Şimdi Ara

ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
5
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar,

    Bu konuda sizleri bilgilendirmek ve izleyebileceğiniz yollar hakkında bilgiler vermek istiyorum.

    Şimdi en başa dönelim..

    10.03.2020 tarihinde "CİMER" üzerinden Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na internet hızım ve verdiğim ücretin karşılığını alamadığımla alakalı şikayetimi ilettim.

    ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla


    Daha sonra başvuru BTK' ya iletildi. 1 gün sonra BTK tarafından verilen cevabı aşşağıda paylaşıyorum.


    ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla


    Daha sonrasında yanlış hatırlamıyorsan 3-4 gün sonra Türk Telekom tarafından arandım ve şu bilgiyi aktardılar;

    " Şuanda mevcutta altyapı çalışmanız devam ediyor. VDSL geçiş süreciniz var saha dolapları yenileniyor ve bu süre içerisinde hızınız artacaktır. Ama FİBER isterseniz bir keşif ekibini yönlendiririz ve FİBER için binanızın kontrolleri gerçekleştirilir. Daha sonrasında evinize kadar FİBER hattını çekeriz." dediler. Bende kabul ederek hemen ertesi gün keşif ekibini yönlendirdiler. Şaft var mı, yok mu? Nereden çekeriz gibi incelemeler yapıldı. Sundukları teklifte ise " Siz isterseniz elektrikçi ile eve kadar kabloları çekin biz gerisini hallederiz dediler. Bende ilk önce kabul ettim daha sonra elektrikçi fiyatı biraz pahalı verince bende yetkiliyle tekrar görüşüp sizin çekmenizi istiyorum dedim ve aciliyetini bildirdim. 2 gün sonrasında sağolsunlar gelip dairelerin ve binanın içine komple kabloları döşediler. Asıl süreç buradan itibaren başladı diyebilirim.

    İlk önce kazı konusu gündeme geldi ve kablonun çekileceği yer ve uzunluğu konusunda bilgiler verdiler. Bu sürecin biraz uzayabileceği ve proje çizimi ile belediyeden gerekli izinlerin alınması gerektiğini söylediler.

    Neyse çok fazla uzatmadan, müdürlükteki şeflerden tutunda kurulacak ekibe kadar herkesle iletişim halinde kaldım. Ve sonuç 15.04.2020 tarihinde bütün herşey tamamlandı.

    Sonuç mu? :) Hemen Altta ;)

    ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla



    Ayrıca eklemek istiyorum bana yardımcı olan bütün çalışanlara teşekkürü bir borç bilirim. Küçükyalı Telekom Müdürlüğü ve Kartal Telekom Müdürlüğü ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efegoc -- 17 Nisan 2020; 14:15:52 >







  • Dairenize fiber çekildikten sonra kaç gün sonra bağlandı? internetiniz.Benimde dairenin içine kadar çekildi binaya da çekildi ama kutu koyulmadı hala.
  • Hayırlı olsun hocam. Benim merak ettiğim bir husus var. Şu anda Kablonet ile 100 mbps download, 5 mbps upload hızı alıyorum. 20 ms gecikme var. Ancak hat fiber değil. ADSL olsa gerek. Konuya çok hakim değilim.

    Sanırım apartmana fiber gelmiş ama dairelere çekilmemiş. Fibere geçsem tek avantajım gecikmenin düşmesi mi olacak? Türk Telekom bir broşür bırakmıştı orada 25 Mbps fiber yazıyordu. 25 mbps fiber mi olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

    Hayırlı olsun hocam. Benim merak ettiğim bir husus var. Şu anda Kablonet ile 100 mbps download, 5 mbps upload hızı alıyorum. 20 ms gecikme var. Ancak hat fiber değil. ADSL olsa gerek. Konuya çok hakim değilim.

