Şimdi Ara

8.000-11.000 Arasında Bmw araba alsam mı ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi 8bin ile max 11 bin arası bir araba almak istiyorum bu benim ilk arabam olacak. o yüzden Harıl harıl araştırıyorum ve bir arkadaşın tavsiyesiyle 90-91-92 model bmw lere bakmamı önerdi. bu fiyatlarada bulabileceğimi sanmıyordum ama varmış peki sizlerin tasviyesi nedir ? 9 bine alır 2 binde bakımına verir kullanabilirmiyim yoksa aldığıma değmez elimde kalır durmadan sanayiye mi gitmek zorunda kalırım şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler için...



  • bmw olsun da nolursa olsun mantığını bırak bence 11000 e alınan hiç bi arabadan hayır gelmez karoserde çürüme başlamıştır motor zaten bayaa sağlam km yapmıştır yapmamış gibi gösterilen de yeniden toplandı motor diye geçen araçlardır ki asla orjinal hali gibi olmaz bütçeni artırmayı dene biraz daha artıramayacaksan 97-98 yılından başlayarak civarı audi a3 1.6 lara bak derim özellikle km si en düşük olanlara yönel 110000km falan modeller tercih edebilirsin dizel asla alma en ufak arıza yakar çıranı ayrıca boya konusunu çok sorun etme çünkü çizikten boyanabilir araç yani hafif sürtmeler sorun olmasın senin için sağlam bi yere girip girmediği önemli olan kazalıysa alma yani
  • Saol hocamda A3ler 16binden başlıyor... Peki arkadaşlar başka bana neyi tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eecho89 -- 6 Ağustos 2009; 0:31:06 >
  • Bence Bmw alman hiç iyi olmaz. Bu yaşlardaki arabalar genellde elden çıkartmak için uğraşılanlardan oluyor. muhtemelen arabanın son sahibi olursun
  • 1988 model BMW kullandım 2 yıl önce 9000 TL ye satmıştım..Araba gayet iyiydi ama satmak zor oluyor haberin olsun
  • ocelik002 yorumun için teşekkürler öncelikle. peki aracında sorun yaşadın mı ? servislerde uğraştırdı mı peki seni ???
  • Eecho89 o civarda alacağın BMW masrafı olan BMWdir. Önemli olan masrafı nerde? yoksa sanayiden çıkamayabilirsin. ben geçen ay 1990-BMW 3.20i E30 aldım 7000e. ama motoru, şasesi filan sağlamdı, araç orjinal sadece yattığından doolayı ufak tefek eteklerde çürük vardı. masrafını bilerek aldım. motoru yürürü komple elden geçirdim, tabii bu sırada sürekli sanayiiye gidiyorsun, araba yatıyor filan. şu ana kadar 3,5 masraf ettim. son olarak boyası ve elektriği kaldı. boyayı arkadaşlarla halledeceğiz malzemelerini filan aldık.bunları anlatmamın sebebi o sana 90-91-92 BMW lere bak diyen arkadaş bu tarz detayları söylemeyi unutmuş.eğer vaktin varsa, eğer arabayla arabayı 4*4lük yapacak kadar uğraşmak seni arabadan soğutmayacaksa BMW bak.yoksa zevkine uygun diğer araçların düşük modellerine bak.
    ama şunu da ekliyeyim. şu an arabamdan aldığım keyfi hiçbir arabadan almadım.E30 kasa BMWler gerçekten müthiş keyif veriyorlar sürücüsüne.
    elektronik sunroof, klima,4 cam otomatik, merkezi kilit, 12 tuşlu yol bilgisayarı,check-board vb. şeyler var. yani şu an sıfır bir araba alsan 30-40 verip ne bu konforu ne de bu sürüş keyfini yakalayamazsın. umarım yardımcı olmuştur.




