiz fakat parasiyla bile bulmakta fena sorun yasadik zamaninda ve tesadufi amd'nin iyi oldugu donemdi.folding olayi hakkinda kanun yok vicdanen bir durum ama insanin parasiyla istedigi urunu alamamasi ticaret hukuku ile alakali bir seydir.

    bugun teknofiyat.com akakce.com gibi sitelerden oturdugunuz yerde her model olmasa da cesitli model amd islemci bulabiliyorsaniz bu iyi bir durumdur.hos athlon64 zamanindaki gibi red bull tadi yok amd'nin ama yine o tada donerse bulamadiktan sonra manasi yok diyorum.Tekel davalari bunun icin onemli ve bu amd-intel tekel davasi yukarida dendigi gibi degil anlattigim gibi ve yok su anda boyle bir dava opusup barismislar.benim dedigim ozette biraksaydiniz buralara gelmiyordu baska da bisi demiyorum bu konuda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce


    quote:

    Orijinalden alıntı: smogy

    bu amd intel mmakkeme olayı !!! amerikan anti monopol yasasıyla ilgili ABD üreticilerden herhangi birisinin piyasayı teknik yada diger bir şekilde ele geçirmesini önlemek amacıyla inteli bilgi ve teknolojilerini AMD ve diğer üreticilerle pylaşmaya zorladı 1 bu anti tekel yasasıyla alakalı sebebide piyasada dengeleri ve rekabeti sağlamak eğer sadece bir firma ilerlerse piyasa dengeleribozulur ve o firmanın kontrolu altına geçer işlemci sektoru böylece rekabet ortadan kalkar olay tamamen bundan ibaret !! bu sebeple komisyon kararı ile zorla patentleri serbestçe AMD tarafından kullanılmasını sağladıki rekabet olsun ve amd de zor durumda kalması yoksa teknoloji olarak geride kalacaklardıki buda onların sonu olurdu !!!


    Birşey okumadan bilmek bu olsa gerek. AMD ile İNTEL'in davalık olmasının sebebi. İntel'in AMD işlemcilerinin satışını engellemek için firmalarla özel anlaşmalar yapmasıdır.
    Bunu intelde kabul etmiş ve bir miktar nakit üzerinede sahip olduğu bazı teknolojileri kullanım izni sağlayan bir anlaşma önermiş, AMD'de bunu kabul etmiştir.
    Konunun monopol , megapol vs.. kavramlarla uzaktan alakası yok...


    ben okuduğumu yazdım !!! bu amerikada haber olmuştu konu daha geçmişe dayanıyor yeni bir konu değil yaklaşık 10 sene var !!!




  • tarihi tarihcilere biraksak daha iyiydi aslinda ama benim dedigim gibi amd intele ya bu adam bana islemci sattirmiyor diye degil senin dedigin gibi mahkemenin biri cikip intele ver bakim teknolojini su adama dediyse 10 sene once o zaman bir de sunlara baksan diyorum sen hakliysan bile 2009'da yalan olmus mevzu.

    http://www.nytimes.com/2009/11/13/technology/companies/13chip.html

    http://news.cnet.com/8301-1001_3-10396188-92.html

    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=36357008&mpage=1

    http://www.amd.com/us/aboutamd/corporate-information/Pages/timeline.aspx

    http://en.wikipedia.org/wiki/Intel




  • sana katılıyorum ! aslında aralarındaki bu rekabet böyle sürmeye devam edecek sonuçta umarım kazanan tüketiciler olur !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: oem
    quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai 3.2 gz es bulldozer chipi 4.8gz i7 2600k ile karşılaştıran arkadaşım seni tebrik ediyorum bu kadar adil bir karsılastirma olur.. amd bu chip ile 2600kyi gecmeyi hedefliyor chip 320usd olacak 980x 990x ile karsılastırmanın alemi yok zira koskoca forumda 1-2 kiside var bu islemci amd is back in the game diyebiliriz
    +1 O arkadaş 3,2 Ghz hızında test yapsa da daha adil bir karşılaştırma olsa...
    amd intel ghz leri aynı diye bir kural yok. bu kart kral felan değil satın alınca artık siz günlük kullanım değerlerinizi koyarsınız bizde koyarız bakarız hangisi kral ayrıca 2600k da sadece 4 adet fiziksel işlemci varken bunda 8 tane var


    O kullandığın program tüm işlemcileri tüm gücünde kullanabiliyor mu bir düşün arkadaşım? Ayrıca isterse 16 çekirdek olmuş ne farkeder sadece tek threading de fark görürsün.




  • Buradan çıkaracağımız sonuçlar

    1 - 8 çekirdeğin ne kadar gereksiz olduğunu bize amd bir kez daha kanıtladı
    2 - 8 çekirdeğin harcadığı güç buna bağlı olarak performansı çok kötü bu işlemciye iyi diyen yorum yapmasın
    3 - 5 yıl sonra amd 16 çekirdek ile intel 8 çekirdek arasında hiç bir fark olmadığını görülecektir amd en az 2 - 3 yıl geriden geliyor
    4 - bu kafayla giderse amdyi kötü günler bekliyor olaya sadece masaüstü olarak bakmayın
    5 - Bu işlemciyi gördükten sonra intel işlemcileri ucuzlamaz ( Herkese diyordum fiyatı çok iyi olan i5 2500K 375 tl den satıldı o zaman amd bekleyenler büyük hata yaptı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Ağustos 2011; 3:24:14 >
  • quote:

    5 - Bu işlemciyi gördükten sonra intel işlemcileri ucuzlamaz ( Herkese diyordum fiyatı çok iyi olan i5 2500K 375 tl den satıldı o zaman amd bekleyenler büyük hata yaptı)


    buna cani gonulden katiliyorum bekleyen dervis corbayi icemeyecek bu sefer.ben zararin neresinden dondum ama yine amd bi de x6 deneyeyim dedim.
  • AMD şu CPU işini bir türlü beceremedi. İş gücünü sadece GPU geliştirmeye harcasa dahamı iyi olur acaba diye düşünmeye başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    AMD şu CPU işini bir türlü beceremedi. İş gücünü sadece GPU geliştirmeye harcasa dahamı iyi olur acaba diye düşünmeye başladım.


    CPU ve GPU geliştirme birbirinden çok uzak şeyler değiller, yeterli elemanı varsa tüm iş gücünü GPU'ya kaydırmasının küçülmeye gitmesinden başka anlamı olmaz... Bir de neden bu kadar negatif yorum mühendislik örneklerine göre yapılıyor çok anlamış değilim... işlemciler daha revizyonda, AMD'de zaten çıkışı ertelemiş bence daha iyi bir iş çıkarabileceğine inanıyor...
  • oyunlar için müthiş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.