Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (731. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.692
Cevap
83
Favori
985.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IORI kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler ben buraya yazdığımı unutmuşum
    Dyson siyah silikonla yaptık ıori kardeş aynen dediğin gibi ama sağ tarafa bakmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba , 2014 ceed jd at sahibiyim. Sormak istedigim tork konvertorlu sanzimana sahip i30 sahiplerinden sanziman yagi degistiren var mi aranizda ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keisaku

    Akü ile ilgili sorun yaşayan var mı? Kendi aküsü 3 yılda ömrünü tüketti yeni aldığım mutlu akü 2. Yılında geçen Çarşamba bitti. Takviye ile çalıştı götürdük değerler normal dediler bugün yine marş basmaya çalışırken yemedi bitti, olaydan hiç anlamıyorum ne olmuş olabilir akünün garantisi dolduğu için değişim yok.Yeni bir akü almadan önce bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım? Yardımınızı bekliyorum teşekkürler
    Aynı problem benim de başıma geldi. Araç marş almıyordu. Aküden dediler aküuü değiştirdik düzelmedi. Sorun meğerse marş motorunda imiş. Akü değerleri iyi ise marş motorunu oto elektrikçisine kontrol ettirin. Marş motorunu söküp temizleyip gerekirse kömür denilen fırçaları ya da duruma göre marş otomatiği de denen selenoid saygıyı değiştiriyorlar. Sorun çözülüyor. Servisin 580+150 dediği işi dışarıda 300 tl ye hallettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet3807

    Garanti bitmediyse servisle uğraşın hocam eğer sonuç alamazsanız bu adam izmitteymiş ara ara farklı şehirlere gidiyormuş aynı gün içinde tamiri sağlıyormuş 350 TL gibi bir fiyattı galiba


    Bu parçadan dolayı oluyor dişli aşınıyormuş sadece yuvarlak bir halka kalıyor kala kala
    Merhabalar, benim aracın direksiyonundan da aynı ses geliyor. Bu plastik eps kaplini taş çatlasın 15 lira falan. Merak ettiğim konu garanti dışında bunu değiştirmek için ne kadar işçilik istiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah'ını seven şu servislerle nasıl başa çıkılır söylesin,direksiyondaki problem nedeniyle servise götürdüm,3 gündür araç onlarda, tamam aracinizi alabilirsiniz dediler gittim,araca bindim 100 metre arnavut kaldirimli yolda gittim aynı ses devam ediyor,çıldırıcam bu nasil sorumsuzluk nasil oluyorda yapamadıkları arizayı yapmis gibi teslim ediyorlar.
    Diyorumki bakin beyfendi arac sahiplerinin söylediklerini dikkate alin bu araç bire bir aynı problemi 2-2,5 sene önce yine çıkardi ayni bu şekilde gittim geldim olmadi eps değisti sorun ortadan kalkti,bakınız bu arabanin problemi eps,değişmesi lazim diyorum ustaya yol gösteriyorum resmen,bunlar nasil servis .
    Eps denen şey pahali gecen değistiğinde faturada 4500tl gibi bir rakam yaziyordu,benim aracin garantisinin bitmesinede 1 ay kaldi ben bu eps'yi değistirtmem lazim.ama nasil.
    Kore'yede email aticam,arkadaşıma ingilizce bir metin yazdirdim sonuç çıkarmi bilmem ama deniycem.
    Başka tavsiyesi olan varmı acaba.
    Gittiğim servisler: Çok yakin olduğu için önce Cevizlibağ'daki :Odak Hyundai.
    O beceremedi belki bu becerir diye gittiğim servis.
    Kağıthane'deki:Elmas otomotiv.
    Al birini vur ötekine durumu malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 13 Kasım 2019; 20:58:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • rammo kullanıcısına yanıt
    biz ankaradayız , Hep ata hyundai götürüyoruz herkesi tanıyorum. Direskyiondaki sağ sol yapınca gelen lık lık lık ses yüzünden

    garantiden amortisör kuleleri, direksiyon kutusu tıkırtı burcu değişti. 3. götürüşümüzde usta rot larla ilgili bi işlem yaptı ama ne olduğunu tam hatırlamıyorum ses bi süre kesildi ama sonra yeniden başladı. Halen geliyor. Eps arızası vs de yok garantide bitti. Nedense çözüm bulamıyorlar. Sürekli oynatmakta iyi değil başka bi tarafı bozuyorlar.