  • 3-5 bin tl daha koyarsan güzel bi araç alabilirsin ama bnm tavsiyem 88 model bmw + borvet jant süper duruyor
  • 88 modelin ne özelliği var? borvet değil: borbet.
  • farketmez kardeş çok saol verdiğin bilgiler için çok aydınlatıcı olduın...
  • o fiyata bmw alınmaz kardeşim,
  • bende o civarlarda araç bakıyorum
    en mantıklısı eğer abs fln olmasın derseniz dacia solenza (motor clio arabanın parçalarının yüzde 70 i reno) 2006 az kilometrede klimalı bulunabiliyor...
    suziki alto abs li havayastıklı bulunuyor 2005 fln ancak parça sıkıntısı olabilir....

    ben opel corsa 2 kapı düşünüyorum 2002 fln 12 civarı....
  • senin e39 un yokmuydu :D
  • ben senin yerinde olsam o fiyata biraz ekler 15 milyara biraz daha kaliteli bi araba alırdım
  • daha kaliteliden kastını örneklerle iletebilirmsiin ? 12 - 14 bin tl arası ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eecho89

    Arkadaşlar başlıkta olduğu gibi 8bin ile max 11 bin arası bir araba almak istiyorum bu benim ilk arabam olacak. o yüzden Harıl harıl araştırıyorum ve bir arkadaşın tavsiyesiyle 90-91-92 model bmw lere bakmamı önerdi. bu fiyatlarada bulabileceğimi sanmıyordum ama varmış peki sizlerin tasviyesi nedir ? 9 bine alır 2 binde bakımına verir kullanabilirmiyim yoksa aldığıma değmez elimde kalır durmadan sanayiye mi gitmek zorunda kalırım şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler için...


    Mantıklı bir yatırım yapacak olsam ve tüm param 11.000 TL olsa 18-20 yaşında bir arabaya tüm paramı yatırmam.
    Bunun iki sebebi var.Birincisi araba yattığı yerde para harcayan bir varlık.Çoğu kişi özellikle ilk arabasını alacağı zaman otobüse minibüse vereceğim parayı gider arabama benzin parası yaparım mantığına sahiptir.Ancak olayın iç yüzü hiç de öyle değildir.Her arabanın belirli kilometrelerde bakım masrafı , vergisi , muayenesi , benzini , yağı vb. giderleri vardır.Hee bunların hepsini zaten biliyorum derseniz ikinci adımda düşüneceğiniz şey alacağınız markadır.

    Bmw nin 18-20 yaşındaki arabasına orjinal sıfır parça bulmanız zor olduğu gibi çıkma parçaları ise hiç de ismi kadar ucuz değildir.Her araba bakımlı olabilir ancak parça ömrünün ne zaman biteceğini bilemezsiniz.Ben yaklaşık 2 sene önce muhteşem temizlikte bir E30 sattım. Arabama aşık olmama rağmen parça ömürlerinin bitmesinden dolayı sıfır bir arabadan daha çok servise gitmeniz muhtemeldir. Öndeki armayı gören ustalarında farklı fiyat uygulamaları da cabası :)

    Ancak hep mi olumsuzdur? Kesinlikle değil!
    Bir Bmw aşığı olarak size şu kadarını söyleyebilirim ki E30 kasadan alacağınız keyfi şu anda sıfır üretilen çok fazla araçtan alamazsınız.Harika bir kasa dizaynı , motor yapısı , iç konforu vardır. 18 yaşında Bmw den inip bindiğin sıfır kilometre Hyundai Accent tabiri caizse attan inip eşşeğe binmek hissi vermişti(sürüş keyfi açısından).Ama sıfır sıfırdır tabi. Şunu biliyorum ki Bmw nin koltuğunda bir süre geçirirsen bir daha o arabadan kopamıyorsun. Babamın hyundaisinin arkasından kendime E36 320 Cabrio aldım ve işte bu dedim. Bir arabaya bindiğin hissini veren yegane arabalardandır BMW. Hala E30 kasa ilanlarının arasında dolaşır dururum.Ancak emin ol hemen hemen hiç biri o parayı etmez durumda.Zaten çoğunun yanlamaktan ayakta duracak hali kalmamış durumda.

