Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcisi ve test sonuçları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
207.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anladık arkadaşlar, amd f/p ürünü intel daha pahalı performans ürünü ...amd olmasaydı intelde olmasaydı fiyatlar daha pahalı olucaktı 12 seneden fazla intel kullandım bende şimdi amd ye geçtim gayet memnunum biz buldozer neler getirecek onlara bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 9 Temmuz 2011; 21:27:33 >
  • sırf intel fanatikleri yüzünden amd'ye geçtim rahat ettim inşallah bu işlemciyide kullanmaya nasip olurum bu arada ısınıyor diyenler kullanıp karar versinler
  • Super Pi ler yine vasat olmus,

    g620 pentium 2 cekirdek 2.66 saat hizinda 15 sn aliyor 1 m yi...

    AMD'nin 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcisi ve test sonuçları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 9 Temmuz 2011; 23:58:13 >
  • bir insan bu islemcinin 2600k yi gecmesine nasil uzulebilir hadi bunu gectim,

    aciz yorum yapma ve kafasindakileri yaziya dokme kabiliyetiyle (daha dogrusu kabiliyetsizligiyle) hakarete varan yorumlar yapabilir inanilir gibi degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 10 Temmuz 2011; 0:55:38 >
  • amd batarsa intel tekel olur muhabbeti de baydı artık yani. intel amd nin batmasına izin verir mi sanıyorsunuz, bırakın artık bu bahaneleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just In Time

    amd batarsa intel tekel olur muhabbeti de baydı artık yani. intel amd nin batmasına izin verir mi sanıyorsunuz, bırakın artık bu bahaneleri.


    AMD niye batsın. 40 senedir batmayan şirket durup dururken can sıkıntısına mı batacak ?

    AMD veya başka alternatif olmazsa kazığın alasını yer aynı işlemcilerle 2 sene geçiririz. Tek fark bu olur.
  • @AndryTR, CPU-Z'de yer alan TDP değeri hız aşırtma ile değişmez. Orası statik bir bölgedir ve üreticinin belirlediği üst değer sabittir.

    Görünüşe göre CPU-Z şu an için tam destek sunmuyor sadece belli detayları gösterebiliyor ki bu da sizin iddiasınızın aksine anormal bir durumdur.

    CPU-Z'nin sürüm güncelleme notlarına bakarsanız eğer, bazı versiyonlarda henüz çıkmamaış işlemciler için "preliminary support" ibaresinin yer aldığını görürsünüz. Yani uygulama başlangıç olarak belli desteği sunar ancak %100 final değerleri vermez.

    Bu arada bazı yorumlarda piyasaya çıkacak işlemcilerin çok daha hızlı olacağı söylenmiş ki bu bence gerçeği yansıtmayan bir ifade. Mikroişlemci tasarımı bittikten sonra, üretime hazır çiplerde revizyon güncellemesi radikal performans kazanımları sunmaz.

    Örneğin yeni revizyonlarla daha yüksek saat hızları sağlanır ve bu bir kazanım getirir. AMD'nin 32nm Fusion-A işlemcilerinde sadece %6 daha iyi performans sağladığı düşünülürse, sadece revizyon güncellemesi ile ciddi sıçramalar beklemek hayalcilik olur.

    Fx57 daha önce ilk çıkacak Bulldozer işlemcilerin kısa ömrürlü olacağını yazmıştı. Ben Trinity isimli olan Radeon HD 6000 serisi GPU taşıyan yeni Bulldozer işlemcileri bekliyorum asıl.

    Son bir not ise Fx57 ve Donanım Haber için;

    Yıllarca yeni işlemci haberlerini hep yurt dışından alırdık. Şimdi siz bunu bozdunuz, yabancılar sizin yaptılarını takip ediyorlar. Türkiye adına, buradaki basın adına, teknoloji basını adına inanılmaz işler yapıyorsunuz, tebrikler.




  • Amd, bulldozerin zamanlaması itibari ile gerçek başarıyı yakalayamamıştır.Umuyoruz ki amd 22nm üretim süresince gerek zamanlama olarak gerekse performans başarımı olarak intel'e rakip olacak durumda olur.

