Şimdi Ara

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Final | Türkiye - ABD (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.683
Cevap
0
Favori
79.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ersan 3 numarada kesinlikle denenecek..Tanjevic 'i biliyoruz boşuna ümitlenmeyelim..
    Tunçeri evet gerektiğinde rahatlıla 10+ yapabiliyor ama rahatça sayı yapabileceği pozisyonlarda pas vermesi ile ünlüdür kendisi.
    Mirsad & Kaya her zaman için düşünülmeliydi.Semih genç tamam.Ama sırf genç diye daha fazla katkı verebilecek birisini çağırmamak saçmalık...O da değil 5 yıl boyunca çoğu zaman kendisi ile çelişti Tanjevic..Buna rağmen geçen sene Bekir ve Bariş'i biraz daha fazla oynatsaydı takım çok yorulmasaydı yarı finali görmemiz içten bile değildi.Yani oynatmayacağı isimleri de alıyor 2 kişi boşa gitmiş oluyor yani..Sen hem 12 kişi kuralını eleştir hem de 9 kişilik rotasyon yap..Olmaz öyle..
    Fatih kaç yaşında ? Kaya kaç yaşında Mirsad kaç yaşında...Bunu Tanjevic'e sormak lazım..
    Senin elinde en kaliteli ne varsa onu kullanacaksın.Genç yaşlı ayrımı olmaz.Zaten gençleştirme de böyle olmaz.
    Tanjevic demişti 2010 da 30+ oyuncu istemiyorum diye..Şimdi hesaplayacağım birazdan yaş ortalamasını ve 30+ kaç oyuncu varmış diye.
    Ama niye konuşuyorum ki..Zamanında Murat Kaya bile çağırıldı bu milli takıma gerisi var mıdır arkadaş.




  • Dediğin doğru bildiğim kadarıyla ancak ben o açıdan yaklaşmadım olaya.Adı üstünde zaten biri devşirme biri transfer , Kinsey bu saatten sonra devşirme olmaz transfer olur.

    Eğer Türkiye2de yaşayan bir Abd2linin çocuğu Türk klüplerinde basketbol oynayıp,yetiştirilir ve Türkiye vatandaşlığına alınarak Milli takımda oynatılırsa bunun adı devşirme olur çok fazla itiraz edilemez.Ancak transfer bambaşka bir olay ve kesinlikle engellenmeli.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Malazgirt
    Ersan aslında ırk olarak Türk. Kırım Tatarlarından. Stalin zamanında Özbekistan ve Sibirya tarafına sürülen Türklerden. Balkanlardaki Türkler ne kadar çok acı çektiyse Kafkaslardaki Türkler de benzer acıları yaşadı. Devşirme gözükse de Bir Abd'liyi Türkiye vatandaşı yapmakla Ersan'ı Türkiye vatandaşı yapmak bir değil bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 9 Haziran 2010; 21:44:53 >




  • hatırlarmısınız tanjeviç ilk geldiği zamanlarda semih erden'i 3 numarada deniyodu.. ciddi ciddi 3 numarada süre veriyodu bazı maçlarda. o yüzden ersan olayına fazla takılmayın, her türlü oynatır ersan'ı orda. ama polonya'yı ve ordaki en iyi oyuncumuzu hatırlarsa bi umut bulaşmaz belki...
  • Gönlüm de denenmiş idi..Hatta denenmiş değil oynatılmış idi 2005 turnuvasında
  • devşirme-transfer, tanımlara bu kadar takılmayalım.. Türkiye Türk'ü ile Özbek Türk'ü arasında ne kadar akrabalık varsa bir alman ile fransız arasında da o kadar akrabalık var.. peki ya mirsad hangi kategoriye giriyor? Türk değil, burda da doğup büyümedi (Türkiye'ye geldiğinde 18 yaşındaydı).. ama tip olarak bize benziyor, boşnak, müslüman, kendimize yakın hissedip sahipleniyoruz ama bu sefer de sadece ortak paydamız dindaş olmamız.. yani bir afrika ülkesindeki müslümandan farkı kalmıyor.. bu kadar globalleşen dünyada böyle ufak hesaplara girişmemek lazım.. kaybeden biz oluyoruz..

