Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
939
Cevap
53
Favori
475.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakan usta merhabalar,

    2006 model opel astra cdti arabamda bir sorunla karşılaştım. Aşağıda özetlemeye çalışacağım. Şimdiden teşekkürler.

    Soğukta el frenini çekik bir şekilde bıraktığım için ertesi gün arka tekerlerden birisi kilitlendi. Ilık su dökerek kilitlenen tekerleği açıp 150km kadar yol yaptım. Bir gün sonra dur kalk anında abs ışığı sabit bir şekilde yanmaya başladı, ve 3-5 km sontra yukarıda bahsettiğim tekerlek tekrar kilitlendi. Tekrar ılık su kullanarak açmaya çalışıtıysam da faydası olmadı. Şimdi sağ arka teker kilitli ve arabaya zarar verecek diye servise götüremiyorum. Sorun neden olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Tekrar teşekkürler...
  • herkese iyi akşamlar. arkadaşlar benim abs lambam dün buzlu yolda seyrederken yanıverdi bi daha da sönmedi. bugün özel ford servisinde 6 saate yakın bi çok şey denendi ama sönmedi. yapılan (denenen ) işlemler şunlar: ilk olarak bilgisayara bağlanıp hata tespiti yapıldı. sol arka tekerler sensör hatası veriryordu. usta tekeri söküp okuyucuyu değiştirdi. yenisini taktı. sürüş denemesi ve sonuç yok. ardında daha detaylı inceleme sonucu sensörün okuyucuya çok yakın olduğu için sürtme yapıyor dendi ve ince bir pul vasıtasıyla sensör yeniden takıldı, sonuç yok. sensör bozuk olabilir dendi çalışan bi sensör takıldı yine sonuç yok lamba hala yanıyor. bi akıl verebilecek olan var mı? bu arada araç 2003 model focus. usta işin içinden çıkamadı. aceba benzer bi durum yaşan var mı? abs beyni bozuk olabilir mi? sensör hatasını "hatalı" bildiriyor olabilir mi? fikirlerinizi bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercin

    herkese iyi akşamlar. arkadaşlar benim abs lambam dün buzlu yolda seyrederken yanıverdi bi daha da sönmedi. bugün özel ford servisinde 6 saate yakın bi çok şey denendi ama sönmedi. yapılan (denenen ) işlemler şunlar: ilk olarak bilgisayara bağlanıp hata tespiti yapıldı. sol arka tekerler sensör hatası veriryordu. usta tekeri söküp okuyucuyu değiştirdi. yenisini taktı. sürüş denemesi ve sonuç yok. ardında daha detaylı inceleme sonucu sensörün okuyucuya çok yakın olduğu için sürtme yapıyor dendi ve ince bir pul vasıtasıyla sensör yeniden takıldı, sonuç yok. sensör bozuk olabilir dendi çalışan bi sensör takıldı yine sonuç yok lamba hala yanıyor. bi akıl verebilecek olan var mı? bu arada araç 2003 model focus. usta işin içinden çıkamadı. aceba benzer bi durum yaşan var mı? abs beyni bozuk olabilir mi? sensör hatasını "hatalı" bildiriyor olabilir mi? fikirlerinizi bekliyorum


    Her bir işlemden sonra aracınızla yol yaptınız mı? çünkü sorunu çözmüş olsanız bile lambanın sönmesi için baya bi kullanmak gerekiyor arabayı




  • evet her işlemden sonra kullandık arabayı ama ne kadar kullanmak gerekiyor belli bi km yapması şartmıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercin

    evet her işlemden sonra kullandık arabayı ama ne kadar kullanmak gerekiyor belli bi km yapması şartmıdır?


    Hatta belli bir hızda o km yi yapması bile gerekiyor olabilir ama limitleri tam olarak bilmiyorum. Benimkinde belli bir süreden sonra sönüyordu çünkü.
  • problem çözüldü. araç bilgisayara bağlanarak anlık sensör bilgileri ölçüldü. sensör çalışıyorsa kontak açıkken dahi okuma işlemi gerçekleşiyor. bilgisayardan kod silinip yola devam ediliyor. cevaplar için teşekür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercin

    problem çözüldü. araç bilgisayara bağlanarak anlık sensör bilgileri ölçüldü. sensör çalışıyorsa kontak açıkken dahi okuma işlemi gerçekleşiyor. bilgisayardan kod silinip yola devam ediliyor. cevaplar için teşekür ederim


