Şimdi Ara

Akustik gitar önerileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar aslında bağlama çalıyorum ve gitar da çalmak istiyorum. Açıķçası gitar hakkında en ufak bilgim yok. Akustik gitardan başlamayı tercih ettim zaten kısa zamanda öğreneceğime eminim. Bu nedenle kötü bir gitar almak istemiyorum. Fiyatı max 550 600 tl olan kesik kasalı (cuteaway) akustik gitar arıyorum. Önerileriniz neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • akustik gitar tavsiyesi veremeyeceğim ama bildiğim birkaç şeyi paylaşayım.

    kesik kasa olması 12. perdeden sonraki perdelere rahat ulaşma sağlasa da, tona olumsiz etki eder. 12.den sonraki perdeler şarkıların genelinde pek kullanılmaz zaten.

    ayrıca gitarda teller, bağlamadaki kadar yumuşak değildir. bare olmayan akorları basmak için başlangıçta yarım saatten fazla pratik yapamayabilirsiniz. bu süre parmak uçları sertleştikçe uzar gider.

    bir de bare akorlar vardır, hemen hemen her şarkıda bir tane bulunur. bare akorlarda işaret parmağınızla bir perdedeki tüm telleri kapatmanız gerekmektedir. bunu yapabilmek tahmini 2 ayınızı alacaktır.

    ben buraya kadar klasik gitar çaldığımdan ötürü ondan bahsetmiştim. akustik gitarın telleri klasiğe gere çok daha gergindir. yani doğal olarak akor basması daha zor olacaktır.

    yani akustiğin tonlarından hoşlanıyorsanız akustikten başlayın. fakat klasik olsa da olur diyorsanız, başlangıç için klasik gitar daha uygundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cuteaway Akustik atıyorsan büyük ihtimal elektro Akustik Olmalı çünkü en azindan benim bildiğim kadarıyla normal akusikleri normal yapıyorlar ki tona etkisi olsun. Ben fender cd-60 sipariş ettim 470 e çalınca nasil oldugunu bildiririm tabi senin fiyatın daha yuksek o ayri konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışana kadar mecbur biraz eller yıpranacak :) Fender güzelmiş aslında dolar bu kadar yüksekken almak istemiyorum ama düşecekmiş gibi durmuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette satılanların çoğunun yapıldığı ağaç kalitesiz. Yani eğer alacaksan iyi araştır. Ben gitar hocama getirtmiştim muhabbet ettik bu ara dolar yüksek olduğu için baya yükselmiş fiyatlar. Bence bu ara acil değilse alma. Dolar düşünce en az 50 lira ucuzlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.