    Ayrıca amd'nin iddalı olduğu alan sadece fiyat/performans ile sınırlı kalmamalı.Sadece performans konusunda da bir market oluşturup, bu konuda da en az intele rakip olabilecek seviyede olmalı.
  • Donanım Haber de olmasa Türkiye'de özgün içerik üreten donanım/teknoloji sitesi olmayacak.
  • ben de bulldozer'li sistem kuracagim agustos'ta islemci cikmasa bile ben anakarti simdiden,ucuzken alayim diyorum ne dersiniz?
  • Bilerek AMD alan, kullanan biri AMD den vazgeçmez :P
    Bilmeden alan biride vazgeçmeyeblir :P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Towarscke


    quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    quote:

    Orijinalden alıntı: Towarscke

    Pi sayisinda AMD, Intel ile yarisa girmiyor pek zaten.. Bellek okuma,yazma hizlari beni uzdu acikcasi.. Diger testlere bakiyorum ve diger sitelerin testleri ile karsilastiriyorum.. 3D Mark 11, Cinebench ve Video encodingde AMD, 2600Kyi gecmis.. gorunen koy klavuz istemez.. tabiki bu bir tasarim ornegi.. gelecek islemciler, tam olarak ne kadar performansa sahip olur, onu bilemem.. ama su ana kadar AMD ilgili testlerde acikca onde..


    Hocam uygun olduğun bir zamanda rakamlarla yazabilir misin? Ne kadar fark ne kadar zaman geçtikten sonra neye göre. Bir de yolda İntel'in yeni işlemcileri var. Bu işlemci başarılı olabilir mi? Yoksa Fx57'nin yazdığı gibi asıl yıl sonundaki diğer revizyonu beklemek gerektiği leb demeden leblebi gibi anlaşılmıyor mu?
    Pi testini ben de hariç tutuyorum. Bu kadar sene ben de sistem aldım sattım yenisini aldım genelde seni kendime göre bu işte daha kapsamlı bir kullanıcı olarak kabul ettiğimi değerli fikirlerine önem verdiğimi daha önce de belirttim.
    Ama 7 ay önce çıkmış ve ilk defa F/P olarak İntel gelenkerini aşmış bir işlemci ile kıyaslama yapılırken yaklaşık aynı fiyata satılacağı (320 USD) daha önce lanse edilmiş bir işlemci için verilen testlerde her resme sadece 10 saniye baktığımda bile gördüğüm tek şey bana göre henüz olmamış hocam. Eğer yanlışım ya da görmediğim eksik bir şeyler varsa affola.
    Saygılar.


    Mesela resimlere bakinca Cinebench R10'da 24000 gibi bir puan goruyorum..
    Core i7 2600K'nin internet uzerindeki testlerinde 22000-23000 puan var.
    Ornek:http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-10.html

    Pass 1 ve Pass 2'ye bakiyorum. Core i7'nin Pass1'de 120fps gibi sonuclari oldugunu gordum.. Tabi baktigim sitelerde bazi kistaslarin farkli olabilecegini de dusunuyorum, ama AMD'nin Pass1'de 134fps gibi bir sonucu var burda.
    Nitekim 6 cekirdekli 1090T islemcisinin de bu konuda guzel sonuclar aldigini hatirliyorum..

    PCMark 7'ye bakiyorum..
    Core i7'nin internet uzeirndeki skorlari 6000 civarinda ama onlar zaten 5ghz iken ki sonuclari.. Hic bakmayin..
    Intel stok halde bu sonucu 4000civarinda aldigini varsayiyorum.. ama mesela bir iki sitede Intel 2600K sonuclarina detayli baktigim zaman "Productivity" skorunun 2100 civari oldugunu gordum. Buna karsilik AMD burda 2200 sonucu almis.
    "Creativity" skoru 3100civarinda olan Intel'in karsisinda AMD burdaki testte 3250 gibi bir puan almis..

    3dMark 11 testlerine Tom'un hardware'inden baktim.. Orda gordugum sonuc Intel icin 5721 puan.. AMD burda 6265puan almis.
    Intel'in Grafik sonucu 5393, AMD Phenom 4x 970'in 5702, Burdaki AMD sonucu 6063..
    Intel'in fizikte zaten iyi oldugunu biliyoruz zaten o yuzden sonuca bakmiyorum.
    Kombine skorda, Intel 5776 puan almis. Burda AMD'nin skoru 6301..
    Siz bu test icin, ne ekran karti kullanildigini soracaksiniz.. Tom'un yerinde GTX580 kullanilmis.