    ersan'ın 3 oynadığı bazı durumlarda çok büyük avantajlı oluyoruz yalnız.. mesela müthiş ribauntçu oluyoruz ama ersan 4'te daha iyi tabi ki.. artık duruma göre 3-4 oynar dicem de tanja bunu becercek koç değil.. ideal kadro bence:
    kerem-sinan-hido-ersan-ömer aşık.. ama bu 5'liden sinan ve ömer aşık hiç iyi bir sezon geçirmedi.. sinan yerine ömer onan yada duruma göre engin atsür de oynayabilir, kerem yada engin ikisi de 2 numara oynama kapasitesine sahip.. ömer aşık yerine de oğuz savaş yada semih olabilir.. yalnız son zamanların en kısıtlı kadrosu bu


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatturkrap


    serhat sen de @pau gasoll'un son postundaki alıntıyı iptal et istersen..



    abovvv anlamını öğrendim o kısmı sansürledim




  • Ben hangi ülkeden olursa olsun Türkiye vatandaşı yapılmasına karşı değilim. Yapılacaksa milli takıma faydalı olmalı. Kinsey bizim takımda en sevdiğim oyunculardan biri ama milli takımdaki sorunu tam anlamıyla çözmez. Delici bir şutör bulsak fena olmaz ama onu da kimse kaptırmaz kolay kolay.

    Kerem geldiğine göre Tanjevic, Kerem'i 4, Ersan'ı 3 olarak deneyecektir. Benim anlamadığım Mehmet Okur'un dış şutlarından bahseden Tanjevic, Mirsad'ı neden düşünmez. Fatih ve Semih varken pota altında da hücümda sorun yaşarız bence. Oğuz iyi oyuncu ama 20-25 sayı ortalamayla oynayan bir oyuncu değil. Ömer ve Kerem'e de büyük yük düşecek. Sonumuz bir önceki turnuvadaki gibi olacak sanki. İyi savunma yapan ama hücumda tıkanan bir takım.




  • Mirsad için de benzer durumlar söz konusu.Bir defa adamın adı Mirsad , Türkçe konuşuyor , daha 70,80 yıl evveline kadar aynı millettik hala aynı millet sayılabiliriz bile.Amma velakin Mirsad da kendi ülkesi varsa oranın milli takımında oynamalı zaten.

    Naim,Hamit Altıntop vs. bu durumlara çok güzel örnekler.Adamlar bildiğin Türk ama değişik sebeplerden başka ülkelerde doğmuş veya büyümüş bunlar hangi milli takımı temsil ederlerse etsinler fazla yadırgayamazsınız.Yukarıda verdiğim Abd'li örneği de aynısı.Dilin , dinin , örfün , adetin hatta ülkelerinin tarihleri bile farklı ve birbiriyle alakasız ama adam büyükelçidir , iş adamıdır , Türkiye'de bir yöreyi sevmiştir vs. vs. burada kalıyordur çocuğu burada yetişir Türk milli takımında oynar bunda pek problem yok.

    Ama transfer başka bir şey.Salt sportif başarı için "Milli takımlar" anlayışıyla taban tabana ters yabancı transferi kesinlikle sporun ruhuna aykırı.

    Daha önce de çok yazdım bu konuda (Aurelio vs.) Coniyle dünya şampiyonu olacağıma Seyit'le sonuncu olmayı yeğlerim.Bunun ırkçılıkla da alakası yok bu sporun özüne saygı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 9 Haziran 2010; 23:15:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaypcnet

    Mirsad için de benzer durumlar söz konusu.Bir defa adamın adı Mirsad , Türkçe konuşuyor , daha 70,80 yıl evveline kadar aynı millettik hala aynı millet sayılabiliriz bile.Amma velakin Mirsad da kendi ülkesi varsa oranın milli takımında oynamalı zaten.



    evet adı mirsad? Türk ismi değil ki, boşnak ismi.. 70-80 değil 130 sene öncesine kadar aynı millettik ama o zaman bulgar, yunan, cezayir vs. gibi ülkeler de bizim egemenliğimizdeydi.. bu arada ben mirsad'ın konuştuğu Türkçe'den anlamıyorum neyse herkesin görüşü kendine ama rus'un takımında abd'li, alman'ın kadrosunda nijerya'lı varsa bizde de pek ala olabilir derim




  • Yine muhalefet yapmış olacağım Mirsad Boşnak adı değil ve kendi ismi bildiğim kadarıyla Jahovic veya Yahovic. Hatta zamanında Yahovic ismiyle Yugoslav forması giymesi için para bile teklif edildiği söylentiler arasında.