    Sanırım apartmana fiber gelmiş ama dairelere çekilmemiş. Fibere geçsem tek avantajım gecikmenin düşmesi mi olacak? Türk Telekom bir broşür bırakmıştı orada 25 Mbps fiber yazıyordu. 25 mbps fiber mi olur?
    Kablonet HFC sistemdir. Binana kadar fiber kablolar ile gelir, evine anten(coax) kablosuyla ulaşır. Yani telefon kablosu yok. Bu kablo fiber kabloya kıyasla ortalama 8-9 ms'lik gecikme oluşturur. Eğer gecikme sizin için olağanüstü önemli değilse Kablonet'te kalmanız çok daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 17 Nisan 2020; 16:37:30 >
  • Bizim dönüşüm oldu denip oldu hatta sade hız gözükmüyor sistemde bunu çöxemedik cimere girdim hata veriyor
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim. Gecikme önemli değil, yaklaşık 10 yıldır Kablonet kullanıyorum çok memnunum. Böyle kalayım.
  • binaya fiber çekildikten sonra işlemler kaç gün sürdü
  • Vay be herkesin hayalini kurduğu hizmet ayağınıza gelmiş. Bu şans herkese denk gelmez hocam. İnternetinizi güle güle kullanın.
  • Selam. Sizin durumunuz baya istisnai olmuş. Zira sorunu ağırlıklı olarak bina içinde çözmüş ve hat upgrade işlemini yine bina özelinde ve yakın çevrede halletmişler. Ben ve milyonlarca abonenin şikayeti ise bölgede saha dolabı ile ev arası hatların uzak/kırılgan ve kirli olması, kısacası bölgesel planlamanın leş olması. Sizin durumda halihazır altyapınız zaten buna elveriyor iken bir nevi enable etmişler sistemi bina iç tesisatını güçlendirerek. Bırakın GPON/FTTH vs. gibi gelişmiş altyapıyı, sıradan normal FTTC hizmetini bile doğru düzgün veremedikleri yerler var. Bursa Nilüfer gibi örnek verebilirim.

    Yalnız şaşılacak kısım Telekom ekibinin zorluk çıkarmadan talebinizi hemen ve düzgün şekilde dikkate alması ve yerine getirmesi olmuş, ki bu Telekom tarihinde pek görülen birşey değil, ahir zaman alameti hatta.

    Edit: Dikkatle tekrar okudum. Kısmi kazı yapmışlar. Sanırım bölge planlaması dönemine denk gelmiş sizin fiber talebi ve isabetli olmuş. Yoksa sizin için bölge kazı izni ve maliyet izni asla çıkmazdı merkezden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Nisan 2020; 18:31:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erisemre

    binaya fiber çekildikten sonra işlemler kaç gün sürdü
    Yaklaşık 3-4 hafta da kazılar dahil bitti
  • sametsamet533 kullanıcısına yanıt
    Hocam herşey hallolduktan sonra şebekeaktif edildi 2 gün sonra ev interneti açıldı
  • Eve kadar çekilen kablolar için TT ekibi bir ücret aldı mı?
    Konu için tşk ler.
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir ücret almadılar. Hatta bana kendin çektirceksen kabloları biz bırakıyoruz ücretsiz dediler.
  • aylık ne kadardi önceden şuan ne kadar oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    Bu mesaj silindi.
    Aynen hocam. Türkiye'nin kaymağını İstanbul ve Ankara ama özellikle İstanbul yiyor. Herşey ama herşey İstanbul'da.

    Şimdi gelecekler ama İstanbul Türkiye'yi besliyor. Bütün üretim İstanbul'da falan diye. Arkadaşlar devlet yatırım yaptı da bu halk çalışmadı mı? Bütün yatırım, bütün para İstanbul'a 20 milyon insanı tek şehre tıktılar.

    @efegoc
    Hayırlı olsun inşallah bize de gelir bir gün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 18 Nisan 2020; 8:42:9 >
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    ankaradayım ama imzandaki durum belli
  • Moonlife01 M kullanıcısına yanıt
    89 ₺ ödüyordum 149 ₺ ödüyorum şimdi
  • Hocam merak ettiğim şu var,

    Benim evimde fiber zaten mevcutta dükkan için diyelim başvuru yaptım. Onayladı adamlar geldi ama binadakiler kablo parası vs. vermek istemedi. Hali hazırda vdsl altyapı ve cat6 kablo mevcut evlere ve dükkanlara giden. O kablolar üstünden aktarım yaparlar mı ? Ya da sistemi kurun ben kablolama parası veriyorum bana bağlayın, daha sonra binadan fibere geçmek isteyen varsa kendisi kablo çektirsin desem olur mu ?

    Dükkana çokta şart değil aslında ama hat değerleri çok iyi değil upload yaparken bulut sürücülere download kilitleniyor tamamen. Fiberde evimde öyle bir sıkıntı yok ondan geçmek istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    Bu mesaj silindi.
    Orası istanbul deme boşuna. Ben 20 yıldır istanbuldayım hala adslle takılıyorum. İstanbulun neredeyse en kalabalık yerleri hep adsl. Kocaelide vs alt yapı daha iyi, neredeyse her yerde fiber var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.