    garanti bitmeden zorlayın bence de. inşallah çözüm yolu bulunur.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben tamirci değilim ama problem Eps servisede söyledim merkezede söyledim dedimki ,bire bir aynı sorunu yaşadim 2-2,5 sene önce,gittim geldim gittim.geldim olmadı en son Eps değişti sorun bitti,ama anladığım kadarıyla Hyundai ikinci kez Eps değistirtmiyor kesin eminim (biraz pahalı bir parça çünkü), tutumları onu gösteriyor garantinin bitmesinede 1 ay kaldı resmen servis oyalıyor keza genel merkezde öyle bakıcaz haber bekliyoruz falan filan ,kesinlikle iyi niyetli olduklarini düşünmüyorum,elimden biseyde gelmiyor yapabildigim sürekli aramak ve bugünde Güney Kore'ye ingilizce güzel bir şikayet metni yazdırdım arkadaşıma ve email olarak gönderdim,dikkate alınırmı sonuç alabilirmiyim bilmiyorum ama denedim işte,yoksa hyundai'nin merkez ve servislerin tutumunu gördükce gerçekten sinirleri bozuluyor insanin.
    Şunu bilmiyorlar hakikaten Tucson almaya niyetliydim bankaların faiz indiriminden sonra rastıriyordum ama bir daha Hyundai olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 15 Kasım 2019; 21:26:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • haklısınız valla. Daha önce ne indirimler yaptı müşteri kitlesi edinebilmek için meslek gruplarına vs. şimdi böyle davranmaları hoş olmamış. Kendileri kaybederler memnun edemedikçe.

