Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.378
Cevap
175
Favori
789.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TP-LİNK modemlerde MTU değerini girdikten sonra modeme reset çekmek şart mı arkadaşlar?
  • AKK'nin uygulanmasının yanlızca tek bir sebebi vardır, Türk Telekom yurtdışı bağlantılar için hat hızının kapasitesine göre değil, transfer edilen veri miktarına göre ödeme yapar. Altyapı olan bölgelerde 100Mbit, 1Gbit hızları abonelere vermekte sorun yoktur, sorun bu yüksek hızdaki hatlarla transfer edilecek yüksek miktardaki veriler için yurtdışı şirketlere ödenecek olan ücrettir. Bu yüzden kota uygulayarak, aslı astarı olmayan "adil kullanım" tanımlarıyla halkta "kabullenilebilir sebep" şeklinde algı yaratmaya çalışarak asıl hedefleri olan "kar marjını yüksek tutmak" hedefine hayal ürünü kılıf uyduruyorlar.
  • hala ttnetin yeni bir kısıltama getirdiğini iddia edenler var. yahu mtu bir açık değil ki kapatılsın. ayrıca hala torrentten stabil olarak son hız alıyorum mtu ile. bırakın artık işe yaramıyor ttnet kısıtlama getirmiş çözmüş muhabbetini yahu. yok öyle bir şey. bütün sistemin işleyişini mi değiştirecek adamlar. mtu açık olsa yine bir derece...

    edit: ayrıca ttnet kendisine karşı yapılan her türlü şeyi engellemeye meyillidir zaten. tr069 ayarının ttnetin verdiği modemlerin çoğunda hatta belki tamamında olmaması gibi. ne zaman ttnetten aldığınız modemde mtu ayarını göremezsiniz, işte ozaman ttnet uyanmış diyebiliriz. onun haricinde gerisi boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seceka_ -- 30 Nisan 2015; 17:31:29 >
  • Hocam yanlış anlamayın da neden boş konuşuyorsunuz?

    Tamam siz de hala çalışıyor olabilir ama ben de birçok arkadaşta çalışmıyor artık mtu yöntemi, bu da demek oluyorki ttnet bir engel getirmiş. 1 sene öncesine kadar aynı modem, aynı pc, aynı işletim sistemiyle işe yararken şimdi girdiğim hiçbir değer işe yaramıyor.

    Aynısını çalışmayan arkadaşlar da mtu çalışmıyor neden uyduruyorsunuz, bu yöntem yalan tarzında şeyler yazarak yapıyor. Birbirimizi yalanlamaya gerek yok, kimimizde çalışıyor kimimizde çalışmıyor. Bu kadar basit.
  • boş mu konuşuyorum? ttnet bir engelleme getirmiş olsa sence sadece bir kısmına mı getirir? böyle bir açık olduğunu düşünürse temelli çözer bitirir. burada mahalle şirketinden bahsetmiyoruz. ayrıca ben modemi ertesi gün kapatıp açınca bile işe yarayan mtu değerim değişirken, sizde 1 sene öncesinde kullandığınız şeyin değişmesi çok doğal. burada 3-5 rakamın önemini bilirken kalkmış 1 sene boyunca aynı pc aynı modem diyorsunuz.

    kimseyi yalanlamıyorum. herkeste işe yarıyor da demedim zaten. dediğim tek şey ttnetin bir engelleme getirmiş olmasına karşıydı. doğru düzgün okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız.

    yine dediğim gibi ttnet eğer mtuya bir çözüm bulsaydı sende işe yarıyor, bende yaramıyor muhabbetine hiç girmezdik emin ol.
  • Siz benim dediğimden en son 1 sene önce mtu'yu kullandığımı mı anladınız? Çok açık ve net söylüyeyim mtu ne zaman çalışmamaya başladı biliyor musunuz? Mahallemize hipernet geldiğinden beri mtu çalışmıyor. Değil 3-5 rakam 192den 1000e kadar aralıkta bulunan rakamlardan denemediğim değer kalmadı.
  • doğrudur işe yarayan değer değişebilir ya da çalışan bir değer bulamıyor olabilirsiniz. ancak dediğim şu, ben de hipernet kullanıyorum. ve ben de işe yarıyor. bu demek değil ki herkes de yarayacak. ttnet mtuya önlem almış olsa neden hala bazımızda çalışıp bazımızda çalışmıyor bunu demek istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fonrid Tasartir

    doğrudur işe yarayan değer değişebilir ya da çalışan bir değer bulamıyor olabilirsiniz. ancak dediğim şu, ben de hipernet kullanıyorum. ve ben de işe yarıyor. bu demek değil ki herkes de yarayacak. ttnet mtuya önlem almış olsa neden hala bazımızda çalışıp bazımızda çalışmıyor bunu demek istedim.