    İllaki Bmw alıcam derseniz de 90-91 den aşağıya yani karbüratörlü motorlarına düşmeyin.M40 olarak tabir edilen enjeksyonlu motora sahip araçlara bakın.

    İyi sürüşler :)




  • Bu konuyu iyiki açtın bugün bende nette 87-88 Bmw arıyordum arkadaşlar gayet aydınlatıcı bilgiler vermişler bende soruyorum 8.000 liraya 96 model Fiat Tipoyu tercih eder misiniz? Avantajları mükemmel hem az yakar hem parçası hem bakımı ucuzu dezavantajı tabiki sürüş kalitesi ve konfor
  • @serhaty45 doğru şeyler söylemiş.ona 1-2 ekleme yapayım.
    yaşlı araba herzaman cebinizde para bulundurmanızı gerektirir.bakımlarını yapsanız bile nerde ne zaman ne arıza vereceğini bilemezsiniz.sıfır arabada da bu olabilir ama olasılık çok düşük.
    Eğer BMW E30 kasa alıp tüp taktıracaksanız kesinlikle karbüratörlü modellerden alın.enjeksiyonlu modellerde lpg sadece baş ağrısı yapar.çok sorun çıkarır.www.E30.tc de bu konu hakkında E30 kullanıcılarının açtığı 1-2 tartışma var.okuyup fikir alabilirsiniz. veya 3.16i-3.18i/is gibi 4 silindir modellerden alıp LPG yi unutun.özellikle 3.16 çok yakmıyor.yanılmıyorsam 200-250 civarı olması gerek.
    Her M40 motor karbüratörlü değil diye biliyorum.M40 3.16 ve 3.18'de kullanılan 4 silindirli motorun genel adı.
    @insideman; çok birşey beklemiyorsan arabadan, temiz bir tipo, benim de tercihim olurdu.ama 1990 3.20i kullanıyorum:)




  • arkadaşım selam..aynı şekide benimde ortalama senin kadar bir param var..ve tek baktığım araba 94-95 model 5.20i bmw.Çünkü o paraya binebileceğin en lüks araba o..en oturaklı, geniş, konforlu vs..hepsini geç..o bir bmw.. lakin kime söylediysem herkes bana aman uzak dur..5 para etmez..elinde kalır diyorlar..son sahibi olurmuşum..iyi de ben zaten satmak için almıyorum ki..binmek için alıyorum bu arabayı..masrafına gelince, evet masraflı ve pahalı yedek parçaya sahip bir araba..lakin değişen parçalarıda diğer arabalar gibi zırt pırt bozulmuyor ki..daha uzun ömürlü ve sağlam oluyor. mercedes te aynı şekilde..babamda 86 model 230 E balina kasa vardı..yaklaşık 1 sene araba bizde durdu ve bir kere bile sanayiye girmedik..hiç bir problem çıkarmadı..bunlar benim düşüncelerim..ama tabii bilemiyorum..bu yazılanları okuyuncada aklım karıştı..1 aya kalmadan araba alacağım ama yalnış bişeyde yapmak istemiyorum bu okuduklarımdan sonra..ama gidip başka marka araba alırsam hep bu araba içimde kalacak.. :( nedir yani..gerçekten bu kadar kötü mü bu arabanın durumu yani..şöyle ağız tadıyla binemezmiyiz bu cihazlara..sorunsuz, sıkıntısız, masrafsız...?




  • şimdi şöyle bi durum var sahibi gerekli bakımlarını yapmış ,araba çok el değiştirmemiş ve orjinalliği bozulmamışsa alınır tabi niye alınmasın önemi olan arabanın içine sinmesi ve arabanın temiz bakımlı olduğuna inanmanız bide arabayı gösterirken arabadan anlayan özellikle bmwden anlayan birine göstermeniz. Bide hangi kasa düşünüyosunuz e34 mü e30 mu bunada karar vern
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.