Şimdi Ara

24 saatte bir çalışan devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Akvaryumda kullanmak üzere, butona basıldığında röleye 1-5sn süreyle kontakt yaptıran bir devre hazırladım. Yalnız bu buton yerine bir başka röleyle periyodik olarak sitemi çalıştırmayı düşündüm fakat hazır bir devre bulamadım. Periyodik switch yapan bir devreye ihtiyacım var. 24 saatte bir röleyle 0.5/1dklığına diğer devreye switch yaptıracak.

    Hazırladığım devre 9v ile çalışıyor, butona bir kez basıldıktan sonra kaldırıp tekrar basmadıkça çalışmıyor, yani switch süresi pek önemli değil fakat 0.5-1dk olsa iyi olur. PIC olayını pek bilmiyorum basit entegrelerle bunu yapmam mümkün mü? Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibucgun -- 25 Aralık 2011; 19:36:54 >



  • kardeş neden buton yerine röle anlayamadım.ayrıca hazırladığın devreninde bi resmini gönderirsen daha iyi yardımcı oluruz..
  • eğer belli zaman aralarında kontak yaptırmak istiyorsan piyasada satılan on-off zaman röleleri var.fakat bunlar biraz pahalıya gelebilir.en güzeli bir multivibratör devresi yapman.bu devredeki kondansatör ve direnç değerlerini istediğin zamana göre seçersen olabilir.şarj deşarj zaman formülüne göre.
    T=R*C
  • Zaman ayarlı prizlerin röle formunda olanlarının 12v ile çalışanları varmış. Ondan temin edip deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibucgun -- 26 Aralık 2011; 13:30:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.