    Kod silindiyse bir müddet sonra tekrar yanacaktır. Herhangi bir işlem yapmadan kod silmek bir çözüm değil bildiğim kadarıyla. Bende de 130 u geçince yanıyor ABS lambası. çözümse şimdilik 130 u geçmemek
  • direk kodu silmedikki. sensörde sıkıntı vardı bi okuyo bi okumuyodu değiştirildi. okuyucuyla arası çok yakın olduğundan sensör zamanla okuyucuyu yıpratmış araları birazcık açıldı. ayrıca sensörler çok hassas hemen tepki veriyor. örneğin sensör dışarda araç bilgisayara bağlı iken mıknatıslı tornavidayı üzerinden geçirince bile tepki veriyor. bu durumda sensör çalışıyorsa aracın en ufak hareketinde dahi bilgi beyne gidiyor. 130 u geçince lambanın yanması sanırım apayrı bi sıkıntı. benim lambam ilk yandığında çok yavaş gidiyordum yollar buzluydu zira. yani 80 i dahi geçmemişimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima54


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta


    quote:

    Orijinalden alıntı: klima54

    ustam benim araç 1994 model oldukça bakımlı hyundai sonata, abs'li .2-3 ay önce ön tekerleklerin akis bilyaları degişti.bundan sonra aracın frenine basınca pedalda zırıldama hissediyorum ve fren mesafesi oldukça uzuyor.pedala daha sert basınca sanki birşey biryerlerden kurtuluyor ve fren normal tutuyor zırıldama kesiliyor.nadirde olsa sol ön tekerden metalik bir sürtme sesi geliyor epeycede yüksek tonda .araçta akis bilyaları degiştikten sonra km kadranıda çalışmamaya başladı,ayrıca göstergelerde kayan araç şeklinde bir ışık yanıyor.(trafik levhalarında olan kayan araba şeklinin aynısı).teşekkürler.(bu arızaların hepsi akis bilyaları degiştikten sonra ortaya çıktı)


    Güvendiğiniz bir serviste sensör mesafe kontrol ve sinyal çakı testi yaptırnız gerekiyor.

    teşekkürler hakan usta.bu bahsettiklerinizi frencidemi,yoksa motor ustasıda yapabilirmi.


    Araç diagnoz cihazı olan usta yapabilir veya yetkili servise gidin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercin

    direk kodu silmedikki. sensörde sıkıntı vardı bi okuyo bi okumuyodu değiştirildi. okuyucuyla arası çok yakın olduğundan sensör zamanla okuyucuyu yıpratmış araları birazcık açıldı. ayrıca sensörler çok hassas hemen tepki veriyor. örneğin sensör dışarda araç bilgisayara bağlı iken mıknatıslı tornavidayı üzerinden geçirince bile tepki veriyor. bu durumda sensör çalışıyorsa aracın en ufak hareketinde dahi bilgi beyne gidiyor. 130 u geçince lambanın yanması sanırım apayrı bi sıkıntı. benim lambam ilk yandığında çok yavaş gidiyordum yollar buzluydu zira. yani 80 i dahi geçmemişimdir.


    Bu sensörle okuyucu arasındaki mesefeden bahsetmişsin. Bende şöyle bi durum var. arabanın tekerleri kitlenmeyecek olsa bile çok hafif frenlemede ABS devreye giriyor takur tukur fren pedalı ileri geri oynuyor. Acaba bu durum sensörle okuyucu arasındaki mesafeden kaynaklanıyor olabilir mi? Sende ne gibi değişiklikler oldu bu mesafeyi değiştirdikten sonra?




  • Hocam,

    Vectra CD 1998 model aracımda ABS ve TC (ASR) çalışmıyor. Işık felan da yanmıyor. Servise götürdüğümde test cihazına bağladılar ve sağ arka porya arıza veriyor. dediler. Bu değişirse sorun çözülür mü?
    Şimdiden Teşekkürler...
  • Merhaba

