Şimdi Ara

2007 sonunda 20 mbit internet emrimizde.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Ya şimdi bakıyorum da bazıları yok telefon kutularına kadar fiber döşenecek demiş. Hem de tüm kullanıcılara he. Hem de yıl sonunda kadar öyle mi?

2 ayda tamamlanacak işler değil bunlar. Kaldı ki fiber kabloyu o basit elektrik kablosu ya da kanalizasyon borusu gibi döşemyemezsin. Gene mevcut santrale fiber bağlayıp (ki gene çeviriciler gerekecek. Sen fiberi santrale de bakır kablo gibi bağlayamazsın) 24Mbit internet mi verilecek.

Santralin de gelişmiş olması gerkiyor. Santral hızının da yüksek olması gerekiyor.

Şimdi tüm bunlar 2-3 ayda olacak öyle mi? Zor çok zor. Ancak istanbulun çoğunluk kısmına verirler. Nerede tüm türkiye.

Bu fiberlerin ekleri de ayrı bir zahmet. Eğer gene amele işi yapılırsa bu fiberler bırakın 24Mbit i 1 Mbit i bile alamazsınız.

Neymiş abonelerin kutularına kadar döşeyeceklermiş. Evet bizim kutulara bir şey döşeyecekleri kesin. Anlayan anladı.

Bakın gene diyorum adamlar kasti olarak hız düşürüyor. Ben sınırlı ADSL kullanıyordum.

Her neyse hafta sonu hattı kapattırdım ve nete girdim. Gene aynı eski bağlantımdaki gibi sorun yoktu. Yurt dışı bağlantıda bile.

Ama ertesi gün hat gitti. İşte bir hafta uğraştım (adamlar sürekli sorun sizin ev tesisatında dedi. Ama ben hiç bir girişimde bulunmadığım halde defalarca aramadan sonra hat geldi) sonra hat geldi. Sonra bir baktım yurt içi en fazla 105K oluyor yurt dışını ise hiç sormayın Allah sabır versin.

Ben aha diyorum işte yurt dışı hızını kasti olarak kesiyorlar. Ben 120K ile dosya indiriyordum yahu, üstelik en az 115 oluyordu. Şimdi 105 i görsem şükür diyorum. Yurt dışı çıkışı ise tamamen göçmüş zaten.

Şimdi soruyorum.

Bağlı bulunduğum santral ve altyapı aynı. Evimdeki bilgisayar modem ve tesisat aynı.

Soruyorum 120K ile indirme yapabilirken, birden hat kesilirse, sorun hatta derler ise, buna rağmen ısrar edince hatta sorun olmadığına sorun gittiyse, her şey aynı olmasına rağmen hızınız düştü ise.

TTnet in hızı kasti olarak kısıtlaması dışında bir ihtimal kalıyor mu?

Belki tesisatınızdaki kabloları balıklar yemiştir. Hemen telekomu suçlamayın(!)

• arkadaşlar tamam eleştirin ama önce bir yapsınlar altyapı çalışmalarını ondan sonra eleştirelim. emin olun türk telekom yetkilileri, çalışanları fiber optik kabloların nasıl döşenmesi gerektiğini -en azından benden- daha iyi biliyordur.

önce yapılan iş, sonra eleştiri...

ha bu arada 2007 sonunda söz grubu sanırım tamamen başlığı açan arkadaşın yorumu büyük ihtimalle zira haberde ne 2007 sonu geçiyor ne başka bir şey...

saygılarımla...
  • yavaş yavaş yolarlar bence. öyle 20 mbiti koklatmazlar bize... birde en düşük sınırsızda asla 49 ytl den aşşağı düşmez.