    aynen öyle bende çalışan benım arkadasta çalışmıyor bulundugumuz istasyondanda kaynaklanıyor olabılır sanırım
  • Çeşke ttnet de gece akk leri kaldırsa belli bir zaman
  • TTNET hiç olmazsa gece, AKK kaldırsa bence de harika olur.
  • ttnet sistem değişikliğine gidecek daha önce hat değerleri ekranının görüntülendiği TTOYS ekranının yerine ALCATEL bazlı SYMP ekranı ile uzaktan kontrol sağlayacak YANİ BİR BAKIMA HIZIMIZ ARTIK BRAS,TAN DEĞİLDE DSLAM,DEN DÜŞÜRÜLECEK
    NOT:KESİN BİLGİ DEĞİL EĞER BU DUYUM GERÇEKLEŞİRSE HİÇ BİR ŞANSIMIZ OLMAZ...
  • fışfış kullanıcısına yanıt
    tivibu varken bunu yapmazlar zaten şu an sisteminde böyle olmasının temel nedeni tivibu.tivibu olmasa rüyamızda görürdük akkyi aşmayı
  • mtu aştım bu dakikadan itibaren hızım 3 mbit. çözüm arıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skylined

    Selamlar

    Dikkatimi çekti bugün adsl hızı bende 16 mpbs akn dolalı 2 hafta oldu. Neden hız arttı bir anda bugün bayram diye mi ?

    Bu mesajınızı şimdi fark ettim. O gün hızınızın artma nedeni bayram diye değildir. Öyle olduğunu sanmıyorum. Mart ayında 8 Mbit ADLS kullanırken AKK doldurmuştum ve hızım 3 Mbit'e düşmüştü. Dosya indirme hızım da 300 Kbps ama bir gün bir baktım dosya indirme hızı 800 Kbps çıkmış. Hata tam olarak şöyle olmuştu o gün sabah 300 ile dosya indiriyordum sabah saat 12 civarında bir baktım hız 800 çıkmış ve aynı gün akşam saat 18:00' e kadar hep 800 ile dosyalar indirdim. Daha sonra hız tekrar 300 düştü.

    Ya teknik bir aksaklık oldu veya arada bir hızlarımızı belli bir süre eski haline getiriyorlar.




  • Geçen ayın son günlerinde MTU çalışmaz hale gelmişti, bu ay başında AKK sıfırlandı fakat bugün hız yeniden 3Mbit'e düştü, yeniden bir çok defa denememe rağmen artık MTU'nun hiç bir etkisi olmuyor. Artık TTnet'in bir değişiklik yaptığından %100 eminim ve TTnet dışındaki İSS'lerde MTU'nun çalışmadığını bilsemde TTNet'den ayrılıp diğerlerinin kampanyalarından birine katılacağım çünkü şu an kullandığıma benzer paketler diğer İSS'lerde 15-20 TL daha ucuza geliyor (24 ay taahhütle). Amacı download olanlar için en uygunu kablonet (uyduruk ismi ile Uydunet) fakat bir sebepten ötürü kablonet kullanamadığımdan ISS değiştirip ADSL'ye devam edeceğim.
  • ttnet fake attı ve yedim. Ayın 30'unda, yani son gün 1-2 film indireyim dedim torrente dizdim, saat 10:30 gibi bir baktım tam hız indiriyor hem de mtu ayarı falan yokken. Ben de sömüreyim diye dizdim filmleri son filmde inince 23:55 civarı modemi hem kapayıp açtım hem de resetledim ama daha sonra baktımki indirmelerim kotaya yansımış ve son gelen veri zamanı da 1 Mayıs 00:00:17 olarak görünüyor. 17 saniye ile yeni aya 12gb eksik başladık. Helal olsun ttnet, zekice adımlar bunlar. Devam.
  • nicosia kullanıcısına yanıt
    - 12 saatten kısa Internet bağlantısı oturumlarınız için Internet bağlantınızın kesildiği süreye kadar
    olan kota miktarınız, bağlantınız kesildikten 4 saat sonra kota hesabınıza yansıtılır.

    okuma özürlü kullanıcılar olduğumuz için oluyor bunlar.
  • İyi de hocam ben bunu her ay yapıyorum, yani 300kb/s hızla da filmleri indiriyorum ve de hep 12'den önce kapatıp-açıyorum modemi. Hiç öyle akşam 8'de falan durdurmadım internet kullanımımı. Neden ilk defa bu ay yansıdı kotaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 3 Mayıs 2015; 22:51:25 >
  • nicosia kullanıcısına yanıt
    kota bilgisi gecikmeli yazıldığı için bazen olabiliyor. ben bazen 1 resette yazılmazken 2nci resette yazıldığı oluyor.garantilemek için 4 saat önceden bir restart atmakta fayda var.
  • AKK'ye yakalandım. 1-2 gün daha izin verseydiniz nolurdu
  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.