    Bende 95 Model bmw 3.16 i var şu an abs lambasıda yanmıyor abs de devreye girmiyor sorun ne olabilir acaba
  • dün sehir halindeyken,gazda takılma olur gibi oldu.sonra abs lambası yandı.frenleri denediğimizde abs devreye girmedi.meyer ön sağ tekerin abs sensörünün soketi çıkmış ondan yapıyormuş.şimdi hiçbir sorun yok.başınıza gelirse tekerlerdeki abs sensör soketlerini kontrol edin derim.
  • merhaba hakan usta burada vermiş olduğun bilgiler ve yardımların için öncelikle teşekkür ederim benim sorum 2000 model polo klasik marka araba alacağım arabayı servise baktırmaya götürüyordum arabada ilk önce herşey normaldi fakat bir süre sonra arabada abs lambası yandı neyse servise gittik abs lambası söndürüldü diye yazıyordu bu ne diye sordum hidrolik pompasından kaynaklabilir diye tam bir net cevap alamadım maliyeti dedim 1200- 1500 tl olabilir dediler. alacağım kişide arada sırada yanıyor dedi deneme yapmış fren titretiyor dedi yani çalışıyor dedi kararsız kaldım düşüneyim dedim tamiri olurmu eğer ki sorun pompada ise fren bu şekilde titretirmi.teşekkürler.
  • Hakan usta selamlar,sizinle daha önce donanım forum üzerinden konuşmuştuk,ilginiz için teşeşkkür ederim.Benim arabam 2004 Hyundai accent 1.6 admire.Geçen yıl temmuz ayından beri ABS arızası var.ABS motoru kontak kapalı iken dahi arasıra çalışıyordu.Siz beyinden kaynaklandığını söylemiştiniz.Göndermemi istemiştiniz.Ben sigortasını çekip bir müddet böyle kullanmıştım arabayı.Daha sonraları Hyundai matrix e ait bir ABS kartıyla değiştirip denedik çalıştı.(Takmadan önce simülasyon cihazında kartları birbiriyle karşılaştırdık.Küçük değişiklikler dışında kartlar aynı.)Bir problem yoktu.1 Ay kadar problemsiz çalıştı sonra gene aynı arızayı verdi,zaman zaman ABS motoru kendiliğinden çalışıyor,zaman zaman duruyordu.Bzende lamba kendiliğinden sönüyordu.Bu kez sigortasını çekmedim.Servise gidip Hı-scan cihazına bağlattım bu kez arızayı silemedile çünkü motorda arıza gösteriyordu.Sanırım bu kez motor yandı.
    Şimdi değiştirmeyi düşünüyorum ABS yi,çıkma bir ABS araştırıyorum.Ancak aklıma takılan sorular var.Bu arıza başlarda sizinde şüphelendiğiniz gibi karttan olmuş olsaydı,kartı değiştirdiğimizde bu arıza sona ermeliydi ama öyle olmadı.Arıza ya başka ne sebep olabilir?Mesela sensörler yada sensörlere giden kablolar.
    Alacağım ABS de aynı şekilde heba olsun istemiyorum.Alırsam sensörleriyle birliktemi alayım,yoksa gerek yokmu,sensörler sebep değilmidir?Çıkmacılarda alırken nelere dikkat etmeliyim.
    Etiket bilgilerini sizede vereyim,belki sizdede mevcuttur,sizden alırım.Fiyat aldım biçok yerden 400 tl ye veriyorlar uygunmudur?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    MANDO 4/4 ABS
    58910-25401



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekaniker -- 8 Mart 2010; 13:00:28 >




  • merhaba ustam size öncelikli olarak teşekkür ederim. aracım 2004 marea exculisive araçla kasisten geçtigimde yada herhangi bir çukura girince fren pedalından tırrrrtttt diye çok yüksek olmayan ama pedalda hissedilen kısa süreli (yaklaşık 10 saniye) bir ses geliyor bu problem fren pedalına basılı ikende basılmaz ikende ortaya çıkıyor. bu durumda frene basınca fren mesafesi uzuyor hatta fren hiç tutmuyor gibi oluyor. abs lambası arıza lambası yanmıyor. genelde şehir içinde başıma geldi aşşa yukarı her hızda yapıyor bunu. sizce sorun nereden kaynaklanıyor. teşekkürler.
  • HAKAN BEY MERHABA 2 HAFTA ÖNCE FORD FIESTA ALDIM 2007 MODEL 1.4 DİZEL ABS LI ANCAK ABS DE SORUNUM VAR LUTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ KIMSE ANLAMIYOR ZOR DURUMDAYIM

