Şimdi Ara

Agents of S.H.I.E.L.D. (2013 - 2020) (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.370
Cevap
52
Favori
93.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık forumu eskisi kadar ziyaret etmiyor, al-sat dışında mesaj yazmıyorum ama konu 7 yıldır izlediğimiz Shield olunca elbette istisna yapılabilir (sanki fikrim çok önemliymiş gibi ).

    Muhtemelen uzun bir yazı olacak, sonuçta diziye veda ediyoruz.

    Ama bu sezon düzenli olarak bölüm bölüm yorum yapamadım çünkü 7 sezonda ilk kez sezonun bitmesini bekledim ve dizi bitince bölümleri arka arkaya izledim. Dizi tam pandemide eve kapandığımız dönemlerde geldi, tabii vakit boldu dizi filmler arasında yüzüyorduk . Ne yalan söyleyeyim, bir yandan Mad Men, bir yandan Boardwalk Empire, öte yandan The Office gibi klasikler falan derken Shield biraz yavan geldi ve baba dizileri izlemediğim başka bir zamana bırakmaya karar verdim. Eskiden Shield'ın değerinin hiç bilinmediğini ve klasikler ayarında olduğunu düşünürdüm, hala dizinin epey underrated olduğunu ve genel olarak çok güzel olduğunu düşünsem de öyle değilmiş, maalesef en iyilerle arasında çok büyük fark var.

    Diziyi arka arkaya izlerken fark ettim ki bu dizi haftalık izlemek için çok uygun çünkü bölümler kendi içinde başlayıp bitiyor. Bir sorun çıksın- iyi-kötü sorunu çöz- öteki bölüme açık kapı bırak. Bütün bölümler bu formülü izlediği için açıkçası 13 bölüm üst üste bunu izlemek biraz sıktı. Haftalık izlerken hiç batmıyordu çünkü o sondaki sahne ilginizi bir hafta canlı tutmaya yetiyordu. Bütün bölümler hazır olduğundaysa aynı etkiyi yapmadı.

    Bu kadar boş konuştuktan sonra spoilerlı olarak son sezon görüşlerime gelirsek:


    Öncelikle 7. ve son sezonu beğendim ama nedenini bilmemekle birlikte ikili bir ayrım olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, farklı zaman dönemlerine atlanan ve adeta bir nostalji turu olan ilk 6 bölümü çok sevdim. Gerçekten böyle bir final sezonu düşünen senaristleri tebrik etmek lazım.

    Ancak, Deke ve Mack'in 80'lerde yalnız kaldığı 7. bölümden itibaren bana kalırsa (9. bölüm ve son bölüm hariç) sezon büyük düşüş gösterdi. Özellikle o 7. bölümün facia olduğunu düşünüyorum. Tamam, 80'ler slasher filmleri havasında bir bölüm yapmak istemişler ama robotlar falan komediydi resmen, hiç olmamış bence. Aynı şekilde, o bölümden sonra diğer bölümlerde bana kötü geldi. Dediğim gibi nedenini bilemiyorum, belki zamanlarda atlama bitti diye, belki koridorlara yeniden kapandık diye.

    9. bölüm herkesin hemfikir olduğu gibi harikaydı, üzerine çok bir şey söylemeye gerek yok. Bölüm oldukça eğlenceli bir havada geçerken işin son 5 dk'da drama kayması da harika kotarılmış, hiç sırıtmıyordu. Elizabeth Henstridge'in ilk yönetmenlik deneyimi herhalde ve dizinin en iyi bölümlerinden birini çekmiş, tebrikler. Clark Gregg'in de çektiği bir iki bölüm vardı ama onlar ortalamanın ötesine geçememişti.

    Finali de oldukça beğendim, özellikle 6. sezonun sonuna bağlanışı harikaydı. Bütün sezon MCU'dan kopuk gitse de Quantum Realm ile birlikte MCU'ya da son kez göz kırptılar ve bence zaman yolculuğu ile paralel evrenler konusunu Endgame'den çok daha iyi işlediler; tıpkı yapay zeka konusunu Age of Ultron'dan çok daha iyi işledikleri gibi. Gerçekten dizi, MCU'nun en iyi parçalarından biri.

    Finalle ilgili tek sıkıntım ekibin ayrılması ve herkesin kendi yoluna gitmesi gerektiğini bize pek anlatamadılar diye düşünüyorum. Enoch geleceği gördüğünü söyledi, sonrasında Daisy bunu Mack'e söyleyince Mack de "aynen ya ayrılmalıyız" sığlığında bir cevap verdi ve bir anda ekip ayrılmalı oldu. Yetersiz geldi bana.

    Hazır Mack demişken bir parantez de Mack'e açayım, gerçekten rezil bir Shield direktörlüğüydü. Halbuki 5. sezona kadar gerçekten lider ve yönetici bir Mack görmüştük ama bu sezon dram katacağız diye bütün karakterini ve direktör kimliğini mahvetmişler. Adamı sallayan bile yoktu çoğu zaman.


    7. sezon yorumlamasından sonra diziye veda anlamında bir de genel sezon değerlendirmesi ile yorum yapmak isterim:

    İlk sezonun başları malumunuz kötü başlıyor ve 17. bölüme kadar falan vasat devam ediyor. Ancak, büyük çoğunluğun aksine ben o bölümleri de o kadar kötü bulmuyorum çünkü benim MCU'ya girişim Shield ile oldu. Yani dizinin fragmanında uçan araba falan görünce insan bir diziye bu kadar para harcanmasına hayret ediyor ve diziye başlayası geliyordu, bu şekilde diziye başladım ve 17. bölüme kadar MCU filmlerini izleyerek diziye yetiştim. O bölüm ile birlikte de Endgame'e kadar MCU'yu çok sıkı takip ettim. Yani herkesin tam tersi olarak filmler için diziyi değil, dizi için filmleri izledim . İlk sezon bence Winter Soldier filmi yani 17. bölümden sonra inanılmaz yükselişe geçiyor ve ilk vasat bölümlerini affettiriyor, genel olarak iyi bir sezon.

