Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.527
Cevap
198
Favori
1.113.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Duratorq kullanıcısına yanıt
    Geçen sonbaharda 2. nesil Tiguan'ın motor seçenekleri arasında 115 HP TDI motoru görünce, MQB platformuyla birlikte Tiguan'ın ağırlığının Passat'a iyice yaklaşacağını da düşünerek Passat'la aynı motor-şanzıman seçenekleri olacağını düşünmüştüm. Zaten herkes Passat'taki gibi 1.6 TDI + kuru kavrama DSG7 olacak diye düşünüyordu. Gerçi daha sonra Seat Ateca'nın motor-şanzıman seçenekleri kesinleşip aralarında 1.6 TDI + DSG olmayınca Tiguan'da da büyük ihtimalle olmayacağı anlaşılmıştı. Yalnız, sizin de dediğiniz gibi kuru kavrama DSG7'lerde arıza oranı ağır arabalarda daha yüksek. Tiguan'da olsaydı kuru kavrama DSG7'nin kullanıldığı en ağır araca sahip olmak tedirgin edici bir şey olurdu.

    MQB platformu ve ağırlığın değişmemesi meselesini siz söyleyince farkettim. Gerçekten de 1.4 TSI Tiguan'ın ağırlığı önceki Tiguan'la aynı görünüyor. 2.0 TDI motorlularda ise 40 kg. civarı hafifleme olmuş. Bu verilerde bir hata yoksa Tiguan Passat'tan 100 kg., Ateca'dan 140 kg. ağır görünüyor. Demek ki, Passat'ın ağırlık düzeyini kuru kavrama DSG7 için üst limit olarak belirlediler. Seat Ateca Passat'tan da hafif olduğu için 1.4 TSI motorla birlikte kuru kavrama DSG7 kullandılar. Ama öte yandan Ateca'da 1.6 TDI için neden DSG seçeneği olmadığı belirsiz.

    DQ200 DSG7 ve DQ250 DSG6 ile yakıt tüketimi konusuna gelirsek, Ateca ile Tiguan ortalama yakıt tüketimleri arasındaki farkın bir bölümü aradaki ağırlık farkından kaynaklanıyordur. 1.4 TSI ACT motor, manuel şanzımanlı Tiguan ve Ateca'yı karşılaştırdığımızda da Tiguan'ın yakıt tüketimi daha yüksek. (Tiguan 5.8, Ateca 5.4) Fabrika verilerine göre DQ250 %5-6 civarı bir verim kaybına neden oluyor. Birkaç sene içerisinde, ya da ilk facelift ile birlikte Tiguan'da DQ250 DSG6'nın yerini DQ381 DSG7'nin alacağını tahmin ediyorum. Belki o zaman 1.6 TDI Tiguan'da DSG de görürüz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: civcivx

    Birer ikişer mesajlı erler basmış forumu

    Hayır benim anlamadığım şu: Tamam bu araç dandik, pahalı, kötü. Siz önerin bir marka/model ona bakalım. Ya da sizin aracınız ne veya ne alacaksınız? O da yok. Burada saydır saydır, sonra çekil git.


    ben dahil bu kadar tepki varsa ki bir sebebi vardır. bu kadar fan boy luk yapmayın adamlar apaçık milleti salak yerine koyup ev parasına bom boş aracı satmaya çalışıyor işte.
    Öneri mi istiyorsun Mercedes GLA, Audi Q3, Forester vs. ayrıca 2016 sonunda gelecek olan Alfa SUV. Daha örnek çok bu kadar para vereceksem bir özellik ya da bir kalite olmalı ama yok ne 4x4 ü var 130 binlik aracın ne bir doluluğu..




  • XmysticX kullanıcısına yanıt
    Ben fanboy falan değilim. Yıllardır VW araca bile binmedim. 120 bine dolu araç satmaz bu VW. Doğanın kanununa aykırı bu. Adamlar zaten bu haliyle üst sıralarda yer alıyor, Tiguan'ı dolu bir şekilde o paralara satsa C SUV kategorisinde başka marka araç satılmaz. Şimdi bu aracı kameradir, elektrikli bagajdir, çevresel asistanlardir gibi donanımlarla 120 bine verseler, bagaji küçük, göstergesi oyuncak, plastigi çok diyenler ilk sıraya geçer. Sen en azından bu fiyata bu donanım az diyerek dürüst davranıyorsun.

    Örnek verdiğin araçların satış adetleri ortada. Bu araçlar bu kadar dolu ve uygun fiyatlı ise niye birkaç yüz adetlerde kalıyor satışları? İnsanlar bu araçların farkında değil mi?

    Bakın Hyundai ve Kia 110-120 bin civarına dolu araç veriyor, alan alıyor, keyfine bakıyor. Gelip burada, niye Tiguan da o fiyata verilmiyor, ben Kore değil Alman arabası almak istiyorum demiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese Merhaba,

    Eşime 110K'ya Comfortline DSG - Atlantik mavisi sipariş verdik. 1,4 motor. Mayıs 20 gibi gelecekmiş araç. 1-2 tane vardı sadece, dolayısıyla herhangi bir opsiyon vb mümkün değil.

