Şimdi Ara

27 yaşında kariyer değişikliği. Makine mühendisliğinden yazılıma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 27 yaşında makine mühendisiyim. Okuldan geç mezun oldum yani sektörde yeni çalışmaya başladım ve mutlu olamayacağımı farkettim. Bilgisayarlarla aram hep iyi olmuştur. Bu nedenle yazılım konusunda kendimi geliştirip yola devam etmek istiyorum. Nereden başlamalıyım ? Kendi mesleğimi de tamamen çöpe atmadan işime yarayacak diller nelerdir. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.




  • Ben de yapıcam bunu artık. Bir bilen yazsın bakalım

  • bazı meslekler de bence yaş çok sorun değil.


    yani manken, kabin memuru vb olacaksan tabiki yaş kriterleri belli sebepten olabiliyor.


    Ama yazılımda 50 yaşında da harika işler çıkarabilirsin. yani beyin fonksiyonların çalıştığı sürece sorun yok benim fikrime göre.çünkü görünüşün ile yada bedensel iş gücüyle yaptığın bir meselek değil. zekanı kullanarak yapıyorsun.


    o yüzden istersen 40 yaşında git yazıl oku o bölümü.


    benim düşüncem bu yönde en azından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 4 Temmuz 2020; 13:38:54 >
  • Makine ile yazılımın ortak konusu ne var onu bul onu öğren.
    EE ile yazılım arasında çok ortak nokta var ama makine hakkında hiç bir fikrim yok.
  • Şöyle söyleyebilirim. Makine ile bilgisayar mühendisliğini birleştirmek istersen mühendislik programı yazman gerekir. Mühendislik hesaplarında artık ticari yazılımlar çok fazla yer almaya başladı. Bu programlar olmadan iş yapan firma sayısı çok az. En basit örnek ile makine mühendisiysen mutlaka duymuşsundur Ansys programını. Bu programın fiyatı 100k$ ve bu programa dünya çapında binlerce firma sahip. Makine ile bilgisayar mühendisliğinin birleşimi bu oluyor. Piyasada açık kaynaklı kodlar olmasına rağmen firmalar bu kadar paraları verip ticari kod alıyorlar. Çünkü açık kaynakta gui yok, herşey text dosyaları üzerinden gidiyor. Ama tabi bu şekilde bir ürün ortaya çıkarmak için de makine mühendisliğinde minimum bir master yapman lazım. Ya da daha ucuz hesaplar yapan program falan da yazabilirsin ama o zaman makine mühendisliğini kullanmış olmazsın.
  • Makine mühendisliği alanında yazılım yapacaksanız matematiği yalayıp yutmuş olmanız lazım. Yoksa matematikçilere gırla para dökersiniz + hisse verirsiniz. Projenin sonunda bakmışsınız hisse oranınız kuş olmuş.


    Diğer türlü bir alan seçmeniz gerekmekte. Genel yazılım 2000 başlarında tarih olmuş.


    Back-end

    Front-end

    Full stack developer kavramlarını araştırın.

    İlk etapta Quora gibi sitelerde aklınıza takılan soruları aratabilir, sorabilirsiniz.


    Başarılar ve serinlikler dilerim.

  • İngilizce Öğretmeni olup Front End öğrenip Yemeksepeti'nde çalışan biri var. Bence her şey mümkün.

  • Herkes bunu yapmaya başladı artık ve başaran da çok, insana yazılımın tırt bir şey olduğu hissi uyandırıyor

  • Programala becerisinden ziyade dijital ürün üretebilme becerisi daha önemli. Herkes programala çalışıyor ve bir şey üreten insan sayısı çok az.

  • ben makina mühendisiyim, uzun seneler üretimde durdum sarmadı 4 senedir bir fabrikanın planlamasına bakıyorum işim erp programı ile, tam yazılım değil ama işim çoğunlukla bilgisayarda.
    Üretim istemiyorsan arge ve planlama bölümlerini düşünebilirsin.
  • Ben 26. Diplomamı sevmiyorum.
    Kafamda meslek de yok
    Ben napayim
    Kafama sıkıp gidicem
  • Yeni mezun bir yazılım geliştiriciyim.Ama bu sektörü çok abartıyorlar.Sektör içeriden ve dışarıdan çok farklı.Bu sektör çalışan açısından Türkiye'de sürdürülebilir değil.Sürekli öğrenme gerektiriyor ve buna ayak uydurmak Türkiye şartlarında mümkün değil.Elinizdeki meslekte gelişmeye çalışın.E-Ticaret,marketing,muhasebe uygulamalarını herkes yazıyor.Bu alanlarda bir sürü alaylı var ve piyasanın içine ediyorlar.Fakat sistem programlama gibi bir alana yönelirsiniz iyi para kazanırsınız.Fakat bu gibi alanlarda makine mühendisliği veya elektrik mühendisliği ile çelişen kısımlar.Kendi mesleğini bırakmana gerek yok.

  • ingilizce kaynaklara yönel çok geç olmadan ayrıca kendi mesleğinde kendini daha ileriye taşıman senin için daha iyi olacaktır tek bir konuda uzman olmak bir çok konuda yetersiz olmaktan iyidir. Yabancı kaynaklarda bilgi daha fazla ne yazık ki bu yüzden doğru kelimelerle sağlam bir araştırma yapman daha faydalı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C59A4F632 -- 4 Temmuz 2020; 15:36:8 >
  • Selamlar,

    İİBF öğrencisi olarak (son sınıf) yorum yazmak istedim. Yaklaşık 2 ay önce ben de yazılım öğrenmeye karar verdim (ilk başta hobi amaçlıydı; fakat sonra kariyer de yapma isteği doğdu) ve tavsiye ettikleri şu site ile başladım:


    https://www.freecodecamp.org


    Siteyi incelersen (learn kısmını) +2000 küsur saatlik bir ders arşivi olduğunu görürsün ve sanırım hiç yazılım geçmişi olmayan birine göre sıralanmış.

    Ben ilk başladığımda "Hiç geçmişim yok" şeklinde bir seçenek seçerek başlamıştım ve web dilleriyle başlatmıştı.

    İlk kurs olan HTML & CSS kursunu bitirdim. Şuan JavaScript'e geçmeden bol bol pratik yapmak istiyorum; FAKAT şunu söylemeliyim ki bu site amiyane tabiriyle Bilale anlatır gibi anlatıyor . Ben gayet memnunum...

    Siteyi bilmiyorsanız Google, Microsoft gibi şirketlere 2014'den beri +40.000 eleman kazandırmış. Ben bu bilgi doğrultusunda siteye güvendim.


    Bunun yanında eğer benim gibi web dilleriyle başlamayı düşünürsen:


    https://www.internetingishard.com/html-and-css//

    https://eksisozluk.com/entry/106559079

    https://www.w3schools.com

    https://developer.mozilla.org/tr/docs/Tr/


    Bu linkler aklında bulunsun derim.

    FreeCodeCamp ilerleyen kurslarda Python, Algoritma, Makine öğrenimi, Veri Analizi gibi kurslar da eklenmiş. 2 ay önce yoktu sanırım veya ben yeni görüyorum...



    Edit: İngilizce bildiğini düşünerek yazdım bu yorumu hocam. Türkçe kaynak konusunda ciddi bir sıkıntı var...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 4 Temmuz 2020; 15:51:44 >




  • hangi üni ve kaç yasında mezun oldun hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.