    İkinci sezon bence dizinin yükselmeye başladığı sezon, genel olarak gerçekten iyi bir sezon özellikle sezonun sonlarına doğru Daisy'nin babası rolüyle katılan Kyle Mclachan sezonu birkaç tık yukarı taşıyor ve sezon finali de en iyi sezon finallerinden biri.

    Genel olarak Reddit'te ve internette dizinin zirvesi olarak 4. sezon görülse de ben buna katılmıyorum. Bence dizinin zirvesi 3. sezon ve abartmadan söylüyorum, yukarıda bahsettiğim Mad Men, Boardwalk Empire gibi klasiklere çok yakın bir seviyede. Bu sezon hemen her bölümü büyük bir keyif ve hayranlıkla izledim, zayıf bölüm yok gibiydi. Ama özellikle yarım sezon arası verilmeden önceki 3x9 ve 3x10 bölümleri inanılmazdı. İzleyeli 4-5 yıl olmasına rağmen hala aklımdalar ve bugün bile izlediğim en iyi 10 dizi bölümü arasına çok rahat girerler. Kıscası 3. sezon bence gerçek bir efsane.

    Çoğunluğun aksine 4. sezon bence düşüşün başladığı bir sezon. Ghost Rider hikayesi fena değildi ama apar topar bitirildi ve diziden çıkarıldı. Aradaki LMD hikayesi ise bence çok kötüydü, gerçekten sıkılarak izliyordum bölümleri ve hayal kırıklığı olmuştu. 4. sezonu kurtaran şeyse Framework hikayesi bence. Bu hikaye gerçekten harikaydı ve bölümler de çok iyiydi. Hatta şu konuşma (https://youtu.be/UCl2ww6JJxA) hala tüylerimi diken diken eder ve gaza getirir

    Dizinin maalesef gözümden düştüğü ve sıradanlaşmaya başladığı sezon 5. sezon. Bu sezon gerçekten kötü bir sezondu. Bütçe düştü, koridora sıkışıldı ama yeni karakterler ve olaylar da bence oldukça vasattı. Bölümlerin çoğu da sıkıcıydı. Bu sezon Fitz'in solo bölümü, malum 100. bölüm ve hem dizi hem de sezon finali olarak hazırlanan son bölüm haricinde beğendiğim bir bölüm yok. Bir de artık bu noktada artık dizinin bir avuç izleyicisi kaldığı için rahat rahat fanservice'e başladılar ve bir sürü mantık hatası arka arkaya geldi. Ben de dizide mantık aramayı bıraktım, sadece sevdiğim karakterler için izlemeye başladım.

    6. sezon bence genel olarak iyiydi, 5. sezonun üzerine bir ilerlemeydi. 7. sezona dair görüşlerimi de yukarıda yazdım.

    Genel olarak bir sezon sıralaması yaparsam 3>2>4>7>6>1>5 derim.

    Sonuç olarak, 7 yıl-130 bölüm boyunca hafta hafta takip ettiğiniz, genel olarak çizgisini ve kalitesini koruyan ve buna rağmen ilk birkaç bölüm sonrası kimselerin izlemediği ve değerinin anlaşılmadığı felaket underrated bir diziyle insanın duygusal bağ kurmaması imkansız. Ne olursa olsun, Shield'ın ve karakterlerinin bende her zaman duygusal olarak çok özel bir yeri olacak.

    Ayrıca, dizinin birçoğumuz için ABD kablo TV dizilerinin de finali anlamına geldiğini düşünüyorum. Artık hemen hepimiz HBO, Netflix ve Amazon gibi platform dizilerini izliyoruz ve açıkçası senede 24 bölüm çıkan diziler hem prodüksüyon hem de süre anlamında artık tatmin etmiyor. Bu nedenle Shield'ın bu açıdan da birçoklarımız için bir dönemin sonu anlamına geldiğini düşünüyorum.

    Çok güzel bir 7 sezondu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaban arısı -- 22 Eylül 2020; 15:42:12 >




  • Agents of sword olarak geri gelecekler onayı alındı   





  • Marvel evrenini çok iyi bilmeyen biri diziden zevk alabilir mi?


    Marvel filmleri gibi uçmalı kaçmalı mı? 

  • Hocam bazı bölümlerden sonra vizyona giren filmler var. Bu dizi de sonraki bölümde o filmde olan olaylardan etkilenerek devam ediyor. O yüzden bazı filmleri izlemek lazım. İsterseniz izleme sırasını atabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Hocam bazı bölümlerden sonra vizyona giren filmler var. Bu dizi de sonraki bölümde o filmde olan olaylardan etkilenerek devam ediyor. O yüzden bazı filmleri izlemek lazım. İsterseniz izleme sırasını atabilirim.

    Çok iyi olur aslında hocam , bir çok filmi izledim ama evrene tam olarak hakim değilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pm attım.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ülkemize disney+ gelmesi ile birlikte izlemeye başladım.


    dizi güzel ama yorum yapmak için erken.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    10 numara dizi.Sezonlar ilerledikçe daha da güzelleşiyor.

  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt

    ama itiraf edeyim the punisher gibi sardı beni.

  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.