    Araç oldukça yeterli gözüktü gözüme, fiyat politikasını eleştirirken yurtdışında bu araçların ne kadar alınabildiğine bakmak lazım. Polo'nun 70 bin TL'ye satıldığı bir coğrafyada Tiguan'a 110K gibi rakamlar çok değil. Yine aynı bayide 90 bin TL civarında bir Golf inceledik. Fiyatları Tiguan'a mal etmemek lazım.
  • Gla guzel bir arac 2000 dusunen arkadaslar onu da incelesin bence. Amg paketi 160 a gidiyor. Donanimi tiguandan fazla olabilir emin degilim. Hafta sonu bakmistim ama hatirlayamiyorum. Reno vs demezsenin 1.6 ci arkadaslar kadjara goz atsin tabiki tiguan kadar ayrintili dusunulmus bir ic donanimi yoktur. Sahsen ben epeyce kararsizim crossover mi d sinifi mi ona dahi karar veremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_r_k -- 4 Mayıs 2016; 21:21:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkkrp

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasfer

    quote:

    Orijinalden alıntı: civcivx

    Birer ikişer mesajlı erler basmış forumu

    Hayır benim anlamadığım şu: Tamam bu araç dandik, pahalı, kötü. Siz önerin bir marka/model ona bakalım. Ya da sizin aracınız ne veya ne alacaksınız? O da yok. Burada saydır saydır, sonra çekil git.


    Hocam dedim ya bu tiplemeler üç sene önce golf 7 forumlarında da vardı. Tamam beğenmeyebilirsin ama çözüm deyince ya yoklar ya da sana sataşırlar. Sanki fabrika bizim. Kesemizi bu kadar düşünüyorsanız çözüm önerileri ile gelin de ne kadar samimi olduğunuzu görelim değil mi?

    bir tane mesaj atıyoruz diye yanlış mı konuşuyoruz saçma sapan konuşmayın. Bu araba bu fiyata saçmalık ben vw'e teşekkür ediyorum daha 6 aylık 5000 km de 5.20 i premiuma 150000 liraya bakıyorum confortline tiguanla 10000, higline tiguanla 20000 lira olan aradaki farkı da yakıt parası yapıyorum. Bu tiguana aile arabası , 5.20 ile elma armut kıyaslaması yapmayın diyenlere de diyecek laf bulamıyorum. Size tiguanınızla mutlu mesut günler...

    Saçma sapan konuşma deme hakkını sana kim verdi? Ayrıca sen neden hemen üzerine alındın? Bu forun TİGUAN forumu. Tamam eksik gördüklerinizi,bizim bilemediklerimizi bizlere söyleyebilirsiniz.Bu sizlerin en doğal hakkı.Sonuçta onca insan bu forumda karşılıklı bilgilendirmek üzere varlar.Ama bazı arkadaşların''Siz enayi misiniz, ben bu kadar parayı bu araca vermem'' gibisinden bilirkişiliklerinedir benim sözüm.Tamam biz de çöpe paramızı atacak kadar zengin değiliz elbet. Biz de doğruları burada bulmak için çabalıyoruz.Buradaki hiç kimsenin çikletten çıkmışçasına bir halt bilmeyenler muamelesi yapanlaradır bizim zerzenişimiz. Aslında mevzu nedir biliyor musun.Ah gözü kör olasıca bizimkiler bir araba yapabilselerdi de uğraşmasaydık elin japonuyla, Almanıyla.




  • Belki haftaya bu fiyatlar bile hayal olarak kalacak. Euro 3,40'ı geçer yarın. Pamuk ipliğine bağlı, vergi oranları dağ gibi bir ekonomimiz var ve buna ses etmeyip firmalar suçlanıyor sürekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 4 Mayıs 2016; 21:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civcivx

    Belki haftaya bu fiyatlar bile hayal olarak kalacak. Euro 3,40'ı geçer yarın. Pamuk ipliğine bağlı, vergi oranları dağ gibi bir ekonomimiz var ve buna ses etmeyip firmalar suçlanıyor sürekli.