    Emir'in durumu ne oldu acaba. Bosna Hersek'te oynamasına izin verilmemişti. Slovenya çağırırsa istemeden gidecek galiba bu sefer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 10 Haziran 2010; 0:05:00 >
  • gerçek adı mirsad jahovic hatta yugoslav hükümeti nba'e gittiğinde formasına jahovic yazması için 1 milyon dolar teklif etti diye haberle çıkmıştı, ne kadar doğru bilmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 10 Haziran 2010; 0:11:17 >
  • Evet öyleymiş.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mirsad_T%C3%BCrkcan

    Wiki'de Sırp güzeliyle evli olduğu da yazıyor. Sırp milli takımını istemiyor ama güzeliyle evlenmesiini biliyor. Balkan ülkelerindeki kızlar da harbiden güzel ama




  • Tabiiki herkesin görüşü farklı olabilir , ben de derdimi anlatabildim sanıyorum.Zamanında Naim ile Türk milli takımında koşan Rus bir kadın atleti karşılaştırıyorlardı doğal olarak Naim bunlara çıldırıyordu ve çok sert tepki verdi.Durumları karıştırmamak lazım , yoksa uygun olduğu düşünebilirsiniz tabi kim ne diyebilir.

    Bu arada Mirsad ın eşine baktım netten bahsedildiği kadar değil diyeyim , ama Balkanlar güzeldir topraklar sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 10 Haziran 2010; 0:43:52 >
  • yahu baba Naim öz be öz Türk sapla samanı karıştırıyosun.. neyse çok uzadı bu muhabbet..

    balkan kızları harbi ilik gibi oluyor ya
  • İşte onu ben karıştırmıyorum karıştıranlar var , zaten başından beri bunu belirtmeye çalışıyorum.

    quote:

    Süleymanoğlu, şunları söyledi: ‘‘Fikret Çetinkaya'nın bu sözleri söylemesi, beni, Halil Mutlu ve benzeri durumdaki diğer haltercileri, parayla Türk vatandaşı yapılan sporcularla aynı kefeye koyması cahilliktir, skandaldır. Bize hakarettir. Biz Türk'üz. Bulgaristan'da yaşarken de Türk'tük. Benim adımı doğduğumda Naim koymuşlar.’’


    Naim farklı , Ersan farklı , Kinsey farklı.Naim için bişey söylenemez , Ersan,Mirsad gibi oyuncuların kurtarır bir sürü mazareti var *Yine de kendi ülkelerinin milli takımlarında oynamalılar , ama Kinsey,Aurelio,Elvan gibi sporcular kesinlikle Türk Milli olarak müsabakalara girmemeli , bu sporun özüne ters.

    Sonuç olarak hepsinin Türk milli takımlarında forma giyebilmelerini uygun buluyor olabilirsiniz ama bunlar kesinlikle aynı statüde değiller.

    Kızların ilikliği mevzuuna girmek istemiyorum bu saatte




  • ben lebron ve kobe'nin gelmeyecegini sanıyordum ama asagi linkte varlar.http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/team/p/eid/4728/rid//sid/4728/tid/379/overview.html

    ayrıca tony parker geliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 10 Haziran 2010; 11:29:35 >
  • o kadro resmi değil.. zaten 31 adam var, hangi birini getircen

    parker kesin gelmiyor.. longoria'yla takılcakmış bu yaz
  • bu arada az önce biletix'le konuştum.. yarınki günlük biletler saat kaçta satışa sunulcak dedim.. 11 dedi.. bu akşam dışarda olcam, eğer gece 24'te satışa sunarlarsa biletix'i inci sözlüğe bastırırm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 11 Haziran 2010; 11:18:07 >
  • dedikleri gibi tam 11'de bilet satışı başladı.. final maçına bilet aldım, 60 tl'lik bilet hizmet bedeli+kargoyla 75 tl'ye çıktı:S neyse bakalım hayırlısı
  • Serhat final biletini hangi bloktan aldın , ona göre bende bir seçim yapıcamda beraber izleriz
  • Günlük paketlerde biletler hemen bitmiş..
    Diğer günlük maçlar için ise final biletleri sadece pota arkaları kalmış
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.