Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (735. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.692
Cevap
83
Favori
985.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bizim bi whatsapp grubumuz vardı ona noldu? Yada telegramdan filan bir grup kursak mı ?

  • 2012-2014 model civarı 1.6 crdi otomatik i30 düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

  • Herkese Merhaba,


    Geçen gün Pazar gecesi birisi aracın antenini çalmış.! Çalmakla kalmamış, sanırım sökemediği için yuvasını da kırmış ve zarar vermiş Namussuz haysiyetsiz. Yahu 30-35 liraya satılan bir anten. Alacan bari insan gibi al, Anten dibini neden kırıyorsun..!


    Arkadaşlar, Cam tavanlı olan araçların anten dibine bakındım da, biraz pahalı.. Orayı hem kapatacak (yağmurdan, tozdan. pislikten) hemde anten görevi görecek balık sırtı (shark, balina yüzgeci) diye geçen modern kapaklardan alıp takmak istiyorum.


    Hem işimi görecek. hemde yuva değişim masrafından kurtaracak. Bu olay olmasa bile zaten böyle bir değişikliği düşünüyordum ileride.. Bir kaç yere baktım fakat bizim araca göre olanı bulamadım. Baktıklarımın hepsi küçük geldi..


    Acaba aracına bu antenlerden takan oldu mu? İstanbul'da nereden bulabilirim? Siyah renk olacak.. Fikre ihtiyacım var.


    Şimdiden teşekkürler herkese..





  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    İyidir hoştur ama biraz fazla yakar, 2015 e kadar kaplin sorunları var ama çaresiz değil. Süspansiyon da biraz daha yumuşak fazla salınım yapar. Mümkünse 2015 - 16 manuel bakın derim, Manuel daha az yakıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Eşimde kullanacağı için malesef manuel alamıyorum. Dizel otomatik vites uzun yolda 100-120 km/h hızda ortalama kaç yakar hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 3 Aralık 2021; 11:37:51 >
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    5 - 6 arası yakar diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

    Tekrar merhaba herkese,


    Anten olayına sonunda çözüm buldum ve biraz uğraş sonunda hallettim. Hala tam oturmadı, onuda halledeceğim müsait olunca. Birde içindeki anten kablosunu sabitlemem gerekiyor.


    Düşünen olur ise fikir olması açısından resimleri ekliyorum. 60 ₺ ye aldım..

     2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü
     2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü
     2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Buraya uzun zamandır yazmıyordum. Ama gördüm ki artık yazan yok. Herkes i30 larını satmış demek... Ben hâlâ ısrarla cw umu kullanmaya devam ediyorum. Şu anda 149.000 e geliyor. Hem fiyatlar çok pahalandığı için, hem de yerine koyacak muadil bir araba bulamadığım için kullanmaya devam. Geçen ay bazı sorunlar çıktı. Frenleri komple değiştirmek, geri kamerayı değiştirme... falan. Hyundai Coşkun bana 21.000 TL masraf çıkar dedi. Ben de İçerenköy'de bazı parçaları traşlatıp, bazılarını da değiştirerek 7.000 e hallettim. İlk çıktığında 188.000 e Bayon alayım dedim, arabanın altında ve tekerlek içlerinde plastik kaplama yok! Vazgeçtim. Şimdi de zaten alamam ama hem çürüme riski var, hem de içeriye çok ses alır. Sac üzerinde boya atılmış sadece! Arabamda sadece acil frenleme radar sistemi olsa başka arabaya ihtiyacım bile yok! Ama olmuyor, sordum Hyundai'a. Bugün 600-700 bine satılan arabalarda bile bizdeki özelliklerin bir kısmı yok! Meselâ 0 km Tucson'da diz hava yastığı yok! Bir kısmında elektrikli sürücü koltuğu da yok, hep manuel... Herkese iyi günler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Picasso ile i30 cw arasinda kaldım..benim için genişlik, bagaj hacmi ve yerden yüksekliği önemli, tabi bir de bakım masrafi. Hali hazırda C4 kullandigim için citroeni tanıyorum ama Hyundai hiç kuanmadim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model ve 2016 da benimle olmaya başlayan i30 Elite Dizel / Otm. aracımla halen mutu mesut şekilde yaşıyorum. Her ne kadar km takıntım olsa da yine de düşük sayılır bir kmde. 78.500 km oldu. Artık oyuncak gibi arabalara dünya para vermek yerine elimdekine iyi bakmaya karar verdim gittiği kadar gider.


    Buraya yazdıklarım tarihte bir sayfa kalacak bugün 380K bandını gören aracımız bakalım ne kadar artacak.


    güncel kur ile 23K usd. Ben 20K usd vermiştim alırken :)

  • Merhabalar,

    Zamanında ilk alanlardan biri de bendim aracı :) Nisan sonunda 10 yıl, 175 bin kmyi devirdik i30 ile. 2021 sonunda evin 2. aracı konumuna düştü ama hala benimle birlikte.


    Zamanına göre gerçekten çok fazla ve kalite donanım ile çıktı araç. 2020 model aracımda bile aradığım özellikleri var. Mekanik olarak da şu ana kadar büyük sıkıntı çıkarmadı. Rutin bakımlar, filtre, balata, akü, yağ, su, v kayışı, lastik dışında masraf çıkaran parçası olmadı. 5 yıllık garanti sürecinde 2 kere direksiyon ve vites topuzu derisi, alternatör gergi rulmanı ve bagaj kapağı lastiği değişti. Ekstra tek masrafı bagaj kapağı kilidi ve cam kriko halat,plastik malzemeleri oldu.


    Aracı yenileme niyetim var ama kıyamıyorum. Sürüşü, konforu ve sorunsuzluğu çoğu araca taş çıkarır cinsten.


    Sorular olursa yine cevaplarım ,artık eskisi kadar bakamıyorum forumlara. Herkese kazasız, belasız ve güvenli sürüşler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 6 Haziran 2022; 22:38:20 >




  • benim de 9 yıl oldu 100 bin km oldu. motor bi kere inip takıldı tekrar serviste . maalesef ben çok masraf yaptım ıvır zıvır bir çok şey değişti ama hala memnunum o ayrı mevzu. en büyük sorun sorun tabi ki yakıt benzinli otomatik ortlamam 9,5 lt yazlık lastikle kışlıkta 10,5 11 e çıkıyor

  • 
Sayfa: önceki 731732733734735
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.