bir de 8 mbit geliyor diye yandık demiştim şimdi, yandık ki ne yandık diyorum
  • Aramızda 2 mbit / 4 mbit bağlantısı olup da saniyede 100kb ile indirdiklerini söyleyen arkadaşlar oldu. Ha 4 mbit olmuş ha 24 mbit ha 240 mbit , pingler havada uçuşurken download 100kb ile sınırlı kalırken ne fark eder ki? Sanırım o zaman bağlantısı 20 mbit olup da youtube de takılmalar yaşayan tek millet biz oluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noodfan

Aramızda 2 mbit / 4 mbit bağlantısı olup da saniyede 100kb ile indirdiklerini söyleyen arkadaşlar oldu. Ha 4 mbit olmuş ha 24 mbit ha 240 mbit , pingler havada uçuşurken download 100kb ile sınırlı kalırken ne fark eder ki? Sanırım o zaman bağlantısı 20 mbit olup da youtube de takılmalar yaşayan tek millet biz oluruz.

Doğru belki alt yapı değişse bu sorunlar kalmaz
  • quote:

artık telekomu kötülemeyi bırakalım arkadaşlar, bu güne kadar kötüledikte ne oldu? artık vakit destek olma vakti..daha olum lu ve pozitif şeyler düşünelim ve yazalım ki pozitif olayları çekelim.

telekom olumlu işler yaptığı zaman ben de olumlu düşeneceğim tt hakkında.az önce internet koptu neredeyse Türkiye genelinde,acaba merak ediyorum tt resmi sitesinde bu arızanın nedenini yazacak mı?istenmeyen durumların oluşmasından dolayı özür dileyecek mi? dandik oyun firmaları bile bir serverları down olduğu zaman bir özür yazısı yayınlarlarken 'koskoca' telekom bizden iki satır özür dilemeyecek tabiki.özür dilemek onun 'büyüklüğüne' yakışmaz.
  • Alt Yapı Yeniden Yapılandırılıyor ben TTnetten Ümitliyim Bu Sefer Hayırlısı Olsun ..
  • inşallah olur ne diyelim
  • 20 mbit ip tv için geliyor.Birçok 3.parti firma hazırlıklarını tamamladı altyapıyı bekliyor.Eğer tv+internet fransadaki gibi 30 euro falan olmazsa iptv patlar.O yüzden çok uçuk fiyatlar beklemiyorum açıkçası.
  • 1 megabiti düzgün sersinlerde 20si kenarda dursun.Biraz önce 30 civarı tüm tr koptu
  • nasıl verecek 20 mb ı çok merak ediyorum benim internetim 4 mb ancak adamlar 2 mb verebiliyolarrr şerefsizlik hırsızlık değil de nedir bu, adamlara söylüyorum bunları ne yaptılarsa olmadı yaa boşuna para veriyorum artık yeter 20 mb mış pehhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attorney58 -- 7 Eylül 2007; 19:16:09 >
  • telekoma laf atmayın gereksiz..
    son yaptığı tarife değişikliği gayet güzeldi ve takdiri hakediyor..
    bazı arkadaşların da dediği gibi daha yeni kalkınmakta olan bir ülkenin internetini neden japonya'nın interneti ile kıyaslıyorsunuz?
    Biz 84 yıllık bir devletiz.. Daha yeni kurulmuş sayılırız diğer köklü devletlerin yanında..
    yine diğer arkadaşların da belirttiği gibi ne yaptık biz? uzaya mı çıktık? dış borçlarımızı mı kapattık? ab ye mi girdik?
    ya da avrupa standarlarında mı yaşıyoruz?
    Bazı kriterlere göre değerlendirirseniz daha mantıklı davranmış olursunuz diye düşünüyorum..
    Dünyanın teknoloji deviyle yeni gelişmekte olan bir ülkeyi karşılaştırmak akıl karı olmasa gerek?
    fx 5200 ile 8800gtx i kıyaslarken 'aa fx 5200 ün saat hızları çok düşük' gibi bir cümle kuruyor musunuz?
    Hayır kurmuyorsunuz.. Çünkü fx 5200 hangi konuda 8800gtx ile yarışmış ki saat hızı konusunda yarışsın?
    Zaten bellek veriyolu.. shader saat hızı vesaire.. konusunda yanına yaklaşamaz ki 8800 ün?
    umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir/anlayabilmişsinizdir..

