Şimdi Ara

3G İhalesini Turkcell Kazandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: revix

    adam hizmet yapıyor karşılıgında para kazanıyor 3g Turkcell alamasa kim alcaktı saçma saçma konuşuyorsunuz
    bedava hizmeti kim yapmışki Turkcell yapsın vodafonu ingilizler almış türkiyeye yatırımmı yapacaklar gülerim yurt dışı şukadar ucuz farkettinmi gibi abuk sabuk reklamalar sanki her haftasonu parise gidiyorumda negüzel ..
    Turkcell hayırlı olsun


    numara taşıma sistemi şu an ülkemizde olsaydı o zaman görürdün ihaleyi kim alıyo
  • bu arada adamlar 10 milyon euro ektradan verdi hazineye...

    ihaleyi yöneten adam biraz daha çömert olurmusunuz dedi çat 10 milyon euro arttırdı adamlar, arttırmasalarda hertürlü alcaklardı.

    taktir ettim Turkcell i
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ***Respect***

    bu arada adamlar 10 milyon euro ektradan verdi hazineye...

    ihaleyi yöneten adam biraz daha çömert olurmusunuz dedi çat 10 milyon euro arttırdı adamlar, arttırmasalarda hertürlü alcaklardı.

    taktir ettim Turkcell i


    100 Kontör 20Ytl'ye kadar çıkar o zaman.
  • bu videoyu seyredin ilerde böle konuşucaz

    http://www.youtube.com/watch?v=6gCTdRjBUPg

    biedebbu var
    IP tv

    http://www.youtube.com/watch?v=GAO2PLDmIQg&mode=related&search=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merak etmeyen adam -- 7 Eylül 2007; 21:44:31 >
  • İhale iptal edilmeyebilir. Bu durumda turkcell gayet ucuz bir fiyata 3g lisansı almış olacak. turk.internet.com daki yazıları okudum ve anladığım kadarıyla ihalenin iptal edilmesi için mantıklı bir sebep yok olarak gözüküyor. Çünkü ihale şartlarında ihaleye en az iki firmanın katılması koşulu konulmamış. Bu durumda hukuki açıdan turkcell haklı konumda gibi duruyor. Ben bu yorumu okuduklarıma dayanarak yapıyorum yanlışta olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merak etmeyen adam

    bu videoyu seyredin ilerde böle konuşucaz

    http://www.youtube.com/watch?v=6gCTdRjBUPg

    biedebbu var
    IP tv

    http://www.youtube.com/watch?v=GAO2PLDmIQg&mode=related&search=

    kardes o telefona gelen yayın dvb(Digital Video Broadcasting) su an mevcut alt yapıyla o yayınları internet uzerinden bile alamıyoruz(adsl) japonlar asmıs isi.




  • Bu konuyla ılgılı tekrar aynı seylerı yazmım.yasasın kopyala yapıştır linkte yazımı okuyabılırsınız

    http://forum.donanimhaber.com/m_17331548/mpage_2/key_/tm.htm
  • umarim 3 g en kşsa zamanda hayatimiza girer
    tekel konusu ayri bir konu, zaten hayatin bir cok kisminda mahkum oldugumuz bir sey..
  • 3G'nin lisansının verilmemesi gerekir, bu band'lar wimax'a tahsis edilmeli.
  • bakın arkadaşlar 3G hakkında vodafone ve avea genel müdürlerinin görüşleri.

    quote:


    Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, ''3G'yi niye çıkarmak istiyoruz? Tüketici için mi, Turkcell için mi? Serbest rekabet koşulları hazır olmadan çıkartsak kime yarar? Bunu, bence gözden geçirmek gerekir'' dedi.

    Telekomünikasyon Arenasında konuşan Türktan, gerçek rekabet için bazı koşulların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, ''Hakim durum operatörlüğü var, önemli bir konu. Bu hakim durum derken, hakim durumdaki operatör mü korunmalı yoksa, diğer operatörler, pazara giren yeni operatörler mi belli düzenlemelerle korunmalı?'' dedi.

    Türktan, abonelerin, ''diğer GSM operatörüne geçerse, pahalıya mal olur, kimse kendisini aramaz korkusu'' nedeniyle, ''rehin olarak tutulduğunu düşündüğü'' görüşünü aktardı.

    Türktan, Avrupa ile kıyaslandığı zaman ara bağlantı ücretlerinin de Türkiye'de yüksek olduğunu söyledi.

    3G'ye geç kalınıp kalınmadığı tartışmaları yapıldığını dile getiren Türktan, ''Bu tartışmalar yapılırken numara taşınabilirliği niye gündeme gelmiyor? Daha doğrusu 1 senedir gündemde olan numara taşınabilirliği niye çeşitli nedenlerden dolayı erteleniyor? Numara taşınabilirliğinde bana göre çok geç kaldık.'' dedi.