    Aman hocam şimdi bu durumu da VW'ye bağlarlar şimdi.
  • Kur aldı başını gitti yine yarın ev sahibi kapıya dayanır
  • Başbakanımız "dolaylı istifa" ettirildi.Dolar 2'79 dan 2'95 leri gördü.Ülke savaş yeri uyu güzel ülkem uyu,paramız 2,5 saatte hiç olmaya devam etti uyu güzel ülkem,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün otomotiv sektörü krizdedir..Sabit kur de kesmez artık..Highline ı 123.000 e çekerler yakında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktas -- 5 Mayıs 2016; 0:10:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada vw fanlari var en ufak elestiriyi araca saldiri kabul edip insanlari etkilemeye ve yonlendirmeye calisiliyorlar.begenmeyem begenmedigini soyleyecek tabi.size noluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam niye yazdın bunu şimdi bunu ww e bağlayan firmaya suç atanlar çıkar. Uygun olan boş araba fiyatları artarsa biz nasıl ww alacağız nasıl savunacağız ww i..bu fiyatları bu donanım a nasıl uygun göstereceğiz. Şimdi doğuş haklıydı demekki bu donanım kirpmalarinda adamlar bizi düşünmüş. Fiyat artar nasıl olsa diye .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E0B8030F -- 5 Mayıs 2016; 7:23:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim gibi millete müstehak euro 3:50 dolar 320 TL bulsun ben o zaman göreyim Doğuş'un kapısının önünden geçe biliyor musunuz eğer döviz böyle artmaya devam ederse sene sonu indirimleri de hiçbir şey fark ettirmez ancak devletin uygulayacağı vergi indirimi işe yarayabilir onu da krize giren otomotiv sektörü baskı uygularsa yaparlar . Siz Avrupa fiyatlarına donanımlarına baktınızmı. Hem fiyat aynı hemde donanım neredeyse aynı. Avrupayla neyin eşitli donanımın aynı olsun derler Ada'ma. Adamların orada insan yerine konma gibi bir luxu var. Lüks diyorum çünkü bu bizim ülkede öyle geçtiği için. Geliş parası aynı vergi sistemi farklı olan bir aracın kimse pahalılığımdan bahsedeniz bence. Pahalı geliyorsa binmeyeceksin bu kadar basit. Kimseye enayi deme hakkında yok. Parası olan biner. Zorlamı satıyorlar size. Bencede en güzelini yağıyor doğuş. Öyle Kızılay dağıtmış gibi qq ya dönmez ortalıkta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu son sayfalarda iki başlık halini almış.
    Birincisi aracın en ice detayına kadar teknik olarak incelenmesi
    İkincisi vw firmasının çok detaylı olarak +- yonde politikasının eleştirilmesi.
    Aslında ikinci konu sadece aracın fiyatsal anlamda eleştirilmesi şeklinde kalsa bir anlamda konuya katkı sağlar. Ancak alanları almak için kapora verenleri veya almayı dusunenleri enayi olduklarını ifade eden yada hissettiren yazılar çok gereksiz ve anlamsızdır.
    BENIM ICIN ONEMLI OLAN SADECE TEKNIK BILGILERDOR. ALACAĞIM MOTOR VE ŞANZIMAN TIPINI BELIRLER VE BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPARIM. TAMAMEN TEKNIK DETAYLARA FOCUSLANAN GUZEL YAZILARI ÇOK DIKKATLE OKURUM. KARR VERIRIM GIDER ALIRIM. PARA KONUSUNA KIMSEYI TAKMAM ZIRA BEN ODEYECEĞIM.
    MARKA DEĞERI VE MARKA ALGISI ONEMLI OLMASAYDI PIYASADA EN ÇOK DUSTER SATILIRDI.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peder ile gittik ciddi olarak tigu düşünüyorduk peder çok beğenmedi suv gibi hissettirmedi,fiyatı çok pahalı vs. dedi.Eski tiguan sahibi olduğumuz için aracı biliyor eski tiguan sanki daha iyi gibiydi dedi.
    Ama tabi bana sorarsanız bence çok daha güzel olmuş her yönden ama tigu maceram kapandı gibi fiyatı ve pederin beğenmemesinden dolayı ama ben beğendim gerçekten güzel araba.Sonra tucsonu test ettik onuda beğenmedi herkes için hayırlısı.
    Alanada kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum.Bu arada tsı+dsg sipariş verelim dediğimizde Haziranın ortalarına doğru gelir dedi öyle bilgi verdi sipariş etmek isteyenler olursa diye söyledim.
  • 1.6 dizellerin stok tarihi temmuz sonuna ertelenmiş. bugün doğuş canlı destekten aldığım bilgi. 27 haziran değil miydi dedim. Cevaben "ne yazık ki takvim bilgisi üretici firma tarafından değiştirilmiştir.
    Ancak Temmuz'un sonu gibi büyük ihtimal ile stoklarımızdaki yerini alacaktır." Şeklinde cevap verdiler....
  • Vw tr sitesinde yeni tiguan teknik verileri girilmiş...1.4 150 bg şehir içi 7.4 ş.arası 5.5 ort:6.1. DSG 6 ileri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman şehir içinde 10 lt zor görünüyor hatta 10 lt altına düşerse çok çok iyi.
  • onzy O kullanıcısına yanıt
    bende 1.6 fsi golf 5 var ... şehir içi verisi 8.5 lt ...ben 9.5 civarında yakıyorum...st arkadaş golf le aynı yakarsınız demişti...aslında kıyaslarsak şehir içi tüketimim 8.5 civarı olur...
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.