İyi akşamlar..
    JJJ

• YaLan...! Ttn et için
  • Bu tamamıyle turkcelle karsı atak için yapıldı cunku bılındıgı uzere bugun turkcell 3g a tipi bant genişliği ihalesini alarak musterılerıne 20 mb ınternet hızı saglayabılıcek konuma geldi.mobil bir cihaz bunu saglayabılıyorken evdekı sabıt hatlarımız 4 mb'te kalsa bıraz komık olurdu.piyasa kızışıyorr beyler
  • TTelekom çok haksızlık yaptı,çok tekelcilik yaptı, milleti kandırdı, halada kandırıyor. Faturaları günü gününe alıyorlar fakat günü gününe destek vermiyorlar.Altyapi olmadan millete 1 mbit baglantı dagıtıyorlar, altyapı göçüncede bizden değil diyorlar. Hiç alyapıyla ugrasmasınla, uydudan wireless versinler bu saatten sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: J.Jonah Jameson

telekoma laf atmayın gereksiz..
    son yaptığı tarife değişikliği gayet güzeldi ve takdiri hakediyor..
    bazı arkadaşların da dediği gibi daha yeni kalkınmakta olan bir ülkenin internetini neden japonya'nın interneti ile kıyaslıyorsunuz?
    Biz 84 yıllık bir devletiz.. Daha yeni kurulmuş sayılırız diğer köklü devletlerin yanında..
    yine diğer arkadaşların da belirttiği gibi ne yaptık biz? uzaya mı çıktık? dış borçlarımızı mı kapattık? ab ye mi girdik?
    ya da avrupa standarlarında mı yaşıyoruz?
    Bazı kriterlere göre değerlendirirseniz daha mantıklı davranmış olursunuz diye düşünüyorum..
    Dünyanın teknoloji deviyle yeni gelişmekte olan bir ülkeyi karşılaştırmak akıl karı olmasa gerek?
    fx 5200 ile 8800gtx i kıyaslarken 'aa fx 5200 ün saat hızları çok düşük' gibi bir cümle kuruyor musunuz?
    Hayır kurmuyorsunuz.. Çünkü fx 5200 hangi konuda 8800gtx ile yarışmış ki saat hızı konusunda yarışsın?
    Zaten bellek veriyolu.. shader saat hızı vesaire.. konusunda yanına yaklaşamaz ki 8800 ün?
    umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir/anlayabilmişsinizdir..

İyi akşamlar..
    JJJ

afedersin ama kafam karıştı,takdiri hakediyor mu?güldürmeyin beni allah aşkına,geçişten sonra hala internet performansına kavuşamadı,hala zamanla diyorlar,1 ay oldu,ne zamanı,hangi zaman?
    geçiş dönemi birçok santral gümledi,gündüz yurtdışı kaynaklara ulaşılamaz durumda.sizde sorun yoksa o sizin şansınız,türkiye geneli sorunlar devam etmekte.kıyaslarsam japonya ile kıyaslamam ancak pek tabiki ab ülkeleri ile kıyaslarım.nitekim onlarla sidik yarıştırıp,aralarına katılmaya çalışıyorsak hizmetin her alanında onlarla eş düzeyde olmamız lazım.zaten kıyaslama yapmayarak bu kadar geri kaldık.japonya olamasak da en azından almanya olmamız lazım ki aynı birlik içindeyken isimlerimiz yanyana gelince biz sırıtmayalım.sözle peynir gemileri yürüseydi heralde şimdi ülkemizin donanmaları olurdu peynir gemilerinden.
    tt yine söz veriyor.tam anlamıyla bu sözünü tutsun,ben de sevineceğim,telefon açıp tebrik bile edeceğim.ancak temkinli olmakta yarar var.yukarıda biryerlerde dediğim gibi,tt nin geçmişi verilmiş sözlerle dolu,o sözler tutulmuş olsaydı zaten biz bugün bunu tartışiyor olmazdık.
    lafın kısası;inşallah tt bu işi başarır ve bu sözleri benim ağzıma tıkar,şirket olarak da temiz bir sayfa açar bu işle.
    bu kadar olumsuz konuşmama rağmen bu sefer ben de umutluyum,çünkü buca'da mavişehir'de falan sürekli fiberoptik döşediklerini görüyorum.daha bizim oraya gelmediler ama bekliyoruz bakalım.sadece 2007 sonu kısmını pek inandırıcı bulmuyorum.gecikme de olabilir.yapacaklarsa düzgün şekilde bekleriz.