    Kisaca testler cok kotu degil. AMD'nin burdaki testlerinin ozellikle kendi teknolojilerini destekleyen islemci programlari ile daha iyi olacagini dusunuyorum.. Cunku zaten henuz cikmis bir program olmamasi sebebiyle, Turbocore ve gerektiginde bazi prgramlar icin ekran kartina gecerek, performans arttiran ozellikleri kullanilamamis..


    Kirli bir sistem Vista 64 bit ve Antivirüs vb programlar açık Biostan her şekilde Turbo kapalı olarak önce FX8000'de baz alınan 3,2 GHZ ile, resimlerde siyah bant olduğu için ve CPU-Z 1,40v göründüğünden AMD'nin de 3,6 olarak yaptığına inandığım için ayrıca 3,6 ve benim günlük kullandığım default voltage 4,0 hızlarında 2500K ve GTX460 ile CineBench R10 testlerim:
    3,2 GHZ............45 sn......19412
    3,6 GHZ............41 sn......21972 2600k için 22000 rakamı vermişşiniz şaşırdım. 4,3 ile 28000 rakamı bolca var nette. Eğer OC ile bu kadar fark ediyorsa yine her türlü 2600k olmaz mı?
    4.0 GHZ............37 sn......23605.... 380 TL'ye 12 Taksit alınan ve daha ödemeleri bile başlamamış 2500k ile default voltage ve serin sessiz bir ortamda aslında genel anlamda SB işlemcilerinde abartıldığı kadar olmadığını da hala iddia ederek, hatta 200 TL'ye phenom II X4 955 alsam da zaten oynadığım oyunlardaki 4 çekirdek ihtiyacını da gidermiş olurmuydum düşüncesinde olduğumu da ek olarak açıklayayım.

    SüperPI konusuna girmiyorum da yıllardır neden AMD bu konuda bir aşama kaydetmiyor. Belki tartışmalı ve teknik bir konu dahi olsa merak ediyorum. Saat hızlarını siyah bant ile gizleyip her ay ortaya core i7 950'den %50 hızlıyız 2600K 'dan %35 hızlıyız gibi spekalüsyonlarla gelerek olmaz hocam. Satacaksın elindeki GF hisselerini Araplar'a bu iş o zaman olacak ben hep mesajlarımın çoğunda vahşi liberalizmin bu gerçeğine değiniyorum. İntel'le başka türlü rekabet edemezsin. Arkadaşlarımızdan birisi yukarıda 320 USD olsada bu skorlarla 315 USD 2600K alınmaz demiş. Arkadaşımız sanırım x58 kullanıyor ve Core i7 9xx işlemcisinin de 2600k karşısında aldığı sonuçlar derinden etkilemiş olmalı. Forumda SB karşıtları sadece AMD kullananlar değil sen bir X58 kullananlara bak hocam. Yalnız bir gerçek var 300 USD ve üzerine işlemci alınmaz x58'ci arkadaşım.

    X264 r1913 4.0 revizyonu ile testlerde biraz daha iyi skor alınmakta. Yukarıda kullanılan versiyon hangisi bilemiyorum ama 1090t zaten 2600k'ya bu alanda bile rakip değil ancak bugünkü 375 TL fiyatıyla bakarsak rakip de olur alternatif de olur. Biz de halden anlarız yani.
    AMD'den daha öne saat hızları konusunda problem olduğu açıklamaları yapılmıştı. Ben Testlerde saat hızı gizlendiği için TurboCore kapalı olarak 3,2 GHZ olarak test yapıldığına inanmıyorum. Çek Macar Hırvat sitelerinden alıntı ile verilen testleri de baz alamam hocam.
    3,6 saat hızında turbo yine biostan kapalı olarak default voltaj ile x264 testlerim:

    x264 HD BENCHMARK 4.0 RESULTS

    Please do NOT compare it with older versions of the benchmark!
    Please copy/paste everything below the line to to report your data
    tohttp://forums.techarp.com/reviews-articles/26363-x264-hd-benchmark-4-0-a.html

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Results for x264.exe r1913
    ==========================