    KONUYU ENBASTAN ANLATIYORUM: ARACIMDA HIC BIR PROBLEM VE SIKINTI YOKTU TAKI ARABAYA BAGAJ BASI BAGLATMAK ISTEYENE KADAR ARACA TESISATI BAGLATMAK ICIN ARKADASLA BERABER ISE KOYULDUK TESISATI DOSEDIK ANCAK HICBIR KABLONUN UCUNU BI YERE BAGLAMADIK SADECE TEYİBİ YERINDEN CIKARIP OTOMATIK ANTEN CIKISINI ARIYORDUK BUNUN ICIN TEYIBIN ACMA TUSUNA BASTIM AMA TEYIP ACILMADI BEN ARACIN EKONOMIK MODA GECTIGI NI DUSUNEREK KONTAGI CEVIRDIM VE BIDE NE GÖREYIM : EKRAN YOL BILGISAYARI CIZGI CIZGI ABS LAMBASI VE ARIZA LAMBASI SUREKLI YANIYOR SURAT GOSTERGESI EN SONA DAYANIP GERI INIYOR VE ARAC MARS BASMIYOR IMOBLAYZER ISIGI SUREKLI HIZLI HIZLI YANIP SONUYOR BEN SIGORTALARI KONTROL ETTIM ABS NIN SIGORTASI ILE KLIMA SIGORTASI ATMISTI ABS SIGORTASININ OLDUGU YERE TEL SARDIM VE TEKRAR TAKTIM SORUN HAALA DEVAM EDIYOR VE ARAC CALISMIYOR ARKADASIM GELDI ARACA OBD CIHAZINI BAGLADI AMA OBD YE ELEKTRIK DAHI GELMIYORDU..SABAH OLDU ARKADASLAR ARACA BAKTI BUYUK BI SIGORTA ATMIS BUNU DEGITIK DEDI ARABA CALISIYOR..AMAABS CALISMIYOR ABS VE ARIZA LAMBASI SONMUYOR SURAT GOSTERGESI CALISMIYOR VE ARAC O GUN DEN SONRA GAZ PEDALINA TEPKISI COK GEC OLUYOR CIHAZA BAGLADIKLARINDAN ABS ILE ILETISIM KURULAMADI DIYOR SERVISE GOTURDUM SERVIS BUNLARIN SORUNUNUN ABS BEYNININ YAPTIGINI SOYLUYORLAR AMA TAM EMIN DEGILLER ABS NIN BEYNINI DEGISTIKTEN SONRA SORUN DUZELMEZSE ARACIN MOTOR BEYNINIDE DEGISIRIZ DIYORLAR SIZCE YOL BILGISAYARI VE KILOMETRENIN CIZGI CIZGI OLMASI SURAT GOSTERGESININ CALISMAMASI VE ARABANIN GAZ A TEPKISININ GEC OLMASI ABS BEYNI ILEMI ILGILIDIR...SERVIS BU ARAC KEN DENILEN BI SISTEMLE CALISTIGI ICIN OLABILIR DIYOR TEK BIR KABLODAN BIRCOK BILGI GECIYORMUS

    NE YAPMAM GEREK LUTFEN YARDIMCI OLUN KAFAYI YIYECEM ABS BEYNI ALAYIMMI SORUNUM ABS BEYNI ILE GIDERILIRMI

    NOT : SIGORTALAR DEGISTI VE ABS BEYNINE ELEKTRIK GELDIGI ISIKLI LAMBA KABLOSU ILE TEST EDILDI BI SORUN GOZUKMUYOR TESISATTA DEDILER




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muyangor

    merhaba ustam size öncelikli olarak teşekkür ederim. aracım 2004 marea exculisive araçla kasisten geçtigimde yada herhangi bir çukura girince fren pedalından tırrrrtttt diye çok yüksek olmayan ama pedalda hissedilen kısa süreli (yaklaşık 10 saniye) bir ses geliyor bu problem fren pedalına basılı ikende basılmaz ikende ortaya çıkıyor. bu durumda frene basınca fren mesafesi uzuyor hatta fren hiç tutmuyor gibi oluyor. abs lambası arıza lambası yanmıyor. genelde şehir içinde başıma geldi aşşa yukarı her hızda yapıyor bunu. sizce sorun nereden kaynaklanıyor. teşekkürler.



    Bu işlemler araba yavaşladığındada yapıyorsa ön akis bilyelerini değiştirmek gerekebilir.Fakat tam teşhiş için iyi bir ustaya gitmenizi tavsiye ederim.
    Ankara'da iseniz servisimize bekleriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur_007_27

    HAKAN BEY MERHABA 2 HAFTA ÖNCE FORD FIESTA ALDIM 2007 MODEL 1.4 DİZEL ABS LI ANCAK ABS DE SORUNUM VAR LUTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ KIMSE ANLAMIYOR ZOR DURUMDAYIM