• ben ne diyorum telekoma öven eleman ne diyor kardşeim ben 4 mb parası ödüyorum ama 4 mb hıza ulaşamıyorum bir türlü, 4 ü bıraktım 3 ü zor geçiyorum genelde 2 mb lardayım bu nasıl 4 mb lık hız
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

TTelekom çok haksızlık yaptı,çok tekelcilik yaptı, milleti kandırdı, halada kandırıyor. Faturaları günü gününe alıyorlar fakat günü gününe destek vermiyorlar.Altyapi olmadan millete 1 mbit baglantı dagıtıyorlar, altyapı göçüncede bizden değil diyorlar. Hiç alyapıyla ugrasmasınla, uydudan wireless versinler bu saatten sonra.

Emin ol telekom ozellesmese bu hızmetı bıle veremezdı.bu arada allah askına bugun ki ozelliştirme ıhalesını ızleyenler oldumu.telekom tarafındakıler o kadar ticaret kafasından uzak gorunuyolardı ki o kadar aciz duruyolardaki.turkcell once zarf ıcınde teklıf verdı 311 milyon sonra 10 milyon daha arttırdılar.telokom tarafı bıde bızım hatrımız ıcın arttırın dedi.bu ne yaaa pazarda pazarlıkmı yapıyosun.ya kotuler gıbı olmak ıstemem ama ınanının bugun ızleyenler bana hak verıcektır telekom tarafı 2 lafı bıraraya getırmekten acız.bıde dıger tarafta turkcell'in genel muduru vardı.işte iş adamı boyle olur dedirtti.saygılar

• benim aldığım Bilgi şu yönde 2007 sonunda Ankara - İstanbul - İzmir Bu bağlatınya Kavuşacak, 2008 2. çeyreğe kadarda tüm türkiye.
    Ama Fiyatları ne olur bilemiyorum. Ama 20 Mb Çıkınca, Ki Telekomun açıklamasında 20 MB nin üstünde diyor demekki 20 mb den daha üst bağlantıda sağlıcaklar, Eski Adsl Fiyatları çok düşebilir, Yani bi 2 MB Falan tabi kalkmazsa, 10-15 ytl ye kadar inebilir. Ama 20 Mb ler sanırım bizi şimdilik aşar fiyat olarak :)
  • quote:

benim aldığım Bilgi şu yönde 2007 sonunda Ankara - İstanbul - İzmir Bu bağlatınya Kavuşacak, 2008 2. çeyreğe kadarda tüm türkiye.
    Ama Fiyatları ne olur bilemiyorum. Ama 20 Mb Çıkınca, Ki Telekomun açıklamasında 20 MB nin üstünde diyor demekki 20 mb den daha üst bağlantıda sağlıcaklar, Eski Adsl Fiyatları çok düşebilir, Yani bi 2 MB Falan tabi kalkmazsa, 10-15 ytl ye kadar inebilir. Ama 20 Mb ler sanırım bizi şimdilik aşar fiyat olarak :)

nerden aldın bu bilgiyi dostum? eğer doğruysa gerçekten sevindirici bir haber
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.