    Pass 1
    ------
    encoded 1442 frames, 142.83 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 142.93 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 144.10 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 143.47 fps, 3912.26 kb/s

    Pass 2
    ------
    encoded 1442 frames, 27.86 fps, 3961.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.80 fps, 3961.34 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.11 fps, 3961.63 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.60 fps, 3961.20 kb/s


    Ek olarak son bir defa Biosta fabrika ayarlarına döndüm. Bu Turbo meselesini daha önce dile getirmiştim kolay kolay 3,7 olmuyo Sb işlemciler. Çoğu uyglamada hep 3,4 olarak bios tanımı var.+4 çarpan için ayrıca İnte CPU Features menüsünde 34 ile 37 arasında 4 seçenek var. Tüm anakartlarda aynı bios olduğuna göre defaultu turbo konumunda 34 çarpandır tekrar hatırlatayım dedim. Hani şu AMD TurboCore biosta default olarak kapalı mevzusuna karşılık İntel'de de sadece 100 mhz default ayar farkı vardır. Bu da armudun sapı üzümün çöpü gibi birşeydir benim gözümde hocam. Eğer işlemlerde ben de 3,7 görseydim bu konuda sana hak verirdim. Cinebench esnasında CPU-Z 3,4 ve 1,216 voltaj göstermekteydi. Skor:
    3.4 GHZ.......43 sn.........20562



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Temmuz 2011; 15:36:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01


    Kirli bir sistem Vista 64 bit ve Antivirüs vb programlar açık Biostan her şekilde Turbo kapalı olarak önce FX8000'de baz alınan 3,2 GHZ ile, resimlerde siyah bant olduğu için ve CPU-Z 1,40v göründüğünden AMD'nin de 3,6 olarak yaptığına inandığım için ayrıca 3,6 ve benim günlük kullandığım default voltage 4,0 hızlarında 2500K ve GTX460 ile CineBench R10 testlerim:
    3,2 GHZ............45 sn......19412
    3,6 GHZ............41 sn......21972 2600k için 22000 rakamı vermişşiniz şaşırdım. 4,3 ile 28000 rakamı bolca var nette. Eğer OC ile bu kadar fark ediyorsa yine her türlü 2600k olmaz mı?
    4.0 GHZ............37 sn......23605.... 380 TL'ye 12 Taksit alınan ve daha ödemeleri bile başlamamış 2500k ile default voltage ve serin sessiz bir ortamda aslında genel anlamda SB işlemcilerinde abartıldığı kadar olmadığını da hala iddia ederek, hatta 200 TL'ye phenom II X4 955 alsam da zaten oynadığım oyunlardaki 4 çekirdek ihtiyacını da gidermiş olurmuydum düşüncesinde olduğumu da ek olarak açıklayayım.

    SüperPI konusuna girmiyorum da yıllardır neden AMD bu konuda bir aşama kaydetmiyor. Belki tartışmalı ve teknik bir konu dahi olsa merak ediyorum. Saat hızlarını siyah bant ile gizleyip her ay ortaya core i7 950'den %50 hızlıyız 2600K 'dan %35 hızlıyız gibi spekalüsyonlarla gelerek olmaz hocam. Satacaksın elindeki GF hisselerini Araplar'a bu iş o zaman olacak ben hep mesajlarımın çoğunda vahşi liberalizmin bu gerçeğine değiniyorum. İntel'le başka türlü rekabet edemezsin. Arkadaşlarımızdan birisi yukarıda 320 USD olsada bu skorlarla 315 USD 2600K alınmaz demiş. Arkadaşımız sanırım x58 kullanıyor ve Core i7 9xx işlemcisinin de 2600k karşısında aldığı sonuçlar derinden etkilemiş olmalı. Forumda SB karşıtları sadece AMD kullananlar değil sen bir X58 kullananlara bak hocam. Yalnız bir gerçek var 300 USD ve üzerine işlemci alınmaz x58'ci arkadaşım.