    şikayet-var sitesine de yazın, twiter sosyal medyadan yazın. Bazen bu tip şeyler de etkili olabiliyor.
  • rammo kullanıcısına yanıt
    aracınız 2015 modelden önce olduğunu düşünüyorum ve buna binaen cevap veriyorum . Malesef bunun kalıcı bir çözümü yok . Yeniden eps değişse bir süre sonra tekrar ses gelecek sizin yolladığınız resimdeki kaplin yüzünden yani . Zamanla aşınıyor hasar görüyor ve bu seslere neden oluyor . Üç tane servis gördü konuşulan şey bu . ÜCreti ile değiştirmek istedim hatta sesi kesecekse değer diye o kadar uyuz oluyorum . Abi boşuna parana yazık değiştirme bir süre sonra tekrar yapacak dediler .Biri de kapı komşun yani. 2015 yılında kaplin eps ye entegre edilip güncelleme yapıldı .Şekli vs değişti bu ses yüksek oranda çözüldü . Şikayeti olan araçlara bakın hep 2015 model öncesi.
  • Bu arada bu bizim araçların süspansiyon sistemi hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı ? Arka süspansiyon da tam bağımsız mı acaba ?
  • pakosalter kullanıcısına yanıt
    nerde ikamet ediyorsunuz ? izmitte grubun kaplin değiştiren ustası var 300-400 arası kaplini değiştiriyor. Servisine göre de değişiyor ne kadar koparırsam mantığı ile . maksimum 500.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Kasım 2019; 10:28:0 >
  • hyundai mi, düşman başına. 2011 model elantra aracım vardı direksiyonundan ses geliyordu (metal sesi gibi bir birine çarpan bir ses), direksiyon sıfırlamıyordu sağa ve sola tam tur çevirdikten sonra, kavga dövüş eps modülü ve direksiyon kutusunu değiştridiler aradan 2 ay geçti bu sefer sola çevirince aynı farklı bir ses. Hatta bunu için 4-5 tane elantra kullanıcısı tanışıp whatsapp grubu kurduk :) grup halen duruyor ama bir kişi hariç kimsede elantra kalmadı :D. Lanet olsun diyip sattıp arabayı ve çok doğru bir kara verdiğimi hiç ama hiç sevmediğim vw jetta aracımı alınca anladım.
  • Evet hocam araç 2014 model,dediginiz gibi caresi yok anlasilan o,hyundai'nin kronik bir arizası eps,eyvallah tamamda benim 1 aylik bir garanti sürem kaldı,yani garantim varmı var, arıza devam ediyor arıza belli ama servisler yüksek ihtimalle assan'dan aldiklari talimatla oyaliyorlar aracı 2-3 gün tutup yaptik deyip teslim ediyorlar,bu cevabı assandan habersiz yapamazlar sanmam,kısaca eps değisrirmemek icin pislik yapiyorlarve ne yapıcağımı bilmiyorum Kore'ye bile email attım belki dedim ama oradanda sonucalamiycam.belli oldu kısaca çaresizim ve çk sinirliyim ,bu sebepten inanin onlarada dedim Tucson alma arefesinde olan biriydim ama bir daha Hyundai almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 20 Kasım 2019; 23:27:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rammo kullanıcısına yanıt
    İki üç sene önceki Hyundai olsa sorun olmazdı ama malesef şu an ki Hyundai tüm bayilere bozuk yoldaki tıkırtılar için eps değiştirmeyin yağlayın gönderin , yüzde beş on tıkırtı tolere edin demişler . Değişim işine girmiyorlar 2015 model garantisi olan araç için arkadaş değiştirmeleri için uğraşıyor ,başka şeylerden dolayı onun ama kendileri bozduğu halde değiştirmemek için ne gerekiyorsa yapıyorlar . Ses az mı çok mu bilmiyorum ama değişim zor gibi . Assan sıkı talimat vermiş bayilere . Hatta bakan usta önce video yolluyoruz garanti uzmanına , bozuk yolda deneyip ona göre değişim talebinde bulunduğu için bayiye fatura dahi edebiliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rammo kullanıcısına yanıt
    Bu arada tüketici haklarına başvurun bir an önce . Belki oradan yürüme şansınız olur .önemli olan başvuru tarihi olduğu için altı ay sonra dahi karar çıksa değişim yapmak zorunda kalırlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar direksiyon sesi falan bunları dert etmiyorum artık. benim araba garanti dolduktan sonra 70.000 km civarlarında yağ ışığ yanmaya başladı. yağ kaçırıyordu takivye yapıldı yine kaçırınca mecbur açıcaz dediler. bi kaç yere sordurdum herkes aynı şeyi söyledi açıp bakmak lazım dendi. sonra açınca bi sürü parça hasar görmüş isimlerini hatırlamıyorum ama nerdeyse motor baştan aşağı değişti. 15 20 binlik masraf tandık mandık derken 12 bine düştü. daha önce rastlamamışlar i30 da böyle bişiye artık bize denk geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

    Bu arada bu bizim araçların süspansiyon sistemi hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı ? Arka süspansiyon da tam bağımsız mı acaba ?
    Ben tam bağımsız diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rammo kullanıcısına yanıt
    Bir malın garanti süresi bitse dahi, malın ayıplı olması ve bu ayıbın hile ile gizlenmesi veya garanti süresi içinde ayıbın giderilememesi durumunda zaman aşımı uygulanmaz. Servis kayıtlarınızın bir kopyasını saklayın. Garanti süresi sonrasında da olsa malı satan bayi, merkez ya da ithalatçıya dava açabilirsiniz. Dava açmadan önce durumu izah eden bir dilekçe ve kayıtlarınızı noterden ihtar çekin, ayıbı bildirin. Mahkemeye gitmeden bile çözülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

    nerde ikamet ediyorsunuz ? izmitte grubun kaplin değiştiren ustası var 300-400 arası kaplini değiştiriyor. Servisine göre de değişiyor ne kadar koparırsam mantığı ile . maksimum 500.
    İşim gereği trabzondayım. Hidrolik ve eps tamiri yapan sanayideki birkaç yerden fiyat aldım. 700-1000 tl arası fiyat çektiler. Burda yetkili servis olarak Hyundai çakırlar var. Bir de oraya sorayım dedim. Sadece kaplin ise 350 ye değiştiriyorlarmış. Şaşırdım açıkçası. Yarın uğrayacağım bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakosalter kullanıcısına yanıt
    fiyat doğru düzgün toplayabilirler ise fena sayılmaz 350 tl . Aracı teslim almadan önce direksiyonu sağa sola çevirin herhangi bir anormal ses sertleşme farkederseniz aracı o şekilde teslim almayın .
  • 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.