    KONUYU ENBASTAN ANLATIYORUM: ARACIMDA HIC BIR PROBLEM VE SIKINTI YOKTU TAKI ARABAYA BAGAJ BASI BAGLATMAK ISTEYENE KADAR ARACA TESISATI BAGLATMAK ICIN ARKADASLA BERABER ISE KOYULDUK TESISATI DOSEDIK ANCAK HICBIR KABLONUN UCUNU BI YERE BAGLAMADIK SADECE TEYİBİ YERINDEN CIKARIP OTOMATIK ANTEN CIKISINI ARIYORDUK BUNUN ICIN TEYIBIN ACMA TUSUNA BASTIM AMA TEYIP ACILMADI BEN ARACIN EKONOMIK MODA GECTIGI NI DUSUNEREK KONTAGI CEVIRDIM VE BIDE NE GÖREYIM : EKRAN YOL BILGISAYARI CIZGI CIZGI ABS LAMBASI VE ARIZA LAMBASI SUREKLI YANIYOR SURAT GOSTERGESI EN SONA DAYANIP GERI INIYOR VE ARAC MARS BASMIYOR IMOBLAYZER ISIGI SUREKLI HIZLI HIZLI YANIP SONUYOR BEN SIGORTALARI KONTROL ETTIM ABS NIN SIGORTASI ILE KLIMA SIGORTASI ATMISTI ABS SIGORTASININ OLDUGU YERE TEL SARDIM VE TEKRAR TAKTIM SORUN HAALA DEVAM EDIYOR VE ARAC CALISMIYOR ARKADASIM GELDI ARACA OBD CIHAZINI BAGLADI AMA OBD YE ELEKTRIK DAHI GELMIYORDU..SABAH OLDU ARKADASLAR ARACA BAKTI BUYUK BI SIGORTA ATMIS BUNU DEGITIK DEDI ARABA CALISIYOR..AMAABS CALISMIYOR ABS VE ARIZA LAMBASI SONMUYOR SURAT GOSTERGESI CALISMIYOR VE ARAC O GUN DEN SONRA GAZ PEDALINA TEPKISI COK GEC OLUYOR CIHAZA BAGLADIKLARINDAN ABS ILE ILETISIM KURULAMADI DIYOR SERVISE GOTURDUM SERVIS BUNLARIN SORUNUNUN ABS BEYNININ YAPTIGINI SOYLUYORLAR AMA TAM EMIN DEGILLER ABS NIN BEYNINI DEGISTIKTEN SONRA SORUN DUZELMEZSE ARACIN MOTOR BEYNINIDE DEGISIRIZ DIYORLAR SIZCE YOL BILGISAYARI VE KILOMETRENIN CIZGI CIZGI OLMASI SURAT GOSTERGESININ CALISMAMASI VE ARABANIN GAZ A TEPKISININ GEC OLMASI ABS BEYNI ILEMI ILGILIDIR...SERVIS BU ARAC KEN DENILEN BI SISTEMLE CALISTIGI ICIN OLABILIR DIYOR TEK BIR KABLODAN BIRCOK BILGI GECIYORMUS

    NE YAPMAM GEREK LUTFEN YARDIMCI OLUN KAFAYI YIYECEM ABS BEYNI ALAYIMMI SORUNUM ABS BEYNI ILE GIDERILIRMI

    NOT : SIGORTALAR DEGISTI VE ABS BEYNINE ELEKTRIK GELDIGI ISIKLI LAMBA KABLOSU ILE TEST EDILDI BI SORUN GOZUKMUYOR TESISATTA DEDILER


    Yol bilgisayarı ve sürat göstergesinin çalışmaması abs beyni ile alakalı bir olaydır.Gazın geç tepkimesi araçta esp sistemi varsa etki edebilir.Yeni araçların hemen hemen hepsi can-bus sistemi ile donatılmıştır.Sorun tesisatta diyorlarsa beyin değiştirmenize gerek yoktur.Tesisatın tamiri yapılabilir fakat tesisat değildir.




  • Hakan Usta,emekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten sizin gibi yardımsever birilerini bulmak artık çok zor.Gerçektende forumda bahsedildiği gibi birisiniz.Benim için gezdiniz parça aradınız ve bunu karşılıksız yaptınız.Ne kadar teşekkür etsem azdır.Yolunuz Kocaeliye düşerse mutlaka beklerim,sohbet eder yemek yeriz.
    ABS yi taktım şuan sorunsuz çalışıyor.Servise hava alma ve diğer kontroller için gittim,herşeyin normal olduğunu söylediler.Sorunum halloldu.Tekrar teşekkür eder,çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.