    X264 r1913 4.0 revizyonu ile testlerde biraz daha iyi skor alınmakta. Yukarıda kullanılan versiyon hangisi bilemiyorum ama 1090t zaten 2600k'ya bu alanda bile rakip değil ancak bugünkü 375 TL fiyatıyla bakarsak rakip de olur alternatif de olur. Biz de halden anlarız yani.
    AMD'den daha öne saat hızları konusunda problem olduğu açıklamaları yapılmıştı. Ben Testlerde saat hızı gizlendiği için TurboCore kapalı olarak 3,2 GHZ olarak test yapıldığına inanmıyorum. Çek Macar Hırvat sitelerinden alıntı ile verilen testleri de baz alamam hocam.
    3,6 saat hızında turbo yine biostan kapalı olarak default voltaj ile x264 testlerim:

    x264 HD BENCHMARK 4.0 RESULTS

    Please do NOT compare it with older versions of the benchmark!
    Please copy/paste everything below the line to to report your data
    tohttp://forums.techarp.com/reviews-articles/26363-x264-hd-benchmark-4-0-a.html

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    Results for x264.exe r1913
    ==========================

    Pass 1
    ------
    encoded 1442 frames, 142.83 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 142.93 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 144.10 fps, 3912.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 143.47 fps, 3912.26 kb/s

    Pass 2
    ------
    encoded 1442 frames, 27.86 fps, 3961.26 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.80 fps, 3961.34 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.11 fps, 3961.63 kb/s
    encoded 1442 frames, 27.60 fps, 3961.20 kb/s


    Ek olarak son bir defa Biosta fabrika ayarlarına döndüm. Bu Turbo meselesini daha önce dile getirmiştim kolay kolay 3,7 olmuyo Sb işlemciler. Çoğu uyglamada hep 3,4 olarak bios tanımı var.+4 çarpan için ayrıca İnte CPU Features menüsünde 34 ile 37 arasında 4 seçenek var. Tüm anakartlarda aynı bios olduğuna göre defaultu turbo konumunda 34 çarpandır tekrar hatırlatayım dedim. Hani şu AMD TurboCore biosta default olarak kapalı mevzusuna karşılık İntel'de de sadece 100 mhz default ayar farkı vardır. Bu da armudun sapı üzümün çöpü gibi birşeydir benim gözümde hocam. Eğer işlemlerde ben de 3,7 görseydim bu konuda sana hak verirdim. Cinebench esnasında CPU-Z 3,4 ve 1,216 voltaj göstermekteydi. Skor:
    3.4 GHZ.......43 sn.........20562


    Yazimin sonunda belirtildigi gibi, AMD testlerinde Turbocore ve gerektiginde ekran karti GPU'sundan yardim almak gibi ozellikler yok.. Ben gerci o islemcinin FX islemcisi oldugunu da zannetmiyorum.
    Testleri internet uzerinde nerden bulursam aldim.. Yani o verdigim puanlar icin, internette google uzerinden bir iki duzgun arastirma yapmak lazimdir.
    Diger taraftan, ben her zaman sunu dusunmusumdur. Defult voltaj, frekans, carpan ve fabrika cikisi ayarlarla, ayni fiyat kadegorisinde bulunan islemciler yarisir.. "Overclock" denilen hadise, tamamen sizin yaptiginiz biseydir. Bu sebepten islemcinin ne kadar iyi oldugunu gostermez.. Az voltaj ile frekans rekoru, yada Ln2 ile overclock rekoru krabilirsiniz ama bu stok haldeki 2600K ile overclocklu 2600K'nin hangisi daha iyi oldugunu gostermez. Bu sedece sizin hiz gerektiren bir islem yaptiginizi gosterir.. Mimari olarak daha iyi diye bir sonuca varilmaz..

    x264 HD Benchmark icin bisey diyemeyecegim.. islemciniz o sirada overclocklumuydu bilmiyorum ama ben de internetten aldigim sonuclari koydum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 10 Temmuz 2011; 18:12:06 >




  • yılarca intelle kazıklandıktan sonra phenom ııx4 955 be li sistem topladım sonrada kendi kendime kızdım niye yıllarca ön yargılı davrandım diye.AMD ısınıyor denirdi intelle yandığımı farketmezdim!!Şu sıcaklarda stok fan ile boşta 37 c yükte 52-54 c capture dahil her türlü yükü kolayca (işlemci duymuyor bile)kaldırıyor.Gençler paranızı sokağa atmayın F/P tan şaşmayın,hiçbiri babanızın oğlu değil kazıklanmayın!(yıllarca kazıklanmış bir DEDE..)söylüyor.İşleci ile yapabileceklerinizin azamisini AMD ucuza yapıyor.İntel daha ucuza daha az ısınan işlemciler yapana kadar bundan sonra AMD ye devam.
  • @setek01,@Towarscke