    Türktan, mobil numara taşınabilirliğine bakıldığında, Avrupa Birliği ülkelerinde, ortalama olarak, 3G lisanslarından daha önce numara taşınabilirliğinin çıkmış olduğunu belirterek, şöyle dedi:

    ''3G'yi niye çıkarmak istiyoruz? Tüketici için mi, Turkcell için mi? Serbest rekabet koşulları hazır olmadan çıkartsak kime yarar? Bunu, bence gözden geçirmek gerekir. Gelecek nesillere serbest rekabet koşulları uygun bir sektör bırakmayı istiyoruz, çok operatörlü bir sektör bırakmayı istiyoruz''

    ''3G OPERATÖRLERDEN YATIRIM BEKLİYOR''
    Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai de, ''Vodafone olarak, 3G zamanlamasının tam doğru olduğuna inanıyoruz'' dedi.

    Vitai, 3G'nin, operatörlerden önemli yatırım beklediğini belirterek, networklere yatırım yapılması gerekeceğini, tüketicilerin yeni araçlar almak zorunda kalacaklarını ve bu hizmeti kullanabilmek için dolayısıyla pek çok kişiyi ilgilendiren yatırımların söz konusu olacağını, bunun da insanların bu sanayiye katılımı açısından fırsat doğuracağını belirtti.

    Bütün bunların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, 3G'nin gerçekleşmesi için rekabet olması gerektiğini ifade eden Vitai, sanayideki oyuncuların müşterileri kazanmak için rekabet edebilmeleri gerektiğini söyledi.
    Vitai, ''Bizim için taraflardan birinin müşterinin serbest seçimini tahakküm altına alarak piyasaya hükmetmesi kabul edilebilir değildir'' dedi.
    Sanayinin gerçekten rekabet edilebilir olması için bir takım ön şartlar olduğunu belirten Vitai, şunları kaydetti:

    ''Birincisi eminim ki çok hayati bir husus, bu sanayinin bir tane oyuncusu o kadar güçlü ki yüzde 60'ını almış. Avrupa'daki durumla hiç kabili telif olmayan bir durumdur bu. Hakikaten son derece zor bir durumdur ve gerçek rekabete aykırı bir durumdur. İkinci husus, sanayideki fiyatlandırma.'' Vitai, hükümete düşen görevin sadece lisans sağlamak olmadığını dile getirerek, ''Sanayiciyi teşvik etmesi lazım, özendiriciler vermesi lazım, sadece bize değil, yeni başlayan küçük şirketlere de teknolojiye yatırım yapsınlar diye'' dedi.

    Vergi düzenlemelerinde değişiklikler gerektiğini ifade eden Vitai, sabit operatörlerin GSM operatörler ile aynı vergileri ödemediğini, ''sabit operatörler ile GSM operatörleri arasında bu konuda bir çarpıklık yaşandığı'' görüşünü aktardı.

    Vitai, Türkiye'de en yüksek düzeyde vergi ödeyen sanayi olduklarını, gelirlerinin yüzde 40'ını vergi olarak ödediklerini ifade ederek, vergi düzenlemesi sürecinin hızlandırılmasını ve vergilerin önemli ölçüde düşürülmesini beklediklerini sözlerine ekledi.



    kaynak:http://www.8sutun.com/node/39029




  • Turkcell pahalı bir gsm operatörü ama kabul edinki kalite olarak önde. Zaten turkcell in kozu da bu. Nitekim 3G konusunda geç bile kalındı. Umarım bir an önce uygulanmaya başlanır. Avea ve Vodafone adam olsunlar teknolojinin önünde durmasınlar. Avea kim ki daha yeni yeni biraz düzeltti. mecidiyeköyde bile çekmiyodu bazı yerlerde. Zırt pırt kesiliyodu konuşma. Şimdi de 3G konusunda haksız rekabetten şikayet ediyor. Ne alaka. Turk Telekom un santrallerini ve cihazlarını beleşe kullanmak haklı rekabet mi diye sormak lazım. Turkcell onlara para ödüyordu ama.
    Gelelim vodafon a. Koskoca uluslararası şirket. Son derece zengin, yemiyo mu 3G lisansına para ödemek. Avrupalılar türklerden daha mı değerli? Bize eski teknolojiyi kakalayarak para kazanmayı mı umuyorlar. Ve hakkaten, saçmasapan reklamlar, değişim başladı zırvaları, ben ne kalite ne hizmet ne de fiyat olarak vodafon da ciddi bir değişim görmedim henüz.

    Kısacası turkcell i kutluyorum. Yeni bir teknolojinin ülkeye girmesine ön ayak olduğu için ve cesurca öne atıldığı için. Demek ki Turkcell kısa vadeli karlara değil sadece uzun vadeli karlara da dikkat ediyor. Kalıcı bir operatör olmak istiyor ülkede. Hem 3G demek cep telefonundan yüksek hızda internet demek, bu da Türk Telekoma karşı ilk defa ciddi bir rakibin çıkması demek. Eğer fiyatlar kazık olmazsa, kim napsın ADSL i, istediğin yerden internete girmek varken. Bu açıdan 3G TT nin tekelini gerçek manada kıran birşey olabilir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.