Şimdi Ara

5.4 milyon Twitter hesabı çalındı, dahası da gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5.4 milyon Twitter hesabı çalındı, dahası da gelecek
    Twitter platformunda Elon Musk’ın satın alımının fırtınası henüz dinmemişken şimdi de kişisel verilerin çalındığı haberi geldi. Hem aktif hem de engelli milyonlarca kullanıcının verileri karaborsada satılıyor.



    5.4 milyon hesap çalındı



    Twitter aksini iddia etse de API kodlarında bulunan bir açık üzerinden verilerin çalındığı iddia ediliyor. 5.4 milyon kullanıcıya ait telefon numarası ve email adresleri elde edilmiş durumda. Karaborsa forumlarda bu verilerin satıldığı ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Twitter yasaklılarına genel af geliyor



    Bunun yanında Twitter üzerinde askıya alınmış yaklaşık 1.2 milyon hesabın da çalındığı belirtiliyor. Bu paket ise belirli bir grup içerisinde satışa çıkarılmış yani herkese açık bir satış olmamış.



    Böylece toplamda 7 milyona yakın kullanıcının verileri sızdırılmış durumda. Kaynaklar bahse konu açığın daha uzun süre suiistimal edildiğini ve 17 milyon civarında bir rakamın sızdırılmış olabileceğini belirtiyor. Muhtemelen geri kalan sızıntılar paket paket forumlarda satışa çıkacak. Uzmanlar saldırganların oltalama yolu ile kullanıcıları kandırmaya çalışacağı konusunda uyarıyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/twitter-data-for-54-million-users-leaked-online-095040426.html







  • hocam elonun nesini tanıyosun kuzeni falan mısın :D bu kadar zengin adamsa bi bildiği vardır fikrinden çıkın artık. adam tesladan space x ten twittera atladı ve açıkça sıçtı batırdı. fanatiklikten vazgeçip gerçekleri görmeniz lazım. elon eline yüzüne bulaştırıp tarihin en kral sitelerinden birini perişan etti
  • hocam elonun nesini tanıyosun kuzeni falan mısın :D bu kadar zengin adamsa bi bildiği vardır fikrinden çıkın artık. adam tesladan space x ten twittera atladı ve açıkça sıçtı batırdı. fanatiklikten vazgeçip gerçekleri görmeniz lazım. elon eline yüzüne bulaştırıp tarihin en kral sitelerinden birini perişan etti

  • Bu adam bütün oyunları çözecek.

  • Elon Musk'ın burada kabahati olabilir. Hatta Musk'ın bu krizde rolü neredeyse kesin diyebiliriz.


    Pek çok Twitter çalışanı Musk'ın şirket politikası nedeniyle işinden ayrıldı veya atıldı. Çalışan sayısının azalmasında dramatik sayılar ve oranlardan söz ediyorlar. Böyle bir yeniden yapılanma tablosu içerisinde kolaylıkla çeşitli nedenlerden bir kişisel bilgi güvenliği ihlali olabilir. Musk'a bilenmiş eski çalışanların hainlik yapmasından aniden gelişen eleman boşluğundan kaynaklanabilecek sistemsel açıklara yeni alınmış bazı elemanların yozlaşmış olabileceği gerçeğine kadar farklı olasılıklar var.


    Musk Twitter'ı başka bir aşamaya taşımaktan ziyade imha ediyor gibi görünüyor. Aslında klasik girişimcilik ve teknolojik ürün geliştirip pazarlama işinden gelen birisi olarak hiç deneyim sahibi olmadığı internet şirketi işini hafife almanın bedelini ödüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhuriyetçiler ile Demokratlar tepinirken twitter eziliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 28 Kasım 2022; 17:42:16 >
  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Kripto para manipülatörü, goygoycu, ortalık karıştırıp parsayı kapıcı falan diyecekti sanırım. Başka bir yönünü tanımadık çünkü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.