    Neden x264'de pass 1'e odaklandığınızı anlamadım,sanırım pek x264 encode ile uğraşmıyosunuz zira x264'de pass 2 her zaman daha önemlidir(aslında tüm encode işlemlerinde pass 2 daha önemlidir),pass 1 de encode süresini etkilesede işlem pass 2 ye nazaran kısa sürdüğü için pek umursanmaz.
  • Önemli olan donanım değil yazılım artık. Şu anda 4 çekirdekli bir makinada dvd yazdırırken makina kasılıyor. İntel AMD farketmiyor. Şu andaki yazılımlarla donanımları verimli kullnamıyoruz. Yazılımlar değil 8 çekirdeği 2 çekirdeği bile doğru düzgün kullanamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantomasds

    Önemli olan donanım değil yazılım artık. Şu anda 4 çekirdekli bir makinada dvd yazdırırken makina kasılıyor. İntel AMD farketmiyor. Şu andaki yazılımlarla donanımları verimli kullnamıyoruz. Yazılımlar değil 8 çekirdeği 2 çekirdeği bile doğru düzgün kullanamıyor.


    DVD yazarken makina kasiliyorsa sorun var..
  • Şu an laptopumda dvd yazdırıyorum ve herhangi bir kasılma yok amd işlemcili takır takır çalışıyor.Masa üstümdede bir sorun yaşamadım ben işlemcilerde f/p yanlısıyım fazla para ödemem ödediğim paraya aldığım performansa bakarım,1000$ işlemci anca çok yüksek işgücüne ihtiyaç duyan firmalarda olur karşılığında para kazandırıyordur onun dışında teknoloji zaten çok süratli ilerliyor neden en pahalısını almaya çalışayım ki?Isınıyor denilen işlemci intel den daha serin çalışıyor diyebilirim düzgün bir kasa ile kullanın bakın ben bu havalarda phenomII 3.0 ghz 4 çekirdek işlemcim var 38 dereceyi geçmedi sıcaklığı yük altında iken üstelik.Yıllarca intele tomarla para ödedim artık ödemem ta ki intel bu abest fiyat politikasını değiştirene kadar.Anakart değiştirmeden işlemci değiştirebilen kaç intel kullanıcısı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atyay

    @setek01,@Towarscke

    Neden x264'de pass 1'e odaklandığınızı anlamadım,sanırım pek x264 encode ile uğraşmıyosunuz zira x264'de pass 2 her zaman daha önemlidir(aslında tüm encode işlemlerinde pass 2 daha önemlidir),pass 1 de encode süresini etkilesede işlem pass 2 ye nazaran kısa sürdüğü için pek umursanmaz.


    Odaklanma yok hocam. Daha ziyade kıyaslama konusunda cinebench ve pass1 testleri geçti. Towarscke internet üzerinden aldığı veriyi paylaştı ben de kendim 2500k ile test yaptım yazdım o kadar. Evet çok uğraşmam ama D-ZON3 SINNERS CHD relase gruplarından bahsetsem. Yani en iyi seviyede uğraşanlar var her şeye ulaşmak artık mümkün. Kullanıcı profilinde çoğunluk oyun için alır bu işlemcileri. Ya hocam elimde 1000 Tane orjinal DVD var 10 yıldan fazla bir zaman önce Amazon.co Amazon.de'den burada olmayan TR altyazılı filmeri getirrtim. Remaster İyi Kötü Çirkin TR'de çıkmadan 4-5 ay önce elimdeydi. Ne özel box setler aldım bazılarını erken uyanıp elden çıkardım. Maddi bir değeri kalmadı ama yine de bana 30'lu yaşlarımın hatırası olarak manevi değeri vardır. Yani her şey bu kadar çabuk tükenirken ne renderi ne arşivciliği Allah aşkına!!! 1000 taneye yakın orjinal film diyorum. Az para yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 11 Temmuz 2011; 14:31:10 >




  • hadi bakalım 15 2500k aldığımıza pişman edecek f/p değerine ulaşabilecek mi. sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.